ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Το TVR απαντάει στις κατηγορίες λογοκλοπής!

Μια επιτροπή συγκροτήθηκε από το TVR, για να εξετάσει το ενδεχόμενο λογοκλοπής για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα, στον διαγωνισμό της Eurovision, “On a Sunday“, έπειτα από δημοσιεύματα στο ρουμάνικο τύπο.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναγκάστηκε να διερευνήσει το τραγούδι, αφού δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision 2019, είναι αντιγραφή δυο τραγουδιών, με τίτλο «Nu ești învins» και «Wayfaring stranger».

Όσον αφορά την κατάσταση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι “Nu ești învins» είναι μια ρουμανική έκδοση του τραγουδιού «Wayfaring Stranger», ένα παραδοσιακό κομμάτι της αμερικανικής μουσικής, από δέκατο ένατο αιώνα . Αυτό το κομμάτι έχει πάνω από 1000 παραλλαγές, από 106 καλλιτέχνες που βρέθηκαν σε 812 άλμπουμ.

Εν κατακλείδι, το “On a Sunday“, ακόμα και αν έχει κάποιες επιρροές, ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί ως λογοκλοπή.

Από τη νίκη στο Selectia Nationala 2019, η Ester Peony αποτέλεσε αντικείμενο έντονων επικρίσεων από τον ρουμανικό τύπο. Θέμα συζήτησης, του τραγουδιού και του τρόπου ψηφοφορίας (7/8 Κριτική Επιτροπή και 1/8 τηλεοπτικό κοινό) στον εθνικό τελικό, έγινε μέχρι και στο ρουμανικό κοινοβούλιο.

Η Ester Peony επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ, αφού κέρδισε το Selectia Nationala 2019. Η Ester ως outsider κέρδισε τον διαγωνισμό, με 5 βαθμούς διαφορά από τη Laura Bretan, που ήταν το μεγάλο φαβορί της βραδιάς.

Η Ρουμανία θα διαγωνιστεί, με την Ester Peony και το τραγούδι “On a Sunday”, στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 16 Μαΐου στο Τελ Αβίβ.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

πηγή: tvr.ro – eurovoix.com

φωτογραφία: Facebook Ester Peony

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α, δηλαδή αντιγραφή είναι, αλλά πια δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα που να προστατεύουν το πρωτότυπο ώστε να προκύψει νομικό ζήτημα.
    Αυτή την έρμη που από καραμπόλα κέρδισε χωρίς στην πραγματικότητα να την ήθελε κανείς, πολύ τη λυπάμαι για το τι θα ακούσει και θα ζήσει στο Ισραήλ.

    • Απαντω σε ανταπαντηση σου στο θεμα της Ουκρανιας. Οταν γραφεις κατι να το διαβαζεις πριν το δημοσιευσεις. “Να συμμετεχει σε μια διοργανωση ΣΕ μια αλλη χωρα” . Αυτο εγραψες και σου απαντησα πανω σε αυτο. Και συ μου λες για κατι που εγινε σε διοργανωση Τριτης χωρας. Ναι;

      • Ξεκίνησα από τη συγκεκριμένη περίπτωση της Ουκρανίας για τη μη συμμετοχή της το 2020 αν ο διαγωνισμός γίνει στη Ρωσία και την επέκτεινα λέγοντας ότι τέτοιου είδους μποϋκοτάζ, λόγω των κακών σχέσεων μεταξύ χωρών, δεν είναι πρωτοφανή για τη Eurovision, έχουν συμβεί πολλές φορές με διάφορους τρόπους. Δεν θα κάτσω να γράφω κατεβατά για να πω το ζουμί της υπόθεσης.

  2. Mη δημοφιλής άποψη, αλλά η φετινή συμμετοχή τους είναι από τις αγαπημένες μου για Ρουμανία! 😮

  3. Όχι Μάριε δεν είναι αντιγραφή. Διάβασε ξανά το άρθρο και άκουσε και το τραγούδι αν δεν σε πείθει. Μια συμβουλή : σταμάτα να σκέφτεσαι συνέχεια τόσο καχύποπτα και αρνητικά. Παρατήρηση και για απόψεις σου σε άλλα άρθρα. Φιλικά.

    • Δεν είναι αντιγραφή νομικά, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον σε ισχύ πνευματικά δικαιώματα για το πρωτότυπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην ουσία δεν είναι αντιγραφή μουσικά. Να καταλαβαίνετε και τι διαβάζετε.
      Φιλική συμβουλή: σταματήστε να χάφτετε ως μάζα ότι ανοησία σας πλασάρουν ή ακόμα χειρότερα σας επιβάλλουν.

      • Βλέπω ότι δεν καταλαβαίνεις και δεν ακούς κανέναν, οπότε δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου. Την καλή μου πράξη την έκανα. Καλή συνέχεια

  4. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας. Από τα λίγα αξιοπρεπή τραγούδια για φέτος. Καιρό είχα να μου αρέσει μια ρουμανική συμμετοχή (τελευταία φορά το 2010!!!)

    Επίσης δε καταλαβαίνω γιατί δεν δημοσιεύει ο OGAE άρθρο για το απόσπασμα που αποκάλυψε η Ντούσκα της ελληνικής συμμετοχής.

    • Προφανώς δεν χρειάζεται αφού έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος θέλεις να μου πεις ότι δεν έχουν ενημερωθεί όλοι δεν εξαρτομαστε από τον ogae

    • Ούτε για την συνέντευξή που έδωσε η Κατερίνα στην ΕΡΤ έγραψαν. Και μου κάνει εντύπωση γιατί εκεί είπε ότι προς το παρών όπως το έχουν συζητήσει θα έχει στην σκηνή και χορευτές και φωνητικά. Όπως επίσης είπε και για το βίντεο… Τι να πω ίσως να περιμένουν να βγει το τραγούδι για να κάνουν ένα μεγάλο άρθρο;

  5. Γιατι Μαριε να μην γραψεις κατανοητα κατεβατα. Αφου ειναι μαλιστα κατι που σε ευχαριστει. Γραψε λοιπον εμπερεστατομενα και κατανοητα.. Οχι αοριστολογιες. Αλλωστε κατεχεις πολυ και πολλα πραγματα.

    • Γράφω πάντα πολύ εμπεριστατομένα και πολύ κατανοητά. Άλλοι έχετε πρόβλημα έκφρασης.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ