ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ο Jurijus θα συμμετέχει κανονικά στον τελικό!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Jurijus κινδύνευε να αποκλειστεί από τον τελικό της Λιθουανίας. Το LRT ερεύνησε για να διαπιστώσει αν το τραγούδι «Running With Lions» είχε κυκλοφορήσει πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία. Ο παραγωγός του τραγουδιού υποστηρίζει ότι το τραγούδι δεν ήταν ποτέ στο διαδίκτυο και δεν είχε κυκλοφορήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Σύμφωνα με αναφορές, το τραγούδι ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο, την άνοιξη του περασμένου έτους και διαγράφηκε πρόσφατα.

Το LRT επιβεβαίωσε ότι ο Jurijus θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Λιθουανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Ο επικεφαλής της αποστολής της χώρας δήλωσε:

«Το LRT συμβουλεύτηκε την EBU όταν αποδείχθηκε ότι ένα demo του τραγουδιού, από τον Yuri Veklenko, είχε εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Η EBU έκρινε και αποφάσισε ότι λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία που παρουσιάστηκε το τραγούδι επίσημα, στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Επίσης δεν ήθελε να ασκήσει πίεση στους διοργανωτές και συμμετέχοντες του εθνικού τελικού. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η σύνθεση των φιναλίστ και κανένα τραγούδι δεν θα χάσει την υποψηφιότητα του στον Εθνικό Τελικό.»

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Ο νικητής του εθνικού τελικού θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, τον Μάιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

πηγή: eurovoix.com

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ