ΟΥΚΡΑΝΙΑ: H MARUV με το «Siren Song» νικήτρια του Vidbir 2019!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός Vidbir 2019, μέσα από τον οποίο, η Ουκρανία αποφάσισε να επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Νικήτρια αναδείχτηκε η MARUV με το τραγούδι «Siren Song».

Maruv (πραγματικό όνομα Anna Korsun / γεννημένη στο Pavlograd της Ουκρανίας στις 15/2/1992) είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός με ενεργή και επιτυχημένη δισκογραφία. To 2013 ίδρυσε το συγκρότημα “The Pringlez” κατακτώντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Pepsi Stars of Now”. Στις αρχές του 2017, η Anna αποφάσισε να μεταφέρει το συγκρότημα, αλλάζοντας το ρεπερτόριο, τη μουσική κατεύθυνση, αλλά και το όνομα του project σε Maruv. Η συμμετοχή της Maruv επιβεβαιώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς αντικατέστησε την Tayanna που αποχώρησε από το Vidbir 2019 Επίσης, άλλαξε το τραγούδι της «For You» με το οποίο αρχικά θα έπαιρνε μέρος στην διαγωνισμό.

Ο μεγάλος τελικός έλαβε χώρα στο Palace of Culture KPI,  το Μέγαρο Μουσικής του Κιέβου, όπου είχε φιλοξενηθεί και η αντίστοιχη περσινή έκδοση του διαγωνισμού, αλλά και οι δύο ημιτελικοί .Η βραδιά ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Sergiy Prytula, ενώ στο χώρο των παρασκηνίων βρέθηκε η Nadya Matveyeva η οποία και πήρε συνεντεύξεις από τους διαγωνιζόμενους.

Στον τελικό εμφανίστηκαν 6 καλλιτέχνες, οι οποίοι παρουσίασαν ζωντανά τις συμμετοχές τους. Οι καλλιτέχνες στο σύνολο τους τροποποίησαν μερικώς τις εμφανίσεις τους σε σχέση με τους ημιτελικούς, δίνοντας έμφαση στον εντυπωσιασμό των τηλεθεατών.  Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή που αποτελούταν από τους:

  • Jamala – Νικήτρια του Διαγωνισμού της Eurovision το  2016
  • Andriy Danylko – Κωμικός και γνωστός ως η περσόνα Verka Serduchka
  • Yevhen Filatov (Eugene Filatov) – Μουσικός παραγωγός

Οι 6 φιναλίστ όπως τους είδαμε απόψε:

  1. Freedom Jazz – «Cupidon»
  2. YUKO – «GALYNA GULIALA» 
  3. MARUV – «Siren Song»
  4. Brunettes Shoot Blondes – «Houston»
  5. KAZKA – «Apart»
  6. ANNA MARIA – «My Road»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ψήφους του κοινού και της κριτικής επιτροπής! (από αριστερά επιτροπή, κοινό και σύνολο)

Η MARUV κέρδισε το Vidbir 2019 συγκεντρώνοντας συνολικά 11 βαθμούς, και απέκτησε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο κρατικός φορέας της Ουκρανίας UA:PBC εξέδωσε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με τη συμμετοχής της Maruv:

«O UA:PBC παρέχει στη Maruv, σαν νικήτρια της εθνικής επιλογής, μια σύμβαση για εξέταση η οποία θα καθορίζει τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision. Η επίσημη ανακοίνωση του αντιπροσώπου της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2019 θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας συμμετοχής.»

Στον τελικό έκανε την εμφάνιση του κατά τη διάρκεια του χρονικού περιθωρίου που είχε δοθεί για την ψηφοφορία του κοινού, ο Bilal Hassani, ο φετινός εκπρόσωπος της Γαλλίας στον Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, ο οποίος και ερμήνευσε το τραγούδι του Roi. Ακόμα, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Jamala η οποία ερμήνευσε το καινούριο της τραγούδι.

των ΚΑΖΚΑ με 40.80%. Την τρίτη θέση κατέλαβε  το Cupidon των Freedom Jazz με 3.45%! Τις υπόλοιπες θέσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά κατέλαβαν τα εξής τραγούδια: Houston των Brunettes Shoot Blondes 3.45%, My Road των ANNA MARIA – 2.87% και GALYNA GULIALA των Yuko – 1.72%.

Πως σας φαίνεται το «Siren Song»; 

[Φωτογραφίες: Μέρφη Φωτιάδου, STB]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αρέσει στον κόσμο, αλλά αφενός η Maruv είναι εντελώς άφωνη (με δυσκολία ακουγόταν η φωνή της), αφετέρου δεν υπάρχει ουσιαστικά τραγούδι, όλο το ζουμί είναι ένα επαναλλαμβανόμενο μοτίβο με χάλκινα πνευστά. Θα περάσει δύσκολα με τις επιτροπές στο Τελ Αβίβ. Συνολικά θα προτιμούσα το Cupidon, αφού οι ΚΑΖΚΑ ούτε και σήμερα ήταν καλοί.

    Άκρατα πολιτικοποιημένος ο φετινός τελικός στην Ουκρανία, με τους μισούς συμμετέχοντες να δακρύζουν την ώρα της κρίσης τους από την κριτική επιτροπή, κυρίως γιατί γίνονταν συνεχείς αναφορές και ερωτήσεις για τις περιοδείες τους στη Ρωσία και το θέμα της Κριμαίας.

    • Eπίσης, θα πρέπει να συμμαζέψει το στήσιμο πάνω στη σκηνή για τη Eurovision γιατί σήμερα θύμιζε σε πολλά σημεία στριπτιτζάδικο, και όχι από τα καλά.

    • Πέρα απ’ το οτι κράζεις τα πάντα για την συμμετοχή της Ελλάδας,ως τώρα δεν έχω δει να κάνεις ούτε ένα,μα ούτε ένα θετικό σχόλιο για τις αλλες συμμετοχές!Πας για διεθνή καριέρα

      • Δεν έχω καν τοποθετηθεί για τη συμμετοχή της Ελλάδας, έχω μιλήσει για τον τρόπο της απευθείας ανάθεσης σε αγνώστους, χωρίς καμία συναίνεση από τη γνώμη του κόσμου.
        Σε μία χρονιά με -ως τώρα- κατά γενική ομολογία μετριότατα τραγούδια και παράδοξες έως ύποπτες επιλογές νικητών, προφανώς δεν έχω πολλά θετικά να πω. Θα δεις όμως θετικά σχόλια σε λίγο τη Δανία και τη Λιθουανία.

  2. Δεν ξέρω πως θα τα πάει με τις επιτροπές..Αλλά θεωρώ πως μπορεί άνετα να διεκδικήσει την 1η θέση!Θα είναι αστείο να χάσει ξανά ο Sergey απο την Ουκρανία

    • Ειλικρινά πιστεύεις αυτό το τραγούδι μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση ? Έχει ένα ωραίο ήχο αλλά δεν έχει αυτό το κάτι που θα απογειώσει το τραγούδι είναι μονότονο και σε αρκετά δευτερόλεπτα του τραγουδιού ούτε καν τραγουδάει αλλά ακούμε μόνο μουσική. 12 θέση εχει στα στοιχήματα και οι μισές χώρες δεν έχουν βγάλει καν τραγουδι. Επίσης πιστεύεις θα άντεχε άλλη μια διοργάνωση η Ουκρανία ?

      • Μπορείς να ρίξεις άλλη μία ματιά στα στοιχήματα που τόσο αγαπάς,και θα δεις πως η Ουκρανία έφτασε ήδη 9η…
        Όσο για τον Sergey,το ανέφερα για αστείο..απορώ..ούτε σύζυγο να τον είχες..

    • Και κάτι ακόμα πιστεύεις ότι στις επιτροπές θα έχει καμία τύχη αυτό το τραγούδι με αυτή τη σκηνική παρουσία και αυτούς τους στίχους ? Όσο για το sergey lazarev ποτέ δεν την πάτησε από την Ουκρανία απλά οι επιτροπές τον βάλανε πολύ χαμηλά στην κατάταξη για να μην κέρδισει . Άμα νομίζεις ότι ο Sergey θα την πατήσει από αυτό το τραγούδι κάτσε ονειρεψου. Εδώ λέτε ότι η ντουσκα θα κερδίσει άρα δεν είσαι και ο πιο ακραίος εδώ μεσα χαχαχα

  3. η Maruv έχει καλύτερα τραγούδια και διάλεξε το πιο αδιάφορο τραγούδι της για Eurovision! Θα την σώσει η εμφάνιση όμως που θα σκίσει στο televoting. Στις επιτροπές δεν θα πατώσει (εδώ δεν πάτωσε η Netta…)

    Στην χειρότερη ίσως πάθει Ρωσία 2016.

    • Η Νetta είναι πολύ καλή τραγουδιστικά και ενδιαφέρουσα καλλιτεχνικά, το τραγούδι ήταν κατώτερο αυτής. Η Maruv είναι στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ άφωνη. Τουλάχιστον από αυτό που άκουσα στον ημιτελικό και τον τελικό της Ουκρανίας, γιατί δεν έχω παρακολουθήσει την καριέρα της.

  4. Εγω δεν θα την ελεγα καθολου αφωνη και το τραγουδι ειναι τελειο και πιασαρικο,για να το θεσω καλυτερα κανει οτι εκανε και η φουρειρα,πιασαρικο τραγουδι,μετριοτατη φωνη και πολυ κουνημα,που ειναι το προβλημα?

    • George καταρχας μην συγκρινεις την φουρεορα που τραγουδισε αρτιοτατα και χωρεψε με πολυ επαγγελματισμο χωρις να φενετε κατι προστιχο σε σχεση με την ουκρανιδα τσοντα που φωραει και δικτιοτο καλσον μονο ο στιλος της λυπει!Το μονο δυνατο ειναι το τραγουδι ολο το αλλο σκηνικα θυμηζει στριπτιτζαδικο!Δεν μου αρεσει καθολου

  5. Σεμνότατη στη παρουσία της σε σχέση με τον ημιτελικό, αλλά ομολογώ ότι στην περίπτωσή της προτιμώ να βλέπω απλώς και να έχω τον ήχο στο mute.
    Αδυνατώ να φανταστώ πώς θα τα πάει σε επιτροπές (στο κοινό για το χαβαλέ μπορεί). Πιθανότατα περνά τελικό, αλλά θα την ήθελα σε χαμηλή θέση.
    Δεν μου αρέσει το όλο project (κάνω παραπομπή στην Φουρέιρα, την Ιβέτα Μουκουτσιάν, τον Pall Oscar, ακόμα ακόμα και τις πολωνέζες που πήζαν το τυρί, για να ορίσω το sexyness της αρεσκείας μου)

  6. Η Τάμτα μόλις βρήκε ανταγωνίστρια . Φαντάζομαι το replay θα ναι παρόμοιο στιλ. Όπως και να’χει πολύ δυνατή συμμετοχή η Maruv. Την στήριζα εξαρχής και με τα δύο χέρια χαχα. Καλή επιτυχία εύχομαι.

    • Τι σας έλεγα χτες? Δεν έπαιζα κάνα τζόκερ καλύτερα. Βγήκε το demo από το fuergo και είχε παρόμοιο beat. Μας το φαγε το κορίτσι μας η Μαριώ.

  7. Ακρως ενδιαφερουσα επιλογη, πολυ δυνατο τραγουδι. Εννοειται θα υπαρξει revamp για να γινει ακομα καλυτερο και πιο αρμονικο στις δευτερες φωνες και εννοειται φυσικα οτι το staging της Ουκρανιας θα ειναι συγκλονιστικο, δεδομενων των δυνατοτητων που προσφερει ενα τετοιο τραγουδι. Και μιας και δεν προκειται για κανενα λογο στον κοσμο να το αφησει η EBU να κερδισει, μετα τον προπερσινο τραγελαφο της ουκρανικης διοργανωσης στο Κιεβο, θα το απολαυσουμε ομορφα και ωραια οταν ερθει η ωρα του τελικου χωρις κανενα απολυτως αγχος -και kind of εκτος συναγωνισμου- αφου δεν προκειται να σηκωσει το τροπαιο.

  8. Α! Επίσης κάτι που καλό είναι να λέγεται. Η Ουκρανία σήμερα 6 τραγούδια και τα 6 περνούσανε άνετα τελικό το Μάιο. Παρόλο που έχει κερδίσει πρόσφατα δεν σταματά να προσπαθεί και να εκπλήσσει κάθε χρόνο. Σε αντίθεση με κάτι άλλες δήθεν πλούσιες χώρες με δήθεν παράδοση στην μουσική των οποίων οι τελικοί δεν ακούγονται και χτες και πέρυσι και κάθε χρόνο.

  9. Χάλια μαύρα. Όσοι “τσιμπήσουν” από τη προκλητική παρουσίαση θα δώσουν την ψήφο τους σ’ αυτό το τραγούδι(;). Κάτι μου λέει ότι θα ναι αρκετοί, αλλά όχι τόσοι που νομίζουν κάποιοι…

    Με λίγα λόγια. Τραγούδι, ερμηνεία = Αίσχος, παρουσίαση = φάτε μάτια ψάρια…

    next!

  10. Δημόσια παρέμβαση πριν λίγο του αντιπροέδρου της Ουκρανίας που δηλώνει ουσιαστικά ότι δεν θα επιτρέψει στη Maruv να εκπροσωπήσει τη χώρα.
    “National selection for “Eurovision”. I can repeat the opinion of many times: The representative of Ukraine can not be an artist, who tours in the state-the aggressor, plans to do so and still does not see anything unacceptable. Therefore, history with a participant from Ukraine is far from complete”

  11. Μάλιστα. Πιασαρικο μεν αλλά μόνο η σκηνική παρουσία.
    Θέλω να δω τι ψήφο θα δώσουν οι επιτροπές (αν δώσουν)
    Για τα υπόλοιπα υπομονή μέχρι το Μάιο.

  12. Τίποτα το σπουδαίο, εντελώς αδιάφορο και το στυλάκι τσοντοστρπτίζ δεν πιάνει. Οι επιτροπές θα την τσακίσουν.

  13. Από άποψη τραγουδιού το apart των kazka ήταν ο,τι καλύτερο αλλά λογικό να μην κερδίσουν αφού φωνητικά ήταν αδύναμο, σκηνικά ωστόσο ήταν καλό.Δευτερο στη κατάταξη μου είχα το νικητήριο αλλά και αυτό δε με ξετρελανε στο λάιβ και βρήκα την σκηνική παρουσία υπερβολική! Εν τέλει από το σημερινό τελικό της Ουκρανίας κατέληξα να υποστηρίζω το τρίτο μου αγαπημένο- cupidon…
    Στα της Maruv τώρα… πολύ πιασαρικο τραγούδι που όμως υστερεί αρκετά φωνητικά και σκηνικά. Θεωρώ ότι η σύγκριση με τη κυπριακή συμμετοχή θα ναι αναπόφευκτη και τουλάχιστον φωνητικά ( ενδεχομένως και σε θέμα τραγουδιού) η Τάμτα είναι πολύ καλύτερη.Πιστευω ότι και φέτος η Ουκρανία θα έχει ανάλογη τύχη με πέρυσι ( πολύ χαμηλα στις επιτροπές και πολύ ψηλά στο televoting). Εντούτοις σε μια μέτρια χρονιά το siren song (για την ώρα) το έχω 4ο στη κατάταξη μου.

  14. Σίγουρα φωνητικά πάσχει αλλά με βάση ότι έχει βγει μέχρι τώρα μπορεί να ξεχωρίσει και να πλασαριστεί ψηλά . Για νίκη δεν το βλέπω με το βλέπω με τίποτα.

  15. Bravo !!! Πολύ έξυπνη η παρουσία της Ουκρανίας ,μόνο αδιάφορο δε θα περάσει αυτό το τραγούδι ,σίγουρα από τις καλύτερες συμμετοχές μαζί με της Ιταλίας για την ώρα .

  16. Λοιπόν.. το θεωρώ ένα επικίνδυνο τραγούδι. θυμίζει λίγο το περσινό της Κύπρου.. στήσιμο εντυπωσιακό, καλοδουλεμένο. εμένα η μελωδία του μου αρέσει.. αλλά.. η κοπέλα εντελώς άφωνη.. δηλαδή είχα χρόνια να ακούσω τραγουδιστή/ρια απλά να νιαουρίζει.. δεν τραγουδάει, νιαουρίζει έχω την αίσθηση ότι πνίγεται και δεν βγαίνει η φωνή της.. αν δουλέψει φωνητικά θα πάει ψηλά.. γενικά μου αρέσει, η φωνή όμως είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα..

  17. Η σκηνική παρουσία μου φάνηκε απίστευτα προκλητική. Η Maruv γνωρίζει πως αυτό πουλάει στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα της Φουρέιρα, αλλά θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν φτηνό. Εάν δεν υπήρχαν τα φωνητικά, η φωνή της δεν θα ακουγόταν (όχι ότι μπορώ να την ακούσω ξεκάθαρα) και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Εν ολίγοις δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει απήχηση στους λάτρεις της μουσικής. Το apart θεωρώ πως ήταν πολύ ανώτερο ποιοτικά.

  18. Πολύ δυνατό και catchy beat, όμως δυστυχώς όντως δεν έχει φωνή και φαίνεται ότι στηρίζεται πάνω στα φωνητικά. Εκτός από το σημείο του beat στο ρεφρέν, το υπόλοιπο τραγούδι είναι λίγο αδιάφορο. Όσο για τη σκηνική παρουσία, νομίζω πως το παρατράβηξαν λίγο. Σίγουρα και το fuego παρουσιάστηκε με σέξι τρόπο, αλλά η Φουρέιρα ξέρει να κάνει show με τον σωστό τρόπο χωρίς να πλησιάζει τα όρια του χυδαίου. Γι’αυτό και μόνο, πιστεύω θα χαντακωθεί λίγο απ’ τις επιτροπές.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ