ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Απόψε αποφασίζει για το Τελ Αβίβ!

Τα βλέμματα των απανταχού eurofans είναι, σήμερα, στραμμένα στο Salford του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς εκεί θα αποφασιστεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό. 6 ερμηνευτές, 3 τραγούδια, ενδιαφέροντες παρουσιαστές και παλιοί “γνώριμοι” συνθέτουν το σκηνικό του “Eurovision:You Decide 2019”!Υπό την παρουσίαση των Måns Zelmerlöw και Mel Giedroyc, το BBC θα μεταδώσει  ένα 90λεπτο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καταδειχθεί ο διάδοχος της SuRie για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά από ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα, οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγές στο format του Eurovision:You Decide. Μεγαλύτερη εξ’αυτών, 3 τραγούδια να μοιραστούν σε 6 καλλιτέχνες. Αν ακόμα αναρωτιέστε πως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο μην ανησυχείτε, καθώς όλα εξηγούνται στις πληροφορίες παρακάτω!

Αρχικά, μέσω ανοιχτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε αλλά και μέσω των Writing Camps που διεξάχθηκαν, προέκυψαν 10 υποψήφια τραγούδια τα οποία πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχαν ορίσει οι διοργανωτές. Μια ειδική επιτροπή διεθνούς εμβέλειας συστάθηκε για να επιλέξει 3 από αυτά ώστε να διαγωνιστούν την τελική βραδιά. Εν συνεχεία, τα τραγούδια αυτά “μοιράστηκαν” σε 6 καλλιτέχνες. Αυτό σημαίνει πως το κάθε τραγούδι θα ερμηνευθεί από 2 καλλιτέχνες σε διαφορετικές εκδοχές.

Και κάπως έτσι θα ξεκινήσει και η σημερινή βραδιά, όσον αφορά το διαγωνιστικό σκέλος. Τόσο το κοινό που θα παρευρεθεί στο studio όσο και το κοινό από τη τηλεόραση, θα απολαύσουν ζωντανά 3 battles. Οι ερμηνευτές που διαγωνίζονται με το ίδιο τραγούδι θα “αναμετρηθούν” μεταξύ τους και η καλύτερη version θα περάσει στη δεύτερη φάση του τελικού. Σαν αποτέλεσμα, οι νικητές των “μονομαχιών” θα συνεχίσουν να ελπίζουν στο “όνειρο” του Τελ Αβίβ ενώ για τους χαμένους η βραδιά θα λήξει νωρίτερα.

Οι 6 καλλιτέχνες και οι “μονομαχίες” που θα κληθούν να δώσουν είναι οι εξής:

Μονομαχία 1η: Michael Rice vs Holly Tandy

Ο Michael και η Holly θα ερμηνεύσουν δύο διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού “Bigger Than Us”. Το συγκεκριμένο τραγούδι υπογράφουν οι Laurell Barkel, Anna-Klara Follin, John Ludnvik και Jonas Thander.

Μονομαχία 2η: Jordan Clarke vs MAID

Ο Jordan και οι MAID θα “αναμετρηθούν” στο τραγούδι “Freaks” το οποίο υπογράφουν οι Jon Maguire, Rick Parkhouse, Corey Sanders και George Tizzard

3η μονομαχία: Kerrie-Anne vs Anisa

Η Kerrie-Anne και η Anisa θα τραγουδήσουν το “Sweet Lies” με την υπογραφή των Maria Broberg, Lise Cabble, Esben Svcane.

Το αποτέλεσμα των τριών ¨μονομαχιών” θα καθοριστεί από ειδική κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους:

  • Rylan Clark-Neal – παρουσιαστής για το BBC των περσινών δύο ημιτελικών στη Λισαβόνα
  • Mollie King – popstar και DJ
  • Marvin Humes – popstar και παρουσιαστής

Περισσότερα για την κριτική επιτροπή του Eurovision: You Decide 2019 μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο μας άρθρο εδώ.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια της εκπομπής αναλαμβάνει το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο με τη ψήφο του θα αναδείξει τον τελικό νικητή της βραδιάς ενώ για τη ψυχαγωγία των θεατών “υπεύθυνοι” θα είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς και νικητής του διαγωνισμού της Eurovision 2015 (για χάρη της Σουηδίας) Måns Zelmerlöw αλλά και η περσινή εκπρόσωπος της χώρας, SuRie. 

Μπορείτε να ακούσετε τα υποψήφια τραγούδια παρακάτω: 

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον εθνικό τελικό του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ζωντανής μετάδοσης του BBC Two ή εδώ , στις 21.30 ώρα Ελλάδος!  

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision 2019! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ