ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Επιστρέφει στη Eurovision το 2020, εκτός αν…!

Ο διαγωνισμός της Eurovision για το 2019 έγινε φτωχότερος κατά μία χώρα μετά την αποχώρηση της Ουκρανίας από αυτόν. Ο κρατικός φορέας της χώρας UA:PBC, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος Zurab Alasania ανακοίνωσε πως η χώρα θα επιστρέψει στον διαγωνισμό της Eurovision, εκτός αν…

Εκτός αν κερδίσει το Μάιο στο Τελ Αβίβ ο Sergey Lazarev και ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision διοργανωθεί στη Ρωσία.

Δεν θα συμμετάσχουμε, όπως κάναμε, για παράδειγμα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξήχθη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν το μεταδώσαμε. Και νομίζω ότι δεν θα λάβουμε μέρος ούτε στο Eurovision 2020″

Η δήλωση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των όσων έχουν διαπραχθεί την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με την τύχη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η δήλωση του STB, του ιδιωτικού καναλιού που συνέβαλε στη συνδιοργάνωση του Vidbir τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό για τη στάση που κράτησε στο θέμα της Maruv.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός αναλαμβάνει την ευθύνη για το φετινό φιάσκο και επιθυμεί την εκκίνηση δημόσιου διαλόγου σχετικά με τους όρους του συμβολαίου που θα πρέπει να υπογράψει ο εκπρόσωπος της χώρας, και ειδικότερα τις όποιες σχέσεις μπορεί να έχει με τη Ρωσία.

https://www.facebook.com/tsn.ua/videos/156779825217451/

Η EBU δεν θα επιβάλει πρόστιμο στον UA: PBC, καθώς αποσύρθηκε πριν από τη συνεδρίαση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Ωστόσο, ο UA: PBC θα χρειαστεί να καταβάλει το πλήρες τέλος συμμετοχής. Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά στην ουκρανική τηλεόραση, αλλά οι θεατές δεν θα μπορούν να ψηφίσουν. Η εμφάνιση της Ρωσίας θα παρουσιαστεί πλήρως.

Μένει να δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Ουκρανική τηλεόραση σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε αν όντως επιμείνει στη στάση της περί μη συμμετοχής το επόμενο έτος αν η Ρωσία κερδίσει το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

[Πηγή, Φωτογραφία:UA:PBC, Euromaidan Press]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήκωσε το Ρωσία!
    Δεν πειράζει Ουκρανία ούτε στο παγκόσμιο κύπελλο έλειψε ούτε στην Eurovision θα μας λείψεις.

    • Χώρες όπως η Ουκρανία και η Τουρκία τις θέλουμε στη Eurovision γιατί στέλνουνε ωραία τραγούδια . Εκτός άμα θες η Eurovision να μείνει με τον σαν Μαρίνο και την Μάλτα .

      • Μόνο προβλήματα φέρνει όμως είναι μουσικός διαγωνισμός.

        Εσυ δεν κράζεις την Ουκρανία;

  2. To να μην επιθυμεί μία χώρα να συμμετέχει σε μία διοργάνωση σε μία άλλη χώρα είναι σεβαστό (επί χρόνια το έκανε η Κύπρος με την Τουρκία), πολύ περισσότερο όταν οι δύο χώρες είναι σε πόλεμο. Το αξιογέλαστο ήταν η φετινή παρωδία που προέκυψε στην εθνική τους επιλογή.

    • Ποτε τεθηκε τετοιο ζητημα και δεν το πηραμε χαμπαρι για Κυπρο και Τουρκια; Γιατι μια φορα εγινε η διοργανωση στην Τουρκια το 2004 και η Κυπρος ελαβε αδεια κανονικα (παρ’ ολο που δεν αναγνωριζεται ως ανεξαρτητη χωρα απο τους Τουρκους) και μαλιστα ψηφιστηκε κιολας.

      • Το 1975 η Ελλάδα αποχώρησε ως διαμαρτυρία για την Τουρκική εισβολή, την επόμενη χρονιά η Τουρκία αποχώρησε ως διαμαρτυρία για το ελληνικό τραγούδι και η Μαρίζα Κοχ απειλήθηκε με δολοφονία από Τούρκο ελεύθερο σκοπευτή μέσα στην αίθουσα του διαγωνισμού, επί χρόνια η Τουρκική τηλεόραση διέκοπτε τη ζωντανή μετάδοση την ώρα του κυπριακού τραγουδιού κλπ.

  3. Μα και το 2012, όταν ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία είχε δηλώσει κανονικά συμμετοχή και είχε κληρωθεί μάλιστα και στον δεύτερο ημιτελικό, αποφάσισε επίσης να αποσυρθεί πριν την συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών (αν θυμάμαι καλά) αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο κανονικά. Πως γίνεται να ισχύουν άλλοι κανόνες για την Ουκρανία;

  4. Σήκωσε το Ρωσία θα ζήσουμε και χωρίς την Ουκρανία για άλλη μια χρονιά δεν θα πάθουμε κάτι ωστόσο πρέπει η Ebu να πάψει να συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να επιβάλει πρόστιμο στην Ουκρανία γιατί αν το έκανε η Ελλάδα η οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έβαζε πρόστιμο

  5. Ωστόσο επειδή οι φανς είναι εντελώς όπου τους πάει ο άνεμος και θα ξεχαστεί κι αυτό, η επόμενη επιστροφή της Ουκρανίας θα είναι και η 3η νίκη της στο διαγωνισμό. Mark my words.

    • Ναι καλά εντάξει.Ας δουν εκεί στην Ουκρανία να μειώσουν τα κόμπλεξ τους προς την Ρωσία και μετά τα λέμε.

  6. Διέρρευσαν και μερικά δευτερόλεπτα από το τραγούδι της Ρωσίας. Μυρίζει τυπική Κοντοπουλική πλαστικούρα.

  7. Δεν κερδιζει η Ρωσια με κοντοπουλο.Το μονο που μπορει να καταφερει να βγει πρωτη στο κοινο,γιατι στην Ρωσια φετος θα πεσει το χρημα των στοιχηματων οπως κ το 16.

    • Και πιστεύεις οι κριτικές επιτροπές είναι τόσο χαζές να το στήσουν δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ? Μετ’α η Ρωσία θα αποχωρήσει για πάντα . Και δεν τους συμφέρει στην ebu γιατί έτσι θα χάσουν 30 εκατομμύρια τηλεθεατές . Οι επιτροπές φέτος θα ψηφίσουν Ρωσία για να την γλυψουν δημοσιοσχετιστικα . Η Ρωσία θα κερδίσει χαλαρά μόνο εάν κάποια άλλη χώρα στείλε κάτι καλύτερο αλλά δεν το πολυπιστευω γιατί οι χώρες που έχουν απομείνει είναι πολύ αδύναμες στη Eurovision παραδοσιακά. Όσο για τη Σουηδία δεν πιστεύω θα κερδίσει αν και είναι ωραίο το τραγούδι του john ludvik μοιάζει λίγο παλιό. Όσο για την Τάμτα θα κερδίσει μόνο εάν η σκηνική της παρουσία είναι κάτι εξωπραγματικό.

      • Α και χαλαρα κιολας,θα αποχωρησει για παντα; ωρα της καλη.δηλαδη της χρωσταμε καμια νικη και δεν το ξερουμε;ειναι μια χωρα που μεν εχει στειλει ωραια τραγουδια αλλα μερικες χρονες δεν αξιζε καλες θεσεις με αποκορυφωμα το 2012.οι κριτικες επιτροπες την εχουν γλυψει πολλες φορες.μην μιλησουμε για την νικη το 2008,τραγουδι και νικητης αδιαφοροι.
        Φετος η Ρωσια θα αποτελεσει ξανα το τυρακι των στοιχηματων,κοντοπουλος σου λενε δεν σου παει το μυαλο τι παλιομοδιτικο ποπακι θα εχει γραψει.Κυπρος ουτε καν την βλεπω νικητρια,η Ταμτα πολυ συμπαθητικη αλλα δεν ειναι Φουρειρα στο χορευτικο εννοω.Το τραγουδι της Ιταλιας μονο ξεχωριζει απο ολα μεχρι να βγει το δικο μας.

      • Nikolas ότι λες ότι ξεχωρίζει το τραγούδι της Ιταλίας με ξεπερνάει.Επισης σταματήστε με το κομλπεξ με την Ρωσία και κοιτάτε που η Ελλάδα έχει να πάει καλά από το 2013.

  8. Μάλιστα. Δηλαδή από όλο αυτό χαμένη βγήκε μόνο η Ουκρανία. Όχι μόνο δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρωτιά και να προβληθεί σαν χώρα αλλά θα μεταδώσει κανονικότητα τον διαγωνισμό με την Ρωσική συμμετοχή και με την πιθανότητα να μεταδώσει και την νίκη τους χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν. Μπράβο βρε, ωραία τα κατάφεραν!

  9. Ευχομαι στην Ρωσια να κερδισει φετος ωστε να μην παρει μερος και το 2020 η Ουκρανια μηπως βαλει μυαλο και διωξει την πολιτικοποιηση απο πανω της γιατι η Eurovision δημιουργηθηκε για να ενωνει τους λαους αυτο οι Ουκρανοι μηπως το ξεχνανε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ