ΙΣΠΑΝΙΑ: Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού το “La Venda”!

Πριν από λίγο ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας RTVE ανακοίνωσε την ανάθεση στον Έλληνα χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό την καλλιτεχνική διεύθυνση του “La Venda” με τον Miki στη σκηνή του Τελ Αβίβ!

Μια πολύ σημαντική είδηση για τον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο μας έρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο και από μία από τις Big 5 του διαγωνισμού της Eurovision, την Ισπανία! Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ένας επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αναλαμβάνει να επιμεληθεί επί σκηνής τη φετινή Ισπανική συμμετοχή. Ως γνωστόν, ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο θεσμό δύο φορές καθώς ήταν υπεύθυνος για τη σκηνική επιμέλεια και χορογραφία που έδωσε τη νίκη στη Ρωσία το 2008 με τον Dima Bilan και φυσικά στην Ελλάδα το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου.

Η καλλιτεχνική ομάδα της ισπανικής συμμετοχής συμπληρώνεται με την Mamen Márquez ως μουσική σκηνοθέτιδα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Ο Φωκάς Ευαγγελινός είναι πολύ ικανοποιημένος με τη συμμετοχή του στην ισπανική εκπροσώπηση, δηλώνοντας:

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μου με την Ισπανία στη Eurovision 2019. Ο Miki είναι πολύ ταλαντούχος και είναι ένα πολύ χαμογελαστό πρόσωπο

Λίγα λόγια για τον Φωκά Ευαγγελινό

Γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1963, ο Έλληνας χορογράφος ήταν υπεύθυνος για τη συμμετοχή διαφόρων χωρών (Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία) σε πολλές διοργανώσεις του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Έχει πετύχει τη νίκη δύο φορές, όπως ειπώθηκε, και έχει φτάσει σε υψηλές θέσεις στο top10 9 φορές! Επιπλέον, ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2006 καθώς και πολλών ελληνικών τελικών επιλογής για τη Eurovision.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορογράφος το 1991 και από τότε συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου. Το 1996 ίδρυσε τη δική του σχολή χορού στην Αθήνα. Από το 2002 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο “Κούλα Πράτσικα” (μια ηγετικής μορφής του χορού). Στα χρόνια αυτά έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης σκηνοθετήσει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά βραβεία, σειρές, βίντεο κλιπ, μουσικές παρουσιάσεις, συναυλίες και διεθνείς εκδηλώσεις.

2018 – 10η θέση – Μολδαβία:  DoReDoS – “My Lucky Day”

2016 – 3η θέση – Ρωσία:  Sergey Lazarev – “You are the one”

2014 – 7η θέση – Ρωσία: Gemelas Tolmachevy – “Shine”

2013 – 2η θέση – Αζερμπαϊτζάν: Farid Mammadov – “Hold me”

2009 – 7η θέση – Ελλάδα: Σάκης Ρουβάς – “This is our night”

2008 – 1η θέση – Ρωσία: Dima Bilan – “Believe me” και 2η θέση – Ουκρανία: Annie Lorak – “Shady Lady”

2007 – 6η θέση – Λευκορωσία: Dmitry Koldun – “Work your magic”

2006 – 2η θέση – Ρωσία: Dima Bilan – “Never let you go”

2005 –  1η θέση – Ελλάδα: Έλενα Παπαρίζου – “My number one”

2004 – 3η θέση – Ελλάδα: Σάκης Ρουβάς – “Shake it”

Πηγή: RTVE

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Moνο μπραβο και συγχαρητηρια στον Φωκα !
    Εχει αποδειξει χρονια τωρα οτι ο ανθρωποs αξιζει και το εχει!!!

  2. Μπραβο στον Φωκα που ανοιγεται και σε αλλες αγορες περα αυτων του ανατολικου μπλοκ… Επισης απο οτι φαινεται η ισπανια θα δει τη 10αδα μετα απο χρονια… Αφου ενα μεγαλο τους προβλημα τοσα χρονια ηταν η σκηνικη παρουσια!!

    • Εγω νομιζω οτι παιζει να δει και 5αδα.Το τραγουδι ειναι ξεσηκωτικο,μαζι με μια πολυ καλη σκγνικη παρουσια μπορει να κανει πολλα.Επισης τα τελευταια χρονια ειναι και στην μοδα τα ισπανοφωνα τραγουδια οποτε ισως και να πριμοδοτηθει απο τις επιτροπες!!!!

  3. Ενα μέτριο τραγουδι, ενας μετριος τραγουδιστης αλλα μπορει αν το δουλεψουν σωστα να μεταδωσει κατι το κεφατο που να παρασυρει. Εχει κατι το ευχαριστο ο τυπακος που σε κανει να χαμογελας.

  4. Τί να χορογραφήσεις σε αυτό το τραγούδι; Όλη του η ουσία είναι ακριβώς η αίσθηση του ‘χύμα’ και του αυθόρμητου.

  5. Ρε παιδιά δεν ήταν ο χορογράφος του dima bilan to 2008 . Απλά του έδωσε δύο τρεις συμβουλές μην λέμε ότι θέλουμε.

  6. Οταν ο ανθρωπος ειναι επαγγελματιας και κανει σωστη και προσεγμένη δουλειά ……… Συγχαρητηρια στον Φωκα μας!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ