ΚΥΠΡΟΣ: Η Συνέντευξη Τύπου της Κυπριακής αποστολής στο «Σπίτι της Κύπρου»!

Μόλις ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα (Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019) Συνέντευξη Τύπου της Κυπριακής αποστολής στη Eurovision 2019. Σκοπός της ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της συμμετοχής της χώρας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού καθώς και της παρουσίασης της εκπροσώπου της, Τάμτα, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Η εκδήλωση – η οποία ξεκίνησε στις 12:30 και διήρκεσε περίπου μία ώρα – διεξάχθηκε στο «Σπίτι της Κύπρου» (Κυπριακή Πρεσβεία) στο κέντρο της Αθήνας, υπό την αιγίδα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος της Κύπρου (ΡΙΚ), της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI / Universal – στέγη στην οποία ανήκει δισκογραφική η Τάμτα – και της εταιρίας Erodios Live (Management Καλλιτεχνών – Δημόσιες Σχέσεις – Παραγωγή – Διοργάνωση Συναυλιών & Live εμφανίσεων) η οποία εδώ και χρόνια έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Τάμτα.

Πρωταγωνιστές της Συνέντευξης Τύπου ήταν ο κύριος Μιχάλης Μαραθεύτης (Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ), η κυρία Εύη Παπαμιχαήλ (Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής στη Eurovision), φυσικά η Τάμτα, η κυρία Μαργαρίτα Μάτσα εκ μέρους της MINOS EMI / Universal και ο κύριος Γιάννης Κουτσαυτάκης εκ μέρους της Erodios Live. Παρόντες ήταν δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι ποικίλων Ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και ιστοσελίδων αντίστοιχα ανάμεσα στους οποίους φυσικά και η Συντακτική Ομάδα του OGAE Greece!

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τονίστηκε ιδιαίτερα η πίστη της Κυπριακής αποστολής στην ομάδα η οποία καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (εννοώντας τους αρμόδιους από το ΡΙΚ, τον Alex P. στο συνθετικό κομμάτι και την Sacha Jean-Baptiste στο κομμάτι της σκηνικής επιμέλειας) και φυσικά η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Τάμτα, η οποία καλείται τον Μάιο να σηκώσει ψηλά τη σημαία της Κύπρου στο Tel Aviv!

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, ο κύριος Μαραθεύτης, όλοι οι αρμόδιοι στο ΡΙΚ είναι εξαιρετικά χαρούμενοι για την εκπροσώπηση της Κύπρου από την Τάμτα. Συγκεκριμένα διευκρίνισε πως είναι όλοι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά έτσι ώστε όλος ο Κυπριακός λαός να είναι υπερήφανος με τη συμμετοχή της χώρας στο Τελ Αβίβ. Σε απαντήσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η Κυπριακή ομάδα θα… “εκμεταλλευθεί” τον μέγιστο επιτρεπόμενο από την EBU όριο των ατόμων στη σκηνή της Eurovision (6 άτομα) χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσοι θα είναι οι χορευτές που θα πλαισιώνουν την Τάμτα και πόσοι θα είναι στην φωνητική υποστήριξη.

Τις δηλώσεις συνέχισε η κυρία Μαργαρίτα Μάτσα από την MINOS EMI/Universal, η οποία παραδέχθηκε πως η Τάμτα είναι από τους πιο ιδανικούς καλλιτέχνες που διαθέτει η Ελληνόφωνη μουσική σκηνή για τον διαγωνισμό της Eurovision. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Τάμτα όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει το πόσο τρομερά καλή επαγγελματίας είναι και το πόσο έτοιμη είναι για το δύσκολο και απαιτητικό έργο που καλείται να κάνει στη σκηνή της Eurovision! Η πρόταση από το ΡΙΚ αλλά και η θετική απάντηση σ’ αυτήν από την Τάμτα φέτος, κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη όλη την οικογένεια της MINOS EMI/Universal και εκ μέρους της εταιρίας η κυρία Μάτσα δήλωσε πως είναι σίγουρη πως το “Replay” θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία πανευρωπαϊκά.

Η εκπρόσωπος της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό, Τάμτα, δήλωσε ότι βιώνει αυτή τη περίοδο μια πολύ δυνατή στιγμή στην ζωή και τη καριέρα της και πως νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένη με την αγάπη που εισπράττει τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τον κόσμο. Για τον φετινό διαγωνισμό, δήλωσε πως αποδέχθηκε τη πρόταση του ΡΙΚ θερμά διότι εμπιστεύτηκε όλη την ομάδα της Κυπριακής τηλεόρασης αλλά και τον Άλεξ Παπακωνσταντίνου στο κομμάτι της σύνθεσης, μια και παλαιότερα (2015) είχαν συνεργαστεί ξανά για το project του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το “Replay” είναι ένα κομμάτι που της ταιριάζει και της αρέσει πολύ. Όπως χιουμοριστικά δήλωσε κάνοντας όλη την αίθουσα να ξεσπάσει σε γέλια “38 χρονών είμαι, το “Replay” είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι, η Eurovision με τριγυρνάει πολλά χρόνια, δεν γίνεται να περιμένω άλλο! Θέλω να πάω και να το απολαύσω!”. Κλείνοντας τις δηλώσεις της, η Τάμτα υποσχέθηκε να δώσει όλη της τη θετική ενέργεια επάνω στο project της Eurovision ευελπιστώντας να κάνει όλους τους Κύπριους υπερήφανους.

 

Τέλος, εκ μέρους της Erodios Live, ο κύριος Γιάννης Κουτσαυτάκης δήλωσε ότι σαν ομάδα πιστεύουνε πάρα πολύ στην Τάμτα και ότι στοχεύουν όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε ερώτησή μας για το video clip του “Replay”, μας απάντησε πως τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα – υπό την επιμέλεια του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Μιχελόπουλου – και αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα καθώς αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο στάδιο της σύλληψης και της διαμόρφωσης του σεναρίου.

Το “Replay” θα κάνει πρεμιέρα επίσημα τη Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, με τη ταυτόχρονη κυκλοφορία του τραγουδιού και του video clip. 

Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στην Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό και όπως ακριβώς όλα αυτά τα χρόνια, δεσμευόμαστε να είμαστε ως σωματείο στο πλευρό τόσο της Τάμτα όσο και της ομάδας της κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού ταξιδιού!

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Συνέντευξη Τύπου εδώ, όπως ακριβώς τη μεταδώσαμε ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του σωματείου μας στο Facebook! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2019!

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να πάνε όλα καλά για την Κύπρο μας. Τόσο στο μουσικό όσο και στο σκηνικό κομμάτι…
    Περιμένουμε να ακούσουμε το τραγούδι!

  2. Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά η Κύπρος φέτος θα πάθει οτι η Βουλγαρία πέρσι μετα την δεύτερη θέση που είχε. Και δεν της αξίζει αυτο της Τάμτα. Για μένα αν πήγαινε με την Ελλάδα θα κερδιζε ή τουλάχιστον Τοπ3 θα ήταν. Συν οτι δύσκολα να μην συγκριθεί με την Ελένη από τους φανς διότι ακόμη δεν την εχουν ξεπεράσει ως εμφάνιση. Έπρεπε φέτος να στείλει εναν άντρα η Κύπρος κι ας μην ειχε καλο αποτέλεσμα και του χρόνου Τάμτα που θα κερδιζε σιγουρα. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. η Κύπρος πρέπει να καταλάβει πως δεν έχει την δυναμική άλλων χωρών μετά απο μια δεύτερη θεση την επόμενη χρονιά να κερδίσει.
    Μακαρι να βγω λάθος. Καλή τους επιτυχία πάντως!

    • Δεν έχεις ακούσει καν το τραγούδι και λες ότι θα πατώσει; Άσχημο πράγμα η ζήλια. Πάμε γερά Κύπρος!

  3. Ελλη ασε την Κυπρο και κοιτα την καταντια της Ελλαδας μας. Η Κυπρος μια χαρα ζεστα το εχει παρει το θεμα και περυσι και φετος και σιγουρα θα τα παει πολυ καλα. Εχει απο πισω ολοκληρο το σουηδικο λομπι και τους παραγωγους της eurovision. Μια χαρα θα παει και περυσι ενας λογος που δεν πηρε τη νικη η φουρειρα ητανε για το γεγονος οτι δεν υπηρχε κλειστο γηπεδο προδιαγραφων για eurovision.

    • Γιατί έχει κάτι τέτοιο το Τελ Αβίβ; Σε συνεδριακό κέντρο θα το κάνουν όπως το ίδιο έκανε και η Ουκρανία πριν 2 χρόνια. Ή μήπως είχε το Μπακού το 2012? Αλλά μια χαρά χτίσανε ολόκληρη αρένα για να προωθήσουν την χώρα τους.

    • Ποια κατάντια μωρ κακομοίρη καταστροφολογε, αντε κοίτα να συνέλθεις που μου ξέρεις γιατί δεν νίκησαν και πέρσι λογω γηπέδου.. Το Ισραήλ πληρωσε και νίκησε… Απλά. Οσο για τη Κύπρο μαλλον ξεχνας πως φέτος δεν συμμετέχουν για να τα πανε απλά καλα αλλά για να νικήσουν. Αυτο και τίποτα λιγότερο δε θέλουν.
      Μου είδατε 5.. 10 χρόνια Γιουροβιζιον και χετε και αποψουλα. Βλέπω 30 και χρόνια και μαλλον ξερω λιγο καλύτερα τι λεω.

      • Και αφού ξέρεις τι λες ακόμα ούτε τραγούδι ούτε τίποτα και έβγαλες συμπεράσματα οποίος βιάζεται σκοντάφτει κτλ … χαλάρωσε λίγο

  4. Ως Κύπριος θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι προερχόμενος από μία χώρα αυτού του μεγέθους με μία θέση στο τοπ10 είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι πολλά τα συμφέροντα και δεν θα μας κάνουν τη χάρη να το σηκώσουμε εύκολα. Πάντως, και πέρσι τα ίδια λέγατε με τη Φουρεϊρα, ότι δεν θα περνούσε στον τελικό ή θα περνούσε με το ζόρι και έκτοτε δεν είδαμε κάποια συστολή στην ευκολία με την οποία εκφράζετε άποψη ως επαΐοντες του είδους. Και άντε και πάθαμε ότι έπαθε η Βουλγαρία. Σιγά την καταστροφή!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ