ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο τελικός του Melodi Grand Prix 2019!

Σε λίγες ώρες, η Νορβηγία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. Απόψε, ο Kåre Magnus Bergh και η Heidi Ruud Ellingsen θα παρουσιάσουν τον τελικό του MGP 2019 που θα διεξαχθεί στο γνωστό πια Oslo Spektrum. Δέκα συμμετοχές θα διεκδικήσουν το «χρυσό εισιτήριο» για το Τελ Αβίβ.

Οι παρουσιαστές του MGP 2019

 

 

 

 

 

 

Οι 10 φιναλίστ με σειρά εμφάνισης και τα τραγούδια είναι:

  1. Chris Medina – We Try
  2. D’Sound – Mr. Unicorn
  3. Mørland – En livredd mann
  4. Anna-Lisa Kumoji – Holla
  5. Erlend Bratland – Sing for You
  6. Ingrid Berg Mehus – Feel
  7. Hank von Hell – Fake it
  8. Carina Dahl – Hold Me Down
  9. Adrian Jørgensen – The Bubble
  10. Keiino – Spirit in the Sky

Ανάμεσα στη λίστα με τους υποψήφιους συναντάμε γνωστά ονόματα όπως αυτό του Kjetil Mørland. Ο Mørland εκπροσώπησε την Νορβηγία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015, σε συνεργασία με την Debrah Scarlett. Η συμμετοχή τους “A Monster Like Me” έφτασε μέχρι την 8η θέση του Τελικού και κατάφερε να γίνει μία από τις πιο αγαπητές στο κόσμο μπαλάντες στην ιστορία του θεσμού. Ακόμη ένα γνωστό στην οικογένεια της Eurovision όνομα είναι αυτό του 26χρονου Adrian Jørgensen, ο οποίος μπορεί ακόμη να μην έχει καταφέρει να σηκώσει το βαρύ φορτίο της ίδιας της εκπροσώπησης της χώρας, όμως το 2017 συμμετείχε στον διαγωνισμό κάνοντας φωνητικά στην συμμετοχή της Νορβηγίας “Grab the moment”. Εδώ, αξίζει να αναφερθεί, ότι οι δύο αυτοί καλλιτέχνες φέτος έχουν ένα κοινό σημείο – πέρα από τις συμμετοχές τους στον εθνικό τελικό. Ο Kjetil Mørland, πέρα από την δική του συμμετοχή, τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως τραγουδοποιός, βρίσκεται στην συνθετική ομάδα και του τραγουδιού του Adrian Jørgensen, αφού είναι ο ένας από τους δημιουργούς του «The bubble»!

Πέρα από αυτούς τους δύο καλλιτέχνες, αρκετοί άλλοι από την τελική δεκάδα του “MGP 2019” έχουν βρεθεί ξανά στον εθνικό τελικό στο παρελθόν. Η Carina Dahl πραγματοποιεί φέτος την 3η της προσπάθεια για τη Eurovision αφού συμμετείχε άλλες δύο φορές στο παρελθόν ξανά στο “Melodi Grand Prix”, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί από τους Ημιτελικούς γύρους στον Τελικό. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το “Guns and Boys” το 2011 ενώ η δεύτερη το “Sleepwalking” το 2013. Ο Erlend Bratland συμμετείχε με επιτυχία στο “MGP 2015”. To τραγούδι του “Thunderstruck” είχε καταφέρει να αγαπηθεί από μεγάλη μερίδα του κοινού, όμως στο βαθμολογικό κομμάτι δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τη Eurovision, τερματίζοντας στην 2η θέση του εθνικού τελικού. 

Διαδικασία ψηφοφορίας

Τα δέκα τραγούδια θα παρουσιαστούν αρχικά ζωντανά, πριν ψηφίσουν οι θεατές και δέκα διεθνείς κριτικές επιτροπές. Στον πρώτο γύρο, το αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από τις ψήφους του κοινού και κατά 50% από τις ψήφους δέκα διεθνών κριτικών επιτροπών. Τα τέσσερα τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στο «Χρυσό Τελικό» . Στο «Χρυσό Τελικό», μετά από μια σύντομη επανάληψη των τραγουδιών, οι τέσσερις φιναλίστ θα αναμετρηθούν σε ζεύγη, όπου οι νικητές κάθε ζευγαριού θα συναντηθούν στη «Χρυσή Μονομαχία». Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί αποκλειστικά από τις ψήφους του κοινού. Τέλος, στη «Χρυσή Μονομαχία» οι δύο εναπομείναντες διαγωνιζόμενοι, φέρνοντας τις ψήφους από την διαδικασία του «Χρυσού Τελικού», θα ζητήσουν την ψήφο του κοινού για να κερδίσουν το εισιτήριο που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν το Μάιο στο Τελ Αβίβ εκπροσωπώντας τη Νορβηγία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ενδιαφέρον στοιχείο της φετινής ψηφοφορίας είναι η δυνατότητα που δίνεται στον κόσμο, εκτός του κλασικού τρόπου μέσω SMS, να ψηφίσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη μέσω ειδικής εφαρμογής του NRK.

Στον τελικό θα κάνουν επίσης την εμφάνισή τους δύο πρώην νικητές της Eurovision. Ο λόγος για τη Netta Barzilai, την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision και τον Alexander Rybak, το νικητή του 2009 αλλά και περσινό νικητή του MGP2018. Οι Νορβηγοί έχουν θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά για φέτος και αναμένουμε να δούμε ένα καταπληκτικό show.

Το show ξεκινάει στις 21:55 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ και εδώ!

Για τα αποτελέσματα του MGP 2019 , αλλά και όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Νορβηγίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

| ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ |

…τη συνέντευξη που παραχώρησαν πριν από μερικές ημέρες οι υποψήφιοι για φέτος KEiiNO αποκλειστικά στον OGAE Greece κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

 

 

Ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Νορβηγίας στον Διαγωνισμό της Eurovision;


Η ιστορία της Νορβηγίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2018: 57.
  • Παρούσα στον Τελικό: 54 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1960 «Voi voi» Nora Brockstedt (4η θέση, 11 βαθμοί).
  • Νίκες: (1985, 1995, 2009)
  • Τελευταία θέση: 11 (1963, 1969, 1974, 1976, 1978, 1981, 1990, 1997, 2001, 2004, 2012).

Η Νορβηγία συμμετείχε στη Eurovision 2018 με τον Alexander Rybak και το τραγούδι «That’s how you write a song», το οποίο πήρε τη 15η θέση με 144 βαθμούς.

 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεκάθαρος νικητής υπάρχει!! Keino-spirit in the sky. Απλά φοβάμαι μην γίνει καμία έκπληξη όπως γίνεται φέτος στους εθνικούς τελικούς! Η χρυσή τετράδα πιστεύω θα είναι keino-morland-carina Dahl-Adrian Jorgensen!

  2. Άντε να κερδίσει και στη Νορβηγία αυτό η πλαστική βλακιούλα με τις και καλά παραδοσιακές αναφορές (πέρασε και δεν ακούμπησε), να αισθανθούν και οι eurofan ότι οι κόποι τους δικαιώνονται σε αυτή την τόσο απρόσωπη και πολύ μέτρια χρονιά.

    • Μα εσύ δεν είσαι με τίποτα ευχαριστημένος !!?? Απορώ γιατί ασχολείσαι ακόμη με τον διαγωνισμό αφού όλα τα θεωρείς μετριότητες !!!!

      • Δεν είμαι ευχαριστημένος με ανοησίες που παρουσιάζονται γελοιωδώς ως σημαντικές από τους φαν υπό μορφή υστερίας. Υπάρχουν πιο ουσιαστικά πράγματα που μένουν στο περιθώριο, πχ Σλοβενία.

  3. Προτιμώ τον morland αν και το τραγούδι είναι πολύ υποδεέστερο από το “monster like me” του 2015.
    Λογικά στη Νορβηγία θα επικρατήσει το αγαπημένο των fans- spirit in the sky-το οποίο δε με ενθουσιάζει εκτός από ελάχιστα σημεία και απορώ γιατί παίζεται τόσο ψηλά στα στοιχήματα…
    Αν επιλεγεί αυτο,θα προκριθεί στο τελικό αλλά με τίποτα δε βλέπω να φτάνει τόσο ψηλά όσο έχουν τα στοιχήματα τη Νορβηγία.

  4. Αν η Νορβηγία διαλέξει το I Feel η Νορβηγία μπορεί και να κερδίσει το διαγωνισμό.
    Με το Spirit In The Sky το βλέπω πολύ δύσκολο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ