ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού του “Söngvakeppnin 2019”!

Ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά ο Πρώτος Ημιτελικός γύρος του Söngvakeppnin 2019, του εθνικού τελικού της Ισλανδίας, που έλαβε χώρα στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói, στο Reykjavík! 

Το show ξεκίνησε στις 21:45 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδος). Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Fannar Sveinsson και o Benedikt Valsson ενώ η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας, RÚV.

Πέντε συμμετοχές διαγωνίσθηκαν στον αποψινό ημιτελικό, από τις οποίες μόλις οι δύο κατάφεραν να κερδίσουν το εισιτήριο για τον γύρο του μεγάλου Τελικού που θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου 2019!

Οι συμμετοχές που διαγωνίσθηκαν σήμερα, με τη σειρά που εμφανίστηκαν, ήταν:

  1. “Hatrið mun sigra” – Hatari
  2. “Nú og hér” – Þórdís Imsland
  3. “Samt ekki” – Daníel Óliver
  4. “Ég á mig sjálf” – Kristina Skoubo Bærendsen
  5. “Eitt andartak” – Hera Björk

Οι δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στον γύρο του μεγάλου τελικού, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι:

  1. Eitt andartak – Hera Björk
  2. Hatrið mun sigra – Hatari

Πως κρίνετε τις δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό γύρο του “Söngvakeppnin 2019”; 

 

Το ραντεβού ανανεώνεται για το επόμενο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 στη διεξαγωγή του Δεύτερου Ημιτελικού του Söngvakeppnin 2019! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019! 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά πόσο μεγάλα τα εισαγωγικά βίντεο.. έβλεπες και νομιζες πως δεν θα τελείωναν ποτέ.. Όσο για τα αποτελέσματα, αναμενόμενα. Οι hatari έχουν κάτι ξεχωριστό, εκκεντρικό, προκλητικό, extravagant και θεωρητικά θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν (ή αν μη τι άλλο, να μην ξεχαστουν) και στο Τελ Αβιβ (προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να κερδίσουν και στον τελικό) Παρ’ ολα αυτά, σαν παρουσίαση το βρήκα πολύ κιτς και bdsm για τα γούστα μου, ενώ φωνητικά με ενοχλεί η αγριοφωναρα του τραγουδιστή. Από την άλλη, η Hera ξεχώρισε για την εμπειρία της. Ήταν η μόνη που στήθηκε όπως έπρεπε στη σκηνή, σίγουρη για τον εαυτό της και σωστή στην ερμηνεία της. Το τραγούδι της ωστόσο, δυστυχώς, πολύ βαρετό.. Τα λοιπά, μου φάνηκαν πολύ ερασιτεχνικά. Κάτι σαν το σκηνικό των παρασκηνιων. Λες και βρισκονταν σε στολισμενη αποκριάτικα, παμπ εθνικής οδού.
    υ. γ. όποιος τυχόν έχει μετάφραση του τραγουδιού των hatari, πολύ θα ήθελα να τη μοιραστεί μαζί μας. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι μπορεί να λένε οι στίχοι.

      • https://lyricstranslate.com/el/hatrið-mun-sigra-hate-will-prevail.html βρήκα εδώ τη μετάφραση. Δεν ξέρω.. πολύ σκοτεινό για τα γούστα μου.. Εντωμεταξυ, διαβάζω πως επιτίθενται στο Ισραηλ ευθεως για την στάση του, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν όντως θέλουν να πάνε (θα προκαλέσουν τον Νετανιαχου μέσα στον τόπο του..?) ή απλά θέλουν να κάνουν θόρυβο. Ιδωμεν… Προβλέπω πάντως να γίνεται χαμός με το τραγούδι, όπως είχε συμβεί και με την Γεωργία το 2009.

      • Εγώ δεν διαβάζω καμία στηλίτευση της κοινωνικής βίας. Oύτε οι στίχοι του τραγουδιού περνάνε από την EBU, ούτε η σαδομαχιστική και με ναζιστικές αναφορές παρουσίαση. Το ξέρουν και οι ίδιοι και ήδη προμοτάρουν τη συμμετοχή τους ως “αυτή που θα αποκλειστεί από την EBU”. Ανοησίες δηλαδή.
        Προσωπικά βρίσκω δεύτερη και φθηνή αυτήν την προσπάθεια αυτοδιαφήμισης μέσω της πρόκλησης σε όλα τα δυνατά επίπεδα, γιατί τραγούδι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ως πρώτη ύλη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ