ΣΕΡΒΙΑ: Ο Zeljko Joksimovic επιστρέφει στην Eurovision με το “Nije Ljubav Stvar”!

Τέλος στην προσμονή των φανατικών θαυμαστών του Zeljko Joksimovic, καθώς ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης παρουσίασε πριν από λίγη ώρα τη συμμετοχή με την οποία θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στην Eurovision 2012.

Μέσα από ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικό show και υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του RTS, ο αγαπημένος καλλιτέχνης ερμήνευσε το τραγούδι “Nije Ljubav Stvar”, με το οποίο θα εμφανιστεί τον ερχόμενο Μάιο στη σκηνή του Μπακού. Της συγκεκριμένης παρουσίασης προηγήθηκε μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες του Zeljko, με το κοινό να τον αποθεώνει σε κάθε του ερμηνεία. Το φετινό τραγούδι έχει ήδη ηχογραφηθεί και στα Αγγλικά, με την εκδοχή αυτή να παρουσιάζεται επίσης στην αποψινή μετάδοση, με τον τίτλο “Synonym” (δείτε τα βίντεο παρακάτω). Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το ζήτημα της γλώσσας στην οποία το τραγούδι θα ερμηνευτεί στη σκηνή του διαγωνισμού, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Για τον καταξιωμένο Βαλκάνιο καλλιτέχνη αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού είχε προηγηθεί το “Lane Moje” το 2004 (2η θέση), ενώ είναι ο συνθέτης της συμμετοχής της Βοσνίας το 2006 (“Lejla”, 3η θέση), αλλά και της Σερβίας το 2008 (“Oro”, 6η θέση).

Η Σερβία διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Μαϊου στο Αζερμπαϊτζάν.

Θανάσης Νάκος

 

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Zeljko συνεχίζει να δίνει στη Eurovision και η Eurovision συνεχίζει να δίνει στην παγκόσμια μουσική μερικά διαμάντια, από αυτά που θα είχαμε ξεχάσει να ακούμε τα τελευταία χρόνια, αν δεν υπήρχε αυτός ο διαγωνισμός. Σ’ ευχαριστούμε για όλα Zeljko και καλή επιτυχία το Μάιο!

  2. αλλο ενα υπεροχο εξαιρετικο τραγουδι..μπραβο του φοβερος καλλιτεχνης..δεν θα μπω σε συγκρισεις με τα 3 προηγουμενα του αλλα θα πω οτι και αυτο ειναι ενα πολυ ομορφο τραγουδι με τοσο ωραια μελωδια..και η αγγλικη version μου αρεσε παρα πολυ..σιγουρα θα φτασει ψηλα..ποσο ψηλα δεν ξερω..τελικα εχουμε μεγαλο ανταγωνισμο φετος για την κορυφη..νομιζω σουηδια,σερβια,ισλανδια,ισπανια,ιταλια ειναι απ τους υποψηφιους νικητες..

    καλη επιτυχια σερβια…
    καλη επιτυχια

  3. Δεν μας τα είπε καλά ο Ζέλικο αυτή τη φορά. Όλο το τραγούδι είναι στηριγμένο σε ένα μουσικό μοτίβο (ψιλοκλεμμένο κιόλας) που ακούγεται στις μουσικές γέφυρες. Νομίζω η χειρότερη από τις 4 προσπαθειές του. Βλέπω πολύ πιο εύκολα η Σλοβενία να μαζεύει τις ψήφους των βαλκανίων.
    Τελικά δεν είχε τίποτα περισσότερο να δώσει, δεν χρειαζόταν λοιπόν και τέταρτη απόπειρα.

  4. TO PALLHKARI EINAI KALLITEXNARAaaaaaaaaaa………….BRAVO RE ZELIJKO……….WE LOVE YOU………. YPEROXH MELWDIA……………… PW PW EXW PATHEI PLAKA….M AREEI & STA AGGLIKA……. ALLA STA SERVIKA GIA NA TIMHSEI THN XWRA TOU ………..TOP 4
    ICELAND,SERBIA,SWEDEN,SPAIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    FOR THIS MOMENT!!!!!!!!!!!!!

    • Συγγνώμη αλλά η τραγουδίστρια τους είναι εντελώς αμήχανη στη σκηνή. Καμία σχέση με το χαρούμενο συναίσθημα που θέλει το τραγούδι να περάσει.

  5. Αριστούργημα!
    Θυμίζει soundtrack ή κάτι τέτοιο. Ειδικά το πρώτο μισό, το οποίο παρεμπιπτώντως το προτιμώ στα Αγγλικά, αν και δε νομίζω να επιλέξει ο συγκεκριμένος να το πει μισό μισό.
    Καλή επιτυχία. Τι κούκλος!

  6. Όμορφο τραγούδι.Η Σερβία επέστρεψε στον παλιό καλό εαυτό της γιατί τα τελευταία 2 χρόνια δεν έστλενε ό,τι το καλύτερο

  7. λετε μαλακιες
    ο ανθρωπος ειναι ”μεγιστος”και μονο που ξαναπαει δινει αλλο πρεστιζ στο θεσμο…
    σιγουρα στο τοπ 3
    welcome back Zeljko

  8. πραγματικά αξίζει να πάρει την πρώτη θέση. Γενικότερα είναι καλός καλλιτέχνης και έχει συνθέσει πολύ όμορφα τραγούδεια. Θα ‘θελα να κερδίσει η Σερβία φέτος, αν όχι η Κύπρος βέβαια…!

  9. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι καλύτερο από τη Σερβία, με βάση δηλαδή τις αξέχαστες 3 συμμετοχές του Zeljko .. Σαφώς κατώτερο του Lave Moje, κ λιγότερο λυπητερό ίσως κ λυρικό. Η μουσική πάλι κάτι μου θυμίζει, ίσως κ coldplay ίσως κ το ρεφραίν της Ιρλανδικής συμμετοχής του 2006… Ωστόσο παραμένει μία από τις πολύ καλές συμμετοχές του φετινού Διαγωνισμού που θα παλέψει για μια θέση στη δεκάδα .. Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον κ η Σλοβενία έχει πιθανότητες να παει πολύ καλά φέτος ..

  10. ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Δεν κάνει τη διαφορά νομίζω. Κρίμα γιατί απ τον Zeljko περιμέναμε περισσότερα. Το τραγούδι είναι σαν μια αντιγραφή όλων όσων έχει γράψει μέχρι τώρα, δεν είναι άσχημο αλλά περίμενα κάτι πιο δυνατό. Ας πούμε αυτό που είχε γράψει το 2008 για μένα ήταν το καλύτερο! Καλή επιτυχία Σερβία!

  11. Υπέροχο και ο ίδιος εξαιρετικός ερμηνευτής! Μπράβο και πάλι μπράβο! Σουηδία και Σερβία θα κατακτήσουν τις 2 πρώτες θέσεις του Β’ Ημιτελικού!

  12. Απογοήτευση. Σαν να ακούω το PARADISE των COLDPLAY. Μου φαίνεται ξέμεινε από έμπνευση.

  13. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ 2,3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ SOUNDTRACK ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ…
    ΕΥΓΕ ΖΕΛΙΚΟ.ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
    ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΟ LANE MOJE.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ EVER ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!!!!!ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΠΡΟΧΩΡΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΕ ΚΑΙ ΣΚΙΣΕ ΤΑ ΒΑΡΘΟΥΛΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΧΩΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΩΡΙΝ

  14. Μια σχετική απογοήτευση τη νιώθω μ’αυτό το τραγούδι!Καμία σχέση με τα προηγούμενα αριστουργήματα του.Και θυμίζει έντονα το “Paradise” των Coldplay.Hello?Anyone?

  15. Όντως κατώτερο απο τις προηγούμενες προσπάθειές του, όντως θυμίζει κάπως το “paradise” απο Coldplay. Αλλά παρ’όλα αυτά είναι απο τα καλύτερα του διαγωνισμού μέχρι στιγμής. Δυστηχώς το Ζέλικο τον βλέπω χωρίς βραβείο και φέτος, αλλά θα είναι σίγουρα μέσα στην 10άδα, προσωπική μου εκτίμηση γύρω απ’την 5η θέση.

  16. Εμένα, που είναι γνωστό σε τι είδη μουσικής κινούμαι, μου θυμίζει αφάνταστα αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=QH4J52hF9IM
    Και είναι, επίσης, γνωστή η αγάπη που έχω για τη χώρα και για τον καλλιτέχνη… Νικητήριο δεν το λέμε, κακά τα ψέματα, πολύ ωραίο, όμως, το λέμε…

  17. Πράγματι θυμίζει αρκετά στην αρχή το Paradise των Coldplay, δεν το λες βέβαια και αντιγραφή όπως το τραγούδι της Δώρας στον ελληνικό τελικό αλλά δεν σε συναρπάζει κιόλας όπως το Lane Moje. Δεν παύει πάντως να είναι μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή, προσωπικά το προτιμώ στα σέρβικα. Προφανώς θα είναι μέσα στη δεκάδα του τελικού. Όσο για τη σύγκριση με τη Σλοβενία δεν έχει να φοβάται τίποτα αφού είναι πολύ άνετος και λαμπερός στη σκηνή και κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, ενώ η Eva Boto, παρά το πολύ καλό τραγούδι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά.

  18. an itan allos 8a ton eixate kseksisei tora sas aresei kai sta aglika pou oi stixoi einai mia burda kai i profora tou ante geia! FYSIKA o an8ropos exei mia foni pou magevei akoma ki an tragoudisei sta kinezika. KARAKLEMENO pige na kanei pantrema rock folk kai de tou vgike kai 8a to plirosei. H de erminia tis sigourias, tou aferei para polous pontous apo to semno omorfo palikari me ti magiki foni pou vadizei se dromous Dima Bilan!

  19. T aggliko m akougete kalutera k mporeis n ktlvs k t leei..omws uparxei ena tragiko lathos st tragoudi kathws an parathrhsete mexri t 2 lepto peripou eine polu argo k epita anevazei strofes…kt p srixhse an thimaste oi fanatikoi sthn safura…

  20. Δεν ενθουσιαστηκα.Καλλιτεχναρα βεβαια ο ανθρωπος,αλλα περιμενα περισσοτερα.Νικητης δε βγαινει σιγουρα…

  21. Πολύ καλό τραγούδι, λίγο ψιλοκλεμένο αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την αξία του καλλιτέχνη, ούτε του τραγουδιού. Δεν το βλέπω για πρωτιά αλλά την δεκάδα την αξίζει.

  22. οχι απλως ενα ωραιο τραγουδι το τραγουδι της Σερβιας κατα την προσωπικη αποψη ειναι τραγουδαρα μπραβο στην Σερβια που εστειλε ενα τοσο ωραιο τραγουδι και με εναν τοσο καταξιομενο καλλιτεχνη

  23. Ωραίο τραγούδι και το προτιμώ στα Σέρβικα από τον Zelijko..Δεν μου κολάνε τα αγγλικά ούτε σε αυτόν , ούτε στο τραγούδι.. Θα πάει σίγουρα καλά,θα είναι στη δεκάδα,αλλά προσωπικά περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από αυτόν..Οκ πα΄ντως..Ούτε χαλιέμαι ούτε τρελαίνομαι..

  24. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ,ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ 2 ΗΙΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  25. Πηρε την εισαγωγη του Paradise των Coldplay και την εκανε τραγουδι! Τελος παντων… απο επιτροπες θα παρει πολλες ψηφους θα παρει γερους ψηφους απο Βαλκανια και θα ειναι ειτε πρωτος ειτε δευτερος… προτιμω ομως την Σουηδια …

  26. Kαλα ενταξει το πρωτο μερος του τραγουδιου ειναι κλαψα μετα γινεται λιγο δυνατο.Παντως θα περασει γιατι ειναι οZeljko και παρα πολλοι του εχουν τεραστια συμπαθεια

  27. Μου θυμησε τις παλιοτερες συμμετοχες.Πολυ καλο με ωραια μουσικη.Συγχαρητηρια στη Σερβια και τον Zeljko!

  28. Σόρυ αλλά όλους τους έχει για βούτυρο στη φρυγανιά του!Πολύ καλύτερο απο το 2004 και 2006(Τολμώ να πω!!)…
    Ισλανδία,Σερβία,Κύπρος,Φινλανδία,Ρωσία η προσωπική πεντάδα μου!

  29. Πρόκειται για ένα ακόμη ωραίο τραγούδι του, σαφώς καλύτερο και απ’ το “Oro” και φυσικά απ το “Lejla” της άθλιας ποντικομαμής.
    Καλλιτεχνικά όμως…. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ Ζελικο. 4 φορές στο διαγωνισμό μέσα σε 9 χρόνια δείχνουν ότι είσαι μάλλον ένας μέτριος και αποτυχημένος καλλιτέχνης που το χεις ρίξει στο διαγωνισμό για να σωθείς. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΖΕΛΙΚΟ. Τη επόμενη που θα τολμήσεις θα πέσει ΠΑΝΤΟΦΛΑ…

  30. sthn arxh ontws einai to paradise twn coldplay. epeidh enai o zeliko k epeidh exoume k tis epitropes to tragoudi to blepw sthn prwth 5 ada alla oxi prwto.pantws kalo einai.

  31. ean den fobomouna ton diagwnismo tha elega Souhdia me katevasmena xeria…..( vlepe ougarria persi). to tragoudi tis serbias apo ta kalutera tou fetinou diagwnismou alla oxi to kalutero diko tou. min ksexname bebea oti k otan kerdise i rossia to tragoudi tou k i emfanisi tou itan katwteri tis simetoxis tis athinas!!!!!
    eno o diagwnismos ksekinise polu metria apo tragoudia tolmo na pw oti fetos exei kalutera songs apo persi (sigoura oxi i pliopsifia bebea).

    Prosopika latrevo Souhdia, polu dinati i Ispania opos k i italia ean kopsoun ta xaza kai tragoudisoun mono italika. k i serbia tha paei kala apla blepo fetos oi epitropes na exoun arketa diskolo ergo me toses mpalantes.

  32. Καλό αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όσο τα άλλα του.Περίμενα κάτι καλύτερο και φέτος υπάρχουν και άλλα βαλκανικά τραγούδια που ίσως κλέψουν τις ψήφους της Σερβίας π.χ:
    Κροατία:εμένα μ’αρέσει αρκετά
    Σλοβενία:απ’τα καλύτερα μέχρι στιγμής
    ΠΓΔΜ:αρκετά καλό
    Και απ’τα τραγούδια του Ζελικο νομίζω πως ίσως είναι το χειρότερο (βέβαια εγώ δεν πάω και πολύ το Lane Moje)
    1.Oro
    2.Lejla
    3.Nije Ljubav Stvar
    4.Lane Moje

  33. εγω πιστευω οτι θα νικησει ολα τα βαλκανικα κομματια αλλα μπορει να διασκορπιστουν οι ψηφοι..οντως της σλοβενια και της πγδμ μου αρεσουν πολυ τα τραγουδια..οχι ομως και της κροατιας θεωρω οτι ειναι πολυ κατωτερο των υπολοιπων..και ακομα δεν ακουσαμε βοσνια..
    εμενα ειναι στην 3αδα μου ο ζελικο..καταπληκτικο κομματι και αυτο..μπραβο του..

  34. Ενταξει ειναι ο αγαπημενος μου και περιμενα με αγωνια το τραγουδι και μπορω να πω οτι δεν απογοητευτηκα το καλυτερο βαλκανικο τραγουδι φετος κατα την αποψη μου(μερικοι λενε οτι μοιαζει με καποιο αλλο τραγουδι μηπως της Ισλανδιας…της Σλοβενιας δεν θυμιζουν αλλα τραγουδια…τα περισσοτερα κατι αλλο θυμιζουν).
    Σαφως για εμενα το “lane moje” – “Lejla” – “Oro” ηταν αριστουργηματα αλλα και φετος θα ξεχωρισει στα δεκαδες μετρια τραγουδακια…!!
    Καλη επιτυχια Σερβια.

  35. Συγκινήθηκα…. άραγε γιατί…θες η ορχηστρα με τα βιολιά… θες ο ίδιος που είναι εξαιρετικός….
    Στα σέρβικα παρακαλώ. Δεν μπήκα καν στο κόπο να ακούσω το αγγλικό
    Άνετα θα το δεχόμουν και ως νικητήριο τραγούδι (Σουηδία, Ισλανδία, τώρα και Σερβία)

  36. Symfono me to gerhard to roumaniko gia mena einai the best by far… Mono pou to akous se anevasei my top 10
    1. Romania
    2. Cyprus
    3. Serbia
    4. Denemark
    5. Bulgaria
    6. Belarus
    7. Spain
    8. Italy
    9. Sweden
    10. Germany

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ