ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι πρώτες πρόβες του Miki με τον Φωκά Ευαγγελινό!

Τη Μαδρίτη επισκέφτηκε τις τελευταίες μέρες ο Φωκάς Ευαγγελινός προκειμένου να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2019, Miki και τα υπόλοιπα μέλη της Ισπανικής αποστολής για τις ανάγκες των πρώτων προβών. Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας ο Έλληνας χορογράφος και σκηνοθέτης είναι αυτός που κλήθηκε από την Ισπανική τηλεόραση TVE για την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ισπανικής συμμετοχής “La Venda” επί σκηνής του διαγωνισμού.

Μέσω των φωτογραφιών που αναρτήθηκαν από το TVE, μπορούμε να δούμε και να γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώνουν τον Miki στη σκηνή της Eurovision 2019, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην eurostar!

Ο λόγος για τον Mikel Hennet ο οποίος το 2007 είχε εκπροσωπήσει την Ισπανία στον διαγωνισμό ως μέλος των D’Nash με το τραγούδι “I Love you, mi vida”. Η ομάδα συμπληρώνεται από τους Ernesto Santos, Fran Guerrero, María Acosta και Mary Martínez. Και τα πέντε μέλη, θα αναλάβουν τόσο το χορευτικό κομμάτι όσο και το κομμάτι των φωνητικών.

Το πρόγραμμα του Miki το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και φορτωμένο καθώς μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του video clip του “La Venda” (το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2019) ταξίδεψε στο Ισραήλ για τα γυρίσματα του Eurovision Postcard Video (εισαγωγικό video) της συμμετοχής του. Με την επιστροφή του στην Ισπανία, ξεκίνησε εντατικά τις πρόβες για τη χορογραφία που του διδάσκει ο δικός μας Φωκάς και η συνεργάτης του Mamen Marquez.

Σχετικά με την αποστολή που του έχει αναθέσει η Ισπανική τηλεόραση, ο Φωκάς Ευαγγελινός δήλωσε:

Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες για να πετύχεις στη Eurovision: ένα καλό τραγούδι, έναν καλό ερμηνευτή και μία εξαιρετική σκηνική εμφάνιση. Επί του παρόντος, δουλεύω με μία σπουδαία, δημιουργική ομάδα (TVE) και με ένα εξαιρετικά φωτεινό καλλιτέχνη, τον Miki. Μεμιάς δηλαδή, έχουμε πετύχει τους δύο πρώτες παράγοντες. Όταν ολοκληρωθούν οι πρόβες, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε εξασφαλίσει και τον τρίτο παράγοντα και έτσι το “La Venda” θα λάμψει και θα κερδίσει την επιτυχία που αξίζει”.

Για το “La Venda” σαν κομμάτι σχολίασε:

Όταν άκουσα το “La Venda” για πρώτη φορά ένιωσα αισιόδοξος, ένιωσα χαρά. Ο ρυθμός του με έλκυσε και αμέσως ήθελα να μάθω περισσότερα για το νόημα και το μήνυμα που κρύβει το τραγούδι μέσα στους στίχους του. Όταν έμαθα, ήμουν ακόμη πιο χαρούμενος! Δεν μπορούσα να διανοηθώ άλλον καλλιτέχνη, πέρα από τον Miki, να τραγουδάει αυτό το τραγούδι. Είναι φρέσκος, είναι ταλαντούχος. Ο τρόπος με τον οποίον ο ίδιος ερμηνεύει το συγκεκριμένο κομμάτι, περνάει ακριβώς το μήνυμα που πρέπει να περνάει το τραγούδι”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πρώτες πρόβες διήρκεσαν πέντε συνεχόμενες ημέρες με οχτώ ώρες προβών η κάθε μία.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες πρόβες των Ισπανών με τον Φωκά Ευαγγελινό, στη Μαδρίτη. 

 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: RTVE, TVE]

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί πιστεύω ότι το ανέμελο και “αλήτικο” στυλ του τραγουδιού δεν ταιριάζει καθόλου στην προσέγγιση που έχει γενικά ο Ευαγγελινός ως χορογράφος;

    • Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και εγώ . Θυμάμαι ο Φωκάς είχε κατακρίνει τον francesco gabanni ότι δεν του άρεσε καθόλου το στυλ τραγουδιού του και η χορογραφία και τώρα ο Φωκάς ετοιμάζεται να χορογραφήσει ένα παρόμοιο τραγούδι . Μάλλον είναι πολλά τα λεφτά lol

  2. Φωκά δώσε έμφαση στην Ρωσία γιατί θα μας γλεντήσει η Ολλανδία

  3. Πέρσι ο Φωκάς οδήγησε τη Μολδαβία από το πουθενά στην πρώτη δεκάδα και σε μια συμμετοχή που έμεινε εμφανισιακά σε όλους τους τηλεθεατές…
    Είναι ικανότατος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι τρέχουν πίσω από τη Σουηδική ομάδα της Sasa Baptist που οι περισσότερες της χορογραφίες της είναι μπούρδες… Πέρσι ανέλαβε Αυστραλία/Κύπρο και Βουλγαρία και το κομμάτι της Βουλγαρίας δεν κατάφερε να το αναδείξει καθόλου ενώ σαν audio ήταν από τα καλύτερα, όλοι θυμόμαστε πως εμφανίστηκε η Αυστραλία στη σκηνή και αμφιβάλω αν δεν ήταν η κλάση της Φουρέιρα για το αποτέλεσμα της Κύπρου

    • Για εμένα προσωπικά η συμμετοχή της Μολδαβίας μου έμεινε για το κιτς της σκηνικής παρουσίας. Ως χορογράφος-σκηνοθέτης τον θεωρώ μέτριο. Η Ισπανία φέτος έχει ένα από τα καλύτερα τραγούδια imao και την έχω βάλει στο τοπ5 μου! Ελπίζω η τύχη να βοηθήσει και να βγάλει κανένα καλό αποτέλεσμα ο Φωκάς. Όντως θα δώσει βαρύτητα στην Ρωσία η οποία από ότι φαίνεται πάει για μεγάλη αποτυχία αν αναλογιστείς τους στόχους της.

    • Την είπες στην ουσία την απάντηση : “επειδή είναι Σουηδικη. Πάντως όλες οι δουλειές της Sasa δεν είναι του γούστου μου, πολύ σκοτεινές βρε παιδί μου αλλά είναι πιο safe για τις συμμετοχές να την επιλέξουν, εξασφαλίζουν την στήριξη των Σουηδών.

  4. Προδότης… Όσες φορές ήταν με την ελληνική συμμετοχή, πατώσαμε και η σκηνογραφία του ήταν χάλια, γιατί δεν τον νοιάζει η Ελλάδα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ