ΙΤΑΛΙΑ: Ακούστε την τελική version του «Soldi»!

Σήμερα το κρατικό κανάλι της Ιταλίας RAI έδωσε στη δημοσιότητα την τελική εκδοχή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision του Τελ Αβίβ. Το «Soldi» που τραγουδάει ο Mahmood είναι η 45η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision 2019 και επιλέχθηκε μέσα από το Sanremo 2019! Το τραγούδι έχουν γράψει οι Charlie Charles, Dario Faini (Dardust) και ο ίδιος ο Alessandro Mahmoud.

Ο Mahmood σε συνέντευξη του πριν από καιρό είχε δηλώσει: «Θα υπάρξουν αλλαγές στο τραγούδι μου»! Έτσι, πλέον είμαστε σε θέση να ακούσουμε την τελική εκδοχή του τραγουδιού με την οποία θα διαγωνιστεί ο καλλιτέχνης στην Eurovision του Ισραήλ. Το τραγούδι είναι μια «προσωπική έκρηξη» βασισμένη στη σχέση που είχε ο τραγουδιστής με τον πατέρα του.

Στην ουσία αυτό που αφαιρέθηκε ώστε να μικρύνει η διάρκεια του κομματιού, είναι μία συγκεκριμένη φράση. Δηλαδή, ο στίχος “Sai già come va, come va, come va!” στα χρονικά αποσπάσματα 0:26 και 1:26 αφαιρέθηκε και μικρές αλλαγές στην ενορχήστρωση πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης, κυκλοφόρησε στο Spotify και η karaoke Eurovision version!

Η Ιταλία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, ανήκει στη λίστα των BIG5 χωρών οι οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό απευθείας στον Τελικό γύρο. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η Ιταλία θα διαγωνιστεί στον Τελικό της Eurovision 2019, στις 18 Μαΐου 2019 ενώ έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας του Δεύτερου Ημιτελικού (16 Μαΐου 2019).

Πείτε μας σας άρεσε η τελική version της ιταλικής συμμετοχής;

Τι τύχη πιστεύετε θα έχει φέτος το ιταλικό τραγούδι;

Μεγάλη νικήτρια στο poll του OGAE Greece όσον αφορά το αγαπημένο σας τραγούδι από τις BIG 5, αναδείχθηκε η Ιταλία. Ο Mahmood, με το τραγούδι του «Soldi» πήρε την πρωτιά με 56%!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: youtube]

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

Related posts

7 Thoughts to “ΙΤΑΛΙΑ: Ακούστε την τελική version του «Soldi»!”

 1. Fotis

  Βαρετό.το πιο υπερτιμημένο τραγούδι για φέτος.

 2. xrigro

  Για μένα ο νικητής!!!

 3. Για νίκη δεν είναι καθώς πιστεύω πως είναι σίγουρη η νίκη του Ολλανδού αλλά 3άδα το βλέπω άνετα. Το πιο μοντέρνο τραγούδι για φέτος κατά τη γνώμη μου.

 4. spyros83

  Δεν ξέρω αν θα το ήθελα νικητήριο αλλά μια 10αδα, ίσως και 5αδα, του αξίζει νομίζω.

 5. Kyr

  Ξεφεύγει από ότι έχει στείλει μέχρι τώρα η Ιταλία στο διαγωνισμό. Φρέσκος ήχος, το ακούω πολύ ευχάριστα. Για νίκη δεν πάει σίγουρα, αλλά μια θέση μεταξύ 6-10 είναι εφικτή. Για μένα 9/41

 6. Esc41

  Θα μπορούσαν απλα να αφαιρέσουν τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα που έκαναν το τραγούδι βαρετό και να κρατήσουν τα sai già come va γιατί ηταν μια χαρά

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ