ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τελικά η Maruv δεν ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ!

Η φετινή διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Ουκρανίας για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί σαν μια από τις πιο ιδιαίτερες των τελευταίων ετών.

  • Η αποχώρηση της Tayanna κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και η αντικατάσταση της από τη Maruv
  • Το θέμα που προέκυψε με το τραγούδι των KAZKA
  • H αλλαγή του υποψήφιου τραγουδιού της Maruv δύο μόλις μέρες πριν τον Α’ ημιτελικό, αλλά κυρίως
  • Τα όσα εξελίχτηκαν κατά την διάρκεια του τελικού, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, και
  • Η τοποθέτηση της Maruv για το ζήτημα

έθεσαν τη συμμετοχή της Maruv στον διαγωνισμό της Eurovision εν αμφιβόλω.

Η Maruv, η οποία στον τελικό του Vidbir 2019 κατέκτησε την πρώτη θέση με το τραγούδι της «Siren Song» συγκεντρώνοντας συνολικά 11 βαθμούς (5 από την κριτική επιτροπή και 6 από το κοινό), έλαβε ένα συμβόλαιο με όρους από τον κρατικό φορέα της Ουκρανίας UA:PBC, με βάση τους οποίους έπρεπε να εναρμονιστεί η εν γένει παρουσία της, όπως και η επαγγελματική της δραστηριότητα (ειδικά, έπρεπε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της στη Ρωσία).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο UA:PBC ανακοίνωσε πως την Ουκρανία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision δεν θα εκπροσωπήσει τελικά η Maruv. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Η τραγουδίστρια Anna Korsun (όνομα σκηνής – MARUV) κέρδισε την εθνική επιλογή ως αποτέλεσμα ενός έντιμου διαγωνισμού και έλαβε το μέγιστο σκορ από το κοινό. Η απόδοσή της εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από εμπειρογνώμονες μουσικής, showbiz και θεατές. Ωστόσο, ο καλλιτέχνης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη διεθνή σκηνή, έχει επίσης μια δέσμευση: μετά την υπογραφή της σύμβασης με την UA: PBC για τη χρονική στιγμή του διαγωνισμού ο καλλιτέχνης γίνεται πολιτιστικός πρεσβευτής της Ουκρανίας και διαφημίζει όχι μόνο τη δική του μουσική, γίνεται επίσης εκπρόσωπος της γνώμης της ουκρανικής κοινωνίας στον κόσμο. Μετά τις διαπραγματεύσεις, ο UA: PBC και η τραγουδίστρια MARUV ήρθαν σε συμφωνία για την εκπροσώπηση της Ουκρανίας στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού.

 


Επίσης, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision (ρήτρα 2.6), ο συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρέπει να εξασφαλίσει τον μη πολιτικό χαρακτήρα του διαγωνισμού. Η τρέχουσα κατάσταση γύρω από τις εθνικές εκλογές φέτος έχει ενδείξεις πολιτικοποίησης. Η δημόσια απήχηση, οι προσπάθειες άσκησης πίεσης από τις πολιτικές δυνάμεις, η παρέμβαση στη συζήτηση πολιτιστικών μορφών και οι δομές πληροφόρησης της χώρας επιθετικής οδήγησαν στην πολιτικοποίηση των αποτελεσμάτων της εθνικής επιλογής.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός βλέπει επίσης σε αυτήν την κατάσταση τον κίνδυνο κλιμάκωσης του χωρισμού της ουκρανικής κοινωνίας, πράγμα που αντιβαίνει στους στόχους της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας (σύμφωνα με το νόμο της Ουκρανίας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένα από τα κύρια καθήκοντα του UA: PBC είναι να προωθήσει την εδραίωση της ουκρανικής κοινωνίας (άρθρο 4, παράγραφος 2)).


Η απάντηση της Maruv μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook:

Σήμερα η συνάντηση μας με τον UA: PBC διήρκεσε περίπου επτά ώρες, ως αποτέλεσμα της οποίας, δεν ήρθαμε ποτέ στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Λίγες ώρες πριν από την κλήρωση μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην εθνική προεπιλογή για το “Eurovision-2019”. Συμφώνησα και κέρδισα, και με μεγάλη υπερηφάνεια ήμουν έτοιμη να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου, την Ουκρανία στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είπα προηγουμένως, η απόρριψη των συναυλιών στη Ρωσία δεν ήταν θέμα ηθικής για εμάς. Οι κύριες διαφορές έχουν προκληθεί από άλλες παραγράφους της συνθήκης, οι οποίες, αν υπογράψω, θα χρεωθούν σε μένα. Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω φόρους και αγαπώ ειλικρινά την Ουκρανία. Αλλά δεν είναι έτοιμη να παίξω με συνθήματα, μετατρέποντας τον διαγωνισμό σε διαφήμιση των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι νυχτερίδα στην πολιτική αρένα.

Ειλικρινά ευχαριστώ και εκτιμώ όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με ψήφισαν. Και σας ζητώ να δεχτείτε αυτό το γεγονός και να μην μπείτε σε αντιπαράθεση. Αυτό είναι τα δεδομένα του σήμερα.

Αύριο θα ξυπνήσω με νέες δυνάμεις – για να κερδίσω και να προωθήσω τη μουσική μου στον κόσμο.

Αναμένουμε την απόφαση για τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι συζητήσεις για την αναζήτηση εκπροσώπου ξεκινούν αύριο.

Πως χαρακτηρίζετε την απόφαση της ουκρανικής τηλεόρασης;

Για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

[Πηγή: UA:PBC]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

41 ΣΧΟΛΙΑ

    • Θα δείξει αν ισχυεί οτι είχε προσφορές απο 3 χώρες ισως τη δούμε με άλλη χώρα στην οποία περίπτωση θα πάρει τα sympathy votes.

    • Μην βιαζόμαστε . Υπάρχει και η Ολλανδία και το Βέλγιο το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία ακόμα. Και μην ξεγράψεις την Σουηδία γιατί ξέρεις πως σπρώχνεται κάθε χρόνο.

  1. Ενταξει έχουν ξεφύγει. Κριμα για την Maruv. Εγω ηθελα KAZKA αλλα με απογοήτευσαν. Αλλα σε καμια περίπτωση δεν θελω να στείλουν αυτες τις Jazz. Ας στείλουν την Jamala με το νεο τραγούδι της το Solo ?????

  2. Aναμενόμενο, με τον τρόπο τους την ώθησαν στο να αποχωρήσει. Κακώς και η ίδια ενεπλάκη στην όλη ιστορία γνωρίζοντας την υστερία που υπάρχει στην Ουκρανία με το θέμα των καλλιτεχνών που κάνουν εμφανίσεις στη Ρωσία.
    Υποθέτω ότι τώρα το δίκαιο και το λογικό θα είναι να πάνε στο δεύτερο τραγούδι του τελικού από τις Freedom Jazz.

  3. Η Τάμτα σήμερα κέρδισε πολλές θέσεις και μόλις γλίτωσε μια σύγκριση που θα ήταν δύσκολο να ήταν η νικήτρια σε αυτή τη σύγκριση γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δυνατή χώρα είναι η Ουκρανία στο televoting . Στείλτε την τζαμαλα με πολιτικο τραγουδι να τρολλαρουν τη Ρωσία πάλι άμα είστε μάγκες Ουκρανοί

    • Τώρα η Jamala θα πήγαινε με τραγούδι που θα έκλαιγε.
      Ούτε εμένα μου άρεσε η Jamala η Αυστραλία είχε πολύ ποιο ωραίο

  4. Κρίμα για τη κοπέλα και για τη δουλειά που έριξε στη συμμετοχή της. Όσο για την Ουκρανία έχει κουράσει ειλικρινά, κάθε χρόνο προκαλεί με πολιτικά παρασκήνια…. πάντως το cupidon καλό μου φαίνεται, σίγουρα όμως δε θα εκτιμηθεί τόσο από τους φανς όσο το siren song. Από την άλλη η εξέλιξη αυτή έκατσε εξαιρετικά για τη κυπριακή συμμετοχή-replay- αφού θα αποφευχθεί η σύγκριση των δύο κομματιών και η “αλληλοεξοντωση ” τους.

  5. Η ebu αν δεν τους πετάξει έξω με όλα αυτά τα άθλια πράγματα που κάνουν δεν ξέρω τι λόγο έχει να υπάρχει.

  6. Η άθλια έχει καταντήσει γελοία
    Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή
    Πρέπει να αποκλειστεί η Ουκρανία από τον διαγωνισμό

    • Η κατάσταση έχει καταντήσει γελοία
      Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή
      Πρέπει να αποκλειστεί η Ουκρανία από τον διαγωνισμό

  7. Από θέμα μουσικής και όλο αυτό που παρουσίαζε, πιστεύω ότι δεν θα μας λείψει, ωστόσο καλό είναι να μην γίνονται τέτοια πράγματα! !!Για μένα ευθύνονται και οι δύο πλευρές! !! ! Απο την στιγμή που υπήρχε η Ρωσία στη μέση θα έπρεπε να απορριφθεί από την αρχή! !!Επίσης,ούτε οι όροι που δημοσίευσε η MARUV με συγκινούν, γιατί είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το θέμα θα είχε ρίξει νερό στο κρασί της και θα αποδεχόταν τους όρους! !! ! Όλο αυτό σίγουρα ευνοησε την Κύπρο και την προσπάθεια που θα κάνει για να μπει δεκάδα ή και πεντάδα, αλλά για βραβείο με τίποτα. ..Είπαμε!!Ακούμε ένα συνηθισμένο ποπ τραγούδι κι αμέσως τρελαινομαστε! !! Βέβαια σε αυτό φταίει και η ΕΡΤ που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει τον πήχη πολύ χαμηλά! !!

  8. ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…..ΜΗ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ…..Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ(ΚΑΤ’ΕΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΑΣΙΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ FUEGO) KAI ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ……ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΗ ΝΤΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ?ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ 22 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 15! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!GO GREECE!

      • Για το τραγουδι της Ελλαδας εννοεις?Κοιτα σηεμρα γυριζοταν το βιντεο κλιπ και προφανως το ακουσαν καποια ατομα και ειναι καλο και το μετεφεραν…..τι να πω….πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλο! ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 14! ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ!!!

      • Παιδια απλα αυτα που ακουγονται για το τραγουδι ειναι ελπιδοφορα ( ηχογραφηση στο Λονδινο, διπλο μπατζετ απο περυσι, καλη καλλιτεχνης ) επομενως ο κοσμος πονταρει… Πως νομιζεται ανεβαινει μια χωρα στα στοιχηματα; Επισης πολλες χωρες που ηταν πανω απο την Ελλαδα ( Ρουμανια, Γερμανια, Λιθουανια, Φινλανδια κλπ ) πεφτουν κατακορυφα επειδη επελεξαν πολυ μετριες συμμετοχες!

      • Nομίζω ότι απλά κάποιοι βλέποντας να προχωρούν οι επιλογές χωρίς να βγαίνουν δυνατά τραγούδια, τζογάρουν σε ότι έχει απομείνει ελπίζοντας ότι θα αποδειχθεί καλό στο τέλος.

    • Αυτό σκέφτομαι και εγώ.. Οκ λατρεύω Ταμτα αλλά μέσα μου βαθιά δεν πιστεύω ότι θα κάνει και πολλά και μπορεί κάποιοι να πέσουν από τα σύννεφα… Γτ συνήθως αυτά τα τραγούδια δεν νικάνε.. Από την άλλη βλέπω την πρόοδο μας.. Δλδ ξεκάθαρη πρόοδος φέτος.. Από οποία πλευρά και αν το δεις.. Και θέλω να ενθουσιάστω αλλά και εδώ λέω να μην συγκρατηθω μην με πάρει από κάτω αν τυχόν δεν περάσουμε.. Όπως έγινε πέρυσι… Καταταλα όλα καλά.. Προς το παρών το μόνο που δεν μου αρέσε είναι τα περισσότερα τραγούδια και όλο το πολιτικό θέμα Δλδ έλεος.. Τα τραγούδια έχουμε 2019 και πηγαίνουμε στο 2010 και ποιον πριν και στα πολιτικες κόντρες.. Επιτέλους ας κάνει η EBU κάτι Γτ χαλάνε όλη την ατμόσφαιρα του διαγωνισμού και μας χαλάνε και την ψυχολογία.. Αι στα κομμάτια να αποκλειστούν…. Η Maruv πάντως πρέπει να το προσπαθήσει με άλλη χώρα.. Βέβαια δεν θα είναι καλό Γκα την Κύπρο αλλά δεν βαριέσαι.. :’)

  9. Πραγματικά η γελοιότητα και η υποκρισία αυτής της χώρας έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα, ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Τέτοιο πράγμα δεν γίνεται ούτε εδώ με την Π.Γ.Δ.Μ.
    Αυτή τους η στάση είναι άκρως απαράδεκτη και όντως η EBU θα έπρεπε να τους πετάξει έξω από τον διαγωνισμό που τόσα χρόνια μας λέει ότι συμβολίζει “την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη” τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται ούτε κατά διάνοια. Από το 2016 ήμουν έξαλλη για την υπερβολικά εθνικιστική συμπεριφορά τους απέναντι στο θέμα της Κριμαίας αλλά εδώ δεν υπάρχει πραγματικά δικαιολογία. Όσο και αν ήθελα να δω την Maruv στο Tel Aviv (το πιο ενδιαφέρον κομμάτι μέχρι στιγμής) πραγματικά χαίρομαι που δεν ξεφτιλίστηκε αποδεχόμενη τους ταπεινωτικούς όρους του καναλιού! Από εκεί φαίνεται πόσο άξια καλλιτέχνης πραγματικά είναι. Eύχομαι με όλη μου την καρδιά την παταγώδη αποτυχία της Ουκρανίας και φέτος για την επόμενη δεκαετία

  10. Πολυ καλο νεο για την Κυπρο, αφου ολοι απο χθες αρχισαν να συγκρινουν τα δυο τραγουδια, με την Ταμτα να φαινεται να χανει στη συγκριση!

  11. Απο όλη την ιστορία κερδισμένη βγήκε η Κύπρος ! Αν και φαν των Καζκα και μακάρι να στείλουν αυτους ( δεν νμζω γτ βγήκαν 3οι οποτε προηγούνται οι Freedom Jazz ) στεναχωριεμαι ειλικρινά για την Maruv παρότι σαν τραγουδι ηταν καλό αλλά η σκηνική παρουσια θύμιζε σοου σε μπ…λο…πρέπει να είναι πολύ στεναχωρημενη ?
    Υ.Γ Θα μπορούσε να συμμετάσχει με την Λευκορωσία ?

    • Η Λευκορωσία διοργανώνει εθνικό τελικό και ήδη έχουν αποφασιστεί οι 10 υποψήφιοι καλλιτέχνες του τελικού άρα δεν μπορεί να συμμετέχει. Όσον αφορά το συγκρότημα Freedom Jazz, ανακοίνωση προ ολίγου αναφέρει ότι αρνήθηκαν να υπογράψουν τους όρους της ουκρανικής τηλεόρασης… γενικώς υπομονή, έχει ψωμί από ότι φαίνεται η υπόθεση. Μήπως να στείλουν την Tayanna;

      • Γιωργο Φλίγκο έχεις καποια ενημερωση γνωριζεις κατι για τη αποτομη ανοδο της Ντουσκα στα στοιχηματα?Δωσε μας ενα Hint!

      • Παιδιά υπομονή. Σε λίγες μέρες όλοι θα είμαστε σε θέση να ακούσουμε την ελληνική συμμετοχή. Ωστόσο, η άνοδος στα στοιχήματα είναι θετική και φυσικά καλοδεχούμενη.

      • Κάπου διάβασα οτι άλλαξαν άποψη στην Λευκορωσία και πιθανότατα να γίνει απευθείας ανάθεση …πριν μια δυο εβδομαδες κάπου έπεσε το μάτι μου…αυτή την εντύπωση έχω …ιδέα μου μάλλον ?

      • Άλλαξαν πλάνα στο τρόπο επιλογής εκπροσώπου από την Eurovision 2020 και έπειτα. Φέτος είναι η τελευταία φορά που κάνουν εθνικό τελικό.

  12. BTW Ασχετο ανεβηκαμε στα στοιχηματα 14οι απο 19οι εγινε κατι? γιατι δεν αλλαζουν τοσο αποτομα οι bookies αποψη

  13. Εγινε οτι μαλλον μας ετοιμαζουν τραγουδαρα και αυτο αρχισε να γινεται αντιληπτο!!!!!!Λιγες μερες υπομονη!

  14. Έλεος πια.
    Ας θυμηθεί η Ουκρανία ότι ο διαγωνισμός δεν πρέπει να ειναι πολιτικός.
    Κρίμα για την Maruv και την ομάδα της.
    Να δούμε τι θα στείλουν τώρα.
    Έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση της Ebu?

  15. Έλεος πια, εμείς τι να πούμε δηλαδή για τα Σκόπια… Κριμα, γιατί ήταν πολύ ωραίο τραγούδι και φάνηκε που το δούλεψε πολύ…

  16. Ogae αφηστε με να εκφραστώ δε θα πω πολλα…. Η σταση του ραδιοτηλεοπτικου φορέα της Ουκρανίας απέναντι στην κοπελα ειναι επιεικώς απαράδεκτη και απολύτως ακατανόητη…. Τα τελευταία χρόνια ειναι η αιτία που έχει πολιτικοποιηθει ο διαγωνισμός και η ebu δεν κάνει τίποτα… Πρέπει να αποκλειστούν για 3 χρόνια..

  17. Είδατε τελικά ΟΛΟΙ σας εδώ μέσα ότι τελικά ο διαγωνισμός είναι με σειρά. 1)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ – 2)ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – 3)ΜΟΥΣΙΚΟΣ.Για αυτό και η Ελλάδα θα ξαναποκλειστεί ότι τραγούδι και να στείλει.Δείτε μετά το 2013 τις θέσεις της Ελλάδας στο διαγωνισμό – ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ – Πότε θα ξυπνήσετε εδώ μέσα,μη κοιτάτε τα στοιχήματα.Πάμε ρε Κύπρο!!!

    • Μην διαβαζω σαχλαμαρες πραγματικα..ας στειλουμε αξιο τραγουδι κ θα δεις αν παει καλα ή οχι..διαφωνω καθετα φιλε μου

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ