ΙΤΑΛΙΑ: Ακούστε την τελική version του «Soldi»!

Σήμερα το κρατικό κανάλι της Ιταλίας RAI έδωσε στη δημοσιότητα την τελική εκδοχή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision του Τελ Αβίβ. Το «Soldi» που τραγουδάει ο Mahmood είναι η 45η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision 2019 και επιλέχθηκε μέσα από το Sanremo 2019! Το τραγούδι έχουν γράψει οι Charlie Charles, Dario Faini (Dardust) και ο ίδιος ο Alessandro Mahmoud.

Ο Mahmood σε συνέντευξη του πριν από καιρό είχε δηλώσει: «Θα υπάρξουν αλλαγές στο τραγούδι μου»! Έτσι, πλέον είμαστε σε θέση να ακούσουμε την τελική εκδοχή του τραγουδιού με την οποία θα διαγωνιστεί ο καλλιτέχνης στην Eurovision του Ισραήλ. Το τραγούδι είναι μια «προσωπική έκρηξη» βασισμένη στη σχέση που είχε ο τραγουδιστής με τον πατέρα του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZeCDq8r1CIo

Στην ουσία αυτό που αφαιρέθηκε ώστε να μικρύνει η διάρκεια του κομματιού, είναι μία συγκεκριμένη φράση. Δηλαδή, ο στίχος “Sai già come va, come va, come va!” στα χρονικά αποσπάσματα 0:26 και 1:26 αφαιρέθηκε και μικρές αλλαγές στην ενορχήστρωση πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης, κυκλοφόρησε στο Spotify και η karaoke Eurovision version!

Η Ιταλία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, ανήκει στη λίστα των BIG5 χωρών οι οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό απευθείας στον Τελικό γύρο. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η Ιταλία θα διαγωνιστεί στον Τελικό της Eurovision 2019, στις 18 Μαΐου 2019 ενώ έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας του Δεύτερου Ημιτελικού (16 Μαΐου 2019).

Πείτε μας σας άρεσε η τελική version της ιταλικής συμμετοχής;

Τι τύχη πιστεύετε θα έχει φέτος το ιταλικό τραγούδι;

Μεγάλη νικήτρια στο poll του OGAE Greece όσον αφορά το αγαπημένο σας τραγούδι από τις BIG 5, αναδείχθηκε η Ιταλία. Ο Mahmood, με το τραγούδι του «Soldi» πήρε την πρωτιά με 56%!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: youtube]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για νίκη δεν είναι καθώς πιστεύω πως είναι σίγουρη η νίκη του Ολλανδού αλλά 3άδα το βλέπω άνετα. Το πιο μοντέρνο τραγούδι για φέτος κατά τη γνώμη μου.

  2. Ξεφεύγει από ότι έχει στείλει μέχρι τώρα η Ιταλία στο διαγωνισμό. Φρέσκος ήχος, το ακούω πολύ ευχάριστα. Για νίκη δεν πάει σίγουρα, αλλά μια θέση μεταξύ 6-10 είναι εφικτή. Για μένα 9/41

  3. Θα μπορούσαν απλα να αφαιρέσουν τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα που έκαναν το τραγούδι βαρετό και να κρατήσουν τα sai già come va γιατί ηταν μια χαρά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ