ΕΛΒΕΤΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία επιλογής!

Η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Ελβετίας στη Eurovision 2012 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να προχωρούν στην αξιολόγηση των συμμετοχών προκειμένου να καταλήξουν στα τραγούδια που θα προκρίνουν για τον τελικό της 10ης Δεκεμβρίου.
Η σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα του SF για τη Eurovision δέχτηκε 221 τραγούδια, τα οποία, σύμφωνα με το eurovision.tv, εξετάζονται από ειδική επιτροπή για την εγκυρότητα της συμμετοχής τους και από 16 Οκτωβρίου θα βρεθούν στην κρίση του κοινού. Βάσει της ψηφοφορίας των χρηστών του διαδικτύου και ειδικής επιτροπής έξι από αυτά θα απολαύσουμε στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου στην Bodensee Arena στην πόλη Kreuzlingen. Όλα τα τραγούδια μπορείτε να ακούσετε στην ιστοσελίδα του SF.
Η γαλλική τηλεόραση της Ελβετίας RTS δημοσίευσε τα 27 τραγούδια που κατατέθηκαν στο κανάλι, τα οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το κοινό μπορεί να ψηφίζει τα αγαπημένα του κομμάτια και στη συνέχεια τα 10 επικρατέστερα θα περάσουν στη δεύτερη, ραδιοφωνική, φάση για να επιλεγούν τελικά 3 που θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό.
2 ακόμα τραγούδια θα επιλέξει το ιταλόφωνο κανάλι RTSI και 3 το γερμανόφωνο DRS 3.

Λουκάς Βλαβιανός

Written by 

Related posts