ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Αλλαγή πλάνων για την Eurovision 2020!

 Τα τελευταία χρόνια η Λευκορωσία και ο κρατικός φορέας επιλέγουν τον εκπρόσωπο τους μέσα από εθνικό τελικό. Αυτή η παράδοση ωστόσο φτάνει στο τέλος της μιας και το BTRC αποφάσισε να σταματήσει την οργάνωση ανοικτών εθνικών προεπιλογών για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο γενικός διευθυντής του Belteleradiocompany (BTRC) Ivan Eismont σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε τα εξής: <<Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε μια ποικιλία format, αλλά τα σχέδια για το κοντινό μέλλον δεν είναι να κρατήσουμε ανοιχτές εθνικές επιλογές. Εάν οριστικοποιηθεί αυτή η απόφαση, από το επόμενο έτος ο εκπρόσωπος της Λευκορωσίας θα επιλέγεται εσωτερικά, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα μπορούν ακόμα να μας στείλουν τις συμμετοχές τους ανά πάσα στιγμή, με βάση πάντα τους κανονισμούς της EBU σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του τραγουδιού, την ηλικία των συμμετεχόντων και άλλους>>.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του BTRC, αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό ήδη από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Στόχος θα είναι να: <<δημιουργηθεί μία λίστα πιθανών συμμετοχών πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε η εσωτερική επιλογή που θα γίνει να αγγίζει όσο το δυνατόν την τελειότητα>>.

Συνεχίζει λέγοντας: <<Δεν θα ασχοληθεί μόνο το BTRC με αυτό – θα προσεγγιστούν και επαγγελματίες από τη show business, θα ληφθεί υπόψη η γνώμη ξένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι εμπλέκονται ήδη κάθε χρόνο, αλλά δεν αναφέραμε τόσα χρόνια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα αποκλειστούν άλλες στοχευμένες ομάδες εργασίας ή οι live auditions. Αλλά υπάρχει ένας ξεκάθαρος στόχος – να μην χάνουμε χρόνο, να καθορίσουμε, χωρίς να παίζουμε ρουλέτα, τις καλύτερες επιλογές και να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτές>>.

Προκειμένου να αντικατασταθεί ο δημοφιλής εθνικός τελικός, το BTRC εξετάζει τη δυνατότητα εκκίνησης των franchises “Voice” ή “X-Factor” στη Λευκορωσία. Η εντολή αυτή δόθηκε προς εκμετάλλευση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Igor Petrishenko.

Όσον αφορά το παραπάνω θέμα ο κ. Eismont δήλωσε: <<Εργαζόμαστε ήδη σε αυτό το format: συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με διάφορες μορφές, προγραμματίζουμε αργά πώς να το κάνουμε καλύτερα, επικοινωνούμε με τους κατόχους δικαιωμάτων, έχουμε ήδη λάβει προσφορές από μερικούς από αυτούς. Πέρσι, αρνηθήκαμε να ξεκινήσει ένα τέτοιο εγχείρημα: η Junior Eurovision ήταν μια πολύ πιο φιλόδοξη εκδήλωση και οι άνθρωποι που θα εργαστούν τώρα σε αυτό το show συμμετείχαν και στην παραγωγή της διοργάνωσης του 2018. Ήταν απαραίτητο να θέσουμε προτεραιότητες, συνεπώς συλλέξαμε πληροφορίες και συζητήσαμε πιθανές μορφές. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα ενταχθεί στο έργο και ότι η δουλειά θα είναι συλλογική>>.

Εθνικός τελικός Λευκορωσίας – Eurovision 2019

Το τελευταίο show της εθνικής επιλογής της Λευκορωσίας που αφορά τη Eurovision 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο σύνηθες στούντιο του “Belteleradiocompany” των 600 μέτρων. Ο νικητής του τελικού θα επιλεγεί με 100% ψήφο της κριτικής επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και να ακούσετε τα φετινά 10 υποψήφια τραγούδια μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενο μας άρθρο εδώ.

Πώς σας φαίνεται η απόφαση της χώρας να σταματήσει την επιλογή του εκπροσώπου της μέσω εθνικών τελικών; Βαδίζουμε άραγε σε μία νέα εποχή όπου όλο και περισσότερες χώρες θα καταφεύγουν στην απευθείας ανάθεση καλλιτέχνη;

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: eurovisionworld.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ