ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Με το «Arcade» στη Eurovision 2019!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας (AVROTROS) ανακοίνωσε, σήμερα, τη συμμετοχή του στη Eurovision 2019. Έτσι, ο Duncan Laurence θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Arcade» στη σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ, τον ερχόμενο Μάιο.

Μαζί με τον τραγουδιστή, στο Τελ Αβίβ θα ταξιδέψει και η Ilse De Lange που εκπροσώπησε τη χώρα, πριν από 5 χρόνια, ως μέλος των The Common Linnets, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η ίδια έχει δηλώσει: «Ο Duncan είναι ιδιαίτερος. Τα τραγούδια του είναι διεθνή και αυθεντικά».

Ο 25χρονος Duncan Laurence επελέγη με απευθείας ανάθεση και έχει σπουδάσει τραγούδι και παραγωγή μουσικής. Θα διαγωνισθεί στο δεύτερο μισό του β’ ημιτελικού (16 Μαΐου).

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
[Φωτογραφίες: AVROTROS]

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρει κανείς μέχρι πότε είναι η προθεσμία που μια χώρα μπορεί να υποβάλει τραγούδι?

    • νομιζω 13/03 χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια αν με ρωτας νμζ η ρωσια θα βγαλει το τραγουδι οταν ησιυχασει λιγο το θεμα αρα σκευτομαι 9-12

  2. Ήθελα να γράψω first αλλά με πήρε ο ύπνος στα πρώτα δευτερόλεπτα του τραγουδιού και άργησα λίγο.

  3. Υπεροχο! Ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής!!! Μου αφήνει μια γεύση από Coldplay. Αν τα λέει και live, αψογος!

  4. Το αγάπησα
    Μ αρέσει η φωνή του και η μουσική..
    Δεν ξέρω πως θα πάει..Αλλά για μένα είναι 1ο ως τωρα,αν κ πιστεύω δεν θα αγαπηθεί απο τς φαν τουλάχιστον
    1)Ολλανδία
    2)Ελβετία
    3)Ιταλία
    4)Ελλάδα

  5. Παραδέχομαι δημόσια ότι ήμουν από εκείνα τα κακά παιδιά που κάναν dislike πριν ακούσουν καν το τραγούδι. Ο λόγος γιατί άλλα έταξαν (γνωστό τραγουδιστή και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής) και άλλα έδωσαν (κομμένο από reality και μπαλάντα). Γενικώς σε θέμα promotion το Avotros τα έκανε…ότι βλέπουμε σχεδόν στο μισό video clip. Τελικά το έβγαλα το dislike γιατί το τραγούδι ήταν καλό αλλά μια πικρίλα μου έμεινε.

  6. Τι υπέροχο τραγούδι. Πραγματικά το απόλαυσα. Για μένα το καλύτερο τραγούδι μέχρι στιγμής στο διαγωνισμό. Θεωρώ πως θα πάει πολύ καλά.

  7. Χριστέ μου ΟΧΙ !! Θα κάνει τρομερά κακό στην ελληνική συμμετοχή!!! Μας κλέβει την υψηλή θέση στις επιτροπές η Ολλανδία:( Πολύ ιδιαίτερη παραγωγή και ενορχήστρωση και όντως αυτό είναι πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει όλα τα χρόνια στο θεσμό της Eurovision. Έξυπνη η ιδέα που εκμεταλλεύεται τα μυστηριακά όργανα της εισαγωγής καθ’όλη τη διάρκεια του τραγουδιού ( Κατερινιώ ήθελα και εσύ να το έκανες). Στις επιτροπές θα σαρώσει η Ολλανδία και αν το staging έχει καινοτομίες και καθηλώνει, θα πάει καλά και στο κοινό. Μπράβο Ολλανδία. Αυτό είναι πρόταση.

    • Δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη καινοτομία. Το μονο που χρειάζεται αυτο το τράγουδι είναι ατμόσφαιρα. Κάτι ανάλογο της περσινής Ιρλανδίας θα είναι υπεραρκετό να του χαρίσει τοπ 5 θέση.

    • Ναι γιατί η Ελλάδα θα ήταν 1η στις επιτροπές και η Ολλανδία θα “κλέψει” την πρωτιά. Προφανώς και η Ολλανδία θα πήγαινε καλά στις επιτροπές, είναι χώρα στην οποία θα ήθελε η EBU να διοργανωθεί ο διαγωνισμός καθώς τα ευτράπελα θα ήταν απειροελάχιστα… Όπως και να έχει, η Ολλανδία θα τα πήγαινε τουλάχιστον συμπαθητικά στις επιτροπές… Τώρα για το μέσο θεατή, οψόμεθα!

      • Γιατί τα ευτράπελα θα ήτανε ελάχιστα ? Τι έχει διοργανώσει η Ολλανδία και ήτανε και άψογο ??? ΤΙΠΟΤΑ !!!!!

  8. Εξαιρετική προσπάθεια από την Ολλανδία, μακριά από την πεπατημένη και τα ψευτο-σέξυ ξεβρακώματα στην οπτικοποίηση (video) του τραγουδιού. Συγχαρητήρια Ντάνκαν!

  9. Και έλεγα ότι δεν θα έβρισκα πιο όμορφο και συναισθηματικό κομμάτι από αυτά του Βελγίου και της Ουγγαρίας

  10. Το κομμάτι είναι υπερβολικά αργό ακόμα και το ρεφρέν μοιάζει σαν το κουπλέ. Απορώ γιατί άρεσε τοσο.αυτο το τραγούδι στο περσινό διαγωνισμό δεν θα περνούσε ούτε τελικό

  11. Η πιο όμορφη μπαλάντα για φέτος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Κάτι ήξεραν τα στοιχήματα που τα έδιναν ψηλά εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά ούτε αυτό πάει για πρωτιά. ‘Όλα υπέρ του Κοντόπουλου φέτος…

  12. 1) Ελβετία 2) Βέλγιο 3) Ολλανδία 4) Ουγγαρία. 5) Κύπρος 6) Ρουμανία 7) Αλβανία 8) Ισπανία 9) Σλοβενία 10) Δανία μέχρι τώρα Αντε να βγει Ρωσία, Αυστρία , Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν.

  13. Ακυρο αλλα ρ παιδια..Η Φουρειρα να μην αναβασει τπτ ουτε για την Ελληνικη αλλα κυριως για την Κυπριακη αποστολή;;;
    Εδώ ανέβασε η Παπαρίζου…
    Σιγά την επιτυχία που έκανε…έχει λιγότερους followers κ απο την Μενεγάκη..Στη μόνη χώρα που πάνε καλά τα τραγούδια της είναι στην Ισπανία..και το Tomame δεν έσκισε..Απορώ

  14. Χαχαχα έφτασε 8 απόδοση η Ολλανδία σχεδόν δεύτερο. Έχει χαλάσει η Eurovision. Μπαχαλο θα γίνει στις βαθμολογίες παλι φέτος . Προβλέπω στο televoting και στις επιτροπές θα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις

    • Ρε φαν του σεργκει ηρέμησε λιγο… Εχεις βγάλει ολες τις συμμετοχές σκαρτες για να σου μείνει ο λαζαρεφ φαβορί στο τέλος.. Η Ολλανδία πάντα τέτοιου είδους τραγούδια στέλνει.. Και είναι πολυ όμορφο και θα παει και πολυ καλά

  15. Κομματαρα!!!! ! Μέχρι στιγμής το #1 στο τοπ μου! !! Το μόνο που ίσως με χαλάει είναι το κλιπ! !! ! Νομίζω ότι ένα τέτοιο τραγούδι δεν χρειαζόταν το γυμνό μέσα! !! Κατα τα άλλα η σημερινή μέρα είχε δύο δυνατά κομμάτια (Ολλανδία-Ελβετία) και περιμένω και αύριο κάτι ανάλογο! !!

  16. Πάντως από ότι βλέπω και ο Michael Jackson να αναστηθεί και να στείλει τραγούδι φέτος στη Eurovision η Ιταλία δεν ξεκολλάει από την τρίτη θέση lol.

  17. Μου θυμησε λίγο john legend. Δεν πολυαγαπω αυτό το μπαλαντοειδες είδος ποπ, ωστόσο τίμια και αξιοπρεπής προσπάθεια. Δεν ξέρω πως θα πάει. Ή που θα χτυπήσει τοπ5 (δύσκολο το κόβω) ή που θα προκαλεσει νύστα και θα περάσει απαρατήρητο.. (εκτός κι αν γδυθει κι εκεί ο τραγουδιστής – δηλ οκ, είπαμε, στοχευμενη προσέγγιση στο gay κοινό αλλά πόσο εξωφθαλμο πια!) Ως προς την ποιότητα της ενορχήστρωσης θεωρώ πως προσεγγίζει το τραγούδι μας, ωστόσο το δικό μας είναι σαφέστατα πιο εξωστρεφες και επικό σε σχέση με αυτό που το λες άνετα υποτονικο.

  18. Το βρίσκω λίγο αδύναμο, δεν ξέρω αν μου αρέσει η όχι, είναι κάπως σαν ρύζι γλασέ. Cozi e Cozi, καλή επιτυχία πάντως

  19. Αξιόλογη συμμετοχή απλώς υστερεί λίγο σε μελωδικότητα! Μου αρέσει αρκετά και νομίζω θα βρεθεί ψηλά.
    Τελικά τα καλά κομμάτια έμελε να είναι προς το τέλος φέτος.

  20. Ατμοσφαιρικο, γεματο συναισθηματα και μια δοση μελαγχολιας και όμορφοι στιχοι. Δεν ξερω πως θα το αποδωσει λαιβ γιατι εχει καποια απαιτητικα σημεια αλλα αν ειναι καλος και με ενα καλο staging θα παει καλα.

    Χαζα χαζα απο εκει που φαινοταν οτι θα ειναι μια πολυ χαλια χρονια μαζευτηκαν καμια 10ρια περιπου δυνατες συμμετοχες (αντικειμενικα μιλωντας αφου καποια μπορει να μην ειναι του γουστου μου αλλα σεβομαι οτι αρεσουν σε αλλους) και περιμενουμε ακομα Σουηδια, Αρμενια, Αζερμπαιτζαν, Ρωσια, Ισραηλ. Του Αζερμπαιτζαν καπου διερευσε αλλα κατεβηκε προλαβα να το ακουσω και ειναι συγχρονο ακουσμα σε αμερικανικα προτυπα με τον τραγουδιστη να τραγουδαει σε ψιλες νοτες στο ρεφραιν (φαλτσετο) μου θυμισε λιγο Τιμπερλεικ ο τροπος τραγουδιου.

    Όσο για τα στοιχηματα μην δινεται τοσο βαση ειδικα αυτη την περιοδο και ειδικα στα πονταρισματα νικητη. Νομιζω οι προβλεψεις για 10αδα ειναι πιο ασφαλεις και πιο κοντα σε ρεαλιστικες προβλεψεις. Εκει η Ντουσκα εχει αποδοση 2 για να ειναι στην δεκαδα και βρισκετα στην 8η θεση. Η προβλεψη νικητη λαμβανει κι αλλα υποψιν του οπως την δυναμικη της χωρας στον θεσμο τα τελευταια χρονια, την δυνατοτητα να την διοργανωση, την προωθηση κτλ. Μιλαει καθαρα για νικη αφου αν το κομματι που πονταρες ερθει 2ο δεν κερδιζεις τιποτα. Αντιθετα οι προβλεψεις για να ειναι μια συμμετοχη στην δεκαδα περιλαμβανει 1-10 θεση.

  21. Ανέβηκε ήδη στη 4η θέση! !! ! Για να δούμε εάν η μπαλάντα της Ρωσίας θα είναι καλύτερη!!!

  22. Εξαιρετικο. Μπράβο Ολλανδία. Ήμουν σίγουρος ότι θα μας πρόσφεραν μια καλοδουλεμενη συμμετοχή.
    Επιτέλους άρχισαν να υπάρχουν favs πριν τη λήξη υποβολής. Αναμονή για Ρωσία Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία.

  23. Ολα μας τα δειξε ο αθεοφοβος….φυλαξε κατι να δειξεις και στη νυφη 😉
    Το τραγουδι ειναι πολυ καλο, αλλα κατωτερο του δικου μας.

  24. Θα κανω ενα γενικο σχολιο.Την τελευταια εβδομαδα σωθηκε ο φετινος διαγωνισμος απο αποψη τραγουδιων σε σημειο να τον θεωρω καλυτερο απο τον περσινό.
    Περιμενω ακομα με ενδιαφερον τη Ρωσια, που δυσκολα δεν θα διεκδικήσει την νικη τον Μαιο. Την Σουηδια να στειλει τον Lundvik και να μπει για πρωτη φορα απο τοτε που παρακολουθω τον διαγωνισμο στο top 5 μου ενω Αζερμαιυζαν και Αρμενια συνηθως στελνουν αξιοπρεπεις συμμετοχες.
    Επισης η κατανομη των ημιτελικων ειναι πιο ισορροπημένη αποφευγοντας τον περσινό με τον συνωστισμό στον πρωτο ημιτελικο και τον αδιαφορο εως κακο δευτερο.
    Εντούτοις ολες οι “εκκεντρικές” σημμετοχες εχουν μαζευτει στο πρωτο μισο του πρωτου ημιτελικου(Αυστραλια Ισλανδια Πορτογαλια Σαν Μαρινο)

    • Εγώ νομίζω είμαστε πολύ τυχεροί που πέσαμε στον πρώτο ημιτελικό. Στο δεύτερο προβλέπω σφαγή.. Ρωσία , Σουηδία , Νορβηγία , Ελβετία , Ολλανδία , Αρμενία , Αζερπαιτζαν.. θρίλερ θα ναι με εκπλήξεις

  25. 2ο στα στοιχήματα… Μακάρι το συναίσθημα που βγάζει η ,studio version να βγει και στο live

  26. Κυριες και κυριοι εχουμε ηδη τον νικητη!!Amsterdam 2020!
    το τραγουδι ειναι επος και ανεβηκε ηδη πρωτη θεση στα στοιχηματα!
    Σας ευχαριστω πολυ τα λεμε του χρονου ολλανδια!

  27. άντε να πέσει και η Ρωσία, δεν μπορώ να την βλέπω στη πρώτη θέση με αυτόν τον τραγουδιστή!

  28. Επιστρέφουμε σε εποχές του Salvador sobral και μια βαρετή μπαλάντα πρόκειται να κερδίσει φέτος.

  29. Πάντως για πρώτη φορά φέτος μια χώρα πλησιάζει τόσο πολύ την Ρωσία! !! ! Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η Ρωσία δεν έχει κάτι εντυπωσιακό, μπορεί να γίνει και η προσπέραση! !!

  30. Καλό τραγούδι αλλά όχι για το σάλο που έχει δημιουργήσει. Παρόμοιο και πολύ ανώτερο είναι του Βελγίου. Πραγματικά χάνω λίγο το τι πουλάει στη Eurovision. Από τη μια κούνημα γοφού, από την άλλη το 18-35 σε άντρα -εμφανίσιμο πάντα- κι ας πάει και με την κατάθλιψη την ίδια.

    • Ειδικά τα τελευταία χρόνια κάποια άκυρα τραγούδια παίρνουνε πολύ καλές θέσεις βλέπε Μολδαβία 2017 με το hey mama lol, βλέπε Γερμανία πέρυσι , βλέπε την πολύ καλή θέση της Αυστρίας πέρυσι και στην αντίπερα όχθη καλά τραγούδια πατώνουν σαν της Αυστραλίας άξιζε πεντάδα πέρυσι.γενικα ο κόσμος τα τελευταία χρόνια ψηφιζει λίγο αλλά ντάλα. Θυμάμαι από το 2005 μέχρι το 2012 ο κόσμος ψήφιζε μια χαρά αν εξαιρέσεις την νίκη του Αζερμπαϊτζάν

    • Προφανώς δεν έχει να κάνει αν θα είναι κούνημα ή αν θα είναι 18-35 άντρας ωραίος ..
      Αλλά καθαρά με το τραγούδι το τι συναίσθημα θα σου βγάλει ή το ποσο θα σε συναρπάσει μια καλοδουλεμένη σκηνική παρουσία ..
      Ο Salvador ήταν από τις συμμετοχές που δεν μου άρεσαν ..αλλά μπόρεσα να καταλάβω το λόγο που νίκησε !
      Έτσι δεν θα μου φανεί απίθανο αν νικήσει φέτος η Ολλανδία ..αν και προσωπικά το βρίσκω πολύ καλύτερο και ενδιαφέρον στα ακούσματα μου!

  31. Εντάξει τωρα ο διαγωνισμός έχει γίνει τόσο προβλέψιμος τα τελευταία χρόνια. Δεν ειναι δύσκολο να προβλέψεις ότι Ολλανδια(που κατά τη γνώμη μου έχω ακούσει πολύ πιο ωραία τραγούδια που είναι για νίκη) και Σουηδία θα είναι ψηλά στις επιτροπές. Η δε Αυστραλία επίσης, που αν κάποια άλλη χώρα είχε το τραγούδι της θα έτρωγε άπατο. Ελπίζω η Ελλάδα να κάνει αίσθηση φέτος αλλιώς θα δούμε το ίδιο έργο

  32. Μέχρι τώρα θεωρώ πως είναι by far το καλύτερο τραγούδι της φετινής χρονιάς. Ήδη το άκουσα 3 φορές. Σου μένει κ σε αγγίζει ταυτόχρονα. Ναι έχει winning vibes!

  33. Η ωραιότερη μπαλάντα για φέτος…Ο ερμηνευτής έχει πολύ ωραία φωνή,το τραγούδι είναι πολύ μελωδικό,με διαχρονικό ήχο και οι στίχοι είναι αρκετά συγκινητικοί.Κλείνω τα μάτια μου και με ταξιδεύει…Για μένα #1…Καλή Επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ