ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Με τον Chingiz Mustafayev και το «Truth» στο Τελ Αβίβ!

Για ακόμη μία χρονιά το iTV του Αζερμπαϊτζάν προχώρησε σε εσωτερική επιλογή τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Τελ Αβίβ. Μετά από πολλές εικασίες, φήμες αλλά και διαψεύσεις, ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, επίσημα πως την χώρα της φωτιάς φέτος θα εκπροσωπήσει ο Chingiz Mustafayev. Το όνομα του Chingiz δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη καθώς ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό στα… πηγαδάκι του διαγωνισμού.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Chingiz Mustafayev τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, τιτλοφορείται “Truth” και αποτελεί σύνθεση των Borislav Milanov, Trey Campbell, Bo J, Pablo Dinero, Hostess και του ίδιου του Chingiz Mustafayev.

Ποιος είναι ο Chingiz Mustafayev;

Γεννημένος στην Ρωσία, ο 28χρονος Chingiz, δηλώνει τραγουδιστής, συνθέτης αλλά και κιθαρίστας. Έχει λάβει μέρος σε πολλά talent shows ανάμεσα στους οποίους και το “Yeni Ulduz” (New Star) στο οποίο και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το 2011 εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στο  New Wave festival, καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο festival μοιράστηκε τη σκηνή ερμηνεύοντας ένα ντουέτο με την μετέπειτα εκπρόσωπο της Ρωσίας στη Eurovision 2015, Polina Gagarina. Το 2016 έλαβε μέρος στην Ουκρανική έκδοση του talent show “The Voice”. Για αρκετά χρόνια ήταν η φωνή του group Palmas, ωστόσο πλέον ακολουθεί solo καριέρα. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο “Tenha gezen“.

Πως σας φαίνεται η επιλογή αλλά και το τραγούδι του Chingiz Mustafayev; Θα καταφέρει να επαναφέρει το Αζερμπαϊτζάν σε τροχιά τελικού μετά τον περσινό αποκλεισμό του;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAEGreece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2019.

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μ’ αρεσει. Συγχρονο με ωραια ενορχηστρωση και catchy ρεφραιν. Αμερικάνικο στυλ με κάποια RnB στοιχεία συνδυασμένα με λίγο Ανατολή. Τραγουδάει μεγάλο μέρος του τραγουδιού σε ψιλές νότες και θέλω να το δω λάιβ. Επίσης θέλει προσοχή το στήσιμο για να μην βγει κιτς αν και το Αζερμπαιτζάν επενδύει σκηνικά.

    Υ.Γ Ανακοίνωσε και η Πολωνία συμμετοχή. Υπήρχε ήδη εδώ και ένα τρίμηνο κυκλοφορημένο. Το συνηθίζει αυτό η Πολωνία.

  2. Δεν μου αρέσει καθόλου πολύ αδιάφορο Νομίζω αν η Ρωσία έχει καλό κομμάτι θα κάνει περίπατο γιατί οι πρώην σοβιετικες χώρες έχουν πολύ αδύναμα κομμάτια

  3. Πολύ ωραίο σύγχρονο, παντρεύει πολύ σωστά το αμερικανικό στυλ με το έθνικ.. Σαν άκουσμα σου μένει, επίσης οι Αζέροι πάντα επενδύουν στις live τους εμφανίσεις, θα τα πάει καλά. Προς το παρόν Κύπρος, Ολλανδία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Ελβετία τα αγαπημένα μου και μετά Αλβανία, Ισπανία, Σλοβενία, Ρουμανία, Δανία.

  4. Πολύ ρυθμικο. Μ’ αρέσει. Μου θυμίζει αρκετά Σουηδία 2017. Πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Ανώτερο σαφώς της Ελβετίας.
    p. s. γτ οι άνδρες γδυνονται φέτος?

  5. Αρκετά καλό τραγούδι ανάμεσα στις φετινές μετριότητες.
    Σας θυμίζει και εσάς η αρχή του ρεφρέν λίγο από Lights της Ellie Goulding?

  6. Το κομμάτι είναι απλά φανταστικό!Μοντέρνο με έθνικ στοιχεία. Θα το τολμήσω να πω το αγαπημένο μου για φέτος.Το βιντεο κλιπ ίσως το καλύτερο της φετινής χρονιάς. Το χρήμα φαίνεται. Μέχρι τώρα με τυχαία σειρά: Αζερπαιτζάν, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ολλανδία. Ακολουθουν Ελβετία και Ισλανδια. Τελικά καμία δεκαριά τραγούδια είναι αρκετά καλά φέτος!

  7. Ρε παιδιά, τι γίνεται την τελευταία βδομάδα; Κυριολεκτικά σώθηκε η Eurovision τις τελευταίες μέρες. Μ’ αρέσει αρκετά το Αζερμπαϊτζάν φέτος. Πολύ καλή και εύθυμη συμμετοχή που θα ξυπνήσει λίγο τον κόσμο μαζί με της Ελβετίας.

  8. Δεν είναι Skeletons, αλλά είναι αξιοπρεπής ποπ, με επιτυχημένη μίξη με έθνικ στοιχεία και καλή παραγωγή.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ