ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η δήλωση του András Petruska για τον αποκλεισμό του από το «A Dal 2019»!

Όπως σας πληροφορήσαμε με άρθρο μας χθες (δείτε εδώ), το MTVA ξεκίνησε έρευνα για ένα από τα τραγούδια που είχαν προκριθεί στον τελικό του A Dal 2019 μετά από τις κατηγορίες για λογοκλοπή. Σήμερα αποκαλύφθηκε (δείτε εδώ) ότι το τραγούδι που κατηγορούνταν ήταν το «Help me out of here» του András Petruska.

Όπως απεφάνθη η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να εξετάσει τη βασιμότητα των κατηγοριών, το τραγούδι του Petruska  έχει στοιχεία από το«White Sky» των Vampire weekend. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συμμετοχή του Petruska να ακυρωθεί και τη θέση του στον τελικό να πάρει η αντίστοιχη του Gergő Oláh.

Ο Μεγάλος Τελικός του A Dal 2019, θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο (23/2)! Το νέο line up μετά την αντικατάσταση του Petruska έχει ως εξής:

  1. Acoustic Planet – Nyári zápor
  2. Bence Vavra – Szótlanság
  3. The Middletonz  – Roses
  4. Gergő Szekér – Madár, repülj!
  5. Bogi Nagy – Holnap
  6. Joci Pápai –  Az én apám
  7. Fatal Error – Kulcs
  8. Gergő Oláh – Hozzád bújnék

Η δήλωση του András Petruska για την απόφαση του αποκλεισμού του από το A Dal 2019:

Δεδομένου ότι το τραγούδι μου βασίζεται στην πιο βασική αρμονική τριάδα της ποπ μουσικής και είναι στο ρυθμό μίξης της μουσικής blues, αν κάποιος θέλει να βρει κάτι με κάθε κόστος, θα είναι εύκολο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα λογοκλοπή. Διάβασα τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων και εκτιμώ την απόφαση των υπεύθυνων προγραμματιστών.Κατ’επέκταση όλων αυτών, διαφωνώ με την απόφαση. Δεν θέλω να παλέψω ξανά με τον εαυτό μου πίσω στο πεδίο του A Dal 2019, αλλά δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να παραμείνει σε μια τόσο ανάξια θέση ως συνθέτης.

Αν ψάχνουμε για την προέλευση, το«Help Me Out of Here»εμπνέεται από την παραδοσιακή χορευτική μουσική της Ζιμπάμπουε και του Μαλάουι και δεν θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό ότι δεν είμαι ο μόνος που θα αντλήσει έμπνευση από εδώ. Το γεγονός ότι από την ίδια πηγή μπορεί να γεννηθεί δυτικό ποπ με παρόμοια συναισθήματα δεν είναι πρωτοφανές και μερικές φορές μπορεί να υπάρξει μια ατυχής σύμπτωση, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι εξακολουθώ να διαφωνώ με την αναγνώριση της ομοιότητας από τον εμπειρογνώμονα.

Είμαι συγκλονισμένος αυτή τη στιγμή, είμαι λυπημένος και καθόλου, λόγω της απώλειας της συμμετοχής μου. Προσπαθώ να οικοδομήσω προσεκτικά την επαγγελματική μου ζωή, προσπαθώντας συνεχώς να λέω κάτι για τα τραγούδια μου, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνδεθούν μαζί τους, και με τον τρόπο που πειραματίζομαι με μουσικές εκφράσεις που μπορώ να μπορώ να ζωγραφίσω την καλλιτεχνική παλέτα της χώρας

Ακούστε το τραγούδι του András Petruska «Help me out of here» αλλά και το «White Sky» των Vampire Weekend.

Πιστεύετε ότι υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στα δύο τραγούδια; Πείτε μας στα σχόλια!

Για όλα τα νέα της Eurovision και τη συμμετοχή της Ουγγαρίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή/ Φωτογραφία: MTVA/YouTube]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανοησίες, υπάρχουν ομοιότητες, αλλά σε ποιο τραγούδι της Eurovision δεν υπάρχουν; Εδώ στο Toy υποχρεώθηκαν κατόπιν εορτής να δεχθούν ότι η βασική γραμμή πάρθηκε από άλλο τραγούδι.
    Και εν τέλει δεν καταλαβαίνω τη ζέση της εκεί τηλεόρασης να το αποκλείσει μόνη της, ενώ δεν υπήρξε καταγγελία για λογοκλοπή από τον δημιουργό του υποτίθεται πρωτότυπου.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ