ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Τον Μάρτιο η ανακοίνωση του καλλιτέχνη!

Οι φήμες για τον εκπρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ έχουν φουντώσει για τα καλά. Η επικεφαλής της επιτροπής για την επιλογή του καλλιτέχνη στη χώρα του Καυκάσου, Husniye Maharramova, με δηλώσεις της στον τύπο έδωσε τέλος σε αυτές διασαφηνίζοντας πως έχει η κατάσταση.

“Η Δημόσια Τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν (İTV) πραγματοποίησε κλειστές ακροάσεις ερμηνευτών, στις οποίες προσκλήθηκαν περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες. Για να είμαι ειλικρινής, οι τέσσερις τελικά φιναλίστ επιλέχτηκαν αρκετά νωρίς. Πρόκειται για τους:

  • Tofiq Hacıyev
  • Çingiz Mustafayev
  • Ləman Dadaşova
  • Samirə Əfəndi

Η ίδια η Husniye Maharramova επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας.

“Ένας διαγωνισμός για συνθέτες ανακοινώθηκε στις 24 Ιανουαρίου. Προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν τόσο Αζέροι, όσο και οι διεθνείς συνθέτες. Φέτος υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ένας μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων- λάβαμε πάνω από 350 τραγούδια. Το καλό είναι ότι λάβαμε τραγούδια από το Αζερμπαϊτζάν, από Ευρωπαίους συνθέτες, καθώς και από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βραζιλία. Οι συνθέτες μπορούν ακόμα να στείλουν το τραγούδι τους μέχρι και σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου πριν από το τέλος της ημέρας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eurovisionaz2019@gmail.com

Το ITV και η εθνική επιτροπή εξακολουθούν να εργάζονται για την επιλογή του καλλιτέχνη και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Τώρα περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των τραγουδιών και στη συνέχεια σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε με τα καλύτερα demos με τους φιναλίστ. Μετά από αυτό, ο καλύτερος ερμηνευτής και το καλύτερο τραγούδι θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.

Σκοπεύουμε να δείξουμε στον Διαγωνισμό της Eurovision 2019 κάτι νέο και μοντέρνο. Ο σκοπός της παράστασης μας θα είναι για το κοινό να το θυμηθεί, να ερωτευτεί και να δώσει την ψήφο του στο Αζερμπαϊτζάν “

Θα καταφέρει η φετινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν να μας κάνει να την ερωτευθούμε;

Η Aisel εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με το τραγούδι της «X My Heart», κατακτώντας την 11η θέση στον ημιτελικό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα απέτυχε να προκριθεί στον τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision

[Πηγή/Φωτογραφία: esckaz/flickr.com]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ