ΒΕΛΓΙΟ: Ακούστε το «Wake up» του Eliot!

Όπως ανακοινώθηκε στις 14 Ιανουαρίου από το RTBF, ο Eliot Vassamillet θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος του Βελγίου στη Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ. Η επιλογή του έγινε με εσωτερική ανάθεση καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δεν χρησιμοποιεί κάποιον εθνικό τελικό, παρά έχει μια κριτική επιτροπή 17 μελών που αποτελείται από ανθρώπους που συμμετέχουν στον κόσμο της μουσικής και οι οποίοι βοηθούν στην επιλογή του συμμετέχοντα από συμμετοχές που υποβάλλονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ο Eliot έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στον έβδομο κύκλο του show «The Voice Belgique». Αφού έφτασε μέχρι τη φάση των ζωντανών εμφανίσεων, ο νεαρός τραγουδιστής ήρθε σε επαφή με τον Pierre Dumoulin την άνοιξη του 2018. Κι έκτοτε συνεργάζονται μαζί σε διάφορα project και όπως φαίνεται η χημεία τους πέτυχε.

Το τραγούδι με το οποίο θα πάει στο Τελ Αβίβ ο νεαρός Eliot ονομάζεται «Wake up», είναι στα αγγλικά  και το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Pierre Dumoulin. Ο Pierre Dumoulin είναι γνωστός συνθέτης αφού το 2017 αποτελούσε μέρος της ομάδας παραγωγής του τραγουδιού της Blanche “City Lights” που κατέκτησε την 4η θέση στο Κίεβο!

Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω το τραγούδι του Eliot «Wake up» με το οποίο θα διαγωνιστεί στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision και να δείτε το επίσημο video clip της συμμετοχής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Βέλγιο έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή του Βελγίου για τον διαγωνισμό της Eurovision;

[Φωτογραφία: Eliotmusic]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι τόσο δυνατό όσο οι προηγούμενες συμμετοχες της χώρας αλλά για την ώρα από τα καλύτερα που έχουν βγει. Θα δείξει η πορεία του τον Μάη αν και δεν νομίζω να δει θέμα με τη πρόκριση…

  2. Πολυ ωραιο με ενδιαφερουσα ενορχηστρωση. Μου αρεσει πολυ. Δεν ξερω πως θα τα παει στον διαγωνισμο, πως θα στηθει και αν ξεχωρισει εκεινη την βραδια αλλα ειναι ενα τραγουδι στα ακουσματα μου που θα το ακουω ευχαριστα.

  3. Αξιοπρεπές, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Αν συνεχιστεί έτσι, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε μια απ’ τις χειρότερες χρονιές της eurovision. Θα πρέπει η Ντουσκα να έχει πραγματικά άθλιο τραγούδι για να μην καταφερει να περάσει.

  4. Πάρα πολύ καλό. Το Βέλγιο είναι από τις αγαπημένες μου χώρες στον διαγωνισμό χρόνια τώρα. Όλα τα τραγούδια του έχουν κάτι το σκοτεινό και μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο και διαφορετικό μέσα τους.

  5. Καλη προσπάθεια αλλά λίγο μονότονο!!!! Ειναι τυχερο το βελγιο γιατι η χρονια ειναι μετρια προς κακη!!!

  6. Άλλο ένα σκοτεινό τραγούδι από τους Βέλγους!!! Πολλοί λένε ότι το ρεφρέν είναι αδύναμο και ίσως και να έχουν δίκιο, ωστόσο πιστεύω ότι με την κατάλληλη σκηνική παρουσία μπορεί να τα πάει αρκετά καλά!!!

  7. Μου αρέσει το τραγούδι . Από τα πιο ωραία που έχουν βγει φέτος. Αυτό που του λείπει είναι ένα πιο δυνατό ρεφρέν

  8. Το τραγούδι ξεκινάει όμορφα, αλλά συνεχίζεται αδιάφορα, λόγω του ρεφραίν του. Περιμένεις να “απογειωθεί” , αλλά αυτό δεν γίνεται ποτέ. Είναι μέτριο, αλλά και πάλι είναι καλύτερο από πολλά άλλα τραγούδια φέτος.

  9. Αδύναμο τραγούδι, επίσης αδύναμος ερμηνευτής. Να γιατί είμαι κατά των απευθείας αναθέσεων σε άγνωστους και άπειρους, αμφιβάλλω ότι αυτή η μετριότητα θα είχε ποτέ επιλέγει σε έναν εθνικό τελικό. Δυστυχώς το Βέλγιο φαίνεται ότι επανέρχεται στις κακές εποχές του.

    • Με αυτή την τακτική (των αναθεσεων σε νεαρους, αγνωστους και απειρους) πάντως το Βελγιο ξαναμπήκε δυναμικα τα τελευταια χρονια στα πραγματα απο εκει που δεν εβλεπε τελικο ουτε με κυαλια. αφου απο το 2010 και μετα μετραει 2 τεταρτες θεσεις, μια 6η, μια 10η και μια 12η, (2010, 2013, 2015,2016,2017. Όλοι τους νεαροι, με απευθειας αναθεσεις). Απο την αλλη η σουπερ σταρ Kate Ryan εμεινε εκτός (ασχετως αν ηταν αδικια ή οχι). Σαφως και δεν θα τους βγαινει παντα αυτη η τακτικη οπως και με ολες τις χωρες που εγκλωβιζονται σε ενα ειδος ή μια τακτικη επειδη τους βγηκαν καποιες φορες και επαναλαμβανονται.

      • Μόνο για τον Luic Nottet μπορούμε να το πούμε αυτό. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι η Blanche στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όσο και αν το ηχόχρωμα της φωνής της ήταν ενδιαφέρον, η ίδια κατέβασε πολύ το τραγούδι με την ζωντανή της ερμηνεία, ένα τραγούδι που με μία πιο έμπειρη ερμηνεύτρια πιθανώς να διεκδικούσε και την πρωτιά. Από εκεί και πέρα η περσινή εκπρόσωπος απέτυχε και αυτή του 2016 που ήρθε 10η είχε επιλέγει από εθνικό τελικό.

  10. ξερει κανεις τιποτα για ολλανδια ? φετος την εκπροσωπει ενας αγνωστος καλλιτεχνης η ολλανδια τα τελευταια χρονια δεν τα πηγαινει πολυ καλα αλλα παρολα αυτα στα στοιχηματα ολο πεσει η αποδοση της εχει φτασει σχεδον στην τριτη θεση και ας μην εχει βγαλει τραγουδι ακομα. παιχνιδι των bookmakers η κατι καλο ετοιμαζουν?

    • Η Ολλανδία από το 2013 τα πηγαίνει πολύ κάλα για τα παρελθοντικά τους δεδομένα, αφού από το 13-18 δεν προκρίηθηκαν μονο το 15. Ο Duncan (αν θυμάμαι το όνομα του σωστά) έχει ιδαίτερη φωνή και ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε (Miss You) θεωρήθηκε πως είναι η πιθανή συμμετοχή του ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύσθηκε. Ωστόσο, οι fans ήταν ιδιαίτερα θετικοί τόσο απέναντι στο τραγούδι όσο και στον καλλιτέχνη. Αναμονή λοιπόν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

    • Όταν το ένα μετά το άλλο τα τραγούδια που αποκαλύπτονται απογοητεύουν, είναι επόμενο οι ελπίδες για κάτι δυνατό που θα μπορεί να κερδίσει να πηγαίνουν σε ότι έχει απομείνει. Αυτό δεν διασφαλίζει ότι και αυτά δεν θα είναι απογοητευτικά στο τέλος.

  11. Το κουπλε ειναι πολυ ωραιο αλλα στο ρεφρεν χανει. Αν το ρεφρεν ηταν πιο δυναμικο θα ηταν πολυ δυνατη υποψηφιοτητα

  12. Πολυ απλο, καμια πρωτοτυπια, υποτονικο, χιλιοακουσμενο, ανεμπνευστο.
    Δεν λεω οτι ειναι κακο. Απλα δεν θα εμπαινα ποτε στον κοπο να στειλω εστω ενα sms.
    Τελικο θα μπει λογικα με τοσες σαβουρες που εχουν μαζευτει φετος, αλλα νομιζω θα μεινει στη δεξια πλευρα του πινακα.

  13. μου αρέσει πάρα πολύ, ωστόσο νομίζω ότι είναι λιγότερο καλό σε σχέση με το city lights.. σίγουρα τελικός, εκεί νομίζω θα είναι στην πρώτη δεκάδα.. δεν έχει στόφα νικητήριου όμως κατά την άποψη μου.. πιστεύω και ελπίζω όμως να είναι ψηλά στην δεκάδα, μου αρέσει πάρα πολύ..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ