ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Χωρίς αποτέλεσμα η αναζήτηση καλλιτέχνη για τον διαγωνισμό της Eurovision!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την μη αποδοχή της Maruv του συμβολαίου που την υποχρέωσε ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας UA:PBC να υπογράψει (δείτε εδώ), η χώρα βρέθηκε σε αναζήτηση εκπροσώπου για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. Οι προσπάθειες, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποβεί άκαρπες.

Η πρώτη επιλογή, όπως ήταν λογικό, ήταν οι Freedom Jazz. Οι ίδιες, μετά την απόσυρση της συμμετοχής της Maruv έσπευσαν να πυροδοτήσουν τα σενάρια ανεβάζοντας στον προσωπικό τους λογαριασμό με το #eurovision, ο μάνατζερ όμως του συγκροτήματος έσπευσε να δηλώσει πως περιμένουν την επίσημη πρόταση. Η συμμετοχή τους τελικά δεν προχώρησε καθώς οι ίδιες θεώρησαν πως δεν είναι σωστό να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην υπάρχουσα φάση καθώς η συμμετοχή τους στο Vidbir 2019 και η αγάπη του κοινού που τους έφερε στην δεύτερη θέση, όπως ανακοίνωσαν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.  Σε αυτό να υπολογίσουμε ότι ένα από τα κύρια μέλη του συγκροτήματος είναι 8 μηνών έγκυος, επομένως το όλο εγχείρημα (θα ήταν) γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Μετά την μη επίτευξη συμφωνίας ούτε με τη Maruv, αλλά ούτε και με τις Freedom Jazz, ο UA:PBC βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση. “Μου φαίνεται ότι αυτό που δεν θέλαμε, δηλαδή η πολιτικοποίηση του διαγωνισμού, συνέβη. Αν συνεχίσουμε να θέτουμε μηδενικό επίπεδο ανεκτικότητας και απαγορεύσουμε στους Ουκρανούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη Ρωσία ή συνεργάζονται με Ρώσους καλλιτέχνες, τότε φοβάμαι ότι κανείς δεν θα θέλει να δεχτεί να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, καθώς πολλοί καλλιτέχνες που κατά τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στην εθνική επιλογή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονταν επίσης με τη Ρωσία. Ακόμα κι αν τελικά, όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Vidbir 2019 δεν θα λάβουν μέρος στη Eurovision, δεν θα υπάρξουν κυρώσεις από την EBU, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων. Εάν η Ουκρανία δεν υποβάλει συμμετοχή αυτή τη χρονιά, δεν θα υπάρξουν ποινές, καθώς θα εκπέμψουμε το διαγωνισμό ακόμη και χωρίς τον εκπρόσωπό μας“, δήλωσε η Oleksandra Koltsova για λογαριασμό του UA:PBC.

Η επόμενη επιλογή, ήταν οι KAZKA, οι οποίοι τερμάτισαν τερμάτισαν τρίτοι στον τελικό του Vidbir 2019 συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς συνολικά (3 από την κριτική επιτροπή και 5 από το κοινό). Σε ανάρτηση τους στην επίσημη σελίδα τους στο facebook δήλωσαν: “Θέλουμε και θα ήταν τιμή να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία στο διαγωνισμό της Eurovision. Έχουμε επενδύσει σε αυτή την επιθυμία πολύ δύναμη, ενέργεια και χρόνο. Εξ΄αιτίας αυτού ήρθαμε στο Vidbir. Αλλά δεν χρειαζόμαστε τη νίκη με οποιαδήποτε τιμή. Η αποστολή μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους με τη μουσική τους, όχι  για να σπείρουμε διαφωνία. Ως εκ τούτου, μετά από πρόταση του UA: PBC έχουμε μια σαφή απάντηση: Δεν θα πάμε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Ταυτόχρονα, δεν εγκαταλείπουμε τον κύριο στόχο μας – να εισάγουμε τον ουκρανικό πολιτισμό στον κόσμο. Είμαστε έτοιμοι να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία στο διαγωνισμό το επόμενο έτος, αν φυσικά επιλεγούμε. Προς το παρόν συνεχίζουμε και περιμένουμε να σας δούμε σε συναυλίες μας σε όλο το κόσμο.”

Μένει να δούμε αν καταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός UA:PBC να βρει καλλιτέχνη που θα επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Τι πιστεύετε πως θα γίνει;

Για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διώξτε την Ουκρανία από τον διαγωνισμό το έχει κάνει πολιτικό ζήτημα.Ειχαν μια τραγουδίστρια που μπορούσε να τους βάλει στο top 5 και την έδιωξαν επειδή έχουν κόμπλεξ με την Ρωσία.

  2. Η Αλλη λεει ειναι 8 μηνών έγκυος. Δηλαδη αν κέρδιζαν, δεν θα πήγαιναν;
    Απο παντου μπάζει η Ουκρανία, απο τα κακα μικρόφωνα μέχρι την Jamala που ειναι ακομα στην επιτροπή. Χάρηκα πολυ για την νίκη της αλλα φτανει με την Κριμαία. Eurovision = Νοτες. Οχι βόμβες

  3. Μπράβο συγχαρητήρια στα 2 συγκρότηματα που δεν αποδέχτηκαν το πρόταση καθώς σέβονται το αποτέλεσμα και σέβονται και την maruv . Στείλτε τη τζαμαλα να τραγουδήσει ένα τραγούδι εναντίον του Στάλιν η του Πούτιν . Μπορεί να κερδίσετε ξανά έτσι lol

  4. Καλα η τραγουδιστρια των Καζκα ας μαθει να τραγουδαει, γιατι λαιβ δεν ακουγεται. Κατα τα αλλα βαρεθηκαμε.

  5. Τα δύο συγκροτήματα που είπαν όχι, είναι σίγουροι ότι του χρόνου δεν θα πάθουν το ίδιο? ?? Οι Ουκρανοί με την συμπεριφορά τους δείχνουν ότι μόνο δημοκρατικοί δεν είναι και δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν τους το κρατήσουν μανιάτικο για του χρόνου! !!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ