ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αποτελέσματα του Β’ ημιτελικού του «Selecţia Naţională 2019»!

 

Ο δεύτερος ημιτελικός της Ρουμανίας, Selecţia Naţională 2019, που έλαβε χώρα στην πόλη Arad, στο Sports Hall «Victoria», μόλις ολοκληρώθηκε. Η βραδιά ξεκίνησε με την χορευτική ομάδα Unique Dance Studio.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Aurelian Temisan και Ilinca Abram ενώ παρόντες ήταν ο Adi Cristescu, ο Mihai Georgescu (Miţă), η Crina Mardare, ο Andy Platon και ο Mugurel Vrabete ως μέλη της κριτικής επιτροπής των υποψήφιων συμμετοχών.

Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν με την εξής σειρά:

1) 2 GENTSIelele
2) Saizescu GeorgianaTears
3) Olivier KayeRight Now
4) XONIADiscrete
5) THE MIXY WELDERSMake Me Your Man
6) Johnny BadulescuGive Up Now
7) ECHOESHigh Heels On
8) ALDO BLAGAYour Journey
9) Letitia Moisescu Elena & Sensibil BalkanD A I N A
10) Laura BretanDear Father
11) Ester PeonyOn A Sunday
12) Linda TeodosiuRenegades

 

Η πρόκριση των πρώτων 5 συμμετοχών, ήταν αποτέλεσμα της βαθμολογίας που έδωσε η κριτική επιτροπή, ενώ το 6ο τραγούδι που πέρασε στον τελικό, βγήκε μετά από ψηφοφορία κοινού. Η εθνική κριτική επιτροπή βαθμολόγησε με κλίμακα 12-1. Το κοινό είχε στην διάθεση του 30 λεπτά για να ψηφίζει και επιλέξει ένα από τα τραγούδια που θα περάσει στον τελικό.

Οι 5 υποψήφιοι που πέρασαν στον τελικό από την κριτική επιτροπή είναι:

  1. Olivier Kaye – Right Now
  2. Letitia Moisescu Elena & Sensibil Balkan – D A I N A
  3. Laura Bretan – Dear Father
  4. Ester Peony – On A Sunday
  5.  Linda Teodosiu – Renegades

 

Το κοινό επέλεξε να δώσει το εισιτήριο για τον τελικό, στο υποψήφιο τραγούδι:

  • ALDO BLAGA – Your Journey

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού για τον τελικό του Selecţia Naţională 2019, την επόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου!

Το πρόγραμμα του Selecţia Naţională 2019:

Semifinal 1: 27 Ιανουαρίου

Semifinal 2: 10 Φεβρουαρίου

Final: 17 Φεβρουαρίου

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η laura έχει φωνάρα αλλά σήμερα μου φάνηκε πολύ μέτρια και το τραγούδι live δεν έχει τόσο δυναμική όσο στο videoclip . δυστυχώς τα περισσότερα τραγούδια με όπερα στο live χάνουν κατά πολύ . Δύσκολο να κερδίσει την Eurovision . Πρέπει να αλλάξει την Παρουσία της κατά πολύ . Όσο για τα άλλα τραγούδια που διαγωνίστηκαν σήμερα no comment. Και εμείς εδώ στο ogae να μαζευόμασταν και να γράφαμε ένα τραγούδι για πλάκα πιο καλό θα ήτανε . Lol

  2. Η Laura ήταν πολύ καλή, πάντα με δεδομένο ότι είναι 16 χρονών, με εξαίρεση ένα μικρό σημείο που ‘χαθηκε’ η φωνή της (δεν ξέρω αν ήταν από δική της αδυναμία ή τεχνικό σφάλμα), αλλά στο απαιτητικό τελευταίο κομμάτι του τραγουδιού ήταν άψογη. Μου αρέσει που βγήκε σαν κοριτσάκι της ηλικίας της και όχι σαν μικρομέγαλο, μου αρέσει το στήσιμο στη σκηνή, τα γραφικά από πίσω θέλουν αλλαγή.

  3. Θα συμφωνήσω νομίζω η laura για το νεαρό της ηλικίας της ήταν αρκετά καλή και έχει και περιθώρια βελτίωσης.Το στήσιμο ο,τι πρέπει χωρίς φανφάρες ( βλ. Αυστραλία).
    Ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή στο background και ίσως ένας από τα φωνητικά να υποδυθεί τον “dear father” με ένα κοντινό στους δυο τους στο τέλος του τραγουδιού.
    Νομίζω το “dear father” θα ήταν ο,τι πρέπει για τη Ρουμανία.Γλυκο τραγούδι που προσωπικά μου βγάζει μια όμορφη αρμονια ειδικά σε συνδυασμό με τη φωνή της Laura.
    Απο τα άλλα 11 που έχουν προκριθεί μόνο το “on a Sunday” μου αρέσει,τα υπόλοιπα δεν…

    • Ρε στον θεό μιλάει, τι να ντυθεί dear father λες;; Σιγά να μην ντυθεί και οι τρεις μάγοι με τα δώρα … ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα πραγματικά χαχαχα

      • Αχ ο,τι να’ναι δεν εννοούσα να ντυθεί θεός, η κάτι τέτοιο απλώς να τη πλησιάσει και να κλείσει το τραγούδι με πλάνο των δύο….
        Αν και προσωπικά αυτά περί Θεού και γενικότερα για θρησκείες κλπ τα θεωρώ πολύ λάθος στη Eurovision, εντούτοις το τραγούδι παραμένει καλό.

  4. Που το διευκρίνησε Μάριε; εννοω στείλε αν μπορείς κάνα λινκ ή συνέντευξη να μην βγαίνουμε και διαδίδουμε και’μεις ότι να ναι…γιατί σε ό,τι συνέντευξη έχω δει εγώ το κοριτσάκι λέει οτι το τραγουδι της απευθυνεται στο θεό. Κων/νε σόρρυ λάθος μου αστειευόμουν πιο πολύ…θα’ταν πρωτότυπο πάντως παραδέξου το χαχα…Σπύρο πρώτη φορά σχολιάζω, μάλλον με μπεδεύεις με άλλον, δεν με ενδιαφερει πάντως με ποιον έχεις προηγούμενα , να μιλας καλύτερα, γιατί κριτή σχολίων βλέπω εσένα αυτήν την στιγμή

  5. “ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα πραγματικά” – σε αυτό το ποστ.
    Στο αντίστοιχο ποστ της Ιταλίας : “Φίλε Μάριε μην τους ακους. Φιλική συμβουλή σε άνθρωπο που έχει στο ψευδώνυμο τη λέξη Sweden θα σου έλεγα να είσαι στην καλύτερη επιφυλαχτικός και να μην πολυασχολείσαι με το τι γράφει”
    Δικά σου γραφόμενα δεν είναι αυτά; Εκτός κι αν πρόκειται για συνωνυμία, πράγμα λίγο δύσκολο αν συγκρίνω το ύφος των σχολίων. Εγώ λοιπόν κρίνω τα σχόλια των άλλων ή εσύ; Εγώ έχω προηγούμενα με σχολιαστές ή εσύ; Όσο για το ύφος μου, αυτό προσαρμόζεται αναλόγως της ευγένειας και των τρόπων των σχολιαστών. Όταν μπαίνει κάποιος και “κράζει” nicknames (βασικά δεν κράζεις τα ψευδώνυμα αλλά τους ανθρώπους και τις απόψεις τους) και σχόλια άλλων που μπορεί (γιατί άνθρωποι είμαστε, λάθη μπορεί να κάνουμε) να έγραψαν κάτι που δεν ευσταθεί, καλό θα ήταν να μην απαιτεί ευγένεια αν δεν την δείξει ο ίδιος πρώτα.

    • Φίλε μου πραγματικά με παρεξήγησες το ύφος μοιάζει όντως αλλά σου ξαναλέω δεν ήμουν εγώ. Ίσως να πρέπει να αλλάξω κι εγώ το ψευδώνυμο μου σε giorgos 83 ή giorgos Greece για να μην μπερδευόμαστε χαχα (χιουμοριστικά το λέω και με καλή διάθεση). Δεν θα ήθελα να το συνεχίσω πάντως γιατί νοιώθω να βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Αν θέλεις πάντως να συζητήσουμε για το τραγούδι πολύ ευχαρίστως. Εμένα μου άρεσε πολύ και μαζί με το the army of love τα θεωρώ φαβορί για πρόκριση και για κάτι καλό το Μάιο.

      • Αν σε παρεξηγησα και επρόκειτο για άλλο πρόσωπο, ζητώ συγνώμη. Απλά έμοιαζε όντως πολύ το ύφος. Και πάλι βέβαια δεν μου “πολυεκατσε” καλά το “το μακρύ και το κοντό” αλλά για να το λες εσύ, και καθώς ο λόγος είναι γραπτος (οπότε εύκολα παρεξηγησιμος), θα μείνω στα λεγόμενα σου. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει ν’ ακούσω καμία συμμετοχή της Ρουμανίας, ίσως το βράδυ αν προλάβω ακούσω τη μικρή! Από τα σχόλια πάντως, μάλλον δεν έχω χάσει και πολλά.. είναι που λείπει ο Traistariu! 😀

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ