ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το τραγούδι «Sister» είχε γραφτεί για άλλη χώρα!

Χθες έγινε η επιλογή του εκπροσώπου της Γερμανίας μέσα από τον εθνικό τελικό Unser Lied Für Israel. Νικήτριες αναδείχτηκαν οι S!sters. Το ντουέτο S!sters αποτελείται από την Carlotta Truman και την Laurita.

Σήμερα αποκαλύφθηκε από την ελβετική τηλεόραση, SRF, ότι το τραγούδι «Sister», το οποίο θα ερμηνεύσουν οι S!ster στη Eurovision 2019, είχε γραφτεί αρχικά για τoν εθνικό τελικό της Ελβετίας.

Το τραγούδι που είχε γραφτεί σε camp συγγραφής τραγουδιών το 2018 από τους Ελβετούς Marine Kaltenbacher και Tom Oehler, τον Δανό Thomas Stengaard και τον Καναδο-Βρετανό Laurell Barker, δεν επιλέχτηκε τελικά να διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της Ελβετίας. Φέτος κατατέθηκε για τη Γερμανία και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ με μικρή διαφορά από το 2ο τραγούδι.

Πρόκειται για το 2ο τραγούδι φέτος, μετά το «Bigger than us» του Michael Rice από το Ηνωμένο Βασίλειο που ενώ προοριζόταν αρχικά για άλλη χώρα, κατάφερε να εκπροσωπήσει τελικά μια διαφορετική. Το «Bigger than us» είχε κατατεθεί για το Melodifestivalen της Σουηδίας.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ