EUROVISION 2019: Οι 13 μέχρι σήμερα συμμετοχές! [poll]

Οδεύουμε στα τέλη Φεβρουαρίου και έχουν γίνει γνωστές οι 13 πρώτες συμμετοχές της Eurovision 2019 με τις όποιες αλλαγές είτε στη γλώσσα, είτε ακόμη και σε κάποια τραγούδια να μην αποκλείονται.

Πρώτη χώρα που επιλέγει παραδοσιακά το τραγούδι της είναι η Αλβανία. Από εκεί και πέρα όλες οι χώρες ρίχνονται στην μάχη της επιλογής, ανάλογα κιόλας με τον προγραμματισμό του εκάστοτε κρατικού καναλιού και με την τελική προθεσμία φυσικά, αυτήν που ορίζει κάθε χρόνο η EBU. Για φέτος η τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής έχει οριστεί η 11η Μαρτίου!

Πάμε να δούμε όμως, πως έχουν οι ως τώρα 13 επιλεγμένες συμμετοχές!

1.  Αλβανία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Jonida Maliqi, «Ktheju tokës»

2.  Ισπανία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Miki, «La venda»

3.  Γαλλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Bilal Hassani, «Roi»

4.  Τσεχία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Lake Malawi, «Friend of a Friend»

5.  Ηνωμ. Βασίλειο (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Michael Rice, «Bigger Than Us»

6.  Αυστραλία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Kate Miller-Heidke, «Zero Gravity»

7.  Μαυροβούνιο (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – D-Moll, «Heaven»

8.  Ιταλία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 2ο Ημιτελικό) – Mahmood, «Soldi»

9.  Εσθονία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Victor Crone«Storm»

10.  Σλοβενία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Zala Kralj & Gašper Šantl«Sebi»

11.  Κροατία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Roko«The Dream»

12.  Λετονία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Carousel«That Night»

13.  Ρουμανία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Ester Peony«On a Sunday»

Όσον αφορά το τραγούδι της Αλβανίας είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει τροποποίηση καθώς η υπάρχουσα χρονική διάρκειά του ξεπερνάει έστω και λίγο το όριο των 3 λεπτών που έχει θέσει η EBU. Επιπλέον, το κρατικό κανάλι δήλωσε πως η γλώσσα του τραγουδιού δε θα αλλάξει στα αγγλικά και θα παραμείνει ως έχει. Ακόμη, αναμένουμε αλλαγές στην ενορχήστρωση του ισπανικού τραγουδιού, όπως δήλωσε το RTVE, όπως και στο τραγούδι του Μαυροβουνίου. Για να δούμε!

Ακούστε λοιπόν ξανά όλα τα επιλεγμένα τραγούδια και ας ψηφίσουμε!

Τα αποτελέσματα από την ψήφο 685 ατόμων για την αγαπημένη τους συμμετοχή από τις 8 πρώτες είχαν ως εξής: 1η) Ιταλία %, 2η) %, 3η) %, 4η) %, 5) %, 6) Μαυροβούνιο 2.34%

Για να δούμε θα καταφέρει η Ιταλία να πάρει και πάλι την πρωτιά ή κάποιο νέο τραγούδι θα καταφέρει να κλέψει την πρωτοκαθεδρία της! Ωστόσο, σας δίνουμε ως επιλογή να διαλέξετε 2 τραγούδια!

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια μέχρι τώρα;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

Ποια είναι τα 2 αγαπημένα σας τραγούδια μέχρι τώρα;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 13.Κροατια
    12.Λετονια
    11.Γαλλια
    10.Μαροβουνιο
    9.ΗΒ
    8.Εσθονια
    7.Αυστραλια
    6.Ρουμανια
    5.Τσεχία
    4.ισπανια
    3.αλβανια<3
    2.σλοβενια<3
    1.Ιταλια<3

  2. 1) Αυστραλία
    2) Ισπανία
    3)Ιατλία
    4)Αλβανία
    5) …………….
    ……………….
    ……………….
    …………..

    13) ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!

  3. 1. Ισπανία 2. Ιταλία όλα τα άλλα είναι άθλια και απορώ με τους άλλους τους άσχετους που έχουν κάτι τοπ…

  4. Εξαιρετικά κακή χρονιά. Ένα-ένα τα καλά τραγούδια στους εθνικούς τελικούς πετιούνται έξω, κυρίως από αμφιβόλου αξιοπιστίας επιτροπές “ειδικών” (παναθεμά τους) σε βαθμολογίες παρωδία, με αποκορύφωμα τον χθεσινό βιασμό της κοινής λογικής στη Ρουμανία από δύο τύπους που λειτούργησαν ως gay ακτιβιστές και όχι ως κριτές σε μουσικό διαγωνισμό. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ήδη μεγάλο, έχει εξοργίσει τον κόσμο σε πολλές χώρες.
    Δεν με ενδιαφέρει καν να επιχειρήσω μία πρώτη κατάταξη όταν το υλικό που έχει μαζευτεί έχει παραχθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε πλείστες περιπτώσεις.

    • Δυστυχώς… έχεις απόλυτο δίκιο. Μακάρι να μην έχουμε ανάλογη συνέχεια στις επόμενες επιλογές. Τι να πω… Αν και είναι παρα πολύ νωρίς αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι το ξεκίνημα έγινε με το… αριστερό! Σε τραγούδια και όχι μόνο!

  5. Η Ιταλία ξεκάθαρα ξεχωρίζει ανάμεσα στις μέχρι τώρα συμμετοχές. Ενδιαφέρον κομμάτι με επίσης ενδιαφέρον backstory, μελωδία που σου μένει και, πάνω απ’ όλα, σύγχρονος ήχος και όχι κάτι βγαλμένο από το 2002. Αν βελτιώσει το live του και το στήσουν ωραία και όχι κιτς στη σκηνή, το θεωρώ ικανό ακόμα και για νίκη.

      • @Μάριος και η ποπ από τα μέσα της δεκαετίας του 50 εμφανίστηκε, αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να εμφανίζονται νέα σύγχρονα ποπ κομμάτια! Έτσι υπάρχουν και σύγχρονα ραπ κομμάτια… Αλλά και για να ξέρουμε τι λέμε ο Mahmood δεν είναι ράπερ, ούτε τραγουδάει ραπ! Το είδος της μουσικής του είναι R&B και Alternative! Καμία σχέση με ραπ…

      • Πέρα από το γεγονός ότι το τραγούδι του Mahmood δεν έχει στην πραγματικότητα κάποιο rap στοιχείο, νομίζω είναι προφανές πώς όποτε και να εμφανίστηκε ένα μουσικό είδος, εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων. Ακόμη, λοιπόν, κι αν η rap ξεκίνησε πολύ πριν το 2002, αυτό δεν σημαίνει ότι η rap σήμερα είναι το ίδιο πράγμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Pop/R&B μουσική του Mahmood. Πιθανότατα, χωρίς να γίνομαι απόλυτος, δεν είναι pop που θα άκουγες πριν 20 ή 10 χρόνια. Αυτό εννοούσα παραπάνω.

      • Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι η ποπ είναι σύγχρονος ήχος, εσύ έχεις μπερδέψει τι είναι πραγματικά σύγχρονο. Αχ, και αυτό το alternative (νέα συμφορά μας βρήκε φέτος και μου το κοπανάτε παντού), είναι αστείο να το επικαλούμαστε για τα τραγούδια του κιλού της Eurovision.

  6. Μέτρια όλα.

    Μακάρι να επιστρέψουμε στο πάλιο σύστημα βαθμολόγησης!!!Το καινούριο είναι πολύ βαρετό.

  7. Απογοητευτικά τα πρώτα τραγούδια. Ξεχωρίζει ΜΑΚΡΑΝ των υπολοίπων η Ιταλία που είναι το μόνο με “φρέσκο”-πρωτοποριακό και ευχάριστο ήχο. Ίσως και η Ρουμανία να ήταν καλό σαν άκουσμα με άλλη ερμηνεύτρια. Τα άλλα καλούτσικα (Λετονία, Γαλλία), αδιάφορα (Σλοβενία) ή τραγικά-άθλια (Ισπανία, Βρετανία, Αυστραλία κλπ κλπ κλπ)

  8. 1. Ισπανία
    2. Τσεχία
    3. Εσθονία
    4. Αυστραλία
    5. Ηνωμένο Βασίλειο
    6. Αλβανία
    7. Κροατία
    8. Γαλλία
    9. Ιταλία
    10. Ρουμανία
    11. Σλοβενία
    12. Μαυροβούνιο
    13. Λετονία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ