Γ. Καπουτζίδης – Μ. Κοζάκου οι σχολιαστές της Eurovision 2019 για την ΕΡΤ!

Έπειτα από αρκετές ημέρες αναμονής, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το όνομα της εκπροσώπου της χώρας μας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ανακοίνωση έγινε επισήμως μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ενώ η κρατική τηλεόραση συνόδευσε την ανακοίνωση με ένα επίσημο Δελτίο Τύπου που στάλθηκε γραπτώς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πέρα από το όνομα της Katerine Duska ως την εκπρόσωπο της χώρας μας στον φετινό διαγωνισμό, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως και τα ονόματα των δύο σχολιαστών για τις τρεις βραδιές του διαγωνισμού για χάρη της κρατικής τηλεόρασης. Ο λόγος για τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Κοζάκου, οι οποίοι έπειτα από ένα χρόνο απουσίας (2018) επιστρέφουν και πάλι πίσω από τα μικρόφωνα, περιγράφοντας τον διαγωνισμό της Eurovision για όλους τους Έλληνες και όλους τους τηλεθεατές της ΕΡΤ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

Ηθοποιός και σεναριογράφος, o Γιώργος Καπουτζίδης έχει γράψει και πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ για το θέατρο έχει διασκευάσει γνωστά μιούζικαλ. Αυτή την περίοδο γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο, που θα «ανέβει» τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στην τηλεόραση παρουσιάζει τα τελευταία τρία χρόνια δημοφιλές μουσικό talent show και έχει μεταδώσει έξι φορές ως τώρα το διαγωνισμό της Eurovision, το 2006 με τη Ζέτα Μακρυπούλια  και από το 2013 έως το 2017 με τη Μαρία Κοζάκου, δημιουργώντας ένα δίδυμο που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως αυτά τα χρόνια. Το 2006, 2013 και 2014 ήταν συμπαρουσιαστής του Ελληνικού Εθνικού τελικού, για την επιλογή του τραγουδιού στο διαγωνισμό.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

Η Μαρία Κοζάκου είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στις πρωινές ζώνες – σήμερα στο 9 με 10 του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες συμμετέχει σε εγχώρια και ευρωπαϊκά fora για την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, είναι Chief Editor στο Media Literacy Institute για την προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Ενημέρωσης. Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 2001, έχει παρουσιάσει τις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics, σημαντικά καλλιτεχνικά και επιστημονικά γεγονότα, ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά τη Eurovision για την Ελληνική Ραδιοφωνία το 2006. Ως το 2010 συνέχισε να παρουσιάζει για το Ραδιόφωνο και το 2011 έγινε η φωνή και της τηλεοπτικής μετάδοσης, αρχικώς μόνη και από το 2013 με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Πως κρίνετε την επιστροφή του διδύμου “Καπουτζίδης-Κοζάκου” στη θέση των σχολιαστών του διαγωνισμού; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αποστολή της Ελλάδας στη Eurovision 2019!

Πηγή: ΕΡΤ 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ,λέμε τα αρνητικά π.χ. (ΣΥΡΙΖΑ,ψευτοκουλτούρα,αποτυχίες,αποκλεισμοί κ.λ.π.) όλα αυτά είναι όντως αλήθειες ας πούμε και τα θετικά.Ότι πιο σωστό όσο αναφορά την επιλογή Κοζάκου-Καπουτζίδη.ΜΠΡΑΒΟ!!!

  2. Ευτυχές το ότι επέστρεψαν, αλλά πρέπει να περιορίσουν τον συνεχή παρείστικο χαβαλέ και το έμμεσο ή μη θάψιμο στις συμμετοχές. Ο παρουσιαστής ενός διαγωνισμού οφείλει να έχει και μία απόσταση από αυτό που παρουσιάζει, δεν σχολιάζει με φιλαράκια του στον καναπέ του σπιτιού του. Μέχρι το 2014 ήταν εξαιρετικοί, μετά άρχισε σταδιακά να αλλοιώνεται το πράγμα. Ελπίζω να επανάλθουν.

    • Εδώ συμφωνώ με το Μάριο…η Κοζάκου μόνη της το 2011 και το 2012 ήταν καταπληκτική, το 13 που πρωτοπήγε και ο Καπουτζίδης μαζί της ήταν ΟΚ, αλλά τα τελευταία χρόνια τους, κάπου ξέφυγαν! Σκεφτείτε ότι ακόμα και ο Λιζάρδος περσι μου ακούστηκε σαν ευγενικό χάδι μπροστά στους εξυπνακισμούς του Καπουτζίδη και της Κοζάκου το 17 (ειδικά τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν ανεκδιήγητοι)! Μακάρι να επανέλθουν στον πρότερο καλό εαυτό τους

  3. Πολύ καλό νέο και αυτό που τους έκανε να ξεχωρίσουν είναι αυτό το παρειστικο που νόμιζες ότι είσαι με την παρέα σου και ένας άλλος λόγος που χαίρομαι είναι επειδή οι πέρυσινοι δεν υποφέρονταν το είδα από το Rik Sat επίσης μια άλλη επιλογή για αυτό τον ρόλο αν θέλησουν να φύγουν θα ήταν ο Μουτσινάς με την Ηλιακή η και ο Μουτσινάς μόνος

      • δεν ειναι ομως ο ρολος τους εκει να κανουν χιουμορ η προσωπικα τους σχολια αλλα να παρουσιαζουν τα τραγουδια. και ναι ξερω οτι κ στο εξωτερικο πολλοι σχολιαζουν ετσι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και ωραιο

      • Διαφωνώ, ξεκίνησαν με μία μετρημένη και εύστοχη χιουμοριστική προσέγγιση και κατέληξαν σε έναν βομβάρδισμο από ατάκες πάνω σε ατάκες και άλλες ατάκες, πολλές από αυτές κακόβουλες για συμμετοχές που δεν συμπαθούσαν, και εν τέλει ελάχιστη ουσιαστική περιγραφή του τι παρακολουθούμε.

  4. Αγαπαμε την Μαρια Κοζακου και τον Γιωργο Καπουτζιδη και μπραβο που η ΕΡΤ τους ανεθεσε ξανα τον σχολιασμο της Eurovision

  5. Η αλήθεια, ως προς την αντιληψή μου πάντα, είναι κάπου στη μέση. Ναι χαιρόμαστε που επιστρέφουν αυτοί στο σχολιασμό αλλά όντως από ένα σημείο και μετά σχολίαζαν πολλά παραπάνω απ’ όσα έπρεπε και με περισσή καυστικοτητα και προσθήκη προσωπικού γούστου. Αγαπώ το χιούμορ και την ατάκα του Καπουτζιδη αλλά με ενοχλεί το μπούρου μπούρου αλλά και το στυλακι που μου βγάζει η Κοζάκου. Στα πολύ θετικά το παρεΐστικο στυλ, η εμπειρία και των δύο και η αγάπη του Γιώργου για το θεσμό και οι γνώσεις του ως προς αυτόν αλλά καλό είναι να μην ξεπερνιούνται κάποια όρια. Προσωπικά βρίσκω μεγαλύτερο το θετικό πρόσημο στην επιστροφή αυτού του διδύμου γιατί έχουν δει και κυρίως έχουν ακούσει πολλά τ’αυτια μας από προηγούμενους σχολιαστές. Τουλάχιστον ο Καπουτζίδης δε θα αποκαλέσει τους γείτονες “Βόρεια Μακεδονία”…

    • Μην παίρνεις και όρκο. Πάντα στο λόγο του προσπαθεί να περάσει διάφορα μηνύματα πετώντας ατάκες που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Γκέμπελς. Η προπαγάνδα που έκανε πχ το 2016 υπέρ της Ουκρανίας είχε χτυπήσει κόκκινο. Αυτό που με εξόργησε ήταν όταν τον άκουσα να προσφωνεί (και να το επαναλαμβάνει άλλες 2 φορές) μια Φιλιππινεζούλα & μια κοπελίτσα από κάποια ΄χώρα της Αφρικής σε ένα από τα battles στο περσινό The Voice ως “δύο υπέροχες Ελληνίδες απο άλλες ηπείρους”. Θυμάμαι ακόμα όταν η Φιλιππινεζούλα περνούσε από τα Auditions και δεν σταύρωνε ούτε νότα, ο Καπουτζίδης έκανε μονος του διάλογο με την οικογένειά της γιατι φαινόταν ότι οι άνθρωποι δε μιλούσαν Ελληνικά. Την τελευταία στιγμή γυρισε η Παπαρίζου και η κοπελίτσα αρχίσε να χοροπηδάει από τη χαρά της και να μιλάει στα Αγγλικά. Όταν ρώτησε η Παπαρίζου από που είναι απάντασε η μιρκή ότι είναι από τις Φιλιππινες αλλά γεννήθηκε & μεγάλωσε στην Ελλαδα. Και πετάει η Παπαρίζου την ατάκα: “Γεννήθηκες εδώ; Τότε γιατι μου μιλάς στα Αμερικάνικα;”

  6. Βάλτε να ακούσετε BBC που ο Graham Norton σχόλιαζει τα πάντα και μετά έλατε.Μια χαρά δίδυμο είναι.Ολο τους έξυπνους κάνετε στα σχόλια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ