ΓΕΩΡΓΙΑ: Με τραγούδι στη Γεωργιανή γλώσσα στο Τελ Αβίβ!

Με την ολοκλήρωση του τέταρτου live show του «Georgian Idol» χθες (δείτε εδώ), μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Γεωργίας στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Οι υπεύθυνοι του GPB, του τηλεοπτικού φορέα που διοργανώνει το «Georgian Idol» επιβεβαίωσαν ότι η Γεωργία θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό της Eurovision με τραγούδι στη Γεωργιανή γλώσσα.

Ο Tinatin Berdzenishvili, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του GPB, αλλά και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Georgian Idol» , δήλωσε χθες κατά την διάρκεια του show:

Η Eurovision προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τραγούδια στη μητρική τους γλώσσα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να σας πω ότι η Γεωργία θα παρουσιάσει στον διαγωνισμό για το τρέχον έτος τραγούδι στη Γεωργιανή γλώσσα

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Γεωργία θα εκπροσωπηθεί με τραγούδι στη γεωργιανή γλώσσα. Το ίδιο είχε συμβεί με τραγούδι πλήρως ή εν μέρει στη Γεωργιανή γλώσσα το 2012 και το 2018.

Μια κριτική επιτροπή επτά ατόμων αξιολογεί επί του παρόντος τα τελικά δώδεκα τραγούδια που είχαν επιλεγεί από τη διαδικασία υποβολής. Εργάζονται για να επιλέξουν μια τελική σειρά τραγουδιών για τους φιναλίστ του «Georgian Idol» . Στην κριτική επιτροπή είναι:

  1. Davit Evgenidze
  2. Nodiko Tatishvili
  3. Zura Ramishvili
  4. Giorgi Asanishvili
  5. Manana Morchiladze
  6. Lana Kutateladze
  7. Khatuna Koberidze

Η κριτική επιτροπή δεν θα γνωρίζει ποιος έχει γράψει τα τραγούδια και θα κρίνει κάθε τραγούδι σε ένα σύστημα 10 πόντων. Τα τραγούδια που θα έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα ερμηνευτούν από τους τέσσερις φιναλίστ του «Georgian Idol»

Ας θυμηθούμε τις συμμετοχές του 2012 και του 2018 όπου ακούστηκε η Γεωργιανή γλώσσα στον διαγωνισμό της Eurovision


Anri Jokhadze – I’m A Joker – 2012

Ethno-Jazz Band Iriao – For You  -2018

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Γεωργίας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision με τραγούδι στη Γεωργιανή γλώσσα;

[Πηγή: GPB]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ