ΣΟΥΗΔΙΑ: Αναβίωση της Eurovision 1999 για το διάλειμμα του τελικού του Melodifestivalen 2019!

Είκοσι χρόνια πριν, το Ισραήλ είχε διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην πρωτεύουσά του,  Ιερουσαλήμ. Η νίκη της Dana International στον διαγωνισμό του 1998 είχε εξασφαλίσει στη χώρα την τιμή και την ευκαιρία της διοργάνωσής του με αποτέλεσμα, από τις 23 διαγωνιζόμενες χώρες, η Σουηδία να καταφέρει να επικρατήσει στη πρώτη θέση!

Εκπρόσωπος της Σουηδίας ήταν η Charlotte Nilsson (μετέπειτα Perrelli) η οποία με το “Take me to your heaven” εξασφάλισε την 4η κατά σειρά νίκη της χώρας της στην ιστορία του θεσμού. Μπορεί η Σουηδέζα καλλονή να έλαμπε επάνω στη σκηνή, την ώρα της βράβευσης όμως η νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς, Dana International, είχε αποφασίσει να … κλέψει τη παράσταση! Διοργανώνοντας ένα mini  ατύχημα, η εκκεντρική Dana υποκρίθηκε πως δεν άντεχε το “βάρος” του βραβείου το οποίο θα έπρεπε να παραδώσει στα χέρια της νέας νικήτριας, Nilsson, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει κάτω “τρομάζοντας” κοινό και δημοσιογράφους. Ιδιαίτερα “αστεία” ήταν η… ψυχρή αντιμετώπιση της Nilsson σε όλο αυτό το ατύχημα καθώς δεν αντέδρασε στιγμή για την πτώση της τραγουδίστριας του “Diva” επί σκηνής, συνεχίζοντας να περιμένει καρτερικά το βραβείο να έρθει στα χέρια της! Προφανώς και είχε καταλάβει τη χιουμοριστική διάθεση της προκάτοχού της!

FOTO: TOBIAS RÖSTLUND CODE: 1014
| COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

Την αναβίωση αυτής της σκηνής, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν οι διοργανωτές του φετινού Melodifestivalen, οι οποίοι, σύμφωνα με το Blogg του SVT έχουν ήδη προσκαλέσει επίσημα τις Dana International και Charlotte Perrelli να λάβουν μέρος στο διάλειμμα του εθνικού τελικού που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο στην Στοκχόλμη. Η αναφορά θα γίνει ως φόρο τιμής στην τελευταία μέχρι στιγμής διοργάνωση του διαγωνισμού από το Ισραήλ!

Αναμφίβολα, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε τις δύο αυτές υπέροχες νικήτριες της Eurovision στην ίδια σκηνή, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά! 

Για περισσότερες εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Melodifestivalen 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Στην αυριανή βραδιά θα συμμετάσχουν 12 τραγούδια και ο νικητής θα προκύψει από μικτό σύστημα κριτικών επιτροπών και τηλεψηφοφορίας. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν εντατικά τις πρόβες τους και η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT) έδωσε μια γεύση από το τι θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο, μεταξύ αυτών και τις εμφανίσεις της Dana International και της Charlotte Nilsson. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ