ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού του «Söngvakeppnin 2019»!

Ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά ο Δεύτερος Ημιτελικός γύρος του Söngvakeppnin 2019, του εθνικού τελικού της Ισλανδίας, που έλαβε χώρα στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói, στο Reykjavík! 

Το show ξεκίνησε στις 21:45 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδος). Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Fannar Sveinsson και o Benedikt Valsson ενώ η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας, RÚV.

Πέντε συμμετοχές διαγωνίσθηκαν στον αποψινό ημιτελικό, από τις οποίες μόλις οι δύο κατάφεραν να κερδίσουν το εισιτήριο για τον γύρο του μεγάλου Τελικού που θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου 2019!

Οι συμμετοχές που διαγωνίσθηκαν σήμερα, με τη σειρά που εμφανίστηκαν, ήταν:

  1. «Jeijó, keyrum alla leið» – Elli Grill, Skaði, Glymur
  2. «Þú bætir mig»  Ívar Daníels
  3. «Helgi»  Heiðrún Anna Björnsdótt
  4. «Betri án þín» – Tara Mobee
  5. «Hvað ef ég get ekki elskað?» – Friðrik Ómar

Καλεσμένη στον δεύτερο Ημιτελικό ήταν η ανερχόμενη Bríet η οποία μεταξύ άλλων, τραγούδησε και μια διασκευή του “Euphoria” της Loreen.

Οι δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στον γύρο του μεγάλου τελικού, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι:

  1. «Hvað ef ég get ekki elskað?» – Friðrik Ómar
  2. «Betri án þín» – Tara Mobee

Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του RÚV αποφάσισαν για φέτος να κάνουν χρήση της wildcard συμμετοχής για τον Τελικό, κάτι που επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Söngvakeppnin. Η wildcard συμμετοχή που επιλέχθηκε είναι το τραγούδι «Ég á mig sjálf» της Kristina Skoubo Bærendsen, το οποίο είχε διαγωνιστεί τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού.

Πως κρίνετε τις δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό γύρο του «Söngvakeppnin 2019» από τον αποψινό Δεύτερο Ημιτελικό αλλά και τη χρήση της wildcard συμμετοχής; 

 

Το ραντεβού ανανεώνεται για το μεθεπόμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 στη διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού του Söngvakeppnin 2019, με πέντε συνολικά συμμετοχές να διεκδικούν το εισιτήριο για το Tel Aviv! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019! 

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Περίμενα να προκριθεί ο Ívar Daníels στη θέση της Tara Mobee. Τη πρόκριση του Friðrik την είχα δεδομένη 10000%. Αν θέλουν να ρισκάρουν οι Ισλανδοί φέτος και να φλερτάρουν με τη πρόκριση στον Τελικό, θα πρέπει να στείλουν τους Hatari. Αλλιώς, τον Friðrik (που όμως χλωμό να περάσει τελικό)

      • Συμφωνώ απόλυτα. Επίσης συμφωνώ ότι μόνη τους ελπίδα είναι οι Hatari. Αλλά θα ήθελα να τραβήξουν τα βλέμματα με το industrial punk rock που αντιπροσωπεύουν και δεν έχουμε ξαναδεί στην Eurovision. Η αλλόκοτη εμφάνιση τους, πιστεύω, μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ στις εντυπώσεις που θ αφήσουν.

  1. Ο Fridrik πέρασε ήδη πρώτος στα στοιχήματα, και προτιμώ την τυπική του συνταγή από την τερατωδία που εν τέλει θα περάσει τα εντελώς λάθος μηνύματα στο εντελώς λάθος μέρος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ