ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Απόψε ο τελικός του Vidbir 2019!

Το ταξίδι της Ουκρανίας για την αναζήτηση του 16ου εκπρόσωπού της για τον  Διαγωνισμό της Eurovision, ολοκληρώνεται απόψε. Μετά τον πρώτο ημιτελικό το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και τον δεύτερο ημιτελικό το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, σειρά έχει απόψε ο τελικός του Vidbir 2019. H Ουκρανία χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 2016, όταν και νίκησε η μετέπειτα νικήτρια της Eurovision Jamala, για να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision. Δεκαέξι συνολικά διαγωνιζόμενοι διεκδίκησαν φέτος το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ. Έξι από αυτούς κατόρθωσαν να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στις 22 Ιανουαρίου έγινε η κλήρωση των δύο ημιτελικών. Ο μεγάλος τελικός, όπως και οι δυο ημιτελικοί, θα λάβει χώρα στο Palace of Culture KPI,  το Μέγαρο Μουσικής του Κιέβου, όπου είχε φιλοξενηθεί και η αντίστοιχη περσινή έκδοση του διαγωνισμού.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι έγινε σε κάθε ημιτελικό παρακάτω:

Α’ Ημιτελικός

Β’ Ημιτελικός

Το Palace of Culture KPI
Το εσωτερικό του Palace of Culture KPI

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Sergiy Prytula, ο οποίος παρουσίασε με επιτυχία το Vidbir τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Sergiy Prytula

Στο χώρο των παρασκηνίων θα βρίσκεται η Nadya Matveyeva η οποία και θα πάρει συνεντεύξεις από τους διαγωνιζόμενους.

Η Nadya Matveyeva επί τω έργω

Στον τελικό θα εμφανιστούν 6 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους.  Το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους:

  • Jamala – Νικήτρια του Διαγωνισμού της Eurovision το  2016
  • Andriy Danylko – Κωμικός και γνωστός ως η περσόνα Verka Serduchka
  • Yevhen Filatov (Eugene Filatov) – Μουσικός παραγωγός
Η κριτική επιτροπή

Οι 6 φιναλίστ με σειρά εμφάνισης και τα τραγούδια είναι:

  1. Freedom Jazz – «Cupidon» – live εμφάνιση ημιτελικού
  2. YUKO – «GALYNA GULIALA» – live εμφάνιση ημιτελικού
  3. MARUV – «Siren Song» – live εμφάνιση ημιτελικού
  4. Brunettes Shoot Blondes – «Houston» – live εμφάνιση ημιτελικού
  5. KAZKA – «Apart» – live εμφάνιση ημιτελικού 
  6. ANNA MARIA – «My Road» – live εμφάνιση ημιτελικού

Στον τελικό θα κάνει επίσης την εμφάνισή του ο Bilal Hassani, ο φετινός εκπρόσωπος της Γαλλίας στον Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, ο οποίος και θα ερμηνεύσει το τραγούδι του “Roi”. Ακόμα, η Jamala θα ερμηνεύσει δικές τις επιτυχίες.

Το show ξεκινάει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό της Eurovision;

[Φωτογραφίες: Μέρφη Φωτιάδου, UA:PBC]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα απογοητευτούμε και από αυτόν τον τελικό!! Οι Κazka εμφανίζονται προς το τέλος και επίσης έχουν μεγάλο γκελ αυτή την στιγμή στην Ουκρανία! Αλλά, μακάρι να ψηφίσουν αντικειμενικά και να στείλουν την Maruv!!!!

    • Το θέμα είναι ότι η Maruv είναι εντελώς άφωνη, ενώ και τραγούδι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, όλο το πράγμα στηρίζεται σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο από χάλκινα πνευστά. Στην όχι και πολύ πιθανή περίπτωση που επιλέγει απόψε, στο Tel Aviv θα μαρτυρήσει από τις επιτροπές.

  2. Η χρονιά της πτώσης των φαβορί και των απροσδόκητων και αμφιλεγόμενων νικητών. Η εμφάνιση των KAZKA απογοήτευσε στον ημιτελικό, θα δούμε αν απόψε έχουν βελτιωθεί τόσο δραστικά ώστε να κερδίσουν. Οι πιο πιθανές νικήτριες παραμένουν οι Freedom Jazz. H Maruv έχει ήδη φανεί ότι δεν έχει καθόλου την υποστήριξη των κριτών.

  3. Maruv, Freedom Jazz, Anna Maria, Kazka όποιο και να πάει από αυτά καλό θα’ναι. Αλλά να δεις που δυστυχώς θα νικήσει το 5 ή το 6 που ούτε καν τα θυμάμαι γιατί αυτό έγινε μέχρι στιγμής σε Ρουμανία, Γερμανία, Λετονία και Ιταλία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ