ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Η Anna Odobescu με τη σύνθεση του Γιώργου Καλπακίδη στο Τελ Αβίβ!

 Ολοκληρώθηκε μόλις ο μεγάλος τελικός του O Melodie Pentru Europa 2019 και έτσι όλοι γνωρίζουμε πλέον τους φετινούς εκπροσώπους της Μολδαβίας! Νικήτρια αναδείχθηκε η Anna Odobescu με το τραγούδι Stay! Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνθέτης της συμμετοχής είναι ο Έλληνας Γεώργιος Καλπακίδης μαζί με τους: Thomas Reil, Jeppe Reil και Maria Broberg! Πολλά συγχαρητήρια!

Δείτε την νικητήρια εμφάνιση της Anna Odobescu!

Τη βραδιά άνοιξε βίντεο με την εμφάνιση των περσινών εκπροσώπων της Μολδαβίας στη Eurovision της Λισαβόνας, DoReDoS. Οι παρουσιαστές Iurie Gologan, Doina Stempovschi, Daniela Crudu και Elena Băncilă έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής και γενικά η βραδιά κύλησε όμορφα.

Πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η Aurel Chirtoacă ερμηνεύοντας τη συμμετοχή της La cinema. Ενώ το διαγωνιστικό μέρος έκλεισε το συγκρότημα Che-MD ft. Elizaveta Ivasiuk με το τραγούδι Sub Pămân.

Λόγω ενός ηχητικού προβλήματος, η Vera Turcanu εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή με το πέρας όλων των συμμετοχών! Έτσι, είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει εκ νέου τη συμμετοχή της “Cold” (στιχουργός του κομματιού ο δικός μας Νίκος Σοφής).

Με το τέλος της ψηφοφορίας εμφανίστηκε επί σκηνής η μπάντα Orchestra Fraţilor Advahov & Angry Band και στη συνέχεια η Nelly Ciobanu. Η εκπρόσωπος της χώρας το 2009 παρουσίασε το νέο της single και μετά είδαμε την Geta Burcaku. Έπειτα ήταν η σειρά της Cristina Scarlat (εκπρόσωπος της χώρας το 2014) ως interval act. Ακόμη ακολούθησαν η Cristina Pintilie και το δίδυμο Marcel & Cornelia Ştefăneţ χαρίζοντας πολύ όμορφες ερμηνείες καθώς γινόταν η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Special guest του τελικού ήταν η φετινή εκπρόσωπος της Ρουμανίας Ester Peony η οποία ερμήνευσε ζωντανά τη συμμετοχή της On a Sunday“. Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Tα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής είχαν ως εξής:

Tα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής είχαν ως εξής:

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Μολδαβία και στην Anna Odobescu! Η Μολδαβία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 16 Μαίου στο Τελ Αβίβ.

Πείτε μας, σας άρεσε το νικητήριο τραγούδι; 

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από το Mission είχα να βαρεθώ τόσο. Δικό μου αγαπημένο το Sub Pâmân, αλλά τι να λέμε τώρα…

  2. Τους εκπληκτικούς αυτούς στίχους ποιος τους έγραψε, γιατί μας το κρύβετε;;;

  3. Τυπικό έως βαρετό. Οι δε στίχοι ασχολιαστοι, πολύ κλισέ. Τείνει προς αποκλεισμό.

  4. Συγχαρητήρια στο Γιώργο! Το τραγούδι όμως δεν λέει τίποτα. Καλύτερα να δω Survivor με έπαθλο επικοινωνίας!

  5. Συγνωμη αλλα οι ελληνες συνθετες πρεπει να πανε για μετεκπαιδευση στις βαλτικες χωρες, στη Βουλγαρια, στην Ουκρανια, στην Ουγγαρια, στο Αζερμπαιτζαν….για να μη μιλησω για καποιες ευρωπαικες.
    Μεχρι και σ αυτες τις πρωην κλειστες κοινωνιες οι συνθετες τους εχουν προχωρησει ετη φωτος μπροστα απο τους ελληνες συναδελφους τους.

    • Πες μου συνθετικά γιατί το τραγούδι της Ισλανδίας που σου άρεσε περισσότερο γιατί είναι ανώτερο από αυτό μιας και είσαι γνώστης .

      • Δεν αναφερθηκα σε ενα συγκεκριμενο τραγουδι η σε μια χωρα.
        Δυστυχως οι ελληνες συνθετες υστερουν τα τελευταια χρονια απο τους ξενους συναδελφους τους. Επαναλαμβανουν τη μουσικη του 80. Εν ετη 2019.
        Ελπιζω το φετινο τραγουδι της Ρωσιας να ειναι η απαρχη για καλλιτεχνικη αναγεννηση του γνωστου ελληνα συνθετη.

  6. Μια πολύ καλή τραγουδίστρια από αυτό που άκουσα αλλά με ένα πολύ αδύναμο και μονότονο κομμάτι, σίγουρα άλλης δεκαετίας και με πολύ κλισέ στίχους. Δεν βλέπω πως μπορεί να ενθουσιαστεί κάποιος ώστε να το ψηφίσει μαζικά.

  7. Καλόμαθε η Μολδαβία στα σύκα! Κρίμα που θα αποκλειστεί, συμμετέχει και Έλληνας στη συνθετική ομάδα…

  8. Kαλη φωνη, καλή μελωδία…αλλά βαρέθηκα. Στην σκηνή δεν μπορεί να κάνει και πολλά ως act…οπότε….αποκλεισμό βλέπω! Φιλότιμη προσπάθεια πάντως!

  9. Μια χαρά τραγούδι είναι . Εσάς σας άρεσε το τραγούδι της Ισλανδίας αυτό σας χαλάει ? Lol

  10. Τα τελευταία χρόνια τα πήγαινε καλά γ Μολδαβία αλλά φέτος δε βλέπω να περνάει καν τελικό. Πάντως είναι και η πρώτη χρόνια που νομίζω θα αποκλειστούν όλες οι βαλτικές χώρες που σχετικά πάντα τα πηγαίνουν καλά κυρίως λόγω συμμαχιών.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ