ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στις 4 Μαρτίου το τραγούδι!

Η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ θα αποκαλυφθεί στις 4 Μαρτίου και όπως ήδη γνωρίζουμε τιτλοφορείται «Proud» και θα ερμηνευθεί από την Tamara Todevska.

Στη δημιουργία του τραγουδιού συμμετέχουν οι Robert Bilbilov, Darko Dimitrov και Lazar Cvetkovski. Όπως έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Instagram η Tamara Todevska, το κομμάτι είναι αφιερωμένο στα παιδιά της και, ιδίως, στην κόρη της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Hello, When one month ago, I got the invitation to represent my country at the Eurovision Song Content in Tel Aviv, (aside from my enthusiastic and happy YES ?), the first thing that popped up in my mind was, what will be the purpose of my participation at the contest? What is it that I want to say? What is it that I want to share with the world? You see, for me, Eurovision has never been about entering the finals, being in the top 10 or even winning. Eurovision, to me, has always been so much more than that! Eurovision is about accepting the different, defying the norms and being proud of who you are, just the way you are. Eurovision is that one night in the year when the entire continent comes together to celebrate boldness, bravery and individuality! It is the place where being different means being PROUD. I am a mother of two: a three-year-old girl and a three-month-old boy. I know it sounds like a cliché, but they truly changed my life and I feel, both, as a mother and as a parent, that it is my responsibility and OUR responsibility to bring positive change to our children’s lives. My whole life I have been told that I wasn’t girly enough, good enough, that I walked and acted like a man. Lower your head, put something sexy on, no one cares what you really think, they would say. You see, in their minds, I was just another lost girl. Today, as I look at my daughter, I want her to grow up in a world where people will not judge her, tell her how to act, smile and move. I want her to know that she doesn’t have to follow the rules to be accepted. I want her to be whoever she wants to be and most importantly, be proud of who she is. That’s the least I can do for her. I am proud to say that on the 16th of May I will dedicate my song to my daughter and sing for everyone out there who has been told to always lower their heads and follow strict rules. On May 16th, we will break the rules and at least for one night in the year, we will show the world that I AM PROUD is always stronger than their YOU WILL NEVER BE GOOD ENOUGH! You will ALWAYS be good enough! See you in Tel Aviv! ❤ Tamara #proud #teamtamara #eurovision2019 #daretodream

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamara Todevska (@tamaratodevska) στις

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ισραηλινής πόλης.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

60 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανακατευτηκα, σβουρηξαν τα μάτια μου, δεν το δέχεται ούτε μισό κύτταρο του εγκεφάλου μου να διαβάζω Βόρεια Μακεδονία και να εννοουνται τα Σκόπια. Εγώ είμαι αυτός που λέω και ξαναλέω ότι εκτός του ότι είναι κουραστικό να διαβάζουμε πολιτικά σχόλια δεν είναι και σωστό να αλλάζουμε το χαρακτήρα αυτού του σάιτ αλλά αυτό που κάνω τωρα δεν είναι το ιδιο. επιτρέψτε μου εκεί στη συντακτική ομάδα με όλη μου την εκτίμηση και την ευγενή πρόθεση να σας πω ότι το βρίσκω παραπάνω από αηδιαστικό έως και προκλητικό να χρησιμοποιουμε και στις μεταξύ μας συζητήσεις και αναρτήσεις αυτή την ονομασια- προϊόν προπαγανδας/προδοσίας. Αν υπάρχει κάποιος νόμος, ρήτρα ή δεν ξέρω τι που σας αναγκάζει να αναφέρεστε σε αυτή τη χώρα με αυτό το ονομα θα ήθελα να το ξέρω (αν κι αμφιβάλλω) Αν πάλι εγινε εκ παραδρομής, ως μακεδονας, θα το εκτιμουσα αν το αλλαζατε. Αν πάλι είστε απλώς σύμφωνοι με τα σχέδια της κυβέρνησης, ως προς το συγκεκριμένο τομέα, και δε σας ενοχλεί όλο αυτό πείτε το μου να φύγω χθες!

    • [Αγαπητέ αναγνώστη σου επισυνάπτω το κείμενο της ανακοίνωσης του OGAE Greece όπως έγινε στην επίσημη σελίδα του σωματείου στο Facebook]

      Αγαπητοί μας φίλοι και αναγνώστες του http://www.ogaegreece.com,

      Είμαστε σε θέση και οφείλουμε να ενημερώσουμε πως εφόσον από τις 12 Φεβρουαρίου 2019, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σε ισχύ, το γεγονός αυτό μας «υποχρεώνει» να αναφερόμαστε στην Π.Γ.Δ.Μ. πλέον ως Βόρεια Μακεδονία.

      Ως OGAE Greece προσπαθήσαμε εδώ και μέρες να καθυστερήσουμε την αλλαγή από τότε που ξεκίνησαν τα σχετικά γεγονότα με την δικαιολογία ότι δεν ήταν σε ισχύ η Συμφωνία. Τηρώντας αυτό, στο άρθρο που χρειάστηκε να γραφτεί τότε και αφορούσε σε είδηση από την γειτονική μας χώρα, αναφερθήκαμε σ’ αυτήν ως Π.Γ.Δ.Μ.

      Σε λίγο, θα προστεθεί στη λίστα των κειμένων μας, ακόμη ένα άρθρο με αντίστοιχη είδηση και εμείς θα πρέπει να αναφερθούμε στη χώρα αυτή ως Βόρεια Μακεδονία. Η ενημέρωση είναι καθαρά τυπική και γίνεται από τη πλευρά μας ώστε να μην υπάρχουν οι όποιες παρεξηγήσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς (ή «ευτυχώς ή δυστυχώς»!), οφείλουμε να συμβαδίζουμε με τα νομικά και τυπικά γεγονότα, είτε είμαστε σύμφωνοι με αυτά είτε όχι. Η θέση μας είναι λεπτή και η λειτουργία του site μας είναι για τη μετάδοση των ειδήσεων που αφορούν στον αγαπημένο μας μουσικό θεσμό που αισίως βιώνει τα 64 του χρόνια. Δεν είμαστε ούτε για να κρίνουμε τις πολιτικές εξελίξεις, ούτε για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον διαγωνισμό.

      Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση εκ των προτέρων και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει τόσο καιρό και που συνεχίζετε αμείωτοι να δείχνετε!

      Εκ μέρους του Δ.Σ. και της Συντακτικής Ομάδας του OGAE Greece!

      • Συγνώμη, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω γιατί “οφείλετε” να συμβαδίσετε με τα νομικά και τυπικά γεγονότα. Θα υπάρχουν κάποιες κυρώσεις στο σωματείο ή στο site αν αναφέρετε την γειτονική χώρα ως Σκόπια ή Π.Γ.Δ.Μ; Αν ναι από ποιους;

        Τα ερωτήματά μου δεν έχουν σκοπό να θίξουν κάποιον από τον OGAE Greece αλλά για να καταλάβω τι είναι αυτό που σας υποχρεώνει.
        Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

      • Υ.Γ
        Με το ίδιο σκεπτικό θα πρεπε να είναι το ίδιο “υποχρεωμένοι” και στη γειτονική χώρα (και όχι μόνο) που αυτοαποκαλούνται στον διαγωνισμό ως “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” τα προηγούμενα χρόνια

      • Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν καλύφθηκα. Είναι κρίμα γιατι ήταν μια ευχάριστη για μένα συνήθεια η επίσκεψη σε αυτό το σαϊτ, όμως και η Γιουροβίζιον και τα κλαπατσιμπαλα και προτιστως η προπαγανδα έχει και τα όριά της. Δεν επιθυμώ φυσικά κ.Φλιγκο να θίξω εσάς προσωπικά, όμως το αξιακο μου σύστημα δε μου επιτρέπει κάποια πραματα.
        Σταματώ εδώ μιας και δε θέλω να παρασυρθώ και να πω αλλά ούτε είναι σκοπός μου να κάνω μάθημα σε κανέναν.
        Προτρέπω όποιον άλλον ένιωσε να θίγεται η αξιοπρεπειά του και δεν καλύφθηκε από την επίσημη κατά τ’αλλα απάντηση που μου δόθηκε να πράξει κατά συνείδηση.
        Καλή συνέχεια σε ολους!

      • Αγαπητοί αναγνώστες η ανακοίνωση που διαβάσατε είναι ξεκάθαρη και προφανώς και προηγουμένως υπήρξε συζήτηση επί του θέματος με νομικούς συμβούλους. Έχουμε υποχρέωση να αναφερθούμε στο συγκεκριμένο κράτος με αυτό το όνομα διότι ενδέχεται να έχουμε κυρώσεις ή και χρηματικό πρόστιμο. Δεν είναι όλα τόσο απλά όσο μπορεί να φαίνονται. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

      • Yποχρεωμένοι πάντως δεν είστε, όπως και τα Σκόπια συνέχισαν να αυτοαποκαλούνται “Μακεδονία” παρά την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 για να λέγονται ΠΓΔΜ.

    • Είμαι κατά της συμφωνίας και προσωπικά κατς της χρήσης του όρου
      Όμως η ελληνική κυβέρνηση που εμείς βγάλαμε προέβη στη συμφωνία πιυ έγινε νόμος
      Το αν ο OGAE γράφει βόρεια δε με νοιάζει ούτε θα το κριτικάρω
      Άλλοι φταίνε
      Κάποιον ως κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι που σιώπησαν και παρακαλούσαν να ψηφιστεί
      Την κριτική μας ας την κάνουμε στους εαυτούς μας και περίμενε να δεις στις εκλογές τα ποσοστά
      Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα

  2. Ίσως ακουστω λίγο αγενής αλλά δεν έχω σκοπό να προσβάλλω κανέναν. Ούτε και γω θέλω να διαβάζω “Βόρεια Μακεδονία” και να αναφέρεστε στα Σκόπια. Παρόλα αυτά είστε υπόχρεομενοι να χρησιμοποιήτε αυτό τον όρο(οκ δεκτό για να μη βρείτε και κάνα μπελά) Εμάς όμως δε μας αρέσει αυτό. Γνώμη μου είναι να μην ανεβάζετε από δω και πέρα άρθρα που αφορούν την συμμετοχή των Σκοπίων έτσι ώστε να αποφεύγετε να αναφέρεστε με αυτό το όνομα στα Σκόπια και να μην υπάρχει σύγχυση. Έτσι και αλλιώς τα Σκόπια δεν είναι ούτε βόρεια, ούτε πέρα, ούτε δώθε Μακεδονία και η προπαγάνδα δεν έχει θέσει στο θεσμό

  3. Αν υπάρχει έστω και το παραμικρό ίχνος αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού & σεβασμού προς τους συμπολίτες σας, καθώς & εθνικής συνείδησης & περηφάνιας, σας παρακαλώ θερμά να γίνει η απαραίτητη διόρθωση της ονομασίας αυτού του κρατιδίου. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό και άκρως ευαίσθητο θέμα και δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τη δικαιολογία ότι οφείλετε να συμβαδίσετε με νομικά και τυπικά γεγονότα που τυχόν προέκυψαν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και σας προτρεπω να απευθυνθείτε στα κατάλληλα νομικά πρόσωπα για περαιτέρω διευκρινίσεις. Τόσα χρόνια ο Ogae της γειτονικής χώρας παρανόμως ονομαζόταν ως Ogae Macedonia, άσχετα αν επίσημα η χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως FYROM και εσείς τρέξατε αμέσως να γράψετε τη νεα ονομασία. Αισθάνομαι ειλικρινά οργή και θλίψη.
    Και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη που θα χαρακτηρίσω το λιγότερο ως ανεγκέφαλο όποιον βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί περί βόρειας και νότιας Μακεδονίας.

  4. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να είναι αναγκασμένος να αναφέρει ένα κράτος έτσι όπως είναι δυστυχώς πλέον η ονομασία του σε ένα σάιτ που είναι καθαρά ερασιτεχνικό. Δηλαδή αν εγώ από και πέρα θέλω να αναφέρω την Κίνα ως Αγγλία ποιος θα μου το απαγορεύσει; Σε καθαρά επίσημα έγγραφα/σελίδες κτλ. καταλαβαίνω πως είναι αναγκαστικό αλλά εδώ γιατί; Δεν ισχύει η ελευθερία της έκφρασης; Αυτοί το κάνουν εδώ και χρόνια χωρίς καμιά απαγόρευση. Φυσικά να πω και εγώ με την σειρά μου πως δεν θέλω να προσβάλω κανένα και ούτε θέλω να φανώ ο εθνικιστής που με το παραμικρό παίρνει τα άρματα αλλά το συγκεκριμένο χτυπάει πάρα πολύ άσχημα (ήδη το Fyr Macedonia αντί για Σκόπια δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά αυτό ξεπερνάει, τα δικά μου τουλάχιστον, όρια)

    Αν όντως για κάποιο λόγο που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πρέπει να αναφέρεται έτσι τότε και εγώ θα προτείνω να βρείτε είτε μια ονομασία παρατσούκλι (πχ γειτονική χώρα) είτε να μην γίνονται καθόλου άρθρα πάνω σε αυτή την συμμετοχή γιατί θα αναγκαστώ να μην βλέπω το σάιτ τακτικά για να μην πέσω πάνω σε κάτι ανάλογο.

  5. Η ανθρωπότητα προχωράει ,ο κόσμος εξελίσσεται ,αλλά ο Έλληνας προσκολλημένος στο παρελθόν..Όλοι ξαφνικά μάθατε ιστορία και θίγεστε.Μάθετε να συμβαδίζετε με τις εξελίξεις ,δεινόσαυροι.

    • Εδώ είναι site για Eurovision όχι site για προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ @Gian.Αλλα εντάξει μπορεί να μπερδεύτηκες λίγο.

      • Kαταρχάς δεν έχω καμία σχέση με το εν λόγω κόμμα.Δεύτερον ,κάποιοι όμοιοί σου ήταν που άρχισαν συζήτηση περί πολιτικής σ’αυτό το άρθρο ,οπότε το να επισημαίνεις σε εμένα ότι αυτό το site είναι για eurovision είναι υποκριτικό. Αυτή είναι η νέα ονομασία και καλά θα κάνετε να το χωνέψετε εθνίκα.

  6. Εγώ ως Έλληνας δεν έχω πρόβλημα με το Βόρεια Μακεδονία. Αν κάποιος διαβάσει την συμφωνία θα καταλάβει ότι γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ του ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε στο 2019, αντιλήψεις του 19ου αιώνα πρέπει να μείνουν στον 19ο αιώνα

    • Δηλαδή για σενα πρεπει να ακολουθούμε αυτά που μας επιβάλλουν, παρα την θέληση τις πλειοψηφίας για να θεωρήσουμε τον εαυτό μας ότι έχουμε σύγχρονες αντιλήψεις; Συγνώμη αλλά πίστευα ότι βρισκόμαστε σε ένα στοιχειωδώς δημοκρατικό περιβάλλον…
      Το να χαρακτηρίζεις εμμέσως ως οπισθοδρομικούς όσους δεν ακολουθούν αυτούς που επιβάλλουν πράγματα και καταστάσεις, προσωπικά εγώ δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση “σύγχρονη αντίληψη”…

    • Δεν έχει να κάνει με το θέμα του άρθρου και ζητάω συγγνώμη από την διαχείριση αλλά επειδή ήδη παίρνει έκταση το πράγμα…
      1) Αυτές θα ήταν αντιλήψεις του 20ου αιώνα καθώς στον 19ο δεν υπήρχαν καν τα Σκόπια σαν κράτος.
      2) Δεύτερον ο διαχωρισμός υπάρχει απλά για να υπάρχει. Το πρώτο βήμα που ήταν και το σημαντικότερο έγινε. Το όνομα που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να πάρουν παραποιώντας την ιστορία το πήραν και στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλα.
      3) Δεν είναι μόνο το όνομα σαν όνομα, αλλά ο τρόπος που το διεκδίκησαν, προπαγάνδες επι προπαγάνδες για χρόνια. Είναι σαν να μπήκαν να σε κλέψουν και να λες και ευχαριστώ. Τουλάχιστον μεταξύ Ελλήνων ας μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία, ένα γιουγκοσλαβικό κράτος που μετράει με το ζόρι 3 δεκαετίες να διεκδικεί πράγματα που δεν του ανήκουν και εμείς να το δεχόμαστε για να μην φανούμε οπισθοδρομικοί. Δεν πάει έτσι. Οπισθοδρομικές αντιλήψεις υπάρχουν χιλιάδες στην κοινωνία μας αλλά αυτή δεν είναι μια από αυτές (ειδικά όταν μιλάμε για μια αλλαγή που μόλις έγινε και την παρουσιάζεις λες και πέρασαν αιώνες).
      Σαφώς δεν πρέπει να γινόμαστε εθνικιστές αλλά δεν χρειάζεται να υποδεχθούμε και την νέα ονομασία με ανοιχτές αγκάλες…

    • Όταν εκχωρείς το δικαίωμα στον χαρακτηρισμό “Μακεδονική γλώσσα” και όχι ΒορειοΜακεδονική όπως θα ήταν το φυσικό επόμενο από το όνομα της χώρας, και επομένως και “Μακεδονικό” πολιτισμό, “Μακεδονικά” προϊόντα, “Μακεδονικό” στρατό κλπ, όχι μόνο δεν κάνεις διαχωρισμό, αλλά θολώνεις τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

    • Δεν θελω να σου χαλασω τη διαθεση αλλα η λεξη Μαξεδονια εμφανιστηκε λογω ελληνικου πολιτισμου γιατι αυτος τη δημιουργησε. Και τωρα αυτη η λεξη, που ταυτοσημη με τον ελληνικο πολιτισμο, χρησιμοποιειται αποκλειστικως απο μια σερβοβουλγαρικη επαρχια, plus με λαο μακεδονικο και γλωσσα μακεδονικη. Μιλαμε για μεγιστη υπερασπιση του ελληνικου πολιτισμου…..ουαου!!

  7. Όχι μόνο δεν θέλετε να απαντήσετε στα διευκρινιστικά ερωτήματά μου, αλλά σβήνετε και απαντήσεις μου προς άλλον χρήστη, ο οποίος μας χαρακτηρίζει όσους διαφωνούμε με αυτόν, λέγοντας μας “δεινόσαυρους”. Η απάντησή μου που ήταν ανάλογη σας ενόχλησε και την διαγράψατε.
    Προφανώς συμφωνείτε με τον χρήστη @gian και τον χαρακτηρισμό του προς εμας.

    Η επιλογή σας λοιπόν είναι να αφήνετε να μοιράζονται χαρακτηρισμοί προς άλλους μόνο και μόνο επειδή ταυτίζεται η άποψη τους με την δική σας. Λυπάμαι αλλά δεν την συμμερίζομαι ούτε πρόκειται να δεχτώ τέτοια αντιμετώπιση. Πίστευα ότι στο site σας υπάρχουν άνθρωποι με ευγένεια.

    Αφού λοιπόν θέλετε τέτοιους χρήστες στην σελίδα σας και θέλετε να προκαλείτε το κοινό αίσθημα λέγοντας το γειτονικό κρατίδιο όπως στον τίτλο του άρθρου, χωρίς να θέλετε να απαντήσετε σε κανέναν που έχει ανάλογα ερωτήματα με τα δικά μου (πλην της ανάρτησης της ανακοίνωσης με την απόφαση που έχε πάρει ο OGAE Greece) , προσωπικά θεωρώ πως δεν έχω πλέον κάποια θέση σε αυτό το site.
    Ούτε σαν χρήστη για σχολιασμό στα άρθρα σας, αλλά ούτε σαν “επισκέπτης”.

    Καλή συνέχεια…

    • Αυτό έγινε για τη δική σας προστασία διότι ήρθε ανταπάντηση που θα τροφοδοτούσε κόντρα στη συνέχεια. Έχει νόημα να τσακώνεστε μεταξύ σας; Όλοι παρατηρούμε ότι υπάρχει συνέχεια το τελευταίο διάστημα μία έντονη κόντρα (που αρκετές φορές καταλήγει και πολιτικά) και οι προσωπικοί διαπληκτισμοί γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Εμένα προσωπικώς με θλίβει αυτή η κατάσταση. Υποτίθεται η Eurovision μέσω της μουσικής ενώνει τους λαούς και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Αν θέλετε πολύ ευχαρίστως να επαναφέρω το σχόλιο σας όμως θα πρέπει να εγκρίνω και την αντίστοιχη απάντηση. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να μαλώνετε μεταξύ σας, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πνεύματα. Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και απλά προσπαθήστε έστω και για λίγο να έρθετε στη θέση μας.

      • Για να ενώνει η Eurovision θα πρέπει να διεξάγεται με τρόπο συναίνεσης και διαφάνειας. Όταν φέτος -ειδικά φέτος- έχουμε δει τα τέρατα με αυθαίρετες απευθείας αναθέσεις, με στημένες επιτροπές που εκμηδενίζουν televoting, με εμπρηστικές συμπεριφορές, ε, μη τα βάζουμε με τον κοσμάκη που μπαίνει στο όλο κλίμα διχασμού. Αλλού είναι η πηγή του κακού.

      • Σε αυτό έχετε απόλυτο δίκαιο. Δυστυχώς έτσι όπως ο θεσμός είναι συνδεδεμένος σε αρκετά θέματα με την πολιτική είναι πολύ εύκολο κανείς να ξεφύγει. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να σχολιάζω μόνο θέματα καθαρά με το διαγωνιστικό κομμάτι του θεσμού.

      • Αλήθεια ποια ήταν η θέση του OGAE όταν η Μπακοδήμου είπε τα σκοπιά ως Μακεδονία ;
        Αντί ο OGAE να αναρτά άρθρα για το ονοματολόγικο αυτής της χώρας όταν σε όλα τα δελτία και σάιτ αποκαλείται με το όνομα που προέκυψε από τη συμφωνία των Πρεσπών θα ήθελα την επίσημη θέση και κριτική του για αυτά ρεζιλίκια της ΕΡΤ με αργκό και αναθέσεις σε αγνώστους καλλιτέχνες
        Αλλά κριτική συην ΕΡΤ δε κάνετε μην χάσετε καμία είσοδο σε καμία παρακμιακή εκπομπή που έχουμε δει από την ΕΡΤ ΣΥΡΙΖΑ

  8. Ναι τώρα σας πείραξε, γιατί τα περασμένα χρόνια δεν λεγόταν Μακεδονία. Διαβάστε πρώτα τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά μιλήστε. Λοιπόν βλέπω ένα όμορφο κορίτσι, μακάρι να έχει και ένα όμορφο τραγούδι, που θα έχει διότι φέτος θα είναι τελικό ώστε ν ακουστεί τ όνομα, οι Ευρωπαίοι θα το ψηφίσουν αν αξίζει φυσικά.
    Καλή επιτυχία στους γείτονες λοιπόν διότι το ζητούμενο εδώ είναι η μουσική και όχι τα πολιτικά.

    • Την έχουμε διαβάσει τη συμφωνία και στην αγγλική κιόλας
      Εσυ;
      Το όνομα είναι το λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρει

    • Οι Ευρωπαίο θα Ειναι τελικό για να ακουστεί το όνομα και μετά λες εάν είναι καλό τραγούδι θα ψηφιστεί
      Άρα θα είναι τελικό για το όνομα (πολιτική ) ή μόνο εάν είναι καλό τραγούδι (μουσική)
      Επειδη όπως λες δεν είναι πολιτική

  9. Παιδιά συνηθίστε το!!! Πλέον είναι επίσημο. Και προφανώς πρέπει σιγά σιγά να γίνει κομμάτι του λόγου μας. Για άτομα που δεν θέλουν μπλέξιμο πολιτικής με τη Eurovision πολύ χαμό κάνετε για το Βόρεια Μακεδονία. Το οποίο είναι και το επίσημο όνομα που χρησιμοποιεί η EBU. Τόσα χρόνια την έλεγε FYRΜacedonia…
    Επίσης αν δεν θέλετε το Βόρεια Μακεδονία, το να την λέτε Σκόπια είναι επίσης γελοίο γιατί αυτό το όνομα ποτέ δεν είχε καμία νομική υπόσταση. Πες τε την πρωην ΠΓΔΜ αν νιώθετε πιο άνετα.

    • Θα πάρει καιρό για να συνηθιστεί. Πάντως σε αυτή την esc θα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις πάνω σε αυτό το θέμα και το ξέρουμε πολύ καλά. Και το FyrMacedonia δημιουργούσε προβλήματα και πάντα οι Έλληνες το λέγανε γιατί οι ξένοι καταλήγανε να τρώνε το fyr και να τους αποκαλούνε μόνο Macedonia. Απλά τώρα είναι πιο έντονο το συναίσθημα της ενόχλησης.

  10. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι χωράνε πολιτικά ζητήματα μέσα στο διαγωνισμό. Πάντως, γνωρίζοντας πλήρως την ιστορία η πρώην ΠΓΔΜ έχει κάθε δικαίωμα να προβεί στην εν λόγω ενέργεια της αλλαγής του ονόματος της.

  11. Είχα την ελπίδα ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα είχε γίνει η απαραίτητη διόρθωση στο άρθρο. Μου είναι αδιανόητο το ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision να αποκαλεί το κρατίδιο αυτό με το συγκεκριμένο όνομα. Είναι αίσχος, είναι ντροπή. Όπως έγραψα και χθες βράδυ, δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τη δικαιολογία ότι οφείλετε να συμβαδίσετε με νομικά και τυπικά γεγονότα που τυχόν προέκυψαν, πόσω μάλλον όταν οι συνάδελφοί σας στη γείτονα χώρα δε σεβάστηκαν ποτέ καμία συμφωνία. Να μη μιλήσω για την εγκυρότητα της ίδιας της συμφωνίας αλλά και το ότι εκκρεμούν δικαστήρια για την κατάργησή της. Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και προωθείτε το διχασμό. Οι πολλές αρνητικές αντιδράσεις (εκτός 2-3 ανεγκέφαλων που τρολάρουν ή κάνουν πλάκα) των επισκεπτών & μελών του σωματείου σας και εδώ στα σχόλια αλλά και στο facebook δε σας προβλημάτισαν καθόλου;
    Πάνω απ’ όλα υπάρχει η ηθική του ανθρώπου και η αξιοπρέπεια του. Και η δική μου ηθική και αξιοπρέπεια έχουν προσβληθεί από τη μεριά σας. Θα ήθελα να σας δω τι θα κάνετε αν στο τελος καταφέρετε να διωξετε σχεδόν όλους τους υποστηρικτές από κοντά σας με τις ενέργειές σας και την υποκρισία σας.

  12. Παιδια ουτε εγω ειμαι υπέρ του βόρεια μακεδονια και έχω πικραθει με αυτή την κατάσταση αλλα καταλαβαίνω την θεση του ogae greece… Εδω δεν χωράει πολιτική και διαμαρτυρίες γιατί ασχολείται αποκλειστικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision… Οπότε σταματηστε να τσακώνεστε..

  13. Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι θα αυτοαποκαλούνται ως Μακεδόνες, όπως όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπήρχε Μακεδονία ως χώρα, αλλά μόνο ως κομμάτι της Ελλάδας! Εκεί όμως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, τώρα γιατί να υπάρχει;
    (δεν κάνω επίθεση σε εσάς)

  14. Για τους υπέρμαχους τη συμφωνίας απλά να πω ότι την ενδιάμεση συμφωνία΄με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ δε τηρήθηκε απο πλευράς της του γειτονικού σλαβικού κράτους και ως χώρα έπρεπε να καταγγείλουμε άμεσα. Σε όσους σκέφτονται να απαντήσουν οτι και μεις τους λέγαμε Σκόπια να σας προλάβω ότι σε κάθε επίσημο έγγραφο ή οργανισμό ΄ή διοργάνωση η Ελλάδα την αναγνώριζε ως ΠΓΔΜ σε αντίθεση με τη γείτονα που αυτοαποκαλούταν παρανόμως ως μακεδονία.
    Το γεγονός ότι 140 χώρες την αναγνώριζαν παρανόμως λόγω της ενδιάμεσης συμφωνίας με το συνταγματικό όνομα τους δεν είχε καμία διεθνή νομική υπόσταση αφού σύμφωνα με τη συμφωνία είχε δοθεί στην Ελλάδα να αναγνωρίσει αυτή το εν λόγω κράτος
    Ως χώρα που αδράνησε να καταγγείλει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς την γειτονική χώρα οτι παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία οδήγησε στις 140 αναγνωρίσεις.
    Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της γείτονος. Αυτό δε σας προβληματίζει;
    Από την άλλη με την στάση των γειτόνων μας να παραβιάζουν συμφωνίες όπως η ενδιάμεση σας λέει κανείς ότι δε θα το ξανακάνουν; Πείτε μου εσείς οι υπέρμαχοι αν μετά από ένα χρόνο που θα είναι η εν λόγω χώρα πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ εάν αποφασίσουν να αλλάξουν το όνομα υπάρχει περίπτωση να τους διώξουν από το ΝΑΤΟ;
    Αυτά για το όνομα
    Εσείς οι υπέρμαχοι μου λέτε με πιο σκεπτικό οι κάτοικοι τη χώρας προσδιορίζονται ως μακεδόνες και μακεδονικός με μακεδονική γλώσσα; Δεν αναρωτηθήκατε ότι γιατί δε δέχτηκαν τον επιθετικό προσδιορισμό βορειομακεδονικό;
    Με την αδράνεια μας ως χώρα φτάσαμε στο σημείο το όνομα να φαντάζει ανούσιο μπροστά την εθνότητα και γλώσσα
    Και ένα ερώτημα σε αυτούς που την βρήκαν καλή τη συμφωνία. Ω όνομα η Μακεδονία ειναι ελληνικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία και αφορουσε μια ελληνική πόλη κράτος. Ας το παρακάμψουμε και αυτό. Απο τη στιγμή που η γεωγραφική έκταση της μακεδονίας ανήκει σε 4 χώρες απο που και ως που το κράτος αυτό επικαρπώνεται το όνομα;;;
    Ας μη γελιόμαστε η συμφωνία είναι επικίνδυνη και σε λίγα χρόνια θα το βρούμε μπροστά μας. ΔΕ φοβάσαι το κ΄ρατος αυτό αλλά αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν εις βάρος σου. Απλά δείτε κόσσοβο

  15. Πραγματικά δεν έχω λόγια και θλίβομαι αφάνταστα που άτομα εδώ μέσα έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται fans του θεσμού και να εκφράζουν τόσο μίσος εδώ μέσα. Σοβαρά τώρα, απαιτείτε από ένα site που έχει καθαρά στόχο την ενημέρωση για την eurovision να πάρει θέση πάνω σε πολιτικά ζητήματα και να ονομάσει την χώρα όπως ο καθένας μπορεί προσωπικά να θέλει; Για να μην σχολιάσω το άλλο, να μην γράφουν καν νέα. Αν δεν σας ενδιαφέρει και βρίσκεστε εδώ μόνο και μόνο για να κρίνετε τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά την γνωστή καραμέλα “κρίνω τους πάντες και τα πάντα” τότε πολύ απλά φύγετε. Το αν συμφωνείτε με το νέο όνομα δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ εμείς εδώ έχουμε έρθει για να μάθουμε τα πάντα για την Eurovision για ΟΛΕΣ τις χώρες. Ο εθνικισμός αυτής της χώρας έχει πια φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλά όχι και εδώ ρε παιδιά, όχι. Εδώ μιλάμε για μουσική, για τραγούδια, για ενότητα. Σταματήστε επιτέλους να προβάλλετε την μαυρίλα σας με κάθε ευκαιρία. Και για εσάς που λέτε τι υποχρεώνει τον OGAE Greece να γράφει το όνομα έτσι, κάθε άνθρωπος με IQ μεγαλύτερο του 5 θα καταλάβαινε ότι ένα σοβαρό και επαγγελματικό site δεν νοήται ποτέ και για κανέναν λόγο να προβάλλει πολιτικές απόψεις, αλλά αντίθετα πρέπει να παρουσιάζει αντικειμενικά τα πράγματα. Δεν ξέρω καν γιατί κάθομαι και εξηγώ κάτι το τόσο οφθαλμοφανές. Ας προσπαθήσουμε για μία φορά να αφήσουμε πίσω αυτήν την τόσο φανατική συμπεριφορά (που μόνο ήττες και απαξίωση από τους έξω μας έχει φέρει) και να θυμηθούμε τι είναι στα αλήθεια η Eurovision και για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ.

    • @Αριάδνη στη συγκεκριμένη περίπτωση το θράσος το έχεις εσύ. Από πότε ένας fan του διαγωνισμού απαγορεύεται να έχει εθνική συνείδηση; Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία προσβάλλεται και πληγώνεται με τη χρήση της νέας ονομασίας την κάνει αυτόματα εκφραστή μίσους; Σοβαρά; Αρκετά με τις μπούρδες και την εθνομιδενιστική προπαγάνδα μερικών.
      Αλήθεια κύριοι του OGAE, μιας και μας λετε ότι έχετε την υποχρέωση να αναφερθείτε στο συγκεκριμένο κράτος με αυτό το όνομα διότι ενδέχεται να έχετε κυρώσεις ή και χρηματικό πρόστιμο, τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια που οι Σκοπιανοί συνάδελφοί σας αρνούνταν να συμμορφωθούν στην ισχύουσα συμφωνία; Διαμαρτυρηθήκατε ποτέ; Οχι! Κάνατε ποτέ κάποια καταγγελία; Όχι! Δείξατε ποτέ ότι ενοχλείστε; Όχι! Υπήρχαν κυρώσεις στους Σκοπιανούς ή τους επιβλήθηκε ποτέ χρηματικό πρόστιμο για τη μη συμμόρφωσή τους; Όχι! Το αντίστοιχο σωματείο της γείτονας χώρας μετονομάστηκε σε Ogae North Macedonia; Όχι! Και σας έπιασε τώρα ο καημός να το παίξετε νομοταγείς. Μέχρι εκεί σας κόβει! Τι φοβάστε, μη σας δώσουν λιγότερα εισιτήρια για το Τελ Αβίβ;
      Αλλά μπορείτε να γυρίσετε και να μου απαντήσετε “εμείς σαν σωματείο φίλων ενός μουσικού διαγωνισμού δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική”, αλλα, θα συμπληρώσω εγώ, κρύβεστε πίσω από μια αβάσιμη υποχρέωση και προσβάλετε το κοινό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Άλλωστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Εξού και αναφέρθηκα παραπάνω περί ηθικής και αξιοπρέπειας.
      Μας έφαγε μια ζωή το κομπλεξ να είμαστε υποχωρητικοί, να δεχόμαστε ότι μας επιβάλλουν, να το παίζουμε υπεράνω και να μη διεκδηκούμε αυτά που μας ανήκουν, μη τυχόν κάποιοι αναγκέφαλοι μας πουν οπισθοδρομικούς και εθνικιστές.
      Τέλος, μια ιστορική διευκρίνηση: παρακαλώ να σταματήσει η χαζομάρα ότι η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας ανήκει σε 4 χώρες. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Είναι καθαρά επινόηση των Σλάβων.

      • @ABC φυσικά και ένας fan έχει κάθε δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη όπως και ο κάθε άνρθωπος γενικά. Το θέμα μου δεν είναι αυτό και για αυτό δεν σχολιάσα και τι πιστεύω για την συμφωνία ή αν συμφωνώ/διαφωνώ με το όνομα. Το θέμα μου είναι ότι αυτό ΔΕΝ είναι το μέρος για να εκφραστούν οι απόψεις που ο καθένας, δικαίως, έχει. Για την ακρίβεια αυτό είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μέρος όπου θα έπρεπε να εκφράζεται μίσος καθώς το όλο νόημα του θεσμού είναι η ενότητα και η αδελφοσύνη. Ένας πραγματικός fan είναι αυτός που βλέπει πίσω από τα τραγούδια και νοιώθει την eurovision σαν ένα μέρος αγάπης και φιλίας, μία ευκαιρία για να έρθουμε κοντά όχι μόνο με τις χώρες που συμπαθούμε αλλά και με αυτές που τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου μισιόμαστε θανάσιμα. Κάποιος που δεν το βλέπει αυτό και νοιάζεται μόνο για βαθμολογίες και ονόματα τότε προφανώς και δεν είναι αληθινός φαν για εμένα. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την άποψή σας, αλλά με το γεγονός ότι όχι μόνο την προβάλλετε εδώ αλλά απαιτείτε και από τους άλλους να την δεχτούν!!! Αυτό πια πάει πολύ! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απαιτείτε να συμφωνήσουμε με εσάς και το site να αλλάξει την ονομασία της χώρας. Τέλος, πραγματικά με έπιασαν τα γέλια με το “έχουμε μάθει να υποχωρούμε και να δεχόμαστε ότι μας λένε” και άλλα τέτοια που έγραψες. Είμαστε μακρά ο πιο φανατικός/εθνικιστικός λαός της Ευρώπης, συμπεριφορά η οποία έχει οδηγήσει στην παρούσα κατάσταση. Επειδή το έχω μελετήσει εκ βαθέων το θέμα, η άρνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων να δεχτούν οποιαδήποτε υποχώρηση οδήγησε στο έντονο αυτό μίσος και σε όλο τον κόσμο να αποκαλεί την χώρα “Μακεδονία”. Όσο και αν δεν θέλετε να το ακούσετε, όταν χρόνια πριν ξεκίνησε αυτό το θέμα η κυβέρνηση της γείτονος χώρας ήταν πολύ πιο πρόθυμη να υποχωρήσει αλλά οι ερασιτεχνικοί και φανατικοί χειρισμοί ελλήνων τους έκαναν να εξαγριωθούν και να απαιτήσουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους ανήκουν.

      • Επειδή εγώ το γραψα για τις 4 χώρες ακόμη και σε αυτό το χαζό πάλι δεν μπορούν να καπηλεύονται το όνομα η εν λόγω χώρα
        Συμφωνώ απόλυτα και εξυπακούεται ότι αυτό πιυ τους νοιάζει εκεί ατον ogae Greece είναι τα εισητηρια και μη δε βγουν στις χαζό εκπομπές της ΕΡΤ
        Τους είδες να απαντούν ή μα καταθέτουν την άποψη τους για τα χάλια της ΕΡΤ ; Ποτέ δε το έκαναν
        Όσο για τον OGAE της γείτονες περιμένω σχόλια από εκείνους που μας λούζουν εδώ μέσα ως οπισθοδρομικούς , δεινόσαυρους, εθνικιστές,μη σκεπτόμενους
        Έσω το επίσημο κράτος δεν αντέδρασε ποτέ, θα αντιδρούσε ο OGAE;

        Ενοχλούνται εδώ κάποιοι και κάποιες που φάνηκε πως η πλειοψηφία των φάνε εδώ μέσα ενδιαφέρονται και με σοβαρά θέματα και έχουν άποψη και δεν ασχολούνται αν ο φωτισμός δεν αναδεικνύει τη χορογραφία ή αν έπρεπε να έχει άλλη κόμμωση ο τραγουδιστής
        Άσχετο με το θέμα αλλα Η Ντουσκα και ερμηνεύτρια και στιχουργός και συνθέτρια
        Συνήθως τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι καλά

      • @Αριάδνη το μόνο μίσος που υπάρχει είναι από την πλευρά σου που βγάζεις σπυριά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία, και των ατόμων που σχολιάζουν εδώ μέσα αλλά και όλων των Ελλήνων γενικότερα, προσβάλλεται και πληγώνεται με τη χρήση της νέας ονομασίας των Σκοπίων και αντιδρά. Κανένας δε σου επιβάλλει να νιώσεις το ίδιο, αλλά εξίσου κανένας δε σου δινει το δικαίωμα να ισοπεδώνεις τα πάντα και να κοροιδεύεις ανθρώπινες ευαισθησίες.
        Eίναι προφανές πως ότι και να σου πουν, εσύ την κασσέτα την έχεις ήδη έτοιμη.
        Μη μου κάνεις εμένα κήρυγμα περί αγάπης και φιλίας των λαών και κατά πόσο είμαι πραγματικός fan του διαγωνισμού. Επίσης, μην κόβεις και ράβεις τα γραφόμενά μου κατά το δοκούν.
        Ναι, το εχω παρατηρήσει κι εγώ ότι έχεις μελετήσει εκ βαθέων το θέμα. Τύφλα να ‘χει η προπαγάνδα που κάνεις. Καλή συνέχεια συντρόφισσα!

    • @Αριάδνη Επιτέλους όλα όσα έχω στο μυαλό μου τις τελευταίες ώρες εκφράστηκαν κι από άλλους ανθρώπους. Τελικά υπάρχει ελπίδα, δεν είμαστε λίγοι. Να δω πότε θα καταλάβουμε ότι εδώ δε χωράνε πολιτικές συζητήσεις και ότι είμαστε εδώ γιατί μας ενώνει η μουσική και ο αγαπημένος μας θεσμός.

      • @ Γιώργος 9 Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν θα γίνει αυτό, όσο και αν θέλω να ελπίζω ότι η eurovision μπορεί να μετριάσει και τα πιο έντονα μίση και να ενώσει τους πιο διαφορετικούς λαούς, το post αυτό έρχεται και επιβεβαιώνει το αντίθετο. Μόνο λύπη μπορεί να μου προκαλέσει αυτή η συμπεριφορά που περιγελάνε όλες οι χώρες. Έχουμε καταντήσει το ρεζίλι της Ευρώπης.

  16. Οι γενικεύσεις για οποίων διαφωνεί με την άποψη μας, μας κάνει χειρότερους
    Πολλές φορές προέρχεται από έλλειψη επιχειρήματων
    Άλλωστε τα απολυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποιούσαν τις γενικεύσεις και έβαζαν ταμπέλες χρησιμοποιώντας διάφορες καραμέλες
    Τελικά όμως γενικεύσεις ταμπέλες και καραμέλες χρησιμοποιούν όλοι ακόμη και αυτοί που υποτίθεται ότι μάχονται για τη δημοκρατία ή καλύτερα για τη δημοκρατία όπως αυτή την εννοούν
    Η κυβέρνηση του δημοψηφίσματος που ταλαιπώρησε γεροντάκια να στοίβαζονται και να λιποθυμούν έξω από τις Τράπεζες και άρρωστοι να τρέχουν να βρουν φάρμακα για τη χημειοθεραπεία αρχές capital control ( και μιλάω επι προσωπικού ) φοβήθηκε το δημοψήφισμα για ένα σοβαρό εθνικό θέμα ; Ο λαός του δημοψηφίσματος έγινε σε μη σκεπτόμενος σ
    Και ο Λένιν φασίστας σαν τον Χιτλερ ήταν

  17. Πάντως ο αντίστοιχος Ogae της «νοτιας Σλαβιας» δεν εχει αλλαξει τιποτα και στο facebook συνεχιζουν να εχουν σκετο Μακεδονια. Εχουν να δουν πολλα ακομα τα ματια μας….

  18. @Τασος Συγγνώμη που κάποιοι ήρθαν σε site για EUROVISION και σχολίασαν για eurovision δεν θα ξαναγίνει. Κοίτα όμως κάτι παραξενιές που έχει ο κόσμος, επισκέπτεται σωματεία για διαγωνισμούς τραγουδιού και όντως σχολιάζει θέματα σχετικά με αυτό, που ακούστηκε κάτι τέτοιο. Τρελοί που υπάρχουν…

    • @Αριάνδη Συγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο αλλά για σου το ξεκαθαρίσω -παρά την ειρωνεία σου – το 99,99% των σχολίων είναι για το διαγωνισμό. Στο μοναδικό άρθρο που κάποιοι έγραψαν τους προβληματισμούς τους για ένα σοβαρό θέμα είναι το συγκεκριμένο.
      Εσύ λοιπόν ενοχλήθηκες και δεν δέχεσαι ότι ακόμη και σε ένα eurovision site τόλμησαν κάποιοι να γράψουν κάτι που τους ενόχλησε.
      Μιλώντας για μένα παρέθεσα την άποψη μου ΧΩΡΙΣ να προσβάλλω κανέναν σε αντίθεση όμως με εσάς που γράψατε για εθνικιστές, μίσος, δεινόσαυροι.
      Από την άλλη να θυμίσω το χαμό που έγινε – επειδή είναι eurovision – με την απόφαση του Ισραήλ να γίνει ο διαγωνισμός στην Ιερουσαλήμ; Τα ξέχασες; Με την ίδια λογική τι μας νοιάζει που θα γίνει;; Για μουσική δε μιλάμε; Μήπως όμως επειδή αντέδρασαν οι πολιτισμένες δυτικές χώρες όπως η Σουηδία όλοι γίναμε πολιτικοί αναλυτές;
      Τους δεινοσαυρους και τουσ εθνικιστες σας ψάξτε τους αλλού και όχι στους έλληνες
      Σου παραθέτω απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του OGAE για τη διοργάνωση ως προ τις καθυστερήσεις

      “Ο λόγος της αναβολής είναι γιατί η Ένωση Εργαζομένων Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ACT) δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να γυριστεί ούτε ένα καρέ για τις καρτ ποστάλ σε αντίδραση στην απόφαση του κρατικού τηλεοπτικού φορέα, ΚΑΝ, να προσλάβει προσωπικό από την Πορτογαλία και την Ουκρανία για τον σκοπό αυτό.”

      • Θα απαντήσω σε όλα που είπες. Το ειρωνικό μου σχόλιο προέκυψε ως απάντηση στο: “Ενοχλούνται εδώ κάποιοι και κάποιες που φάνηκε πως η πλειοψηφία των φάνε εδώ μέσα ενδιαφέρονται και με σοβαρά θέματα και έχουν άποψη και δεν ασχολούνται αν ο φωτισμός δεν αναδεικνύει τη χορογραφία ή αν έπρεπε να έχει άλλη κόμμωση ο τραγουδιστής” στο οποίο υπονοείς ξεκάθαρα πως ο πρωταρχικός ρόλος του site είναι να σχολιάζουμε πολιτική και σοβαρά θέματα της επικαιρότητας και όποιος απλά σχολιάσει για τον φωτισμό και τα τραγούδια είναι ρηχός και ασχολείται με ανούσια ζητήματα.
        “Εσύ λοιπόν ενοχλήθηκες και δεν δέχεσαι ότι ακόμη και σε ένα eurovision site τόλμησαν κάποιοι να γράψουν κάτι που τους ενόχλησε.
        Μιλώντας για μένα παρέθεσα την άποψη μου ΧΩΡΙΣ να προσβάλλω κανέναν σε αντίθεση όμως με εσάς που γράψατε για εθνικιστές, μίσος, δεινόσαυροι”
        Και μένα μπορεί να με ενοχλεί η τρύπα του όζοντος και η πατριαρχεία, ήρθα εδώ να το πω; Τι σας νοιάζει εσας; Υπάρχει λόγος που ο ιστότοπος ονομάζεται ogae greece και όχι politics.com ή opinions.com! Επαναλαμβάνω, δεν έχω θέμα με την άποψη σας και ουδέποτε είπα ότι διαφωνώ με αυτήν, αυτός όμως ΔΕΝ είναι χώρος για την εκφράσετε, πηγαίντε απλούστατα αλλού. Το δε “χωρίς να ενοχλούμε κανέναν” δεν θα το σχολιάσω, θα θυμίσω μόνο ότι ορισμένοι μόνο κρητική βεντέτα δεν ξεκίνησαν επειδη οι συντάκτες αποφάσισαν να αναφερθούν στην χώρα με το επίσημο όνομά της. Αυτό είναι το παραθέτω απλά την άποψή μου; Μόνο θανατικές απειλές δεν τους έστειλαν. Και αδυνατούν κιόλας να καταλάβουν ότι κάθε τέτοιο site που σέβεται τον εαυτό του δεν δύναται να ασκεί κριτική στην πολιτική. Αυτοί μπορεί να είναι είτε φανατικοί υπέρ είτε φανατικοί κατά, δεν το ξέρεις και δεν πρέπει να το ξέρεις γιατί δεν είναι αυτοί η δουλειά τους, και χαίρομαι που είναι επαγγελματίες και δεν παρασύρονται από προσωπικές κόντρες. Τέλος, “Από την άλλη να θυμίσω το χαμό που έγινε – επειδή είναι eurovision – με την απόφαση του Ισραήλ να γίνει ο διαγωνισμός στην Ιερουσαλήμ; Τα ξέχασες; Με την ίδια λογική τι μας νοιάζει που θα γίνει;; Για μουσική δε μιλάμε; Μήπως όμως επειδή αντέδρασαν οι πολιτισμένες δυτικές χώρες όπως η Σουηδία όλοι γίναμε πολιτικοί αναλυτές;” για αυτό το θέμα δεν επισκέφτηκα το site οταν έγινε ο σάλος, αλλά αν το είχα κάνει θα έλεγα τα ίδια που λέω και τώρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! Στο Ισραήλ θα γίνει η eurovision, η χώρα ονομάζεται Bορεια Μακεδονία, η Σουηδία και η Αυστραλία θα ευνοηθούν από τις επιτροπές, οι επιτροπές χαλάνε το televoting κλπ κλπ. Αποδεχτείτε το επιτέλους γιατί όσο και αν γκρινιάζετε δεν θα αλλάξει. Και είτε εδώ αναφερόμαστε στην χώρα ως Βόρεια Μακεδονία είτε ως Απαίσιο Μισητό Σλαβικό Κράτος, το όνομα της ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. όσο γρηγορότερα το αποδεχτούμε και πάμε παρακάτω, τόσο το καλύτερο.

  19. Αριάδνη δεν απάντησες σε τίποτα
    Λυπαμαι αλλά τα έχεις μπερδεμένα
    Εγώ είπα ότι απλά προέκυψε ένα θέμα το οποίο ξεπερνά τη μουσική και είναι άκρως πολιτικό Κάποιοι εξέφρασαν την απόψη τιυς και έπεσαν κάποιοι (δεν αναφέρομαι επι προσωπικού )να τους φάνε
    Η Γαλλία απειλεί με αποχώρηση για μια σειρά του Ισραήλ που την προσβάλλει και καλά Ξεχνάμε βέβαια ότι η Γαλλία βάπτισε UK την Βρετανία αναγκαστικά Ας τολμήσει κάποιος να πει Great Britain 1 ή 12 points σε αντίθεση με μας πιυ το Macedonia πήγαινε και έρχονταν .
    Δυστηχως η διοργάνωση και ο θεσμός συνδέεται με την πολιτική

    Δε φταίω εγώ γιαυτο και φέτος βλέπω όλοι να ασχολούνται με την πολιτική πτυχή του διαγωνισμού

    Προσωπικά βρίσκω υπερβολική την αντίδραση της Γαλλίας ειδικά όταν γ εν λόγω σειρά είχε προγραμματίστει από ότι διάβασα πριν την επιλογής της Γαλλίας
    Ίσως όμως για να κάνουν ντόρο γιατί το τραγούδι είναι αδιάφορο πάμε πάλι να πούμε για διακρίσεις και τα γνωστά μπας και πάρουμε ψήφους

    • @Τασος επειδη δεν σου αρεσαν οι απαντησεις μου δεν σημαινει οτι δεν απαντησα κιολας.
      @ABC και @Τασος προσπαθησα να απαντησω ευγενικα αλλα με κατι τετοια ατομα σαν εσας δεν υπαρχει σωτηρια. Οσο και αν διαφωνω με το καινουργιο ονομα, ναι καλα ακουσατε δεν ειμαι ουτε στο ΣΥΡΙΖΑ ουτε τιποτα τετοια τρελα, για την ακριβεια εγω η ιδια καταγομαι απο Θεσσαλονικη και Δραμα, οσο λοιπον κι αν διαφωνω χαιρομαι γτ ισως καποιοι καποτε καταλαβουν οτι οι εκτρεμισμοι και ο εθνικισμος μονο τα αντιθετα αποτελεσματα φερνουν. Τι συλλαλητηρια, τι εκβιασμοι, τι διαδηλωσεις φατε τωρα το Βορεια Μακεδονια στην μουρη. Ελπιζω καποιοι να καταλαβουν πως για να υπαρξει αλλαγη πρεπει να υπαρξει και αλλαγη στασης, αλλα βεβαια καποιοι σαν εσας το χαβα τους… το μονο για το οποιο ντρεπομαι ειναι οτι τετοιες συμπεριφορες βγαινουν προς τα εξω και αυτο νομιζουν πως ειναι η γιουροβιζιον, αλλα ευτυχως υπαρχουν ακομα λιγα ατομα που αγαπανε τον θεσμο και θα διορθωσουν την εικονα. Καλη επιτυχια με την ακραια συμπεριφορα σας και αν ποτε αλλαξει το ονομα η βρειτε με τετοιο τροπο λυση να μου γραφετε!!!

      • @Αριαδνη ευτυχώς εκδηλώσεις το φασισμό σου
        Όσο για το αντί ΣΥΡΙΖΑ είσαι η καλύτερη οπαδός του
        Κοπέλα μου δε εάν δεν αντιδράσεις δε θα σε πάρει κανένας στα σοβαρά καπ όχι Βόρεια Σξετο Μακεδονία θα ήταν
        Τα κοσμητικά επίθετα ατα επιστρέφω όλα γιατί σε χαράκτηριζουν
        Περίμενες μέρες να περάσουν για να γράψεις ώστε να έχεις τον τελευταίο λόγο εδώ μέσα
        Ζήσε το μύθο σου
        Απλά κάποια στιγμή σκέψου προβληματισμού πως γίνεται οι προσωπικές προσβολές να προέρχονται από άτομα σαν και εσένα σε όλους τους άλλους
        ΥΓ Δε πρόκειται να σου απαντήσω σε ότι γράψεις διότι είσαι ακραία
        Η άκρα δεξιά με την άκρα αριστερά φασισμός λέγεται
        Ως προς το συλλαλητήριο εάν θεωρείς τα μικρά παιδιά που δέχτηκαν τα χημικά εθνικιστές δεν έχω να σου πω τίποτα απλά λυπαμαι
        Επίσης άλλοι χρησιμοποίησαν τους Χρυσαυγίτες για να διαλύσουν το συλλαλητήριο
        Δε σου κάνει εντύπωση πιυ βγήκε ο άλλος δημόσια από τη Νάουσα και είπε ότι ήταν στα επισοδεια και δε κουνήθηκε ένας εισαγγελέας για να του κάνει δίωξη
        Ζήσε το μύθο σου

      • Ούτε γραφείο επικοινωνοασ της νέας υπουργού Μακεδονίας Θράκης να σουν
        Ευτυχώς όμως που διορθώνεις το διαγωνισμό εσυ με τα λίγα άτομα
        Πάλι καλά Να δω τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ