ΙΣΡΑΗΛ: Ο κυρίως τραγουδιστής των White Stripes προστέθηκε στους συνθέτες του «Toy»!

Τον Ιούλιο του 2018 η Universal Music Corporation προειδοποίησε τους συνθέτες του νικητήριου τραγουδιού του Ισραήλ, Doron Medalie και Stav Beger, ότι έμοιαζε υπερβολικά με το τραγούδι «Seven Nation Army» του συγκροτήματος White Stripes που κυκλοφόρησε το 2003.

Η ένστασή τους αφορούσε στις αρμονίες και τον ρυθμό των τραγουδιών και όχι στη μελωδία ή τους στίχους. Ακούστε το τραγούδι:

Ο συμβιβασμός

Το όνομα του κιθαρίστα και κυρίως τραγουδιστή των White Stripes έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στους τρεις συνθέτες του «Toy». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του KAN, Nov Reuveny, ο Jack White αποκτά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο τραγούδι και το όνομά του εμφανίζεται πλέον επίσημα στην καταχώρηση του «Toy» στην Εταιρεία Δημιουργών, Συνθετών και Μουσικών Εκδοτών του Ισραήλ (ACUM).

Το μερίδιό του στο τραγούδι κυκλοφορεί μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Peppermint Stripe Music.

Οι συνθέτες του «Toy» συμφώνησαν να δώσουν στη Universal κάποια από τα δικαιώματα του τραγουδιού σε συγκεκριμένες περιοχές. Η λύση που δόθηκε διασφαλίζει ότι το τραγούδι δεν παραβιάζει τους κανονισμούς της Eurovision, που σε αντίθετη περίπτωση θα σήμαινε μέχρι και αφαίρεση της διοργάνωσης της Eurovision 2019 από το Ισραήλ.

πηγή: wiwibloggs

Related posts

One Thought to “ΙΣΡΑΗΛ: Ο κυρίως τραγουδιστής των White Stripes προστέθηκε στους συνθέτες του «Toy»!”

  1. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

    Άλλος Ψαλτάκης μας βγήκε από εδώ! Μετά τη νίκη, ξυπνούν και διεκδικούν!!!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ