EUROVISION 2019: Ειδικά λεωφορεία για την αργία του Σαββάτου!

φωτογραφία: esckaz

ΟΔήμος του Τελ Αβίβ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ με σκοπό τη λειτουργία ειδικών λεωφορείων για τις 17 και 18 Μαΐου, όταν δηλαδή ισχύει η αργία του Σαββάτου για τους Εβραίους.

Τα λεωφορεία

Τη λειτουργία των γραμμών θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Μεταφορών εξαιτίας του Σαββάτου. Στη διάρκεια του Διαγωνισμού τα λεωφορεία αυτά θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες διαδρομές.

Η μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι οι μεταφορές, ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν αναμένονται χιλιάδες τουριστών να καταφθάσουν στο Συνεδριακό Κέντρο και να φύγουν ξανά.

Δήμος Τελ Αβίβ-Γιάφα

Η αργία του Σαββάτου

Η αργία του Σαββάτου (Shabbat) ξεκινάει λίγα λεπτά πριν τη δύση του ηλίου την Παρασκευή και λήγει το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την παράδοση, μέχρι την εμφάνιση τριών αστέρων στον ουρανό.

Η αργία του Σαββάτου σημαίνει αποχή από δραστηριότητες, όπως καλλιέργεια της γης, πλύσιμο, ράψιμο, κατασκευή κτιρίων, άναμμα και σβήσιμο φωτιάς κλπ. Επίσης απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων, μιας και για την εκκίνηση των μηχανών τους δημιουργείται σπίθα, άρα άναμμα φωτιάς. Η εξαίρεση γίνεται μόνο για λόγους σωτηρίας μιας ζωής.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρε αφήστε τα λεωφορεία και πείτε μας τι θα γίνει πια με την ελληνική συμμετοχή και με τους χορηγούς έλεος

  2. Οτι να ναι λέμε.. Απορώ με την EBU πως άφησαν να παει η Eurovision εκεί… Ούτε εισιτήρια για τους φανς ουτε ελευθερία θα υπάρχει… Γεμάτο στρατό θα ειναι το Τελ α βιβ… Δε πάνα φερουν να τραγουδήσει ολη την Αμερική για μένα είναι μια απ τις χειρότερες οργανώσεις που έγιναν ποτέ.
    Βλέπω να μην ξανακερδισει το Israhell ουτε σε 100 χρόνια.

  3. Θεε μου έλεος με αυτές τις θρησκοληψίες! Αυτά τους πάνε πίσω, δεν το καταλαβαίνουν; Εμ να γιατί πρέπει να επιλεγεται εν τέλη πολύ προσεκτικά ο τόπος που θα αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει μια τέτοια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ