ΔΑΝΙΑ: Απόψε ο τελικός του «Dansk Melodi Grand Prix 2019»!

Σήμερα, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ο κρατικός φορέας της Δανίας DR θα διοργανώσει το «Dansk Melodi Grand Prix», τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου πάντα (από το 1957 μέχρι και σήμερα) η χώρα βρίσκει τη συμμετοχή (τραγούδι) και τον εκπρόσωπό της στη Eurovision!

Ο εθνικός τελικός της Δανίας φέτος, θα λάβει χώρα στο Boxen Arena στη πόλη Herning με κεντρικούς παρουσιαστές τους Johannes Nymark και Kristian Gintberg. 

 

Συνολικά, δέκα συμμετοχές θα διεκδικήσουν απόψε το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ. Οι συμμετοχές αυτές είναι:

1.Simone Emilie – «Anywhere»

2.Jasmin Gabay – «A Kiss like this»

3.Rasmus Fortoft – «Hold my breath»

4.Maria Isabel – «Dancing with my heart»

5.Sigmund – «Say my name»

6.Humørekspressen – «Dronning af baren» (Queen of the Bar)

7.Julie & Nina – «League of light»

8.Theis Samsø (Teit) – «Step it up»

9.Leonora – «Love is forever»

10.Leeloo – «That Vibe»

(Πηγή: Agnete Schlichtkrull © dr)

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό της Δανίας, στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από την ζωντανή μετάδοση που θα κάνει το DR εδώ και εδώ είτε μέσω YouTube (εδώ)!

 Η Δανία στη Eurovision

Η Δανία πραγματοποίησε τη πρώτη της εμφάνιση στον διαγωνισμό της Eurovision το 1957, στον 2ο μόλις διαγωνισμό τραγουδιού. Η παρθενική αυτή συμμετοχή όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση ανάμεσα σε αλλά έχει μείνει και στην ιστορία εξαιτίας του… παθιασμένου φιλιού διάρκειας 11 δευτερολέπτων που είχαν ανταλλάξει οι Birthe Wilke και Gustav Winckler στο τέλος της ερμηνείας τους!

  

Από τις 47 μέχρι στιγμής συμμετοχές της Δανίας, οι 43 έχουν δει το… φως του Τελικού αφού από τις φάσεις των Ημιτελικών, δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μόλις τέσσερις συμμετοχές (2004, 2007, 2015, 2016). Η Δανία είναι μια χώρα με αρκετές απουσίες από τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμμετείχε σε αυτόν από το 1967 μέχρι και το 1977, ενώ έκτοτε έχει απουσιάσει άλλες τρεις φορές (1994, 1998, 2003). Το 2002 σημείωσε τη χειρότερη απόδοσή της (τελευταία θέση) σε Τελικό αφού η συμμετοχή «Tell me who you are» αν και παραμένει ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό στους fans, δεν κατάφερε να πείσει το κοινό και με 7 μόλις βαθμούς να τερματίσει στην 24η και τελευταία θέση του διαγωνισμού.

Ωστόσο, η Δανία είναι μία χώρα που μέχρι στιγμής μετρά τρεις νίκες! Η πρώτη ήρθε το 1963 όταν στον διαγωνισμό συμμετείχε το ζευγάρι των Grethe και Jørgen Ingmann το οποίο ερμήνευσε το νοσταλγικό «Dansevise». Η δεύτερη νίκη, ήρθε για τη χώρα πολλά χρόνια αργότερα: το 2000 τα αδέρφια Olsen (Jørgen και Niels) τραγούδησαν στο Globe Arena της Στοκχόλμης (Σουηδία) «Fly on the wings of love» και με 195 βαθμούς κατέκτησαν τη πρώτη θέση! Το 2013, η Δανία κέρδισε ακόμη ένα βραβείο για δεύτερη φορά επί Σουηδικού εδάφους! Νικήτρια αυτή τη φορά η Emmelie de Forest χάρη στο τραγούδι «Only Teardrops».

   

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2019!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kiss like this χωρις αμφιβολια , αν και νομιζω επειδη φετος κατι παει στραβα με τους εθνικους τελικους , θα επιλέξουν το League of Light

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ