ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Κίνδυνος αποκλεισμού για τον Jurijus από το «Eurovizijos 2019»!

Το LRT επιβεβαίωσε ότι ο Jurijus κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον τελικό της Λιθουανίας. Ο εθνικός τηλεοπτικός οργανισμός της Λιθουανίας επιβεβαίωσε ότι το τραγούδι του Jurijus ερευνάται για να διαπιστώσει εάν το «Running With Lions» κυκλοφόρησε πριν από την προθεσμία της 1ης Σεπτεμβρίου 2018. Σύμφωνα με αναφορές, το τραγούδι ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο, την άνοιξη του περασμένου έτους και διαγράφηκε πρόσφατα. Ο παραγωγός του τραγουδιού λέει ότι το τραγούδι δεν ήταν ποτέ στο διαδίκτυο και δεν είχε κυκλοφορήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Ο κρατικός φορέας της Λιθουανίας επιβεβαίωσε ότι έχει επίγνωση της κατάστασης και ότι διερευνά το θέμα. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανώσεων έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει προκύψει και θα καθορίσει εάν το τραγούδι παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ο επικεφαλής του Λιθουανικού φορέα δήλωσε ότι ελπίζει ο Jurijus να βρίσκεται στον τελικό του Σαββάτου και θα διαγωνιστεί για την εκπροσώπηση της χώρας.

Σε περίπτωση που η EBU δεν αποφασίσει επί του θέματος πριν από το Σάββατο, ο Jurijus θα διαγωνιστεί κανονικά στον εθνικό τελικό. Αν το τραγούδι του επιλεγεί να εκπροσωπήσει την χώρα και στη συνέχεια θα αποκλειστεί με την απόφαση της EBU, το LRT θα επιλέξει τον καλλιτέχνη που τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Πηγή: LRT

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ