ΕΛΒΕΤΙΑ: Mε τον Luca Hänni και το «She got me» στο Τελ Αβίβ!

Όπως είναι γνωστό, η Ελβετία φέτος εγκατέλειψε τη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου μέσω εθνικού τελικού και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση! Η χώρα που διοργάνωσε, αλλά και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό στην ιστορία της Eurovision το 1956 με την Lys Assia, έχει πεισμώσει μετά τα ανεπιτυχή- άδικα για πολλούς- αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων και ψάχνει τη μαγική συνταγή για την επιστροφή στου τελικούς και γιατί όχι και στις νίκες.

Ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision είναι ο Luca Hänni με το τραγούδι «She got me».

Ο Luca Hänni, γεννήθηκε το 1994 στη Βέρνη της Ελβετίας και είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μοντέλο. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ένατη σεζόν του “Deutschland sucht den Superstar” το 2012. Κατόρθωσε να κερδίσει στον διαγωνισμό, όντας ο πρώτος μη Γερμανός που κατορθώνει κάτι αντίστοιχο. Το πρώτο του single έφτασε στην κορυφή των charts στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία και το πρώτο του άλμπουμ έφθασε στην πρώτη θέση στην Ελβετία και την Αυστρία.

To τραγούδι διέρρευσε λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει το επίσημο video clip ωστόσο κάθε διαρροή κατέβηκε!

Δείτε στη συνέχεια τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος και η ομάδα του για το τραγούδι καθώς και απόσπασμα από το ρεφρέν και τα παρασκήνια του κλιπ.

Σε λιγότερο από μία ώρα θα κυκλοφορήσει επίσημα, μείνετε συντονισμένοι…!

Ας δούμε πως κατέληξε η Ελβετία στην επιλογή αυτή. 420 συμμετοχές κατατέθηκαν στον SRF για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Όλα τα τραγούδια εξετάστηκαν από ένα συνδυασμό δημόσιας κριτικής επιτροπής και διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Για πρώτη φορά, φέτος η Ελβετία χρησιμοποίησε ένα πάνελ 100 ακροατών, το οποίο βοήθησε στην επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στο Eurovision 2019. Η ομάδα αυτή μπόρεσε να προσομοιάσει με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα του televoting σε περισσότερες από 40 συμμετέχουσες χώρες. Ο πίνακας των ακροατών καταρτίστηκε μέσω μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας συνεχών διαδικτυακών ερευνών.

Εκτός της ομάδας αυτής, μια διεθνής κριτική επιτροπή ειδικών συνέβαλε στην απόφαση για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στη Eurovision 2019. Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 21 άτομα, τα  οποία μέσα από διάφορες διαδικασίες, έψαξαν να βρουν τον ιδανικό συνδυασμό για την Ελβετία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελβετία έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (16 Μαΐου 2019) και θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Πώς σας φαίνεται η επιλογή της Ελβετίας για τη φετινή Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 2019!

[Φωτογραφία: fb Luca Hänni]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ίσως η Ελβετία να χει ελπίδες για πρόκριση.
    Πάντως δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο σαν κομμάτι,με βάση τα μουσικά μου ακούσματα.

  2. Άλλη μια τσιχλόφουσκα σε male version…τελικά το Fuego άφησε το στίγμα του δυστυχώς.

  3. Αυτά τα τραγούδια που ακούγαμε το Νοέμβρη δηλαδή του sebalter το carry the light κτλ…τι απέγιναν? Σ’αυτά βασίστηκε η επιτροπή ή σε άλλα καινούργια?

    • Htan H symmetoxes pou perasane thn pre-selection tou italofwnou stathmou RSI ths Elvetias. Den anakoinwthhkan ta kommatia apo to gallofwno k ton germanofwno stathmo, an thymamai swsta.

  4. πολύ καλό!! μπορώ να πω το καλύτερο ποπ dance τραγούδι φέτος! και αν το τραγουδήσει ζωντανά καλά, φοβάμαι ότι το Replay θα επισκιαστεί.

      • Ισχύει τι γίνεται με τα στοιχήματα επιτέλους; η Ελλάδα δεν ανεβαίνει καθόλου;

      • Δεν επισκιασε μονο τη Ντουσκα επισκιασε και αλλες 30 χωρε που ειναι κατω απο τη Ντουσκα!Η Ντουσκα ειναι σταθερα 11η αν και δεν παιζουν ρολο τα στοιχηματα στην παρουσα φαση!

  5. Ο Luca Hanni ήταν διακαής πόθος για τους φανς και όχι μόνο της Ελβετίας. Το τραγούδι είναι σημερινό και πιασάρικο με λάτιν επρροές και δίνει την δυνατότητα για εντυπωσιακά πράγματα στην σκηνή με εφέ και χορευτικά. Δεν ξέρω τις φωνητικές του δυνατότητες λάιβ ειδικά συνδυασμένα με χορό που σίγουρα θα έχει (συμμετείχε και στο αντίστοιχο Dancing). Θα αγαπηθεί και ο ίδιος και το τραγούδι από τις νεαρότερες ηλικίες αλλά δεν ξέρω στις επιτροπές. Θα πρέπει να το δούμε και λάιβ. Πάντως θα τον προτιμούσα με μια συμμετοχή σαν το Powder. Θα τα πάει καλά η Ελβετία φετος. Ο Λουκα εχει κοινό και σίγουρα θα προωθηθει και θα επενδυσουν πανω του οι Ελβετοι. Πιο πολύ με την Ταμτα θα κοντραριστει πάντως ως προς το είδος και το στυλ.

  6. Shape of you απο τα lidl. Τι έγινε? Έπαθε Κύπρο και Ελλάδα η Ελβετία φέτος? Δεν το κόβω για πολύ καλά. Επιτηδευμενα χορευτικό και διασκεδαστικο.

  7. Συμπαθιτικο ειναι στα στοιχιματα τα παει καλα ωραιο παλικαρι ειναι ειχε προγραμμα

  8. Το τραγούδι που έχετε ποστάρει δεν είναι το ¨She got me” που θα παει Γιουροβιζιον αλλά το παλιότερο τραγούδι του “Signs”

    • Όντως, έγινε λάθος! Σε λίγα λεπτά θα κυκλοφορήσει το επίσημο κομμάτι! Ευχαριστούμε και συγνώμη…! 😀

      • Συμβαίνουν αυτά οπότε κανένας λόγος για συγνώμη. Το έγραψα απλά για να ενημερώσω. Έτσι κι αλλιώς εγώ πρόλαβα και το άκουσα πριν το κατεβάσουν. Εκτιμώ την απάντηση σου και μου είσαι συμπαθής. Να ξέρεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ