Π.Γ.Δ.Μ.: Με το τραγούδι “Proud” η Todevska στο Τελ Αβίβ!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η εκπρόσωπος της Π.Γ.Δ.Μ. στη φετινή Eurovision είναι η Tamara Todevska. Η νεαρή τραγουδίστρια από την γειτονική χώρα, κάνει την δεύτερη εμφάνισή της στον θεσμό της Eurovision, μιας και ήδη μετρά στο ενεργητικό της μια συμμετοχή, το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες είχαμε μεταφέρει στο προηγούμενο άρθρο μας, ο κρατικός φορέας της χώρας MRTV είχε κάνει εδώ και καιρό πρόσκληση για τραγούδια ορίζοντας ως καταλυτική ημερομηνία τη 5η Φεβρουαρίου 2019. 

Πλέον, αφού οι υπεύθυνοι του σταθμού έχουν καταλήξει στο κομμάτι, είναι φρόνιμο να ανακοινωθεί πως η συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τιτλοφορείται “Proud”.

Στην συνθετική και στιχουργική ομάδα του “Proud” βρίσκονται καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου, με ενεργή συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο λόγος για τους Darko Dimitrov, Robert Bibliov και Lazar Cvetkoski.

Ο Darko Dimitrov έχει πλούσιο βιογραφικό που αφορά στον θεσμό της Eurovision! Το 2006 συνέθεσε τη συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. στη Eurovision “Ninanajna”, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει η καλύτερη επίδοση (βαθμολογικά) της γειτονικής μας χώρας στην ιστορία του διαγωνισμού. Το 2008, συνέθεσε το κομμάτι “Tell me why” το οποίο η Marija Šerifović ερμήνευσε στην έναρξη της Eurovision του Βελιγραδίου. Το 2013, ο Dimitrov ανέλαβε τη σύνθεση και τη παραγωγή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision. Το κομμάτι δεν ήταν άλλο από το “Pred da se razdeni” με ερμηνευτές τους Esma Redžepova και Vlatko Lozanoski. Την επόμενη χρονιά (2014) συνέθεσε επίσης τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό “To the sky” με ερμηνεύτρια την Tijana (αδελφή της Tamara). Το 2015 ανέλαβε την ενορχήστρωση και παραγωγή της Αλβανικής συμμετοχής “I’m Alive” με ερμηνεύτρια την Elhaida Dai. Τέλος, το 2018 συμμετείχε στον διαγωνισμό ως συνθέτης δύο συμμετοχών: του “Lost and Found” (Π.Γ.Δ.Μ.) και του ” Nova deca” (Σερβία).

Ο Lazar Cvetkoski έχει συμμετάσχει ξανά στη Eurovision ως συνθέτης στο παρελθόν, αφού μαζί με τον Dimitrov είχε γράψει το κομμάτι “Pred da se razdeni” (2013). Το 2014 είχε συνεργαστεί εκ νέου με τον Dimitrov, αφού ήταν ο παραγωγός του κομματιού “To the sky”. 

Ο Robert Bibliov έχει κάνει τη παραγωγή αρκετών τραγουδιών της τοπικής δισκογραφίας ενώ υπήρξε παραγωγός των τραγουδιών “Let me love you” που ερμήνευσε η Tamara στη πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό (2008) και “Autumn Leaves” (2015).

Το “Proud” αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα τις επόμενες ημέρες! 

Θυμηθείτε τη πρώτη συμμετοχή της Tamara Todevksa στη Eurovision “Let me love you” μαζί με τους Vrčak και Adrian Gaxha.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019! 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο πόσο βλέπω, το τραγούδι θα μου αρέσει. Απο την στιγμή που θα συνεργαστουν Dimitrov και Cvetkovski. Ο τελευταίος, μάλιστα, τα 2 τελευταία χρόνια, έχει βγάλει πολύ ωραία κομμάτια. Μάκαρι, να μην της δώσουν να πει ενα χαλια τραγούδι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ