ΓΑΛΛΙΑ: Απειλεί με απόσυρση της συμμετοχής από την Eurovision 2019!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας απειλεί να αποσύρει την συμμετοχή της, από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, αν το κρατικό κανάλι του Ισραήλ,  KAN, δεν εγκαταλείψει τα σχέδια τους για την προβολή μιας σειράς, με τίτλο “Duz Pua”.

Το «Duz Pua», που θα προβληθεί από το KAN, επικεντρώνεται σε έναν Γάλλο τραγουδιστή, μουσουλμανικής καταγωγής που συμμετέχει στη Eurovision. Ο τραγουδιστής της σειράς προσποιείται ότι είναι ομοφυλόφιλος και είναι ύποπτος τρομοκρατικής οργάνωσης. Η Γαλλία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δήλωσε στο KAN ότι αν δεν αποσύρει τα σχέδιά της για την προβολή της σειράς, δεν θα διαγωνιστεί στην Eurovision 2019. Η Γαλλία εκπροσωπείται από τον Bilal Hassani, Γάλλο τραγουδιστή, μαροκινής καταγωγής που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης προσπαθεί να μεσολαβήσει μεταξύ της Γαλλικής Τηλεόρασης και του KAN. Ο Jon Ola Sand βρίσκεται επίσης στο Ισραήλ και μιλάει στο KAN για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σε μια δήλωση προς το Ynet, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δύο τηλεοράσεις της Γαλλίας και του KAN, σχετικά με το “Duz Pua”. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι:

Η EBU γνωρίζει το περιεχόμενο της σειράς που θέλει να προβάλει το ΚΑΝ. Η σειρά ασχολείται με ένα διαγωνισμό που μοιάζει με την Eurovision. Η EBU υπογραμμίζει τη σημασία του διαγωνισμού, για την ελευθερία έκφρασης. Επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον κεντρικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Eurovision 2019, KAN, σχετικά με την παραγωγή, για να εξασφαλίσει, ότι το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει και για τις δύο πλευρές.”

Η Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου επέλεξε τον εκπρόσωπο της στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Ο λόγος για τον Bilal Hassani, ο οποίος με το τραγούδι του «Roi» κατέκτησε την πρώτη θέση στον εθνικό τελικό Destination Eurovision 2019!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision.

Πηγές: eurovoix.com / Ynet

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει απλά λιώνω με την σύμπτωση!!! Λες και το έκαναν επίτηδες!!! ? ? ?!!Βέβαια, οι Ισραηλινοί δεν το έκαναν καθόλου επίτηδες, αφού η συγκεκριμένη σειρά είχε αποφασιστεί πολύ προτού ανακοινωθούν τα τραγούδια και επιλεχθεί ο εκπρόσωπος της Γαλλίας!!

  2. Η Γαλλία και η Ιταλία ξερουν πολύ καλά τι κανουν φέτος στην Eurovision και συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε δει τίποτα, θα είναι από τις χειρότερες και πιο προβληματικες οργανώσεις everrrr. Για όλα φταίει η EBU.. Δεν έπρεπε ν αφήσει να πάει ο διαγωνισμός εκεί. Το ότι κέρδισαν και όλοι ξέρουν με ποιο τρόπο ήταν αρκετό. Αντιδράσεις υπήρξαν από την άλλη κιόλας μέρα της ψευτονικης τους και το μονο που τους ένοιαζε ήταν να γίνει ο διαγωνισμός στην Ιερουσαλήμ και καλά πρωτεύουσα. Το νούμερο με τους κεφτέδες στο κεφάλι το ούρλιαξε δασκαλεμενη του χρόνου στην Ιερουσαλήμ. Εύχομαι να φύγει ο διαγωνισμός απο κει και ας πάει σε οποιαδήποτε αλλη πόλη ευρωπαϊκή και ας ειναι σε θεατρική σκηνη. Δε με νοιάζει καθόλου. Μέχρι και στα εισιτήρια εχουν κάνει πρόβλημα με τον αριθμό που είναι λιγα και ακριβά.

  3. «Από τις χειρότερες και πιο προβληματικές οργανώσεις ever» διαβάζω, για «ψευτονίκη» διαβάζω λες κι εμείς που στηρίζαμε το Toy είμαστε δάκτυλοι των Εβραίων που θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, για νούμερο με κεφτέδες στο κεφάλι διαβάζω που βροντοφώναζε Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ. Μόνο το σκίσιμο του καταπετάσματος του ναού του Σολομώντα δεν τους χρεώναμε ακόμα. Ειλικρινά αγαπητέ Ogae, αφού συνεχίζεις και δημοσιεύεις τέτοια σχόλια που δεν έχουν να κάνουν με τα τραγούδια και γενικότερα τις συμμετοχές στη Eurovision για μένα είσαι το ίδιο με τα γελοία πανελάκια της τηλεόρασης που από το πρωί μέχρι το βράδυ τριβελίζουν και προωθούν τη λαϊκή κακία ως καλλιτεχνικό αίσθημα. Ευτυχώς υπάρχουν άξια μέσα να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα του θεσμού, αφού αποφάσισες να συνεχίσεις το τζερτζελέ του λαϊκισμού και των πολιτικών σχολίων…καλή συνέχεια

  4. Εε θα τα βρουν και όλα καλά θα ξεχαστεί. Ίσως τους υποσχεθούν κανένα βαθμό και τελειώσει η υπόθεση, λες και δεν ξέρουμε πως τα κουκουλώνει όλα η EBU (δες Αζερμπαιτζάν).

    Απίστευτη σύμπτωση πάντως

  5. Επειδή είναι μουσική μόνο και η πολιτική δε χωράει
    Αδιάφορο τραγούδι της Γαλλίας και το όλο θέμα και στιλ το χουμε δει άπειρες φορές στη Eurovision
    Μακάρι να μην αποσυρθεί μόνο και μόνο μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι με τραγούδι στυλ ένα φράγκο η βιολέτα δε μπας μπροστά επειδή βάζεις να το τραγιυδθσει κάποιος με ιδιαιτερότητες

  6. Είναι μία κακή χρονιά. Μέτρια έως κακά τραγούδια, σκάνδαλα, στημένες επιτροπές, γκρίνιες, αμφισβητήσεις, πολιτικοποίηση του διαγωνισμού. Έδειξε από νωρίς το πράγμα φέτος.

  7. Πάντως η χώρα που έχει σε ελεύθερη κυκλοφορία το ακραία σατιρικό Charlie Hebdo και έζησε την αιματηρή τρομοκρατική φίμωσή του, να απαιτεί η ίδια να λογοκριθεί μία σατιρική εκπομπή επειδή κάνει αναφορές σε αυτή, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

    • Μεγάλο φάουλ από το ΚΑΝ. Είναι απαράδεκτο ένα κανάλι που φιλοξενεί ένα διαγωνισμό που προωθεί την αγάπη και την αποδοχή να προβάλει μια εκπομπή που συνδέει για ακόμα μια φορά την τρομοκρατία με τον μουσουλμανισμό. Μάλιστα αυτή την φορά το έχουν προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω βάζοντας και ομοφυλοφιλία και ταυτίζοντας τον πρωταγωνιστή με έναν συμμετέχοντα του διαγωνισμού. Δεν έχει να κάνει λοιπόν με την ελευθερία της έκφρασης αλλά με την υποκρισία του καναλιού και τα στερεότυπα που προωθούνται. Στην Γαλλία υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που προέρχονται από τις λεγόμενες χώρες του Μαγκρέμπ, λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις. Η Ebu πρέπει να βάλει μια τάξη και να υπερασπιστεί τις αξίες που προβάλει και τον διαγωνιζόμενο της.

      • Έχουμε γίνει υπερευαίσθητοι τα τελευταία χρόνια. Έχει κάνει μεγάλο κακό η εμμονή στην πολιτική ορθότητα. Πάντα η σάτιρα βασιζόταν στην υπερβολή και τα στερεότυπα. Αν η αντίστοιχα σάτιρα γινόταν για λευκούς, χριστιανούς, ετεροφυλόφιλους, ουδείς θα μιλούσε για αντίστροφο ρατσισμό και επικίνδυνα στερεότυπα.
        Η EBU δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει σαν αστυνόμος σκέψης σε μία καθαρά εσωτερική παραγωγή ενός καναλιού που απευθύνεται στο εσωτερικό κοινό του.

      • Και για να πω συγκεκριμένο παράδειγμα, η πλέον εξόφθαλμη περίπτωση ρατσισμού και στοχοποίησης φέτος ήταν στον τελικό της Ρουμανίας όπου δύο ανοιχτά ομοφιλόφιλοι τιμώρησαν με τη συνεννοημένη και πέρα από κάθε μουσικό κριτήριο έναν 16χρονο κορίτσι γιατί πριν 3 χρόνια διατύπωσε κάποιες απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούσαν. Το να τιμωρούμε όμως ανθρώπους για τις ιδέες τους όχι μόνο δεν συνάδει με το αίτημα για αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανοχή στους άλλους, αλλά κυρίως είναι μία απολύτως φασιστική αρχή. Αποδομούμε ιδέες, όχι ανθρώπους.
        Το μείζον λοιπόν ζήτημα είναι αυτές οι συμπεριφορές που γίνονται επιτρεπτές από την EBU, και όχι μία σατιρική εκπομπή που εξορισμού ουδείς την παίρνει στα σοβαρά.

      • @Μάριος Συμφωνώ σε αυτό που λες για τους κύριους του wiwi αλλά σε αυτό δεν μπορεί να κάνει η ebu τίποτα. Θα μπορούσαν εύκολα να ισχυριστούν πως η βαθμολογία τους ήταν καθαρά βασισμένη στην μουσική. Σε αυτό έπρεπε η Ρουμανία να βάλει τάξη εξαρχής, πετώντας εκτός διεθνές επιτροπές που έχει τόσο μεγάλή βαρύτητα η ψήφος τους. Δεν θέλω να κάτσω να αναλύσω τι είναι η σάτιρα και τι όχι για να μην ξεφύγω εκτός θέματος. Νομίζω είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος πότε ξεφεύγεις από την σάτιρα και περνάς στο “μίσος” και την προσβολή. Όπως είπα, το ΚΑΝ φέτος οφείλει να ακολουθήσει κάποιες συγκεκριμένες αξίες που φυσικά δεν συνάδουν με την συγκεκριμένη εκπομπή και η ebu που τους παραχωρεί την διοργάνωση πρέπει να είναι φύλακας αυτών των αξιών. Από του χρόνου ας κάνει ότι θέλει το ΚΑΝ αλλιώς να μην αναλαμβάνει τέτοιες οργανώσεις. Και στο κάτω κάτω ακόμα και αυτό το εσωτερικό κοινό που λες μπορεί να βλάψει την βαθμολογία της Γαλλίας, γιατί να επιτραπεί αυτό; Αν και τζάμπα λόγια είναι όλα αυτά από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι δεν θα αποχωρήσει τελικώς και ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια κοινή λύση.

      • Μα ούτως ή άλλως, πως θα μπορούσε να παρέμβει και να επιβάλει την όποια λύση EBU σε ένα πρόγραμμα για την εσωτερική αγορά του Ισραήλ;

    • Μα και το Charlie δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση εξαιτίας αυτών που σατίριζε. Αλλά εκτός αυτού, θα μπορούσε να ήταν στην θέση αυτή οποιαδήποτε χώρα με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό. Αυτό είναι πέρα από τα όρια της σάτιρας γιατί προσβάλει ταυτόχρονα πάρα πολλούς ανθρώπους. Το απογοητευτικό εδώ είναι που το ΚΑΝ σαν κρατικό κανάλι και φυσικά φετινός οικοδεσπότης , λίγους μήνες πριν φιλοξενήσει έναν διαγωνισμό με τέτοιες αξίες αποφασίζει για τα νούμερα να προβάλει ισλαμοφοβικά (και μπορεί και ομοφοβικά, εξαρτάται από το πως προβάλλεται ο πρωταγωνιστής) στερεότυπα. Αν δεν είχε να κάνει με αυτό το κανάλι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά (αν και πάλι η ebu θα έπρεπε να προστατέψει τον διαγωνιζόμενό της)

  8. εντελώς αδικαιολογητη η σταση της γαλλίας!χρονια σνομπαρει το διαγωνισμο κ ψαχνει φτηνες δικαιολογιες για να μην συμμετάσχει!εξαλλου κ αν παρει μέρος στις τελευταιες θεσεις θα βρεθεί με αυτο το ανουσιο κομμάτι!

  9. Μεταξύ μας τώρα, η φετινή συμμετοχή της Γαλλίας είναι τουλάχιστον τραγική! !! ! Για την ακρίβεια μου βγάζει κάτι το επιτηδευμενο!!!Επειδή πέτυχε μια φορά με την Κοντσιτα (που όμως είχε και καλό τραγούδι),δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο κάθε χρόνο! !! ! Ναι μεν υπάρχει η δημοκρατία και ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει, αλλά είναι μουσικός διαγωνισμός και έχει μια ιστορία και καλό είναι να μείνει εκεί και να μην μετατραπεί σε κάτι άλλο! !! Με λίγα λόγια, το bottom 5 δεν το γλιτώνει φέτος η Γαλλία και θα το αξίζει 100%!!!

    • Θα έλεγα ότι υπάρχουν πάνω από 5 τραγούδια που είναι χειρότερα από της Γαλλίας. Από το κακό στο χειρότερο φέτος, όσον αφορά τα τραγούδια (και όχι μόνο).

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ