ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Είναι επίσημο- Aποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision 2019!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας στην εξεύρεση καλλιτέχνη για να αναλάβει την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019(δείτε εδώ), ο UA:PBC με ανακοίνωση του δήλωσε πως η Ουκρανία αποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision 2019.

Η δήλωση του UA:PBC:

“Ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι μια ευκαιρία για κάθε χώρα να εκπροσωπηθεί στη διεθνή σκηνή και για κάθε καλλιτέχνη να λειτουργήσει ως πρεσβευτής της χώρας του και να κερδίσει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.
Αλλά το Vidbir 2019 αποκάλυψε και προσέλκυσε την προσοχή της κοινωνίας μας στο συστημικό πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας στην Ουκρανία: τις συνδέσεις των καλλιτεχνών της  show business με το έδαφος του επιτιθέμενου κράτους, οι οποίες κοντεύουν στο 5ο έτος της στρατιωτικής σύγκρουσης. Για ένα μέρος της κοινωνίας, αυτό το γεγονός είναι αποδεκτό, και από την άλλη προκαλεί την αγανάκτηση και την απόρριψη.

Οι νόμοι της Ουκρανίας δεν προτείνουν περιορισμούς στο έργο των ερμηνευτών και καλλιτεχνών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρά το μεγάλο δημόσιο αίτημα για επίλυση αυτής της κατάστασης.

Στην παρούσα κατάσταση, σύμφωνα με το νόμο περί δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και υπό συνθήκες υπερβολικής πολιτικοποίησης της εθνικής διαδικασίας επιλογής, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να αρνηθεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019.”

Η επίσημη δήλωση της EBU:

“Κάθε συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι υπεύθυνος για την επιλογή της συμμετοχής τους για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας. Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας UA: PBC μας ενημέρωσε ότι, μετά από περαιτέρω συζητήσεις, έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2019. Θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ της EBU και του UA: PBC για το θέμα αυτό, αλλά ελπίζουμε να τον δούμε ξανά το 2020. Ωστόσο, προς το παρόν, ανυπομονούμε για αυτό που ήδη διαμορφώνεται να είναι ένα φανταστικό γεγονός στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.”

Η εξέλιξη αυτή μειώνει τις χώρες που θα συμμετάσχουν στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision σε 41. Μένει να δούμε αν η EBU επιβάλλει κυρώσεις στην Ουκρανική τηλεόραση για την αποχώρηση της από τον διαγωνισμό.

Θυμίζουμε όσα είχε δηλώσει η η Oleksandra Koltsova για λογαριασμό του UA:PBC “…Εάν η Ουκρανία δεν υποβάλει συμμετοχή αυτή τη χρονιά, δεν θα υπάρξουν ποινές, καθώς θα εκπέμψουμε το διαγωνισμό ακόμη και χωρίς τον εκπρόσωπό μας

Τον εθνικό τελικό του Vidbir 2019 κέρδισε η MARUV, με το τραγούδι «Siren Song» συγκεντρώνοντας συνολικά 11 βαθμούς.

Η Ουκρανία είχε κληρωθεί να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του Α’ ημιτελικού της Eurovision.

Πως σας φαίνεται η εξέλιξη αυτή;

[Πηγή:UA:PBC]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει πιο αψυχολόγητη και αυτοκτονική συμπεριφορά δημόσιας τηλεόρασης στη Eurovision. Δημιούργησαν μόνοι τους το πρόβλημα καλώντας εκτάκτως τη Maruv στον τελικό τους, το ενέτειναν με την απαράδεκτη επίθεση εναντίον της ζωντανά και τελικά αποσύρθηκαν μη βρίσκοντας ενδιαφερόμενους να εκπροσωπήσουν τη χώρα λόγω του μπάχαλου που οι ίδιοι δημιούργησαν.

    Στενάχωρη εξέλιξη σε μία κακή χρονιά, με χαμηλό επίπεδο τραγουδιών, κακές επιλογές, σκάνδαλα, γκρίνιες, θυμό. Και δεν έχουμε φτάσει καν στη διοργάνωση στο Ισραήλ, που πάω στοίχημα θα μας επιφυλάσσει κάποια ακόμα σκάνδαλα και γκρίνιες.

  2. Αντε γεια. Τα λεμε του χρονου.
    Υπαρχει περίπτωση η Maruv να εκπροσωπήσει αλλη χώρα; Μπορει να γινει κατι τετοιο;

  3. Καλά να πάθουν. Έκαναν μία από τις χειρότερες Eurovision, δημιούργησαν τεράστιο θέμα οδηγώντας τη Ρωσία να αποσυρθεί, προσπαθούν να κάνουν πολιτική μέσα από τον θεσμό… Προσωπικά δε θα μού λείψει καθόλου φέτος η Ουκρανία. Είχε μέσα στα χρόνια κάποιες πολύ ωραίες συμμετοχές αλλά ως εκεί. Δημιουργούν περισσότερα προβλήματα παρά μουσική.

  4. Παιδια μετα την αποχωρηση αυτη απο τον ημιτελικο μας μειναμε 17 χωρες αρα πιο ευκολη προκριση για εμας επισης ηταν στο δευτερο μισο αρα πλεον 9 χωρες στο πρωτο μισο και οι αλλες 8 στο δευτερο μας βγηκε σε καλο νομιζω γιατι απο οτι ειδα εμεις και το βελγιο στο δευτερο μισο ειμαστε καλες χωρες στα στοιχηματα πλεον μας πηγαν στην 13η θεση και η ταμτα ανεβηκε στην 5η.

  5. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις το όλο θέμα. Θα μπορούσα να γράφω ώρες. Άδειασε πάντως μια θέση για τον τελικό από τον Α’ ημιτελικό. 17 χώρες για 10 εισιτήρια.

  6. Η Σουηδία και η Ουκρανία κατέστρεψαν τον διαγωνισμό από το 2016 και μετά.
    Η Σουηδία το 2016 άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης με αποτέλεσμα να γίνει βαρετό.Ακουμε δυο βαθμολογίες,ακούμε μόνο τα 12αρια και το βασικό βλέπουμε αναλυτικά την ψήφο των επιτροπών και όχι του κοινου.Χιλιες φορές καλύτερο το σύστημα 50-50 του 2009-2015 και νομίζω ότι θα πάμε ξανά σε αυτό.Επισης από το 2016 η Σουηδία ευνοείται υπερβολικά στις επιτροπές

    Η Ουκρανία νίκησε το 2016 με ένα πολιτικό τραγούδι και τίποτα άλλο.Η διοργάνωση τους το 2017 ηταν χάλια κατέστρεψαν την Ρωσία,έσπρωξαν υπερβολικά την Πορτογαλία στην νίκη.

    • Το σύστημα παραμένει 50-50, ο τρόπος παρουσίασης άλλαξε. Ο νέος τρόπος έχει πολύ περισσότερη αγωνία μέχρι τέλους, κάτι που σπανιότατα συνέβαινε με τον προηγούμενο τρόπο παρουσίασης που συνήθως πολύ πριν το τέλος ο νικητής ήταν προφανής.

      • Καμία αγωνία δεν έχει αντίθετα βλέπουμε τα αποτελέσματα των επιτροπών που εκτοξεύουν την Σουηδία και του κοινού δεν την βλέπουμε.Αν ο στόχος είναι να λέμε ότι μια χώρα πήρε 600 βαθμούς η 700 τότε χάνουμε το νόημα.

        Εύχομαι να επιστρέψει το παλιό σύστημα δεν είναι η Eurovision melodi festivalen.

    • Η ιδέα των Σουηδών για το σύστημα βαθμολόγησης, ήταν εξαιρετική από όλες τις απόψεις! !! ! Εκεί που βλέπαμε να ψηφίζουν 42 χώρες και ορισμένες φορές να τελειώνει πολύ γρήγορα η αγωνία, τώρα βλέπουμε δύο ψηφοφορίες με μεγαλύτερη αγωνία, πιο ξεκάθαρες (επιτροπές-κοινό) και όλη αυτή η διαδικασία πηγαίνει μέχρι το τέλος! !!Είναι γνωστό ότι πολλοί έχετε ένα κόμπλεξ με τους Σουηδους, αλλά μην τα μηδενιζουμε όλα! !

      • Ναι πολύ κόμπλεξ με τους Σουηδούς έχουμε ότι να ναι.Όχι ότι έχουμε βαρεθεί να την ευνοούν.Και έπισης γιατί να μην βλέπουμε την βαθμολογία του κοινού και να λένε η spookerperson το 10 και το 12 και βλέπουμε τις επιτροπές;

      • Δεν βλέπουμε του κοινού? ?? ? Τότε στο τέλος η ψηφοφορία που διαμορφώνει την τελική βαθμολογία τι είναι? ?? ? Είναι οι πόντοι από το televoting…

  7. τι να πω η κρατικη τηλεοραση της ουκρανικης τηλεορασης ειναι χειροτερη και απο την ερτ. πεμπτη εφτασε η κυπρος . χωρις πλακα η ταμτα δεν θα επαιρνε καλυτερη θεση οχι επειδη θα ειχε χειροτερο τραγουδι η χειροτερη σκηνικη παρουσια αλλα επειδη ολοι ξερουμε τι δυναμη εχει η ουκρανια στο televoting . ασχετο δεν μοιαζει πολι με την dua lipa η maruv ? lol

  8. Τυχερη η Ταμτα,μολις εγινε γνωστη η αποχωρηση της Ουκρανιας απο 8 πηγε 5η στα στοιχηματα,κακα τα ψεμματα αυτο ειναι υπερ της Ταμτα,με την Ουκρανια και την Μαρουβ στον διαγωνισμο θα εχανε πολλες θεσεις η Κυπρος!

  9. χωρις πλακα τωρα πιστευει κανεις οτι η ιταλια θα παρει περισσοτερους ψηφους στο televoting απο την κυπρο ? το φτασανε 8 αποδοση τον ιταλο ελεος . λογικα επειδη πιστευουν οτι θα τα παει καλα στις επιτροπες δεν εξηγειται αλλιως .

    • Μου φαίνεται ξεχνάς ότι πέρυσι η Ιταλία πάτησε στις επιτροπές και βγηκε 3η στο κοινό το τραγούδι της Ιταλίας έχει πολύ θερμή αποδοχή από τους fans η Ιταλία θα πάει καλά televoting και στις επιτροπές στην καλύτερη 15η

      • Ναι αλλά είχε ένα εντελώς διαφορετικό ύφος τραγουδιού με ένα μήνυμα που μπορούσε να αγγίξει πολύ περισσότερο κόσμο (και ήταν και κατανοητό βέβαια γιατί και το 2017 το τραγουδιού είχε κοινωνικό μήνυμα αλλά κανείς δεν το κατάλαβε) και ήταν και το τελευταίο τραγούδι που εμφανιζόταν οπότε έμενε σε περισσότερους

    • Γιατί όχι? ?? Τι το λιγότερο έχει δηλαδή? ?? ? Βασικά δεν έχουμε ακούσει ακόμα ολόκληρο το κομμάτι της Κύπρου, αλλά ο Mahmood έχει πολύ δυνατό κομμάτι και κέρδισε πολλούς ψήφους με όλο αυτό το ντόρο που δημιουργήθηκε! !! ! Είχαν φτιάξει και hashtag Mahmood4Eurovision για να πει το ναι και να πάει στο διαγωνισμό! !!

  10. χαχαχα εντωμεταξυ εχει ανοιξει και η κατηγορια top 3 και να τερματισει ο ιταλος στο top 3 δινει αποδοση μονο 3 ! what the fuck ? μας δουλευουνε μου φαινεται .

  11. Κυριολεκτικά ο,τι να’ναι… Δε θα μου λείψουν προσωπικά,και λογικά θα πληρώσουν και πρόστιμο στην ebu αλλα καλά να πάθουν, επιλογή τους.Στα θετικά ότι πλέον στον ημιτελικό μας θα συμμετέχουν 17 χώρες για 10 εισιτήρια και αποχώρηση μια χώρα που κατά 95% θα προκρινοταν. Τη μόνη που λείπαμε είναι τη maruv και όλους τους καλλιτέχνες που μπήκαν σε αυτή τη παρωδία του ουκρανικού εθνικού τελικού.

  12. ΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ!!!
    Πρεπει να κραταμε μακρια τα πολιτικα απο τον διαγωνισμο!
    Ολοι ξερουμε οτι για πολιτικουσ λογουσ νικησε η ουκρανια το 16!
    και αυτο ειχε ωσ αποτελεσμα να συνεχιζει αυτα τα καραγκιοζιλικια
    Ειχανε μια χαρα τραγουδι που θα μπορουσε πιστευω να μπει στην δεκαδα και να ειχανε μια πολυ καλη χρονια

  13. Δε θα θάψω άλλο τους χειρισμούς της ουκρανικής τηλεόρασης. Έχουν ειπωθεί όλα. Κάτι άσχετο· πού βλέπετε τα στοιχήματα γιατί εγώ το oddschecker έχει κατέβει. Ευχαριστώ

  14. Καλα με την Ιταλια τα ειδαμε και το 2017 με το occidiedalis karma που το ειχαν φαβορι και μετα επεσε αρα δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τιποτα ολα θα φανουν τον Μαη.

  15. Εχει στείλει ωραίες συμμετοχές η Ουκρανία στο παρελθόν… Αλλα δεδομένου την πολιτικοποίηση που εχει κάνει απο το 2016 και μετα δε θα μου λείψει καθόλου.. Στο καλο!

  16. Στα τσακιδια μαζι και η Ρωσία αν γίνεται
    Απο τότε που συμμετέχουν μονο προβλήματα δημιουργούν

    • Η Ρωσία δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αντίθετα οι Ευρωπαίοι την γιουχάρουν από κομλπεξ και μόνο.

  17. Αναμενόμενο.
    Κρίμα για την Maruv και το siren song.
    Εν τω μεταξύ παιδιά είδα βιντεακια από τον εθνικό τους τελικό με την παράκρουση της Jamala για την Κριμαία απέναντι στους διαγωνιζομενους.
    2 κοπελες έβαλαν τα κλάματα καθώς οι γονείς τους εργάζονται στην Κριμαία.
    Απλά τραγικό.
    Μετά από αυτό ελπίζω η Ουκρανική τηλεόραση να αλλάξει τακτική αν και δύσκολο.

  18. Ξεκάθαρα αυτή η αποχώρηση ήταν κάτι παρπάνω από αναμενόμενη, εφόσον προφανώς κανένας νοήμων καλλιτέχνης από την Ουκρανία δεν επρόκειτο να αποδεχθεί τους όρους της κρατικής τηλεόρασης. Από τη μία ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, ώστε ο διαγωνισμός να απομακρυνθεί λίγο από την πολιτική, η οποία φαίνεται να διαδραματίζει ρόλο μείζονος σημασίας γενικότερα.
    Σχετικά με την άνοδο της Τάμτα στα στοιχήματα, νομίζω ότι ναι, είναι θετικό αλλά αυτό από την άλλη δε λέει και πολλά. Αντιθέτως, εγώ βλέπω πιο ευνοϊκό το πεδίο για τη Ρωσία τώρα, εφόσον όλο το πρώην Σοβιετικό μπλοκ πρόκειται να στείλουν τις ψήφους τους στη Ρωσία. Συνεπώς, μόνο οι επιτροπές πιθανόν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, εάν και εφόσον φυσικά η Ρωσία έχει ένα τόσο καλό κομμάτι και διεκδικήσει σοβαρά την πρωτιά. Πάντως αν κερδίσει η Ρωσία, δε βλέπω την Ουκρανία να συμμετέχει ούτε και του χρόνου (ξεκάθαρα 😛 ).

  19. Στο σαιτ της ΕΡΤ έχουν ανεβει αποσπασματα από το πως μίλησαν στις άλλες 2 κοπέλες η Jamala και ο παρουσιαστής. Λέμε για την Maruv αλλά JESUS οι ANNA-MARIA στήθηκαν στον τοίχο…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ