ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του «Söngvakeppnin 2019»!

Μετά από δύο Ημιτελικούς γύρους στις 9 και 16 Φεβρουαρίου 2019, σειρά έχει απόψε, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ο μεγάλος Τελικός του «Söngvakeppnin 2019», του εθνικού τελικού μέσω του οποίου η Ισλανδία εδώ και χρόνια επιλέγει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Με τέσσερα τραγούδια να έχουν προκριθεί από τους δύο Ημιτελικούς (δύο από τον κάθε έναν Ημιτελικό) και μία wildcard συμμετοχή εκ της παραγωγής, ο μεγάλος Τελικός του «Söngvakeppnin 2019» θα διεξαχθεί απόψε στη κλειστή αρένα Laugardalshöll στο Reykjavík με πέντε συνθέσεις συνολικά να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ.

Το show του Μεγάλου Τελικού θα διαρκέσει δύο ώρες και ένα δεκαπέντε λεπτά και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κρατικό κανάλι της χώρας, RÚV. Παρουσιαστές θα είναι οι Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson οι οποίοι παρουσίασαν και τις δύο Ημιτελικές βραδιές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Söngvakeppnin τα υποψήφια τραγούδια του εθνικού τελικού υποχρεώνονται στις Ημιτελικές φάσεις να ερμηνεύονται αποκλειστικά στα Ισλανδικά. Ωστόσο, για τη φάση του Τελικού, η παραγωγή υποχρεώνει τον κάθε καλλιτέχνη που έχει προκριθεί να επιλέξει τη γλώσσα με την οποία επιθυμεί το τραγούδι του να ταξιδέψει στον διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον κερδίσει το τελικό εισιτήριο. Έτσι φέτος, τρεις από τις πέντε συμμετοχές του Τελικού θα ερμηνευτούν στα Αγγλικά ενώ δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να “επιμένουν” στα Ισλανδικά.

Ο μεγάλος τελικός θα αποτελείται από δύο φάσεις! Κατά τη πρώτη φάση, θα διαγωνιστούν και τα πέντε υποψήφια τραγούδια με το κοινό και την επιτροπή να ψηφίζει για το αγαπημένο τους, με ποσοστό 50% έκαστος. Τα δύο τραγούδια που θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από τη συνδυαστική ψηφοφορία, θα προκριθούν στη δεύτερη φάση, στο λεγόμενο “Super Final”. Ένα από τα δύο υποψήφια τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο “Super Final” θα είναι και αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη Eurovision, και αυτό θα καθοριστεί αποκλειστικά και εξολοκλήρου από το κοινό.

Οι πέντε υποψήφιες συμμετοχές!

Τα πέντε τραγούδια που θα διαγωνιστούν για το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ, με τη σειρά που θα εμφανισθούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς είναι:

01. Hvað ef ég get ekki elskað?– Friðrik Ómar

Σύνθεση: Friðrik Ómar Hjörleifsson

Στίχοι: Friðrik Ómar Hjörleifsson

02. Mama Said – Kristina Bærendsen 

Σύνθεση: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Valg   eir Magnússon

Στίχοι: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Valgeir Magnússon

03. Fighting for Love – Tara Mobee

Σύνθεση: Andri Þór Jónsson, Eyþór Úlfar Þórisson, Tara Mobee

Στίχοι: Andri Þór Jónsson, Eyþór Úlfar Þórisson, Tara Mobee

04.Moving On  Hera Björk  

Σύνθεση: Örlygur Smári, Hera Björk Þórhallsdóttir, Valgeir Magnússon

Στίχοι: Örlygur Smári, Hera Björk Þórhallsdóttir, Valgeir Magnússon

05. Hatrið mun sigra – Hatari 

Σύνθεση: Hatari

Στίχοι: Hatari

Καλεσμένοι στον τελικό του «Söngvakeppnin 2019»!

Στον τελικό του «Söngvakeppnin 2019» επίσημοι καλεσμένοι θα είναι ο νικητής του εθνικού τελικού πέρυσι και συνεπώς εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2018 Ari Ólafsson καθώς και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία τη προηγούμενη χρονιά κέρδισε τη 2η θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το “Fuego” για λογαριασμό της Κύπρου. Τέλος, παρών στον τελικό θα είναι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurovision εκ μέρους της EBU, κύριος Jon Ola Sand.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον Μεγάλο Τελικό του «Söngvakeppnin 2019» στις 21:45 (ώρα Ελλάδος) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κρατικού καναλιού της Ισλανδίας RÚV (εδώ).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του Μεγάλου Τελικού του «Söngvakeppnin 2019», αλλά και για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019!

Πηγή Φωτογραφιών: RÚV

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούτε και σήμερα αναμένεται να ανέβει το χαμηλό επίπεδο του φετινού διαγωνισμού. Ίσως μάλιστα να μας προκύψουν και οι φαιδρές περιπτώσεις του Conan και του Hatari, που πουλώντας τα σκουπιδάκια τους με περιτύλιγμα δήθεν “άποψης” πείθουν κάποιους ότι πρόκειται περί “σοβαρής τέχνης”. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτές οι γελοιότητες που έχουν εγκλωβίσει τον διαγωνισμό στα στερεότυπα της γραφικότητας και του καλλιτεχνικού περιθωρίου από τα οποία 60 τόσα χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεφύγει.

    Συγκεκριμένα για τους Hatari, πέρα από τη νοσηρότητα που βγάζει η όλη περφόρμανς, δεν νομίζω ότι είναι καθόλου καλή ιδέα να τραγουδήσεις ειδικά μέσα στο Ισραήλ “Το μίσος θα επικρατήσει”, με το μισό τραγούδι να έχει σαφείς αισθητικές ναζιστικές αναφορές.
    Όσο και αν -υποτίθεται- σε δεύτερο επίπεδο θες να δώσεις ένα μήνυμα κατά της ανόδου των άκρων στην Ευρώπη κλπ, σε αυτό το εύπεπτο και με καταιγιστικούς τηλεοπτικούς ρυθμούς show κανείς τηλεθεατής δεν προλαβαίνει να κάνει αναλύσεις βαθύτερων επιπέδων. Η πρώτη εντύπωση της στιγμής μετράει. Και η πρώτη εντύπωση είναι τερατώδης.

  2. Η λογική λέει Hatari αλλά εγώ θέλω Kristina ! Με αυτά που γίνονται φέτος στους εθνικούς τελικούς όλα είναι πιθανά !!!

  3. Τα πράγματα είναι απλά για την Ισλανδία! !! Επιλέγει τους Hatari και γίνεται ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βραβείο.

    • Kαμία τόσο ακραία, διχαστική και αμφιλεγόμενη συμμετοχή δεν μπορεί να διεκδικήσει βραβείο. Και καμία πιθανότητα για διάκρισης μίας χώρας δεν αξίζει για να σταμπάρεται όλο και περισσότερο αυτός ο διαγωνισμός ως μια αξιογέλαστη γραφικότητα που λυμαίνεται από μία πολύ συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που έχει πλέον επιβάλει την αισθητική της και τις ιδέες της, τιμωρώντας όποιο τολμά να μην τις ενστερνίζεται.

      • Νομίζω ότι δεν έχουν αναφερθεί για πολιτική μέχρι στιγμής κι αν δεις και τα σχόλια των φαν του διαγωνισμού στη πλειοψηφία μόνο θετικά είναι και ο κόσμος θα το ψηφίσει 100%!!! Επίσης, αμφιλεγόμενη δεν ήταν και η συμμετοχή των Lordi ή της Conchita???

      • 1.Έχουν ήδη πει ότι θέλουν να πάνε στο Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές του κατά των Παλαιστινίων. Το οποίο είναι μια βλακώδηε προσέγγιση.
        2. Oύτε η πρώτη, ούτε η τελευταία γελοιότητα που αρέσει στους φαν, πολύ περισσότερο όταν εδώ αναγνωρίζουν και κομμάτι της gay κουλτούρας τους (και αυτό πουλάνε πονηρά οι Hatari).
        3. Ούτε η Κοντσίτα, ούτε οι Λόρντι είχαν διχαστικό μήνυμα στις συμμετοχές τους. Εκεί ήταν μόνο αισθητική η πρόκληση.
        4. Και η Κοντσίτα και οι Λόρντι είχαν δυνατά τραγούδια ως πρώτη ύλη. Εδώ το τραγούδι είναι υποτυπώδες, όλο το βάρος έχει ριχτεί στην πρόκληση απλά για την πρόκληση.

      • Αν ισχύουν όλα αυτά που λες, τότε η συμμετοχή θα είχε αποκλειστεί ή θα αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης!!! Μέχρι στιγμής δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις!!!

      • Για να αποκλειστεί μία συμμετοχή πρέπει η ίδια να φέρει σαφές πολιτικό μήνυμα. Προς το παρόν τα περί Ισραήλ είναι μόνο προσωπικές τους απόψεις, η EBU μπορεί να παρέμβει μόνο αν και όταν εκφραστούν μέσω της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό. Οι ίδιοι πάντως έχουν πει ότι η EBU θα τους αποκλείσει αν επιλεγούν.

  4. Οι Hatari είναι η μόνη επιλογή της Ισλανδίας.Σιγουρα θα διχάσει η επιλογή τους αλλά είναι η μόνη ελπίδα που έχουν για πρόκριση. Το τραγούδι δε ξέρω ακόμα αν με ενοχλεί η αν μου αρέσει, μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα. Πάντως το προτιμώ από τα υπόλοιπα υποψήφια…. Δεν θα εκπλαγω όμως αν επιλέξουν και φέτος κάτι παλιακο τύπου Hera Bjork.

  5. 1. Hera : 9/10
    2. Hatari : 8++/10 (έχω ελαφρώς απογοητευθεί από το live τους)
    3. Friðrik Ómar : 7/10
    4. Kristina Bærendsen : 6/10
    5. Tara Mobee : 4.5/10 (πολύ αδύναμη τραγουδίστρια)

  6. Νομίζω τώρα πια τα έχω δει όλα…
    Αν νικήσει αυτό θα αρχίσω σοβαρά να ανησυχώ για το τι θεωρεί σήμερα ο κόσμος μουσική

    • το οτι δεν ακους την συγκεκριμενη μουσικη δεν σημαινει οτι ο υπολοιπος κοσμος ειναι τρελος , υπαρχει μια λεξη που λεγεται “γουστο”

      • Mαριε ειναι τελειως υποκειμενικό αυτο που λες. Εχω πολλα παραδείγματα μεγαλων καλλιτεχνων με εναλλακτικό ηχο και ιδιαίτερη φωνη που εχουν κανει καριερα

  7. Ναι καλέ μου, μόνο που εδώ κρίνουμε συγκεκριμένα τραγούδια. Τα βλάχικο κακέκτυπα του Marylin Manson σε ανύπαρκτη μουσική σύνθεση είναι μόνο για γέλια.

    • Ποσο άσχετος μπορεις να εισαι και απαντας κιολας. Που κολλάει ο Manson με την industrial σκηνη. Το καταλαβαινω οτι μπορει να μην ακους αλλα ήδη μουσικης αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Πατα λιγο industrial και electrogoth στο youtube μπας και μαθεις κατι.

      • Όταν εγώ άκουγα Manson εσύ έπαιζες με τις κουδουνίστρες σου. ?Περιοριστείτε στη ροζ φούσκα της Eurovision και αφήστε τα μαθήματα μουσικής ιστορίας.

  8. παλι καλα που το καταλαβες , ασε τα μαθηματα ιστοριας και αναδρομής σ αυτους που ασχολουνται και ξερουν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ