ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με τους Mandinga και το “Zaleilah” στην Eurovision 2012!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο εθνικός τελικός της Ρουμανίας, αναδεικνύοντας την 14η συμμετοχή της χώρας στην ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Το συγκρότημα Mandinga με το τραγούδι “Zaleilah” κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε συνολικά 15 συμμετοχές και να κερδίσει το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας στην Eurovision 2012.

Η τηλεοπτική μετάδοση του αποψινού τελικού αποτελείτο από δύο κύρια διαγωνιστικά μέρη, ενώ ακολούθησε και η τρίτη φάση, στην οποία εμφανίστηκαν ως guests το συγκρότημα Hotel FM (Ρουμανία 2011), η Anggun (Γαλλία 2012) και οι Jedward (Ιρλανδία 2011 και 2012).

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον συμψηφισμό των βαθμών μέσω televoting και κριτικής επιτροπής, σε ποσοστό 50% έκαστος. Το συγκρότημα των Mandinga χαρακτηρίζεται από την επιρροή της latin μουσικής στον ήχο των τραγουδιών του, ενώ έχει στο ενεργητικό του αρκετά top 10 chart singles στην εγχώρια μουσική αγορά.

Η Ρουμανία διαγωνίζεται στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Θανάσης Νάκος

 

Το επίσημο video clip της φετινής συμμετοχής

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπαθητικό το χαρούμενο αυτό τραγουδάκι, αλλά ενώ όλα τα μέλη του συκροτήματος προσπαθούν να περάσουν αυτό το αίσθημα χαράς, η κοπέλα “δεν το έχει”. Είναι κλασική περίπτωση που ενώ έχει τα τυπικά προσόντα -και όμορφη και σωστά τραγουδά- απλά δεν έχει χάρισμα στη σκηνή.

  2. Οχι Ρουμανία μου. Ούτε φέτος.
    Χαρούμενο, όμορφη κοπέλα, αλλά ως εκεί.
    Για να μάθεις να αντιμετωπίζεις το διαγωνισμό με προχειρότητες. Από ποια ηλίθια φίλη σου επηρεάστηκες, ήθελα να ‘ξερα!

  3. εγω αυτα τα δηθεν ανεβαστικα τραγουδια τα βαριεμαι αφορητα..προτιμω ας πουμε την πολωνια του 2004..αυτο ειναι ενας αχταρμας..δεν με πειραζει η τραγουδιστρια τους απλα δεν μου αρεσει το συνολο και αυτο που ακουω..

  4. Μες την τρελή χαρά η Ρουμανία φέτος… Δεν είναι του γούστου μου, αλλά ούτε με ενοχλεί…

  5. Πολύ καλή τραγουδίστρια, πλην όμως άσχετα ντυμένη με το κλίμα του τραγουδιού! Δεν είναι σίγουρο πως θα περάσει στον τελικό φέτος!

  6. Συγκριτικά με άλλες χώρες φέτος ακούγεται ευχάριστα, αλλά δεν έχει τα φόντα να πάρει μια καλή θέση. Νομίζω ότι μάλλον η Ρουμανία θα διατηρήσει το σερί της που τη θέλει να περνά κάθε χρόνο στον Τελικό, μιας που θα χει ένα σίγουρο 12άρι της Μολδαβίας, ψήφους από Μαυροβούνιο, Αλβανία και επίσης λόγω γλώσσας θα ψηφιστεί απο τους Ισπανούς. Στον τελικό όμως θα τα βρει σκούρα..

  7. Φαντάζομαι στο Μπακού θα πετάξει λίγα ρουχαλάκια και θα είναι χαλαρά τελικό :P.
    Γενικά είναι ανεβαστικό και εύθυμο τραγούδι, αλλά σίγουρα όχι ότι καλύτερο μπορούσε να στείλει η Ρουμανία.

  8. Καλά δεν τελείωσε το καρναβάλλλιιι; Ο Ματιάμπα τι δουλειά έχει να παίζει ακορντεόν στο ρουμάνικο τραγούδι; Η τραγουδίστρια γιατί βγαίνει τόσο δυσκοίλια στην οθόνη; Αν είσαι μαζί με τις φιλενάδες σου θα πρέπει να περνάς κάθε χρόνο στον τελικό ανεξαρτήτως των μουσικών σου ατοπημάτων/προτάσεων; (αυτό αφορά και τη χώρα μας για φέτος). Πολλά ερωτήματα μου προκαλεί το ρουμάνικο άσμα, μάλλον φέτος δεν θα μπορέσω να σε υποστηρίξω Ρουμανία μου….

  9. Καλα ο,τι να ναι!Σαν να βλεπω τους Zdob și Zdub της Μολδαβιας με εναν ακυρο σκωτσεζο και μια καρακαηδονα να χτυπιεται,και τον Ματιαμπα να παιζει ακορντεον! 😛 Η κοπελια σιγουρα θα τα πεταξει στη σκηνη,οπως τα πεταξε και στο βιντεο κλιπ του κομματιου,θα περασει τελικο,αλλα δεν ξερω μετα τι θα γινει…

  10. ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΤΟ 2010 3 ΘΕΣΗ ΠΗΡΑΝ

  11. an ta lete olla auta gia tn roumania ….gia na doume i ellada ti tha stilei …. ….ti nomizete oti auto pou tha stilei i ellada tha einai kalhtero?ante

  12. omorfh kopela,dance kommati,alla isws k na apoklistei!!!!pantws an htan sta agglika 8a akougotan polu sta beach bar t kalokairi stn ellada 😉

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ