ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Καμία ανησυχία αποκλεισμού για τους φιναλίστ του «Vidbir 2019»!

Σε λίγες μέρες διεξάγεται ο τελικός του Vidbir 2019 και θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής έργου για τον διαγωνισμό, Natalya Franchuk, καμία από τις 6 συμμετοχές του τελικού δεν πρόκειται να αποκλειστεί.

Η Natalya Franchuk δήλωσε:

Σεβόμαστε κάθε φιναλίστ και ευχόμαστε σε κάθε μία από αυτές τη νίκη. Είναι λάθος να συζητάμε επί του παρόντος ποιος εμφανίζεται πού και ποιος όχι, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τον νικητή. Το έργο της Εθνικής Επιλογής είναι να παρουσιάσει τους καλύτερους καλλιτέχνες της χώρας και να επιλέξει το τραγούδι που θα υποστηρίξουν οι κριτές και χιλιάδες θεατές. Προσκαλέσαμε στην επιλογή τους καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια θεωρήθηκαν αρκετά λαμπρά για να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στη Eurovision.

Οι όροι του διαγωνισμού καθορίζονται στους Κανόνες συμμετοχής του καλλιτέχνη στην Εθνική Επιλογή για τη Eurovision. Και τα 4 χρόνια τους ακολουθούμε αυστηρά. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο θέμα αυτό στους κανόνες. Μόνο οι προϋποθέσεις για το τραγούδι είναι σημαντικές, η προθεσμία υποβολής της αίτησης, ο χρόνος, ο αριθμός των καλλιτεχνών στη σκηνή.

Εάν υπάρχει προηγούμενο, τότε είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ευρύτερη συζήτηση για το θέμα αυτό, να κατανοηθεί η διάθεση του κοινού και να γίνουν προσαρμογές για το επόμενο έτος. Πρόκειται για πολλή δουλειά και αυτό προφανώς δεν μπορεί να γίνει μια ή δύο μέρες πριν από τον τελικό της επιλογής “

Οι δηλώσεις της Natalya Franchuk έρχονται σε συνέχεια των όσων υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Vyacheslav Kyrylenko, ο οποίος είχε δηλώσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο για την Ουκρανία να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.

Ο Kirilenko έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter:

Αν αυτοί που κάνουν περιοδεία στη Ρωσία πάνε στην Eurovision για να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία και μάλιστα διαδηλωτικά συνεχίζοντας να παίζουν τέτοιες παραστάσεις εκεί, τότε είναι καλύτερο να μην συμμετάσχουν καθόλου. Δεν θα χρειαζόταν να χάνουμε χρόνο προσπαθώντας να εξηγήσουμε ότι στην ουσία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι η φιλία και οι εκδρομές, αλλά η επιθετικότητα, η προσάρτηση και η κατοχή!

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Yevhen Nyshchuk σημείωσε επίσης ότι θεωρεί απαράδεκτο ότι οι άνθρωποι με τέτοια στάση θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στην Eurovision. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το Υπουργείο δεν παρεμβαίνει στην επιλογή που διοργανώνεται από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι στο Vidbir 2019, οι οποίοι πρόσφατα περιόδευσαν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των ημιτελικών, έλαβαν από τον παρουσιαστή Serhiy Prytula μια ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα και μπόρεσαν να εκφράσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα αυτό και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Οι δύο συμμετοχές οι οποίες προκάλεσαν τις εν λόγω αντιδράσεις ήταν αυτές της MARUV και των YUKO. Συγκεκριμένα, η MARUV πρόκειται να εμφανιστεί στο Liberte Cafe της Αγίας Πετρούπολης την παραμονή του εθνικού τελικού. Ακόμα, η τραγουδίστρια των YUKO, Yulia Yurina, είναι Ρώσος πολίτης. Ζει στην Ουκρανία εδώ και επτά χρόνια και έλαβε πρόσφατα άδεια διαμονής.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νεότερα σχετικά με το Vidbir 2019.

[Πηγή:esckaz.com]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ