ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η Monika στον τελικό του «Eurovizijos 2019» μόνο με το «Light On»!

Η Monika Marija σε δηλώσεις της την προηγούμενη βδομάδα είχε εκφράσει την επιθυμία της να διαγωνιστεί στον τελικό του «Eurovizijos 2019» αποκλειστικά με το τραγούδι της «Light On» .

Για αυτό το λόγο είχε ζητήσει από τους τηλεθεατές, αλλά και από την κριτική επιτροπή να μην στηρίξουν το έτερο τραγούδι της «Criminal» με το οποίο συμμετείχε στον δεύτερο ημιτελικό (δείτε εδώ).Τα αποτελέσματα όμως του δεύτερου ημιτελικού έφεραν τη Monika στην αμήχανη θέση να βρίσκεται στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και με τα δύο της υποψήφια τραγούδια.

Μόλις λίγες μέρες πριν τον μεγάλο τελικό, η ομάδα παραγωγής ELITAZ MUSIC που βρίσκεται πίσω από τη Monika, ανακοίνωσε πως στον τελικό του «Eurovizijos 2019» η Monika θα διαγωνιστεί μόνο με το τραγούδι της
«Light On» .

Ο παραγωγός Gediminas Jaunius δήλωσε:

“Είμαι βέβαιος ότι η Monika είναι σίγουρα η καλύτερη δυνατή επιλογή για τη Λιθουανία φέτος. Το εξαιρετικό της ταλέντο, δεν θα παραμείνει αδιάφορο σε όλη την Ευρώπη. Έχω εργαστεί στη βιομηχανία ψυχαγωγίας για πολλά χρόνια και έπρεπε να συνεργαστώ με πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες στη χώρα μας, γι ‘αυτό λέω με τόλμη ότι φέτος έχουμε μια ιδιαίτερη ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη έναν καλλιτέχνη παγκοσμίου επιπέδου.

Έχουμε βιώσει τη μαγεία της φωνής της Monika αρκετές φορές, ακούγοντας τα τραγούδια της. Ως εκ τούτου, μαζί με την ομάδα της ELITAZ MUSIC, εξετάσαμε όλα τα επιχειρήματα και, λαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για τις πιθανές συνέπειες, αποφασίσαμε να υποβάλουμε μόνο ένα τραγούδι στον τελικό της επιλογής “


Ο Gediminas Jaunius, ο οποίος συνεργάζεται με τη Monika από τη νίκη στο «Lietuvos balse», ισχυρίζεται ότι τα δύο τραγούδια που προσφέρθηκαν για την επιλογή δεν παραβίασαν κανέναν από τους κανόνες ανταγωνισμού και ούτε ο καλλιτέχνης ούτε η ομάδα του επιδίωξαν να παρακάμψουν το κοινό ή τον διοργανωτική επιτροπή.

“Όπως δήλωσε επανειλημμένα η καλλιτέχνις, το” Light on”, όπως και το” Criminal “επελέγη από έναν εξαιρετικά υψηλό αριθμό ακροατών. Είναι καιρός να επικεντρωθούμε σε μια παράσταση που έχει την υποστήριξη του κοινού και της επιτροπής. Η υποστήριξη ενός καλλιτέχνη στον τελικό όταν αυτός θα έχει δύο τραγούδια σίγουρα, θα χωριστεί στη μέση, και αυτό μπορεί να είναι ένας απογοητευτικός τεχνικός λόγος, οδηγώντας καλλιτέχνες με μεγαλύτερη απήχηση στην δεύτερη θέση.

Ο κοινός μας στόχος είναι να επιλέξουμε την ισχυρότερη εμφάνιση για τον διαγωνισμό της Eurovision.Η Monika έχει όλα όσα χρειάζεται: ένα ισχυρό τραγούδι που φέρει ένα ευαίσθητο και στενό μήνυμα, εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες και γνώση βασικών ευρωπαϊκών γλωσσών και εξαιρετική φωνή που αγγίζει τα βάθη της ψυχής. Καλώ τους οπαδούς της Monika και όλους τους λάτρεις της καλής μουσικής που ονειρεύονται να δουν το όνομα της Λιθουανίας στην υψηλότερη θέση του Πίνακα ψηφοφορίας της Eurovision, αυτό το Σάββατο να ψηφίσουν το τραγούδι “Light On” – συμπλήρωσε ο Gediminas Jaunius.

Το τραγούδι “Light On” παρουσιάστηκε από τη Monika στα μέσα Δεκεμβρίου. Το έργο είναι μια συνεργασία με τους διάσημους Σουηδούς και Καναδούς παραγωγούς Rachel Suter, Martin Wiik και Glen Ericsson. Οι στίχοι του τραγουδιού αντικατοπτρίζουν μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες του καλλιτέχνη – μια σύγκρουση με μια σοβαρή ασθένεια που η ίδια η Monika αντιμετώπισε φτάνοντας πολύ κοντά στο θάνατο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του «Eurovizijos 2019», η Monika θα πληρώσει πρόστιμο για την απόσυρση του «Criminal» από τον τελικό.

Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών τη θέση του «Criminal» στον τελικό θα πάρει ο Alen Chicco με το τραγούδι “Your Cure” , το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από τον αντίστοιχο καλλιτέχνη που τερμάτισε πέμπτος στον πρώτο ημιτελικό. (σ.σ. ο ίδιος διαγωνίσθηκε στον δεύτερο Ημιτελικό)

Πιστεύετε ότι η Monika Marija πήρε τη σωστή απόφαση επιλέγοντας να διαγωνιστεί μόνο με το «Light On»;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή/Φωτογραφίες: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα. To “criminal”θα μπορούσε να φέρει τη Λιθουανία πολύ ψηλά…και το “light on “συμπαθητικό είναι απλώς σίγουρα υποδεέστερο του “criminal”και δε μου βγάζει το ίδιο πάθος.
    Από την άλλη σωστά έκανε και επέλεξε ένα εκ των δύο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε διάσπαση των ψήφων των φαν της ανάμεσα στα δύο τραγουδια. Πάντως το “criminal” έμεινε σταθερά στη 3αδα των αγαπημένων μου τραγουδιών στους φετινούς εθνικούς τελικούς ανά την Ευρώπη.

  2. Το Criminal ήταν σαφώς καλύτερο, αλλά τι νόημα θα είχε να συνέχιζε με αυτό αφού ήταν ήδη προφανές ότι δεν θα το επέλεγε ούτε η επιτροπή, ούτε ο κόσμος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ