Ακούστε το “Better Love” της Katerine Duska!

Ειδική εκδήλωση για τη παρουσίαση του ανανεωμένου προγράμματός της διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, η ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ ανάμεσα στο περιεχόμενο της βραδιάς ήταν και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού “Better Love” με το οποίο συμμετέχει η χώρα μας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το “Better Love”, με ερμηνεύτρια την Ελληνοκαναδή Katerine Duska αποτελεί την 40η συμμετοχή της Ελλάδας στον εν λόγω διαγωνισμό.

Το τραγούδι είναι ένα δυναμικό mid-tempo κομμάτι που αποτελεί μια «μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους», όπως έχει δηλώσει η ίδια η Katerine Duska, η οποία είναι και μία εκ των δημιουργών του. Την υπόλοιπη συνθετική ομάδα απαρτίζουν ο Leon Of Athens και ο David Sneddon ενώ η παραγωγή του “Better Love” έλαβε χώρα στο Λονδίνο από τον Phil Cook. Το single κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία MINOS EMI / Universal στο δυναμικό της οποίας ανήκει φυσικά η φετινή μας εκπρόσωπος.

Εκτός από την πρώτη ακρόαση του “Better Love”, οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της ΕΡΤ, είχαν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν πρώτοι και το video clip του κομματιού που δημιουργήθηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Έφης Γούση. Στη χαρισματική ηθοποιό, σκηνοθέτη και φωτογράφο έχει ανατεθεί επίσης η σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του “Better Love” επί σκηνής του διαγωνισμού!

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου 2019) ενώ θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Πώς επελέγη η Katerine Duska

Η Katerine Duska ήταν ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας καλλιτεχνικής επιτροπής που συστάθηκε από την ΕΡΤ, με επικεφαλής τον μουσικοσυνθέτη και μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιλογής, «η Katerine Duska είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται».

Ποια είναι η Katerine Duska

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς,  η Katerine σπούδασε κλασική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής.

Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert καθώς και ένα πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Ωστόσο, οι πιο σύγχρονες επιρροές φαίνεται να έχουν μια πιο ιδιαίτερη θέση στη καρδιά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Can finally share the news with you all! Officially representing Greece at @eurovision this year!?Honored, humbled and insanely psyched! Let’s do this! ??♥️. #eurovision2019 #katerineduska . . Είναι επίσημο! Θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Είναι τεράστια η τιμή και η χαρά μου! Πάμε γερά! ???. . Photography/creative direction by my main girl @efi_gousi ?. . Styling by @ohmygeorges / mua & hair by @sophiasarigiannidou / accessories @johannadaniil

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerine Duska (@katerineduska) στις

Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει τελικά ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά.

Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία της One In A Million. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε από τη Minos EMI/Universal ο πρώτος, ολοκληρωμένος δίσκος της με τίτλο Embodiment, με τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Final mixing going down!? Can’t wait for you all to hear it!!? #betterlove #march6th #eurovision2019. . @eurovisionert @minosemi_official

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerine Duska (@katerineduska) στις

Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτή της Amy Winehouse και της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών με τις μουσικές επιρροές της να πηγάζουν από πιο σύγχρονους καλλιτέχνες όπως Lykke Li, Banks και Jessie Ware.

Στο πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Εmbodiment, η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας indie-pop, neo-soul και soulful pop μονοπάτια. Ένα άλμπουμ που είναι ακραία γοητευτικό και αντάξιο οποιασδήποτε νέας φωνής της Ευρώπης.

Το One In A Million και το cover του Do I Wanna Know? των Arctic Monkeys έγιναν πολύ γνωστά, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια views στο YouTube.

Το 2018 το single της Fire Away επιλέχθηκε για την επίσημη τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία Nescafé Canada.

Έχει τραγουδήσει στον Κήπο του Μεγάρου, όπου τον Ιούλιο του 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μοιράστηκε την ίδια σκηνή με το νέο της μουσικό σχήμα και μαζί με τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Albin Lee Meldau σύστησαν στο κοινό έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

…way to love, who you love… #studiobound

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerine Duska (@katerineduska) στις

O OGAE Greece, όπως πάντα, θα είναι δίπλα στην ελληνική συμμετοχή και στην εκπρόσωπό μας στη Eurovision 2019!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, KATERINE DUSKA!

Μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της ελληνικής συμμετοχής!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
[Φωτογραφίες: Instagram (@katerineduska) • Πηγή βιογραφικού: ΑΘΗνέα/Πρώτο Θέμα]

119 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To τραγούδι είναι καλό (βασικά η ενορχήστρωση το ανεβάζει πολύ), η φωνή της Κατερίνας είναι καλή, μου δημιουργεί όμως την εντύπωση ότι δεν πολυταιριάζουν αυτά τα δύο. Ίσως γιατί εν τέλει είναι εντελώς mainstream και διόλου εναλλακτικό (θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή της Αυστραλίας), όπως είχα πει ότι ήδη φαινόταν από το teaser και την αισθητική προσέγγιση.
    Επίσης, έχω την αίσθηση ότι έχει προσπαθήσει να κάνει τη φωνή της να ακούγεται όσο το δυνατόν λιγότερο σαν της Winehouse, χάνοντας όμως ίσως ένα μέρος της προσωπικότητάς της, εν τέλει.
    Γενικά απολύτως αξιοπρεπές. Προβλέπω οι επιτροπές να παθαίνουν απανωτούς οργασμούς. Υπό συνθήκες μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά.

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα με Μάριο…είναι αξιοπρεπεστατο κ ουσιαστικά είναι η ενορχήστρωση που το ανεβάζει. Στις ψηλες νοτες παντως η φωνη της ακουγεται καπως πιο “αγρια”. Προσωπικά περίμενα κάτι πιο soul σαν ήχο η έστω κατι όντως πιο intellectual pop- εν τελει θα μπορούσε να είναι κ η συμμετοχή της Βρετανίας η της Αυστραλίας. Αν και δεν μου βγάζει winning vibes, νομίζω πως με ένα καλό στήσιμο μπορεί να πάει καλά (ειδικά στις επιτροπές)

  2. Ωραιό τραγούδι,τα κουπλέ είναι πιο δυνατά από το ρεφρέν.Η φωνή της μου θυμίζει περισσότερο Jess Glynne, αν και η κατερίνα έχει περισσότερο βαθιά και λιγότερο βραχνή χροιά από την Jess.

  3. Μπράβο!!! Πολύ καλή δουλειά! Εντελώς διαφορετικό από τα τραγούδια που στελναμε! Νέος ήχος! Διαφορετική, όμορφη αισθητική! Μπράβο!

  4. Καταπληκτικό! Άνετα για πρωτιά (και πολύ είναι για Γιουροβιζιον!) Δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ ωραίο!!! Συγχαρητήρια πολλα!! Μπράβο Κατερίνα!! Τώρα μπορείτε να λυσσαξετε όλοι όσοι κραζατε τόσες μέρες χωρίς να έχετε ακούσει τπτ!

  5. Δεν έχω λόγια! Τι φωνάρα είναι αυτή; Τι τραγουδάρα στέλνει η Ελλάδα μας; Εγώ έχω ήδη πορωθεί και το έχω στο replay συνέχεια. Η γέφυρα εξαιρετική. Τραγούδι διεθνών προδιαγραφών! Επιτέλους! Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους! Καλή μας επιτυχία!

  6. ΕΧΟΥΜΕΕΕΕΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗΤΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!

    ΑΘΗΝΑ 2020♡♡♡

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…..!!!!!!!!!!!!!!☆☆☆

  7. Περίφανος !!!!!!! Bravo παιδιά bravo ,δεν έχω λόγια ,ποιότητα !!!!!!!! Το video clip εκπληκτικό ,δε το πιστεύω ότι έχουμε τέτοιο τραγούδι ,ζω στο Μονακό το είδα με όχι Έλληνες και εντυπωσιάστηκαν ,δε ξέρω αν είναι τραγούδι για Eurovision αλλά είναι ένα τραγούδι που κάνει καλό στη Eurovision .Για μένα είμαστε νικητές και δε με ενδιαφέρει η θέση για πρώτη φορά. Πάντα τα έψαλαν στην ΕΡΤ αλλά τώρα θα της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ ,τα σωστά να λέγονται. Καλή μας επιτυχία ,Bravo Κατερίνα ☘️☘️☘️☘️☘️

  8. Δεν θα κουρασω. Ηρθα απλα να πω οτι ειναι οτι καλυτερο εχουμε στειλει ποτε. Συγχρονο, ραδιοφωνικο. παραγωγαρα, φωναρα. Καλη επιτυχια στην Κατερινα.

    Δεν προκειται να διαβασω σχολια και να χαλαστω. Καλο βραδυ σε ολους.

  9. Αντικειμενικά, κάτι που δεν περίμενες ποτέ ότι θα στείλει η Ελλάδα. Επική ενορχήστρωση όντως (όπως και φημολογούνταν), άκρως δυναμικό και πολύ πολύ προσεγμένη δουλειά. Η Κατερίνα φωνάρα και δεν τη φοβάμαι καθόλου για τις whistle notes. Το βίντεο κλιπ εξίσου καλό, αν και νομίζω ότι το staging θα είναι πιο δυναμικό. Δεν με νοιάζει αν έχουμε καλή θέση ή όχι. Με ενδιαφέρει που πάμε με ένα καλοδουλεμένο και ποιοτικό ποπ κομμάτι.
    Καλή επιτυχία, Κατερίνα.
    Καλή επιτυχία, Ελλάδα.

  10. Μακάρι να το ερμηνεύσει σωστά και να βγουν όλες οι δύσκολες νότες. Δεν είναι τόσο εναλλακτικό το περιμέναμε. Έχει κάτι το anthemic όπως το A thousand voices της Gagarina!!

  11. Δικαιωθήκαμε για ακόμη μια φορά πάλι.Ένας ακόμη αποκλεισμός για την Ελλάδα είναι γεγονός να είμαστε σοβαροί.Τέτοιο αδιάφορο τραγούδι δηλαδή έλεος.Έρχονται εκλογές,κάντε το λάθος να ξαναψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ να κάνει η Ελλάδα μια δεκαετία να δει τουλάχιστον έναν τελικό στον διαγωνισμό αυτό.Η φωνή της Ντούσκα είναι πολύ καλή δε το συζητάμε καν αυτό,το τραγούδι όμως ρε παιδιά είναι Μ Α Π Α – Μία που το ακούς και μία που το ξεχνάς.Γεια σου ρε ΕΡΤ – Πρόβλεψη:Αποκλεισμός – Αν τύχει και περάσει τελικό θέσεις 24 – 26.

    • Οτι θα κριθεί ή ψήφος μας απο την Eurovision?????? Ελπίζω να είσαι 15 και να μην ψηφίζεις με τέτοια κριτήρια

    • Ενω με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ε??
      Με τελικους σε εμπορικα κεντρα με αδιαφορα τραγουδια,Η ερτ συριζα παρελαβε ερτ νδ που ηδη ειχε απαξιωσει τον διαγωνισμο εμενα και η demy μου αρεσε και αυτο μου αρεσει αλλα σαφως το ΡΙΚ το εχει παρει οπως εμεις παλια!!Ειναι ενα καλο τραγουδι που θα μας φερει στον τελικο και παλι και ισως μεσα στην 10αδα!!!

    • Μπράβο είπες την κακιά σου άντε τώρα φύγε.Απο ποιο τραγούδι χάνει το δικό μας;Μήπως της Πορτογαλίας,της Γαλλίας,της Σλοβενίας από ποιο;

    • Ναι γιατί στις εκλογές ψηφίζουμε με βάση την παρουσία της Ελλάδας στη eurovision.Σοβαρευτείτε.

    • Η μια ανακρίβεια μετά την άλλη. Το τραγούδι είναι παρά πολύ καλό σύμφωνα κιόλας και με την πλειοψηφία των σχολίων. Θα περάσει έστω και τελευταίο στον ημιτελικό του. Επίσης αμάν πια λάθος επιλογές έχουν γίνει κ με αλλά κόμματα στην εξουσία κ το λέω δίχως ν υποστηρίζω ΣΥΡΙΖΑ. Άντε καλή μας επιτυχία

    • ναι σωστα το κριτηριο για τις εκλογες θα είναι η eurovision… τι ακουμε θεε μου….. εδω μιλαμε για τραγουδι οχι για πολιτικη

    • Μόνο και μόνο για την πολιτική σου προπαγάνδα σε site μουσικού διαγωνισμού, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ ! Έτσι για σπάσιμο 😉

    • εισαι σιγουρα στο σωστο site γτ εδω μιλαμε για μουσικη και εσυ κανεις τη προπαγανδα σου

    • Μαλλον αλλο τραγουδι ακουσες εσυ! Απο τις καλυτερες συμμετοχες μας εβερ και το πιο αρτιστικ βιντεο που εχουμε κανει ποτε! Για πρωτη φορα θα πω μπραβο στην Ερτ!

    • Πως φαινεσαι οτι εισαι ασχετος απο Eurovision… Αυτο το τραγουδι θα ειναι στο τοπ 10 των επιτροπων.

    • Καλέ ναι, δαχτυλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτή! Εδώ σου λέει βγήκε φήμη για αντικατάσταση της Ντούσκα με τη Μεγαλοοικονομου και αντί για το “Better love” θα πάμε με το “Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης” – οι φήμες βέβαια ακόμα ερευνώνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, οπότε μη βιαστεις, έχεις χρόνο για να ετοιμάσεις τα βουντού…. ΚΑΛΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΩ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ!!!!

  12. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά απλά αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί. Μην ακούω περί ποιότητος γιατί με Παπαρίζου, Ρουβα, Καλομοίρα ή και κοζα νοστρα , αλκαίο ειδαμε καλές θέσεις.
    Ειναι απλά οκ αν και θα μπορουσε να ειναι συμμετοχή Ην. Βασιλειου οτι συνεπαγεται αυτο….
    Συμφωνω ότι εάν περάσουμε μη περιμενετε κάτι στο τελικό.
    Για το κλιπ ασχολίαστο με την σκαλωσια και το σταφύλι… ελπίζω μη βγει με τούλια επί σκηνης… αρκετά καταστροφική ηταν η τερζη με τη μπλε παλάμη και τα νυχια βαμπιρ…

    • δεν εχεις ιδεα απο τεχνη ,αισθητικη γενικως κ προφανως καμια ιδεα για μουσικη..πικροχολη αδερφη

  13. ενα σκετο μαυρο χαλι οπως ακριβως το περιμενα. ο αποκλεισμος και αυτη τη χρονια δεδομενος και καλα να παθει η φασιστοερτ που αποφασιζει και διαταζει ποιες παρεες θα πανε με απευθειας αναθεση λογω βυσματος… καλη αποτυχια (υ.γ. τα ψευτικα δηθεν θετικα σχολια αφηστετα…)

    • Πόσες φορές θα σχολιάσεις για να πεις ακριβώς τα ίδια; Αλλες ασχολίες δεν έχεις;

  14. Ενα πολυ ωραιο τραγουδι με μια υπεροχη φωνη που θα περασει τελικο!!
    Θα παμε συμοαθητικα και αξιοπρεπεστατα!!!πολυ ωραια επιλογη !!
    Εχουμε ενα ωραιο τραγουδι και ευτυχως δεν ειναι σαν της ταμτας ωστε να μην κοψουμε ψηφους απο κυπρο και να την βοηθησουμε να κερδισει!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!

  15. Παρά πολύ ωραίο τραγούδι. Το καλύτερο π έχουμε στείλει. Θεωρώ 10αδα σίγουρη ίσως κ θέσεις 1-5. Η σκηνοθέτρια του βιντεοκλίπ είναι αυτή που θα έχουμε και εκεί. Το μόνο που φοβάμαι είναι για το πως θα αποδώσει αυτή η αισθητική λαιβ σε σκηνή γτ αρμόζει περισσότερο σε βιντεοκλιπ, αλλά αν αυτό επιτευχθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο θα πάει τέλεια το κομμάτι. Αδιαμφισβήτητα 10αδα στους κριτες

  16. το θέλω λίγο πιο ηλεκτρονικό, λίγο πιο εύηχο ίσως. αλλά όλα τέλεια. μόνο μην εμφανιστεί με τούλια πλιζ και οχι στο κεφάλι εννοείται

  17. Το βρίσκω υπέροχο. σε όλα του. Κι επειδή είμαι μιας άλλης ηλικιακά γενιάς, θα τολμήσω να πω ότι εμένα μου ακούγεται και σαν την Annie Lennox. Μπράβο, μπράβο. Καλή μας επιτυχία.

  18. Αν πω ότι μου αρέσει αρκετά η φωνή αλλά το τραγούδι το βρίσκω μέτριο, θα φανώ κακός? ?? ? Μπορεί να μην είναι το ίδιο, αλλά για κάποιο λόγο μου θυμίζει την φετινή συμμετοχή του Βελγίου! !! Θα στηριχθεί από τις επιτροπές και μένει να δούμε και την σκηνική παρουσία, γιατί αν δεν κάνω λάθος, είναι στο δεύτερο μισό μαζί με Πορτογαλία και Ισλανδία! !! ! Όπως και να έχει, καλή επιτυχία και εύχομαι να μην ζήσουμε τα περσινά! !!

  19. Μιας και παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ 2 σε ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (τι άλλο θα ακούσουμε από την ΕΡΤ) το τραγούδι της Ελλάδας απλά προσωπικά δεν είναι του γούστου μου, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να υποθέσω πως θα πάει… μπορεί να είναι το αγαπημένο τραγούδι των επιτροπών αλλά οχι του κοινού… αυτό το φοβάμαι ότι το κοινό δεν θα το ψηφίσει διότι ως πρώτο άκουσμα δεν μου έκανε κάτι το ιδιαίτερο! Περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό ίσως…. μιας και η ΕΡΤ είπε θελει την ΝΙΚΗ (αμφιβάλω αν την θέλει πραγματικα!!! )

    Ως προς τα σχόλια… η Κοζάκου δήλωσε χαρούμενη για το τραγούδι και θα το προωθήσει μέσα απο το ραδιόφωνο… ε΄δω ειναι σαν να λέμε… τα προηγούμενα δεν ηταν καλα …. αλλα αυτα μας τρωνε σε αυτη τη χωρα η ΔΗΘΕΝΙΑ του ΤΙΠΟΤΑ!

    Απο την αλλή θα κλείσω πάλι με την επισήμανση της ΕΡΤ… για την ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ του τραγουδιού…. όντως μεγάλη επιτυχία απο την ΕΡΤ2 μιας και πολλά τηλεοπτικά δίκτυα οπως το BBC, MTV κτλ ήθελαν να κάνουν την μετάδοση του τραγουδία… αλλα η επιτυχία της ΕΡΤ ήταν καθοριστική

  20. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ακόμα και να αποκλείστουμε. Όποιος ξέρει από μουσική, καταλαβαίνει για τι εξαιρετική δουλειά μιλάμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Τα λέμε το Μάιο. Καλό κράξιμο.

  21. Α ρε duskaγια, απέκτησες κι άλλον έναν φαν. Όχι μόνο για το τραγούδι (που είναι πολύ καλό και εξαιρετική παραγωγή – σοκ για τα μπουζουκοδεδομένα μας) αλλά γιατί φαίνεσαι ψυχάρα και καλλιτέχνης με όλη την έννοια του όρου.

    Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι δεν έχει σημασία η θέση (που με τη σωστή σκηνική παρουσία θα τα πάει εξαιρετικά, φωνητικά εκτός απροόπτου θα αποδώσει όπως πάντα), σημασία έχει που επιτέλους το πάνε ένα βήμα παραπέρα από θέμα ποιότητας. Ελπίζω να σηματοδοτήσει αυτό μια καινούργια εποχή για τις αποστολές μας.

  22. Είμαι λίγο διχασμένος. Από την μια μου αρέσει σαν ήχος, έχει ένα “Ellie Goulding feel”, πολύ “today” κομμάτι, radio-friendly και έχει global προδιαγραφές. Από την άλλη, περίμενα κάτι πιο “μυστικιστικό” και μου φάνηκε λίγο τετριμμένο. Μου θυμίζει παρα πολύ το Who I Am της Rebecka Karlsson. Αυτό ακριβώς είναι το προβλημα νομίζω. Όταν το ακούς (στο ράδιο π.χ.) λες “τι ωραίο κομμάτι!”. Αλλά το ύφος αυτού του τραγουδιού για να αναδειχθεί θέλει “epic staging”. Το Who I Am δεν δούλεψε στο Melfest λόγω staging. Βέβαια η Ντούσκα έχει και το avantage της φωνής της. Για να πάει όμως καλά αυτό το κομμάτι θέλει κάτι πολυ δυνατο επί σκηνής που να μένει στον τηλεθεατή. Οι επιτροπές, αν πράγματι είναι αμερόληπτες, πρέπει να το στηρίξουν μαζικά!! Τι πιο “radio-friendly” και με “hit potential” από αυτό το κομμάτι. Εγώ προσωπικά θα περιμένω το live για να βγάλω τα οριστικά συμπεράσματα. Είμαι θετικά διακείμενος αλλά προσπαθώ να μην έχω υψηλές προσδοκίες για να μην στεναχωρεθώ σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά
    Καλή επιτυχία Κατερίνα! Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!

  23. Πολύ ωραίο, σύγχρονο και άκρως ραδιοφωνικό με πολύ ωραία κουπλε και ελευθερία να ξεδιπλώσει τη φωνή της σε πολλά σημεία. Καλο ρεφρέν, θα το ήθελα λιιγο πιο μπασατο ίσως (;) δε ξέρω απλα το ηθελα ενα τσικ πιο δυναμικό. Ωραίο κλείσιμο Επίσης κάπως σαν fade away. Περίμενα κάτι πιο “ιδιαίτερο” σαν άκουσμα, χωρίς να το λεω με αρνητικό τρόπο. Έχουμε ενα mainstream radio friendly τραγούδι με κάποια quirky στοιχεία. Βίντεο κλιπ με ωραία αισθητική. Το καλύτερο φέτος μαζί με Σλοβενία και Κύπρο μέχρι στιγμής. Καλη επιτυχία!

  24. ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ:EINAI TEXNH,EINAI ΑΡΤΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!ΗΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ!ΜΠΡΑΒΟ!

  25. Πραγματικά συγχαρητήρια στην Κατερίνα και την δουλειά που έκανε η ίδια και η ομάδα της.Εξαιρετικο αποτέλεσμα μετά από αρκετα χρόνια η Ελλάδα στέλνει επιτέλους ένα καλοφτιαγμένο και προσεγμένο τραγούδι με μια σοβαρή τραγουδίστρια με εξαιρετική φωνή
    Προσωπικά το μόνο που θέλω ειναι να περάσει στον τελικό έπειτα δεν με νοιάζει η θέση Γτ ξέρω τι εστι Γιουροβίζιον και τι παιχνίδια παίζονται..οποία θέση και αν έρθει καλοδεχούμενη Γτ θα ξέρουμε ότι είχαμε ένα καταπληκτικό τραγούδι
    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και φυσική στην Κύπρο !!

  26. Είναι πολύ καλό! Ραδιοφωνικό, καλοδουλεμένο, οπτικά όμορφο (Ω ναι, δεν με χάλασε το τούλι) και πολύ προσεγμένο όσον αφορά στην παραγωγή. Καλή επιτυχία!!!

  27. Κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει με το ανέβασμα του βίντεο γιατί ο ήχος του είναι μονοφωνικός με αποτέλεσμα να χάνει αρκετά σε ποιότητα.

  28. Στεναχωρήθηκα. Χάρηκα τόσο για την ανάθεση στην Κατερίνα και περίμενα ένα όμορφο τραγούδι με μυστήριο που θα ήταν σαν το Slow. Τελικά πήραμε ένα τραγούδι που είναι μια τετριμμένη γιουροβιζιονικη μπαλάντα που πάει να μιμηθεί τις anthem συνηθισμένες μπαλάντες που στέλνει στο θεσμό η Ρωσία. Αμέσως μου θύμισε Ρωσία 2015 και a million voices. Το κλιπ δε, τρομερά μονότονο και χωρίς πλουραλισμό, ρίχνει και υποβιβάζει και άλλο το κομμάτι αφού του στερεί ατμόσφαιρα και το κάνει χαζοχαρούμενο. Ήθελα πιο μυστηριακό κλιπ και φωτισμό αφού το κλιπ είναι το βασικό μέσο προώθησης για μας φέτος ελλείψει budget. Όλο το κλιπ είναι γυρισμένο σε ένα μίζερο στούντιο με ένα μόνο ροζ φόρεμα με τούλι και με μια σκαλωσιά που ξέμεινε σε κάποιο παλιό και μίζερο στούντιο. Κρίμα. Γενικώς ένα κλιπ σε κάνει να πλαθεις εικόνες και αναβαθμίζει την εντύπωση που σου δημιουργεί ένα κομμάτι. Πάντως και χωρίς να βλέπω, όταν ακούω το κομμάτι δεν αισθάνομαι τα ίδια φοβερά vibes που μου δημιουργούσε το Slow με το πολύ επιδραστικο και καθηλωτικό του ρεφρέν. Έκανε καλή επιλογή η ΕΡΤ με την Κατερίνα , απλα έπρεπε λιγάκι να ψάξουν περισσότερο για ένα πολύ δυνατό και πρωτότυπο κομμάτι. Γιατί αυτό δεν είναι τίποτα από τα δύο. Και έπρεπε να μην τσιγγουνευτούν λίγα ευρώ παραπάνω για ένα καλό κλιπ. Με 3.000 -5.000 ευρώ πλέον σήμερα μπορείς να κάνεις ένα κλιπ καθηλωτικό και ξεχωριστό. Έπρεπε να τα δώσουν θεωρώ.

    ΥΓ Το ακουω τωρα για 5η φορα για να μην το αδικησω το κομματι…ειναι αξιοπρεπες αλλά τα κουπλέ είναι καλύτερα από το ρεφρέν…Θέλαμε ένα καλύτερο και όχι τοσο τυποποιημενο και μονότονο ρεφρέν κατά τη γνώμη μου. Με αψογη ερμηνεια και εξαιρετική σκηνικη παρουσια μπορεί να μπει τελικό και να καταλήξει χαμηλά στη δεκάδα, αλλά ελπίσαμε για μια φορά στο όνειρο φέτος δηλαδή μια θέση στην πεντάδα…Μπορεί το όνειρο να μη μας βγει δυστυχως. Καλη επιτυχια ομως και στην Κατερίνα και στην Ερτ.

  29. Μέχρι στιγμής όλοι θετικά σχόλια…παιδιά και εμένα μου άρεσε πολύ…μη χειρότερα τι πάθαμε και δε μαλώνουμε εδώ….?

  30. Εξαιρετικο.Ισως το ωραιοτερο που εχει στειλει η χωρα μας.Βλεπω πολυ καλη θεση γιατι οχι και την πρωτη.

  31. Πρώτη φορά μετά από χρόνια που υποστηρίζω 100 Ελλάδα. Επιτέλους καιρός να διαπιστώσουμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο κλαρίνα και μπουζούκια μπορούμε να παράξουμε μουσική διεθνών προδιαγραφών. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες αλλά και στην ανανεωμένη ΕΡΤ που φαίνεται να το πήρε σοβαρά φέτος.

  32. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη… Δεν μου λέει κάτι, τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι περίμενα και κάτι που θα με ενθουσιάσει. Ούτε η φωνή της με ελκύει. Είναι πολύ καλή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μου φαίνεται υπερβολική. Το video clip το θεωρώ τραβηγμένο και επιτηδευμένο.
    Εν κατακλείδι, θα περιμένω λίγο μέχρι να αποκτήσω μια πιο πλήρη γνώμη. Θέλω να το ακούσω περισσότερες φορές για να έχω μια καλύτερη άποψη.
    Όπως και να έχει, ελπίζω να αρέσει στην Ευρώπη και επιτέλους να περάσουμε στον τελικό και στη συνέχεια, γιατί όχι, να πάρει και μια καλή θέση.

  33. Πιστεύω ότι το τραγούδι είναι grower θέλει 2-3 φορες να το ακούσεις για να σου μείνει ! Όσο για πρωτιά δεν ξέρω αλλά την δεκάδα την αξίζει

  34. δυστυχως το τραγουδι ειναι εντελως αδιαφορο. δεν σου μενει με την καμια. αλλη μια χρονια χωρις την ελλαδα στον τελικο. καλα να παθουμε ομως με τον τσακνη και τον παπαδημητριου που απο το 2016 μεχρι σημερα στειλανε τις χειροτερες συμμετοχες της ελλαδας. η eurovision δε θελει φωναρες αλλα τραγουδια που να σου μενουνε και φυσικα κ προσωπα που να εχουνε γκελ. η ντουσκα ουτε καλο τραγουδι εχει ουτε καλη φατσα. κριμα.

  35. Παιδιά δεν μ αρεσει καθολου ομως χαχα απαρατήρητο και αν δε στηθεί σωστά που δε θα στηθεί θα φάει κ εναν πατώ ΝΑ γιατι όλη αυτή η μετριότητα που επικρατεί θα ξεκαθαρίσει συην σκηνή κ πως θα παρουσιαστούν μας βλεμω με κανένα μπλε πόδι φέτος ν κλοτσάνε τα φώτα χαχα Τεσπα καλη επιτυχία…παλι κλ που υπαρχει κ η Κύπρος παλι.

  36. Είμαι περήφανος για αυτό που στέλνει η χώρα μου. Ναι η Ελλάδα έχει αισθητική και έχει και δύναμη. Δεν με νοιάζει τι θα κανει καθόλου με καθόλου ούτε θα ασχοληθώ με συνταγές που δεν λένε τίποτα σε κανένα και ξεχνιούνται την επόμενη μέρα. Ναι αυτό έχει δύναμη… καλή τύχη ότι και να κανει και δεν μας νοιάζει εμείς απλά το αγαπάμε.

  37. Είναι ένα τραγούδι που όσο πιο πολύ το ακούς τόσο πιο πολύ σου αρέσει! Από την πρώτη φορά στην παρουσίαση προγράμματος το ρεφρέν μου κόλλησε κάτι που είναι αρκετά θετικό. Το βίντεο κλίπ επίσης καλοδουλεμένο (αν και θα ήθελα να παίξει περισσότερο με κάποιες σκηνές που ήταν πολύ ωραίες) με ένα αρκετά ωραίο αναγεννησιακό/ρομαντικό/vintage aesthetic που ελπίζω να βγάλουν με ένα δημιουργικό τρόπο και πάνω στην σκηνή. Σίγουρα περίμενα κάτι λίγο πιο ενναλακτικό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναστείλει και δεν είναι ακριβώς το ποπ που περιμένεις στην esc. Είναι όντως πιο κοντά στο adult pop και θεωρώ ότι άνετα θα μπορούσε να ήταν κομμάτι του 25 της Αντελ (θυμίζει αρκετά σε ύφος τα πιο mid tempo κομμάτια του album)

    Ελπίζω να καταλάβατε μερικοί ότι δεν χρειάζεται να λέτε άσκοπα λόγια πριν καν ακούσετε το τραγούδι. Ακόμα και οι στίχοι που μερικοί κράζατε μέσα στο τραγούδι είναι μια χαρά (ανώτεροι πολλών κομματιών φέτος μπορώ να πω).
    Καλή μας επιτυχίααααα!

  38. ΕΞΑΙΡΕΙΚΟΟΟΟΟ!!!

    Ο,τι καλύτερο έχουμε στείλει ποτέ σαν χωρά! Θα το λατρέψουν οι επιτροπές! Και το κοινό σιγά-σιγά, αν δεν το έχουν ήδη! Μου θυμίζει αρκετά Annie Lennox έμενα και λιγότερο A. Winehouse φωνητικά! Ένα δημιουργικά έξυπνο στήσιμο θα το απογειώσει στη σκηνή!

    Φέτος η ΕΡΤ έκανε μια τολμηρή ανάθεση, το χειρίστηκε πολύ καλά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε ολους!

    Εξαιρετικά τραγούδι και φωνή…τα καλύτερα εύχομαι! Θεωρώ ότι η τελική 10αδα, δεν αρκεί! Θα ήθελα τριάδα ως και νίκη! Καλή μας επιτυχία!

  39. Είμαστε ότι χειρότερο σαν χώρα πρέπει να καταστραφούμε τελείως.Στους Ευρψπαιους άρεσε και εμείς την βρίζουμε.Δεν πειράζει μείνετε με το Replay.

  40. Πρωτη φορα η Ελλαδα στελνει ενα διαφορετικο τραγουδι. Υπεροχο, αρτια ενορχηστρωμενο και δεν εχει τιποτα μα ζηλεψει απο τα υπολοιπα της EV! Η Ευρωπη σιγουρα θα το προσεξει….. Και γιατι οχι στην πρωτη δεκαδα…;

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΤΑ

    Υ.Γ: Ας υποστηριξουμε μια φορα ΟΛΟΙ την συμμετοχη μας! Να μη την θαψουμε!

  41. Είναι πολύ ωραίο τραγούδι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε στείλει

  42. Μου αρέσει και διάβασα σ ένα σχόλιο ότι προσπάθησε να μη θυμίζει Amy Winehouse όμως αυτο σκέφτηκα μόλις την άκουσα . Ποσό πολυ μου την θυμίζει . Έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και ειμαι πολυ ικανοποιημένη με αυτο που είδα .

  43. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ξεφύγετε λίγο από τα κομματικα ή την (δικαιολογημενη ή μη) αντιπαθεια προς την ΕΡΤ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με διαγωνισμό τραγουδιού και αυτό που παρουσιάζουμε είναι για πρώτη φορά άρτιο. Το να μην συμπαθειτε την κοπέλα είναι θεμιτο, όπως και το να μην ακούτε αυτό το είδος μουσικής. Αλλά μην τα ισοπεδωνουμε κι όλα.. Ειδικά σε μια χρονιά τιγκα στα μέτρια (έως άσχημα) τραγούδια είναι όαση το κομμάτι.. Δεν σας αρέσει “γτ είναι φλατ”. Αν ήταν διαφορετικό, θα ήταν “πολύ εναλλακτικό”. Αν δεν είχε τα τουλια, θα χε τον κορσε.. Ας είμαστε λιγότερο μιζεροι και στοιχειωδως αντικειμενικοι. Τουλι έχει και η Ταμτα (και εντελώς άσχετο με το στυλ του τραγουδιού) αλλά δεν σας είδα να το κραξετε αναλόγως. Καλή επιτυχία στη κοπέλα. Και τελευταίοι να έρθουμε (προσωπικά πιστεύω ότι θα μαστε στο top 5 και με μια καλή παρουσίαση ακόμα πιο ψηλά – γτ κατά τα λοιπά η κοπέλα εχει φωναρα και δεν παίζει autotune όπως περσι), είναι τιμή μας να μας εκπροσωπεί αυτή η κομματαρα
    υ. γ Αναρωτιέμαι, εσείς που δεν το γουστάρετε, δεν έχετε ακούσει ποτέ Annie Lennox.. Florence and the machine.. κάτι σχετικό τεσπα..Το λέω γτ σαν στυλ μοιάζει πολύ..

  44. Πάρα πολύ καλό!! Επιτέλους δείχνουμε ότι μπορούμε να στείλουμε κάτι φρέσκο, μοντέρνο, με αισθητική πέρα από τα κλασικά έθνικ που στέλναμε! Όσο για τη φωνή της Duska είναι εξαιρετική και λαιβ την είχα ακούσει στη συναυλία της lp στην Τεχνόπολη. Γενικά το υφος του τραγουδιού μου θυμίζει Florence and the machine.. Πιστεύω πως έχει πολλές ελπίδες δεδομένου του υπάρχοντος ανταγωνισμού! Μακάρι να μην τα θαλασσωσουμε παλι με τη σκηνική παρουσία γιατί και πέρυσι είχαμε πολύ καλή συμμετοχή!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!

  45. Σκορπιες σκεψεις.
    1. Αν το τραγουδι αυτο ηταν της Σουηδιας, θα ηταν 1ο στις επιτροπες και ολοι οι γιουροφαν θα το λατρευαν ως προχο. Επειδη ειναι της Ελλαδας θα παει αρκετα καλα στις επιτροπες, αλλα οι γιουροφαν θα γκρινιαζουν.
    2. Το τραγουδι ειναι ποιοτικο. Η Κατερινα ειναι εξαιρετικη καλλιτεχνης με απιστευτη φωνη και χροια. Το βιντεοκλιπ ειναι οτι καλυτερο!
    3. Οι στοιχηματικες ζαλιστηκαν, μπερδευτηκαν, δεν εχουν ξεκαθαρη γραμμη. Θα το σκεφτουν ολη τη νυχτα τι θα κανουν. Καταλαβαινουν οτι το τραγουδι ειναι τρικαλο, αλλα δεν ειναι ευκολο να κρινεις πως θα το δεχτει ο κοσμος.
    4. Το τραγουδι ειναι καλυτερο απο την ιδια τη γιουροβιζιον.
    5. Αν δεν την ηξερα την κοπελα και εβλεπα το τραγουδι στο μτβ θα ελεγα να ενα γαμ..ο τραγουδι.
    6. Πολλοι, ελληνες και ξενοι, συγκρινουν τη φωνη της Κατερινας με υπεροχους καλλιτεχνες…αλλα λενε και καλα το παιζει. Οπως επισης συγκρινουν το τραγουδι με αλλα υπεροχα γνωστα τραγουδια. Και μετα καταληγουν οτι…..δεν τους αρεσει. Πικρα.Κακια. Συμφερον. Ζηλια.
    7. Θα ηθελα να κερδισει, αν το αξιζει, γιατι δεν τα εχουμε δει ολα ακομα. Αλλα, γενικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα. Χαιρομαι που επιτελους στειλαμε ενα υπεροχο, συγχρονο τραγουδι με μια αξιολογη καλλιτεχνη.
    8. Στην Ελλαδα δεν θα εχει την αναμενομενη απηχηση. Τουλαχιστον αρχικα. Ειναι δυσκολο να μεταπηδισεις απο την Παολα στην Κατερινα. Το καταλαβαινω. Αλλα για τον δυτικο (μουσικα) κοσμο αυτο το τραγουδι ειναι παρα πολυ καλο και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο αλλα γνωστα. Ναι, δεν ειναι να μπει 1ο στα τσαρτς, δεν εχει αυτο το κατι για να ξεχωρισει και να το κανει μοναδικο και πασιγνωστο, αλλα δεν παυει να ειναι παρα πολυ καλο.
    9. Συγχαρητηρια στην ΕΡΤ. Συνεχιστε να στελνετε ποιοτικα τραγουδια. Με πεισατε να ψηφισω Συριζα>). Του χρονου θα προτιμουσα ομως να βγαλετε το τραγουδι μεσημερι και μακρυα απο αλλα τραγουδια.
    10. Που ειναι ο φιλος μου ο Ρωσος…οεο; <) Στης Ρωσιας θα πιασεις στασιδι απο νωρις. Φιλια μαν.
    11. Οτι και να αποφασισουν τα στοιχηματα, που γενικα μας ψιλοσνομπαρουν ως χωρα, μην επιρεαζεστε πολυ. Προσωπικα πιστευω οτι το τραγουδι ειναι αρκετα καλο για να ειναι τουλαχιστον μεσα στη 10αδα οπως εχουν τα πραγματα τωρα. Αν και θεωρητικα παιζει στα μεταλια. Ακομα ομως και τελευταιο να βγει θα εστελνα και παλι πολλα φιλια στην Κατερινα και στην ομαδα της.
    PEACE!!!!!!!

  46. Το τραγούδι είναι καλό αλλά πιστεύω στο συγκεκριμένο τραγούδιθα παίξει παρά πολύ ρόλο η σκηνική παρουσία . Με μια καλή σκηνική παρουσία μπορει να μπει πεντάδα χαλαρά με μια κακή σκηνική παρουσία όμως βλέπε Γιάννα Τερζή πέρυσι μπορεί να βρεθεί στον δεξιό πίνακα της βαθμολογίας.

  47. Εμένα πάντως με απασχολεί τι θέση θα πάρει και τι πορεία θα έχει στη Eurovision γιατί θέλω να πάρει αυτό που του αξίζει. Το τραγούδι είναι εκπληκτικό και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που έχω ενθουσιαστεί τόσο με την Ελληνική συμμετοχή. Τραγουδάρα, με εξαιρετική ενορχήστρωση, και παραγωγή διεθνών προδιαγραφών. Η φωνή της μοναδική. Για μένα είναι ότι καλύτερο έχουμε στείλει. Φυσικά όλα θα κριθούν από την Live ερμηνεία και την σκηνική παρουσία. Αισιοδοξώ για το καλύτερο. Αν το δω αντικειμενικά, αυτή τη συμμετοχή όποιας χώρας και να ήταν θα τη βαθμολογούσα 10/10 και θα ήταν 1η στο top μου. Ας ακούσουμε και τα 41 να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

    ΥΓ. Τελικά καλά έκανα και σταμάτησα να γράφω εδώ. Χίλιες φορές να γράφω στο γκρουπ στο fb που βλέπω με ποιους συνομιλώ γιατί τα ανώνυμα προφιλ που γράφουν εδώ μέσα ασυναρτησίες και αηδίες δεν είναι να τα παίρνεις στα σοβαρά!

    • Μπράβο, Γιάννη! Δεν σε αδικώ που σταμάτησες να γράφεις εδώ…

  48. Αχαχαχαχαχα πραγματικά γελάω με τα σχόλια,μάλιστα ένα τελευταίο θα πω για το πολιτικό σκέλος της απάντησης ότι ναι πράγματι δεν θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη Eurovision,έγιναν χειρότερα γεγονότα (πούλημα Μακεδονίας θα δείτε πόσο καλά θα πάνε φέτος τα Σκόπια από την Ευρώπη ανεξάρτητα με το τραγούδι που θα στείλουν όλα έχουν το σκοπό τους,εν λευκό οι κάτοικοι σε Μάνδρα και Μάτι μετά τις καταστροφές κλπ.) – Πάμε όμως στο μουσικό κομμάτι του θέματος.Α)Είπα ότι η Κατερίνα Ντούσκα ως φωνή είναι πολύ καλή και μπράβο της πραγματικά,περιμένετε όμως και το live έτσι;Β)Ως τραγούδι δυστυχώς ΔΕΝ τραβάει από πουθενά ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ – ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΙΓΟ.Είναι ένα συγκεκριμένο μοτίβο που ΔΕΝ βρίσκεις κάτι να ξεχωρίσεις στη διάρκεια,ούτε στο κουπλέ,ούτε ρεφρέν – ούτε γέφυρα.Γ)Όλοι εσείς που την έχετε κάνει ΘΕΑ τη Ντούσκα είστε οι ΙΔΙΟΙ που κάνατε πέρσι ΘΕΑ και τη Τερζή που ήταν και το “Όνειρο Μου” ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ κάκα τα ψέματα από θέμα μουσικής,μην κάνετε τούμπα και αρχίζετε να κράζετε όταν θα φύγει ΑΠΑΤΗ η συμμετοχή μας.Αυτό θα είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

  49. Για άλλη μια χρονιά η χώρα μας στέλνει μια αξιοπρεπέστατη συμμετοχή,αν και σα τραγούδι “επικοινωνεί” πιο εύκολα στο ευρωπαϊκό κοινό από ότι το “όνειρο μου”!
    Το τραγούδι μου αρέσει πολυ, οι στίχοι όμορφοι και κατανοητοί και σε συνδιασμό με τη μελωδία σε βάζει μέσα στο κονσεπτ του τραγουδιού εύκολα.επιπλεον πολύ σύγχρονο σαν άκουσμα με καλή παραγωγή. ΤΟ Ρεφρέν με δύο ακούσματα μου έμεινε σχετικά εύκολα όπως και ο ρυθμος του,ενώ αναμφίβολα το τελευταίο 1 λεπτό και κάτι είναι το καλύτερο μέρος.Η φωνή της Κατερίνας το απογειώνει περισσότερο.Ανετα θα μπορούσε να ήταν διεθνής επιτυχία και σαφώς είναι radio friendly! Το βίντεο κλιπ ιδιαίτερο με πολλές vintage επιρροές! Θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο και στο Τελ Αβίβ (προσωπικά).
    Στο τελικό νομίζω περνάει σχετικά εύκολα και αν στηθεί σωστά και φωνητικά βγει άψογα ( δε φοβάμαι τόσο την Ντουσκα όσο τα Μπακ βοκαλς) δε βρίσκω το λόγο να μη μπει τουλάχιστον στη 10αδα.
    Καλή μας επιτυχία!!!

  50. Σαν τη μύγα μες το γάλα θα είμαι μιας και βλέπω ότι ενθουσίασε τη μεγάλη πλειοψηφία. Ομως θα πω τη γνώμη μου. Δεν κόπηκα κι όλας. ΟΚ, κάτι αφήνει και ίσως να μου αρέσει όλο και περισσότερο όσο θα το βάζω να το ακούσω, αλλά πραγματικά δεν τρελάθηκα. Και το περίμενα πραγματικά με ανυπομονησία και ούτε ήμουνα επικριτική ή προκατειλημένη από την αρχή όπως άλλοι, τουναντίον θα έλεγα, απλώς ανέμενα….μακάρι να τα παει τέλεια, το εύχομαι ολόψυχα, άσχετα με την προσωπική μου γνώμη.

  51. Το βίντεο παραπέμπει σε Βρετανία. Η κοπέλα με τα τούλια είναι λες και ανοίγει το Τριώδιο, δεν μπορεί να τα υποστηρίξει. Δεν είναι όλα για όλους. Το τραγούδι θα αρέσει μάλλον στους δυτικοευρωπαίους που τους τονίζουμε με την επιλογή μας ότι θέλουμε να τους μοιάσουμε. Δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ξανά ( μην ξεχνάμε ο πρωθυπουργός μας προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης) θα τσιμπήσει το τραγούδι ψηφαλακια από τις επιτροπές.

  52. ενα πολυ καλο τραγουδι…. αν το εστελνε το ηνωμενο βασιλειο θα πατωνε…. αν το εστελνε σουηδια η ρωσια τυπου mans zemerlow ή polina gagarina θα πηγαινε ψηλα….. οποτε θεωρω οτι ολα θα παιχτουν απο το σκηνικη παρουσια, αν καταφερει να αποδωσει φωνητικα μην εχουμε τα καλα ντεμης και τερζη που ολοι επαιζαν στοιχηματα αν θα βγαλουν τη νοτα αλλα θα παιξει κι αν στο ενδιαμεσο αλλαξει η δυναμικη της ελλαδας και το αρνητικο κλιμα των τελευταιων ετων στο διαγωνισμο

  53. Όπως το περίμενα και οτι είχα πει.. Τωρα η επόμενη τάπα θα είναι η σκηνική παρουσία και το αποτέλεσμα για τους haters. A! Απ οτι φαίνεται με ΣΥΡΙΖΑ αν εξαιρέσεις τους αργκο που ηταν αποφαση Τσακνη, στείλαμε υπέροχες συμμετοχές ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα. Φέτος βέβαια η καλύτερη μας πανω στα 40 χρόνια συμμετοχών.
    ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
    ΞΥΔΙ ΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΝΔΟΥΛΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

    • Ελλη τι σου συμβαινει; Παραληρηματα σαν αυτο απ’οπου κι αν προερχονται υποδηλωνουν παθολογια. Πρασεχε το γιατι χανεις στην εκτιμηση λαι στο σεβασμο. Στο λεω και με τα δυο αυτα.

    • Μεγαλύτερη Ακροδεξιά όπως την εννοείς με Αριστερές ρίζες δεν υπάρχει
      Έβαλες όλους όπως ο γκρμπελς στο ίδιο καζάνι
      Αριστερόστροφος Φασισμός
      Πήγαινε Βενεζουέλα αν τολμάς
      Ίσως το να είσαι επαίτης με τα επιδόματα εσυ το θεωρείς κοινωνική πολιτική
      Είσαι εκτός τόπου και χρόνου

    • Κακά τα ψέμματα, το τραγούδι είχε μέτρια υποδοχή στους έξω. Δεν λεω ότι δεν άρεσε, αλλά δεν ενθουσίασε κι όλας. Χλιαρή αποδοχή. Δείτε την κριτική στο esctips.com
      Παιδιά έχει μέσα εξαιρετική ανάλυση για το τραγούδι, αυτό ακριβώς που είναι….Δεν, δεν, δεν….Και να γιατί δεν έγινε και κάποιο απότομο πέταμα στα στοιχήματα.

    • Δεν ξερω γιατι δεν αναρτήθηκε το πρωι η απάντηση μου…..τελος πάντων ξαναγράφω….ο λογος θεωρώ ειναι οτι το τραγουδι δεν βρίθει αποδοχής στους έξω. Ας μη γελιόμαστε. Μετρια ως χλιαρή υποδοχή βλέπω. Που βλέπευε εσείς οτι εξω ξετρελάθηκαν; Δειτε και τα σχολια στο esctips που πραγματικά είναι χλιαρά. Και περιγραφουν το τραγούδι στην πεμπτουσία του. Οπως πραγματικά είναι. Ισως λοιπόν γι αυτό και δεν εγινε και ιδιαίτερα μεγαλο μπαμ στα στοιχήματα από την ωρα της ανακοίνωσης του τραγουδιού και μετά.

  54. Δυστυχώς είναι ακριβώς αυτό που περίμενα. Ευρωπαϊκό, άρα όχι Ελλάδα, όχι τι ζητά ο μέσος τηλεθεατής από τη χώρα μας. Στον ημιτελικό μας θα περάσουμε 9οι σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου. Στον τελικό θα υποστήριχτουμε χλιαρά από επιτροπές κ κοινό, κυρίως βόρειες χώρες, 12αρι προβλεπω από Βρετανια, Σουηδία κ Βέλγιο, κ θα καταλήξουμε 14οι. Ρεκιαβικ 2020.

  55. ενα αδιάφορο τραγούδι που δν εχει το παραμικρο ελληνικο στοιχείο!και που θα ξεχαστει την αμεσως επομένη του διαγωνισμου..αχ ερτ ειχες δν ειχες εκανες πολλους φαν να απομακρυνθουν απο το διαγωνισμό…κρίμα!

  56. Πολύ θα φορεθεί το ροζ τούλι στο κεφάλι φέτος. Κατσαϊτη (Τάμτα) & Καραπέτης (Ντούσκα) ταυτίστηκαν.

  57. Λοιπον ΥΠΕΡΟΧΟ. Οτι πρεπει. Πολυ χαρουμενη πολύ ολα. Αν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΡΟΖ ΤΟΥΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ, (τι εμπνευση, ολα τ αλλα κοστουμια μια χαρά, αυτό τη θαβει εντελως, ουτε την υπεροχη κινηση στο σωμα της δε δειχνει), αν εξαφανιστει αυτο λοιπον, ολο το αλλο τελειο. Ας βαλει ενα boho φορεμα δαντελενιο που αναδεικνυει τον κορμο της και τα χερια της, και φυγαμε, ολο το αλλο ετσι… Καντε εικονα στο τελευταιο λεπτό εκει που επαναλαμβανει η χορωδια τη φράση, η Duska να κανει λαρυγγισμους και κορώνες (ΣΩΣΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ) και αντε γεια…

  58. Εξαιρετική η ελληνική συμμετοχή φέτος, από κάθε πλευρά. Της αξίζει ό,τι καλύτερο στο Τελ Αβιβ και βέβαια της αξίζει η στήριξη όλων μας.

  59. Εξαιρετικό τραγούδι καταπληκτική δουλειά έχει υπέροχη φωνή η Κατερίνα και φαίνεται ότι είναι ένα τραγούδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και από ότι βλέπω αρέσει στην πλειοψηφία των ξένων και σίγουρα από τις επιτροπές άμα έχει μια καλή παρουσία θα ψηφιστεί πολύ.
    Αλλά ρε παιδιά κακα τα ψεματα αυτά τα τραγούδια δεν ακούγονται στην Ελλάδα δηλαδή μια που θα παίξει στην Eurovision και μια που θα το ξεχάσουμε !δεν νομίζω να αντιπροσωπεύει αυτό το στυλ την Ελλάδα
    Επίσης μοιάζει και λίγο σαν soundtracks μια ταινίας ?
    Αυτά όμως δεν αναιρούν ότι ειναη δυνατό τραγούδι απλά δεν μας αντιπροσωπεύει τόσο
    Υ.Γ ρε παιδιά αυτό το σίχαμα της Ισλανδίας Γτ είναι το ψηλά και θα το δείτε στο τέλος θα κερδίσει μια τέτοια αηδία ???τα έχουμε δει όλα από αυτόν τον διαγωνισμό…μετά απορούμε Γτ τον κοροϊδεύουν όταν ακούν να κερδίζουν κότες και να ειναη φαβορί αυτό το πράγμα ??‍♂️??‍♂️??‍♂️

  60. Ολο το concept τιs επιτυχιαs ειναι στην παρουσιασει του κομματιου
    Αν αληθευει οτι θα εχει αερα αναγεννησηs και θα ειναι το concept εποχηs πιστευω οτι θα δεσει πολυ καλα στο ακουσμα!
    Δεν σηκωνει μοντερνισμουs σκηνικα το τραγουδι μαs

  61. εξαιρετικό, υπέροχο, μελωδικό.,ξετρελάθηκα από το πρώτο άκουσμα! είναι η αλήθεια ότι πλησιάζει και στα δικά μου ακούσματα βέβαια..για να μην αδικούμε και τον κόσμο με διαφορετικά μουσικά γούστα.. η Κατερίνα φωνάρα, βγαίνει ένας υψηλός επαγγελματισμός, θεωρώ δεδομένη τη σταθερότητα της φωνής της και την πολλή δουλειά μου κάνουν εκεί στην ομάδα της οπότε όπως λέμε πάντα και κάθε χρόνο, με μια καλή σκηνική παρουσία.. πέταξε! είναι για μένα ξεκάθαρα, τραγούδι πεντάδας! και όσο πιο ψηλά πάει, θα φανεί στο στήσιμο.. αξίζει για την πρωτιά, νομίζω θα την παλέψει! καλή επιτυχία!!

  62. Όπως έχω πει είναι αξιοπρεπές αλλά είναι δύσκολο να ξέρουμε το θα γίνει στην EUROVISION. Βλέποντας κάποιες αντιδράσεις ξένων στα τραγούδι ειδικά από escunited τους αρέσει και πολύ ενθουσιασμό, απλά όλα θα εξαρτηθούν από την σκηνική παρουσία.

    Θα ήθελα να πω οτι άσχετα αν παει καλά η όχι θεωρώ οτι η διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ ήταν λάθος

  63. Η Κατερίνα έχει μια εξαιρετική φωνή και θεωρώ ότι το τραγούδι της είναι πολύ δυναμικό με ωραίες ψηλές νότες και αρκετά μελωδικό φινάλε…Απο καλλιτεχνική άποψη το video clip έχει αισθητική…Για μένα αξίζει μια θέση στη 5άδα…

  64. Εγώ όπως έχω ξαναγράψει εδώ θεωρώ ότι το τραγούδι μας είναι υπέροχο!!! Για μένα το στοίχημα φέτος είναι η σκηνική του παρουσία και ασφαλώς η προσπάθεια της ομάδας της καλλιτέχνιδος αλλά και της Ερτ να ανατρέψει ένα κλίμα που έχει προκύψει μετά τις τελευταίες αποτυχημένες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων. Με άλλα λόγια πρέπει να πείσουμε τους έξω ότι αντιμετωπίζουμε και πάλι σοβαρά το θεσμό. Για μένα εκεί θα κριθούν πολλά. Όσο για τα στοιχήματα δεν τα πολυδινω σημασία. Είναι γνωστό ότι διαμορφώνουν τάσεις, χωρίς να ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει εύχομαι κάθε επιτυχία στη χώρα μας. Διαθέτουμε ένα αξιοπρεπές πακέτο, οπότε εύχομαι όλα να πάνε καλά.

  65. Απλά ο παπαδημητριου είναι εγγύηση στις επιλογές και την αισθητική. Δεν με νοιάζει τι θα κανει το τραγούδι γιατί απλά όπως και να εχει είναι πολύ καλό για την Eurovision. Αυτό που με νοιάζει είναι η παρουσία της χώρας να υποστηρίζεται συνολικά και οι προσπάθειες να έχουν αρτιότητα και οργανωμένη δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος . Από το τραγούδι και την οργανωμένη προώθηση του καλλιτέχνη μέχρι την σκηνική παρουσία. Και κάτι τελευταίο είμαστε μια χώρα που έχει μουσική ποικιλία και αξίζουμε ένα δικό μας φεστιβάλ όπως μια Ιταλία έχει το san remo της δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ελλάδα δεν έχει ένα εσωτερικό αξιόπιστο θεσμό που χωράει του πάντες τα πάντα και όλα τα είδη και δίνει δυνατότητες και σε φτασμένους καλλιτέχνες και σε νέους να εκφραστούν. Αν καταλάβουμε ότι σε όλες αυτές τις ιστορίες δεν είναι ή ο ένας ή ο άλλος αλλά όλα είναι ένα δυναμικό ΚΑΙ που συνθέτει ιδέες ακούσματα απόψεις ποτε δεν θα δείξουμε ότι ο πλούτος και η ποικιλία που έχουμε είναι η δύναμη μας!

  66. Καλή επιτυχία Κατερίνα μέσα από την καρδιά μου ότι και να κανεις έχεις ήδη κανει μια υπέροχη δουλειά!!!

  67. Προβλέπω ότι θα περάσει στον τελικό όπου θα βρεθεί στην 15η – 18η θέση, όχι γιατί το τραγούδι είναι ιδιαίτερα άσχημο αλλά γιατί αποκλείεται να καταφέρουν να φέρουν όλα αυτά τα φωνητικά με ωραίο τρόπο στο live. Πάντως πολύ αξιοπρεπής συμμετοχη και η φωνή της αξιοσημείωτη.

  68. Όσο έχουμε αυτήν την κυβέρνηση μόνο μπαλάντες στέλνουμε… Αποκλεισμός μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια… Αίσχος το τραγούδι… Λόγω απειρίας, μπορεί να μη βγάλει την καλή φωνή στη σκηνή… Με επεξεργασίες κι εγώ φαίνομαι ό,τι θέλετε… Έχει τραγουδήσει ποτέ live, χωρίς να φάει γιαούρτια;;;;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ