ΑΛΒΑΝΙΑ: Δείτε το επίσημο video clip του «Ktheju Tokës»!

Ως γνωστόν η νικήτρια του Festivali i Këngës 57 και εκπρόσωπος της Αλβανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, Jonida Maliqi, θα ερμηνεύσει το τραγούδι Ktheju Tokës.

Όπως σας ενημερώσαμε με άρθρο μας εδώ, προχθές κυκλοφόρησε στο spotify η νέα έκδοση του τραγουδιού, το οποίο παραμένει στην Αλβανική γλώσσα. Το μόνο που αλλάζει είναι η ενορχήστρωση (προστέθηκαν περισσότερα μουσικά όργανα και ένα σόλο με Αυλό του Πάνα (Σύριγγα).

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip της Αλβανικής συμμετοχής το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η Αλβανία θα εμφανισθεί στο δεύτερο ήμισυ του Β΄Ημιτελικού στις 16 Μαϊου!

Πως σας φαίνεται το video clip του Ktheju Tokës; Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά με την περσινή Αλβανική συμμετοχή με τον Eugent Bushpepa;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αποκλειστική συνέντευξη της Jonida Maliqi στον OGAE Greece!

Δείτε την ΕΔΩ!

 

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 καθώς και της συμμετοχής της Αλβανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η Ιστορία της Αλβανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Έχει ήδη 15 συμμετοχές, από τις οποίες 8 φορές προκρίθηκε σε Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2004 με το τραγούδι «The image of you» και την Anjeza Shahini (7η θέση – 106 βαθμούς). Από τότε συμμετέχει ανελλιπώς!
  • Δεν έχει ακόμα νίκη, και η καλύτερή της θέση ήταν η  (146 βαθμούς) το 2012 που έλαβε με το τραγούδι «Suus» και την Rona Nishliu
  • Η χειρότερή της θέση (17η – 49 βαθμούς) ήταν το 2007 συμμετέχοντας με το «Hear my Plea» και τον Frederic Ndoci
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Π.Γ.Δ.Μ. και Ελλάδα
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ελλάδα και Ιταλία στους Τελικούς, σε Ελλάδα και Π.Γ.Δ.Μ. στους Ημιτελικούς.
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ίσως το πιο υποτιμημένο τραγουδι φέτος. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι προ τελευταίο στα στοιχήματα

    • Για τον ίδιο λόγο που η Σουηδία είναι πάντα τόσο ψηλά. Δύσκολα θα ψηφίσει κάποιος τραγούδι στα Αλβανικά και ειδικά με τόσο παραδοσιακό ήχο, μόνοι οι γύρω βαλκανικές χώρες και αυτές με το ζόρι. Σκηνικά ποτέ δεν φέρνουν τίποτα ενδιαφέρον… Για ποιο λόγο κάποιος να την βάλει πιο ψηλά από τώρα; Αν δείξει κάτι καλό στις πρόβες θα ανέβει αλλιώς σαν άκουσμα είναι πολύ περιορισμένο για να φτάσει κάτι καλύτερο.

      • Ποιος θα κερδίσει φίλε ? Τώρα που βγήκαν όλα ? Είσαι βετεράνος της Eurovision πως το βλέπεις φέτος? Εγώ πιστεύω Ολλανδία

      • Αυτό που λες είναι άκυρο, το 2010 ήταν στα αλβανικά η συμμετοχή της Rona που έφερε κ την 5η θεση!

      • @Stelios καθόλου άκυρο, πρώτον το 2012 το Αζερμπαϊτζάν παίζει να έκανε του κόσμου τα μαγειρέματα αλλά τέλος πάντων εκείνο ήταν άλλο είδος τραγουδιού με εξαιρετικά φωνητικά τα οποία και μέτρησαν πολύ και στις επιτροπές. Αυτό έχει ένα πολύ πιο περιορισμένο κοινό μιας που είναι πιο παραδοσιακό και “σκοτεινό”. Ότι το κατάφεραν μια φορά δεν σημαίνει ότι θα γίνεται πάντα και οι στοιχηματικές το ξέρουν.

        Και εγώ για Ολλανδία το κόβω προς το παρών αλλά άμα δεν δούμε πρόβες τίποτα δεν είναι σίγουρο

      • Θελω να πω ότι οσες φορές η Αλβανία έχει στειλει τραγουδι στην γλώσσα της τα έχει πάει παραδοσιακά καλύτερα σε σχέση με αγγλικόυς στίχους, ακόμα κ πέρσυ που ήταν στα αλβανικά τερματισε 11η..
        Όσον αφορά την Ολλανδία σύμφωνω κ εγώ μάλλον πάμε Άμστερνταμ του χρόνου.

  2. Θα πάει παρά πολύ καλά, και στο τέλος του βίντεο κλιπ λεει be continue at Eurovision Song contest οπότε θα δούμε κάτι καλό !!
    Μπράβο ωραία δεν το περίμενα.
    Καλύτερη η νέα εκδοχή!!!

  3. Απλά Άψογο,σαν την μύγα με το γάλα θα ξεχωρίσει! Με με άριστη σκηνική παρουσία χτυπά άνετα 5αδα! Μπράβο!

  4. Πολυ ωραιο εθνικ τραγουδι. Η αρχη μου θυμισε λιγο madredeus o pastor. Το ζητημα ειναι η σκηνικη εμφανιση. Εαν η Αλβανια καταφερει να κανει κατι εξαιρετικο πανω στη σκηνη τοτε το τραγουδι μπορει να μπει στην πενταδα.

  5. Ένα πάρα πολύ δυναμικό τραγούδι με συγκινητικό στίχο που θυμίζει μοιρολόι.Το video clip επίσης.Καλή επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ