ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Festival da Canção 2019!

O κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας, RTP έχει ήδη ανακοινώσει (δείτε εδώ) τα ονόματα καθώς και τη σειρά εμφάνισης των των δεκαέξι υποψηφίων υποψήφιων στους ημιτελικούς του εθνικού διαγωνισμού της χώρας Festival da Canção 2019. Μέσα από το διαγωνισμό αυτό θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Χθες ανακοίνωσε τα ονόματα των επτά μελών – ειδικών της κριτικής επιτροπής των δύο ημιτελικών που θα λάβουν χώρα αύριο 16 Φεβρουαρίου και το επόμενο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στα στούντιο του RTP στη Λισαβόνα.

Ο Júlio Isidro είναι και πάλι Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που επέλεξε το RTP για να αξιολογήσει τα τραγούδια του διαγωνισμού στους ημιτελικούς. Συγκεκριμένα η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Júlio Isidro : ραδιοφωνικός παραγωγός και προσωπικότητα της Πορτογαλικής τηλεόρασης, που συμμετέχει για τρίτη φορά την επιτροπή των ειδικών για τους ημιτελικούς του Festival da Canção.
  • Rita Redshoes : τραγουδίστρια και συνθέτρια, που συνέθεσε τη συμμετοχή της Deolinda Kinzimba’s “O que eu vi nos meus sonhos” στο Festival da Canção 2017.
  • Álvaro Costa : ραδιοφωνικό παραγωγό, DJ και τηλεοπτικό παρουσιαστή.
  • Isaura : στιχουργός και συνθέτρια του τραγουδιού “O Jardim” που νίκησε στο περσινό Festival da Canção 2018 και το οποίο μαζί με την Claudia Pascoal ερμήνευσε στον Μεγάλο Τελικό της Λισαβόνας.  Επίσης, κυκλοφόρησε το πρώτο διεθνές άλμπουμ της Human.
  • Maria João: τραγουδίστρια της Jazz και σκηνοθέτις, η οποία το 2015 κυκλοφόρησε το  άλμπουμ Plástico.
  • Pedro Penim : Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Praga της Λισαβόνας. Παρουσίασε επίσης το Blue Carpet καθώς και τις press conferences στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018.
  • Selma Uamusse :Τραγουδίστρια με καταγωγή από τη Μοζαμβίκη που έζησε και εργάστηκε στην Πορτογαλία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της ήταν το άλμπουμ της “Mati” το 2018.

Ο τρόπος ψηφοφορίας θα παραμείνει όπως ήταν και πέρσι (50% από televoting και 50% από κριτική επιτροπή).

O Τελικός που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου θα διεξαχθεί και φέτος εκτός της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας Λισαβόνας, στο Portimão Arena.

Παρουσιαστές των show θα είναι:

Πρώτος ημιτελικός – Tânia Ribas de Oliveira και Sónia Araújo
Δεύτερος ημιτελικός – Jorge Gabriel και Carlos Malato
Μεγάλος Τελικός – Filomena Cautela και Vasco Palmeirim

Επίσης, η Inês Lopes Gonçalves θα βρίσκεται ως παρουσιάστρια στο Green Room και τις τρεις βραδιές.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019.

[Πηγή – φωτογραφία: RTP / OGAE Greece]


Η Ιστορία της Πορτογαλίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό, από τις οποίες στις 42 συμμετείχε στο Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 1964 («Oração» / António Calvário – 13η θέση (τελευταία) με 0 βαθμούς).
  • Έχει απουσιάσει από το διαγωνισμό 5 φορές, οι 4 ήταν από το 2000 και μετά (1970, 2000, 2002, 2013 και 2016).
  • Έχει μία νίκη το 2017 με τον Salvador Sobral και το «Amar Pelos Dois».
  • Έχει τερματίσει στην τελευταία θέση 4 φορές (1964, 1974, 1997 και 2018), ενώ τις δύο φορές (1964, 1997) έχει λάβει μηδέν βαθμούς!
  • Στην ψηφοφορία τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ τους περισσότερους τους έχει λάβει από Γαλλία και Ισπανία.

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ