ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αύριο το πρωί ο τελικός του “Eurovision:Australia Decides”!

Η Αυστραλία έχει μπει δυναμικά στο διαγωνισμό της Eurovision τα τελευταία χρόνια και οι ιθύνοντες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, SBS, φαίνεται να “διψούν” για διακρίσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών αποτελεί η διεξαγωγή του πρώτου εθνικού τελικού στα χρονικά για την Αυστραλία προκειμένου να βρεθούν τόσο ο εκπρόσωπος όσο και η συμμετοχή που θα διαδεχθούν τη Jessica Mauboy και το “We got love” αντίστοιχα! 

Το “Eurovision: Australia Decides” – όπως τιτλοφορείται η διαδικασία – θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του Gold Coast σε λίγες ώρες από τώρα. Στις 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου (9/2/2019), λοιπόν, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ζωντανά, ένα πραγματικό υπερθέαμα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των διοργανωτών.

Ο επικεφαλής της Αυστραλιανής αποστολής στον διαγωνισμό, Paul Clarke, δήλωσε σχετικά:

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι φαν του διαγωνισμού εδώ , στην Αυστραλία, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live ένα Eurovision show στη πατρίδα τους. Έχουμε βάλει τα δυνατά μας ώστε το Gold Coast να γίνει το “κέντρο” της Eurovision για τον Φεβρουάριο του 2019. Θα είναι ένα υπέροχο show!

Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό αλλά και προσκλήσεις σε συγκεκριμένους συνθέτες και στιχουργούς, οι διοργανωτές επέλεξαν τα 10 τραγούδια που θα διεκδικήσουν το χρίσμα της εκπροσώπησης της Αυστραλίας στο Τελ Αβίβ. Οι ανακοινώσεις των ονομάτων των καλλιτεχνών και των ίδιων των τραγουδιών πραγματοποιήθηκαν σταδιακά, από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις αρχές του Φεβρουαρίου 2019.

Οι δέκα υποψηφιότητες που θα διαγωνιστούν στον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας με σκοπό την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2019 είναι: 

(ανακοινώνονται με τη σειρά που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς) 

  1. “Data Dust – Ella Cooper
  2. “2000 and Whatever” – Electric Fields
  3. “This is not the end” – Mark Vincent
  4. “Dust” – Aydan Calafiore
  5. “Fight for love” – Courtney Act
  6. “Set me free” – Leea Nanos
  7. “On my way” – Sheppard
  8. “To Myself” – Alfie Arcuri
  9. “Zero Gravity” – Kate Miller-Heidke
  10. “Piece of me” – Tania Doko

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί σε ποσοστό 50%-50% ανάμεσα σε κοινό και κριτική επιτροπή. Όπως είθισται και στις τρεις βραδιές της Eurovision, η κριτική επιτροπή κλήθηκε να ψηφίσει κατά τη διάρκεια του “Jury Show” που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 (η εκπομπή δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά) ενώ το κοινό θα έχει δικαίωμα ψήφου κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του εθνικού τελικού του Σαββάτου.

Η κριτική επιτροπή που συστάθηκε για τις ανάγκες του “Eurovision: Australia Decides” απαρτίζεται από τους:

  • Christer Bjorkman – παραγωγός του Melodifestivalen αλλά και του διαγωνισμού της Eurovision
  • Fifa Riccobono –  πρώην CEO της εταιρίας παραγωγής “Albert Music”
  • Milly Petriella – πρώην διευθύντρια καλλιτεχνικής υπηρεσίας της εταιρίας Πνευματικών Δικαιωμάτων APRA
  • Josh Martin – εκτελεστικός συντάκτης ψυχαγωγίας του κρατικού φορέα SBS
  • Paul Clarke – επικεφαλής της Αυστραλιανής αποστολής στη Eurovision

Παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς για λογαριασμό του δημόσιου φορέα της χώρας SBS θα είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός  Joel Creasey και η κωμικός Myf Warhurst.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσοι επιθυμείτε το “Eurovision: Australia Decides” ζωντανά, στις 11:30 (ώρα Ελλάδος) μέσα από τo Live Streaming του SBS Eurovision στο Facebook (εδώ). 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2019! 

Πηγή: SBS Eurovision 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ