ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με τους Zala Kralj και Gašper Šantl στο Τελ Αβίβ!

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Λουμπιάνα της Σλοβενίας ο φετινός τελικός του ΕΜΑ 2019! Νικητές αναδείχθηκαν οι Zala Kralj & Gašper Šantl με το τραγούδι Sebi και θα εκπροσωπήσει την Σλοβενία στο Τελ Αβίβ!

Το show ξεκίνησε στις 20:00 CET και μεταδόθηκε από το RTVSLO. Η βραδιά άνοιξε με την Adja Smrekar να μας υποδέχεται με την περσινή συμμετοχή της χώρας Hvala ne! Εν συνεχέια, έγινε η παρουσίαση της 3μελούς κριτικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους Lea Sirk, Darja Švajger και Vladimir Graić.

Το Show

H live παρουσίαση των 10 υποψηφίων τραγουδιών δεν άργησε να ξεκινήσει. Τα 10 τραγούδια παρουσιάστηκαν επί σκηνής με την εξής σειρά:

Kim – «Rhythm Back To You»

Renata Mohorič – «Three Bridges»

René – «Ne Poveš»

Fed Horses – «Ti Ne Poznaš Konjev»

Ula Ložar – «Fridays»

Lumberjack – «Lepote Dna»

Okustični – «Metulji Plešejo»

Inmate – «Atma»

Zala Kralj & Gašper Šantl – «Sebi»

Raiven – «Kaos»

Η Ψηφοφορία

Η επιλογή του φετινού εκπροσώπου της Σλοβενίας έγινε σε δύο φάσεις. Αρχικά, η 3μελής επιτροπή επέλεξε ανάμεσα από τα 10 τραγούδια της βραδιάς, τα 2 επικρατέστερα. Κάθε μέλος, βαθμολόγησε τα τραγούδια από 1 έως 5.

Τα δύο τραγούδια τα οποία επέλεξε η 3μελης για να διαγωνιστούν στο SuperFinal ήταν:

  1. Zala Kralj & Gašper Šantl – «Sebi»
  2. Raiven – «Kaos»

Μετά την ψηφοφορία του κοινού το οποίο καθόρισε αποκλειστικά το τελικό  αποτέλεσμα, νικητές αναδειχθηκαν οι Zala Kralj & Gašper Šantl με ποσοστό 72,89%!

Interval Act

Κατά την διάρκεια του τελικού εμφανίστηκαν επί σκηνής, η νικήτρια του ΕΜΑ 2018 και εκπρόσωπος της χώρας στη Λισαβόνα Lea Sirk, όπως και οι  InoT και Smaal Tokk.

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Σλοβενίας για τη Eurovision 2019; Θα καταφέρει ένα ανάλογο αποτέλεσμα με το περσινό, χειρότερο ή καλύτερο;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της συμμετοχής της Σλοβενίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή – Φωτογραφία: RTVSLO]
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα απλό και συναισθηματικό τραγούδι (αλλά τραγούδι, με αρχή, μέση και τέλος), κέρδισε πάνω σε ένα ασυνάρτητο συνονθύλευμα ασύνδετων εφέ που είχαν ως στόχο μόνο τον εντυπωσιασμό, και ας το τραγουδούσε μία πολύ δημοφιλής τραγουδίστρια. Σοφή επιλογή από το Σλοβένικο κοινό.

    • Να βάλουμε και κανένα μπαλετάκι; To τραγούδι είναι έτσι φτιαγμένο, αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Λιτό και υποτονικό. Και αυτή η διαφορετικότητα από όλα τα υπόλοιπά είναι και το όπλο του για να ελπίζει ότι θα ξεχωρίσει.

  2. Το khaos που έβλεπα να θαυμάζετε τόσο,δεν μου άρεσε..Πέρα απ το οτι θύμιζε το περσινό,η εμφάνιση ήταν κακή
    Σε ένα τραγούδι με το όνομα αυτό δεν κάθεσαι απλά σαν κούτσουρο και κάνεις πόζες..

    Το τραγούδι που κερδισε καλούτσικο

  3. Ότι πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα ..
    Θέλει δουλειά το στήσιμο στην σκηνή ,αν και Μαρεσει αυτό το αμήχανο που βγάζουν ..όποτε πρέπει να το δουλέψουν σίγουρα σκηνοθετικά για να βγει καλό στις οθόνες !

  4. Ευχάριστο τραγουδάκι. Ο ρυθμός μου θυμίζει παρα πολύ το Say It Right της Nelly Furtado. Πάντως μεγάλο σοκ το ότι δεν πήγε η Raiven. Για το Τελ Αβιβ πρέπει να δουλέψουν το staging αλλιώς κινδυνευει να περάσει απαρατήρητο, όπως πολλές φορες έχει γινει με τις σλοβενικές συμμετοχές.
    Έχω να πω πως είναι η 1η συμμετοχή φέτος, μετά της Αλβανίας που μου αρέσει σαν άκουσμα
    Καλή επιτυχία Σλοβενία!!

  5. Ως σύνθεση και ενορχήστρωση το βρίσκω πολύ όμορφο, συναισθηματικό αλλά όχι μελό, με σύγχρονο ήχο και ενδιαφέρουσα πρόταση. Κάτι με χαλάει και νομίζω είναι η ερμηνεύτρια και τα φωνητικά της. Μου βγάζει μια αμηχανία και ένα άγχος και έλλειψη σιγουριάς. Μπορεί όμως και έτσι να ήθελα να το αποδώσουν. Θα το συνέκρινα λίγο με την περσινή συμμετοχή της Πορτογαλίας ως προς την αίσθηση που μου αφήνει. Δεν έχω κάποια άλλη συμμετοχή πρόχειρη που να μου την θυμίζει.

    Συνοψίζοντας μου αρέσει και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον κομμάτι.

  6. Αδύναμο, αλλά το νιώθεις αληθινό. Η αμηχανία τους σε αγγίζει κάπως. Νιώθεις ότι η ερμηνεύτρια βγήκε απλά να τραγουδήσει κάτι που νιώθει και όπως φαίνεται άγγιξε και τους Σλοβένους. Το beat έχει ενδιαφέρον, είναι ατμοσφαιρικό και πολυεπίπεδο. Μπράβο, από τα καλύτερα μέχρι τώρα!

    • σκεφτομουν τι μ αρεσει και ειναι ακριβως αυτο που εγραψες…. η αμηχανια τους σ’ αγγιζει

  7. Ωραίος ρυθμός, ίσως το καλύτερο απ’ όσα έχουν βγει μέχρι τώρα. Στα συν η αθωότητα που αποπνέει και η μουσική. Στα πλην η σκηνική παρουσία. Νομίζω πως με μια έξυπνη παρουσίαση (μια σύγχρονη χορογραφία – όχι μπαλέτο) η οποία να συνδέει το δίδυμο και συναισθηματικά, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Με αυτή τη μορφή, δυστυχώς, θα περάσει απαρατήρητο φοβάμαι.

  8. Η αλήθεια είναι πως είχα εντυπωσιαστεί με το τραγούδι των inmate, δεν είχε να ζηλέψει από hard rock κομμάτια διάσημων συγκροτημάτων, στο live όμως δεν ήταν τόσο καλό

  9. Συμπαθητικό αλλά κάπως μονότονο και αυτό είναι που κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει να περάσει απαρατήρητο χωρίς μια πολύ έξυπνη σκηνική παρουσίαση. Με την τραγουδίστρια να τραγούδαει τόσο άνευρα και μια γλώσσα που κανείς δεν καταλαβαίνει πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει το bathroom break πολλών…
    Όπως και να έχει καλή τους επιτυχία, ελπίζω να μας εκπλήξουν με ένα καλό στήσιμο.

    • Θαρώ πως η επιλογή της Ντούσκα είναι θείο δώρο, μη γελιώμαστε, οι παλιοί ποιοτικοί καλλιτέχνες δύσκολα θα πήγαιναν στη γιουροβίζιον. Εκτός από την Αρβανιτάκη ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι ποιότικοτεροι καλλιτέχνες τους οποίους αμφιβάλω ότι όλοι εσείς γνωρίζετε… ας πούμε η Νένα Βενετσάνου ή ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

      • Αγαπητέ αναγνώστη υπάρχει και άλλος αναγνώστης με το ίδιο ψευδώνυμο (spyros83), οπότε σε περίπτωση που είναι απλά σύμπτωση δεν υπάρχει θέμα, ωστόσο αν γίνεται για πρόκληση καλό θα ήταν να σταματήσει. Ευχαριστούμε.

  10. Μου έβγαλε το ίδιο συναίσθημα που μου είχε βγάλει κάποτε και το amar pelos dois με την Πορτογαλία . Ασυνήθιστο τραγούδι, ασυνήθιστο στήσιμο στη σκηνή και ασυνήθιστη χώρα στον διαγωνισμό (χαμηλό προφίλ, σπανίως τραβάει τα βλέμματα και σπανίως συζητιέται ούτε για κάτι ακραία θετικό, ούτε αρνητικό). Αυτή είναι και η δύναμη της συγκεκριμένης συμμετοχής ότι παρόλα τα παραπάνω δεν προκαλεί απλά για να προκαλέσει αλλά παρόλα αυτά έχει δικιά της ταυτότητα. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν τα πάει ”ασυνήθιστα” καλά τον Μάιο και φέρει στην Σλοβενία την πρώτη της νίκη.

  11. Επιτέλους μια συμμετοχή με καλλιτεχνικό βάρος και ποιότητα. Η ερμηνεύτρια φαίνεται αμήχανη αλλά έτσι και αλλιώς η σκηνική παρουσία δεν έχει καμιά σημασία όταν υπάρχει ποιότητα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ