ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2019 – Τα αποτελέσματα της δεύτερης βραδιάς!

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η δεύτερη βραδιά του 69ου φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, με μια πληθώρα καλλιτεχνών, διαγωνιζόμενων και μη, αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων, να κοσμούν με την παρουσία τους τη σκηνή του φημισμένου Teatro Ariston, εκτοξεύοντας στα ύψη το ενδιαφέρον του κοινού τόσο στην Ιταλία όσο και εκτός της χώρας. Να σημειωθεί ότι την χτεσινή πρώτη βραδιά παρακολούθησαν περί τα 11 εκατομμύρια Ιταλοί δηλαδή 50,5% τηλεθέαση!

Οι παρουσιαστές του Sanremo 2019, Claudio Baglioni, Virginia Raffaele και Claudio Bisio ήταν και απόψε συγκλονιστικοί. Ειδικά η κωμικός Virginia Raffaele με το σκέρτσο και το ταπεραμέντο της ήταν μαγευτική. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει δέσει απίστευτα και η χημεία μεταξύ τους σε συνδυασμό με το χιούμορ τους δίνουν μία ξεχωριστή νότα στο show. Δείτε εδώ ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, απόψε εμφανίστηκαν 12 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας τις μουσικές τους προτάσεις, με την ακόλουθη σειρά:

1. Achille Lauro – Rolls Royce
2. Einar – Parole nuove
3. Il Volo – Musica che resta
4. Arisa – Mi sento bene
5. Nek – Mi farò trovare pronto
6. Daniele Silvestri Argento vivo
7. Ex-Otago – Solo una canzone
8. Ghemon – Rose viola
9. Loredana Bertè Cosa ti aspetti da me
10. Paola Turci – L’ultimo ostacolo
11.  Negrita – I ragazzi stanno bene
12. Federica Carta e Shade – Senza farlo apposta

Οι παραπάνω καλλιτέχνες, στη διάρκεια της τρίτης βραδιάς, θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο από την ένταση του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ, μιας και δε θα διαγωνιστούν. Σειρά θα έχουν οι υπόλοιποι 12 καλλιτέχνες που δεν διαγωνίστηκαν στην αποψινή δεύτερη βραδιά.

Προς το τέλος της βραδιάς δόθηκε το βραβείο καριέρας του Σανρέμο στον εκλιπόντα Pino Daniele το οποίο παρέλαβαν οι κόρες του συγκινημένες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 12 ερμηνευτών συνολικά εδώ, αλλά και αποσπάσματα με τα σημαντικότερα highlights και τους guests της βραδιάς, εδώ.

Οι καλεσμένοι της δεύτερης βραδιάς! [Photo: www.rai.it]

Το σύστημα ψηφοφορίας για την δεύτερη βραδιά είχε ως εξής:

  •  Τηλεοπτικό κοινό (40%)
  •  Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%)
  •  Press Room Επιτροπή (30%)

Το τηλεοπτικό κοινό μπορούσε να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS. Όσον αφορά την επαγγελματική κριτική επιτροπή (Giuria demoscopica) αυτή έχει δικαίωμα ψήφου τις 3 πρώτες βραδιές. Πρόκειται για μία επιτροπή αποτελούμενη από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Σχετικά με την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa.

Ωστόσο, αυτό που είδαμε απόψε ήταν μόνο το αποτέλεσμα της Press Room επιτροπής (διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι της Sala Stampa). Σύμφωνα με την ψηφοφορία τους οι 12 καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ (μπλε, κίτρινο και κόκκινο) ανάλογα με το πόσο ψηλά βρίσκονταν στην κατάταξη. Τα 3 γκρουπ κατάταξης έχουν ως εξής:

Μπλε γκρουπ (υψηλή κατάταξη) 

  • Achille Lauro
  • Arisa
  • Daniele Silvestri
  • Loredana Bertè

 

Κίτρινο γκρουπ (μεσαία κατάταξη) 

  • Il Volo
  • Ex-Otago
  • Ghemon
  • Paola Turci

 

Κόκκινο γκρουπ (χαμηλή κατάταξη) 

  • Einar
  • Nek
  • Negrita
  • Federica Carta e Shade

 

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των καλλιτεχνών στα 3 παραπάνω γκρουπ δεν είναι ταξινομημένα βάσει ποσοστών ψηφοφορίας, αλλά βάσει της σειράς εμφάνισης. Ωστόσο, στις φωτογραφίες η κατάταξη είναι με αλφαβητική σειρά.

Έτσι, μετά και την αποψινή βραδιά στις πρώτες θέσεις συνεχίζουν να βρίσκονται η Loredana Bertè  και ο Daniele Silvestri. Πτωτική τάση για τους Il Volo με μεγαλύτερη ακόμα για τον Nek. Ανοδική τάση για την Arisa με μεγαλύτερη ακόμα για τον Achille Lauro. Τέλος, σταθερά στη μέση της κατάταξης βρίσκεται η Paola Turci.

Το ραντεβού μας με το Sanremo 2019 ανανεώνεται για σήμερα Πέμπτη 07/02, και πάλι στις 21.35 ώρα Ελλάδας, για την τρίτη βραδιά του φεστιβάλ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στο φεστιβάλ Sanremo 2019.

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα αποδειξανε οι επιτροπές οτι δεν θέλουν να κερδίσουν οι il volo . Δηλαδή πλάκα μας κάνουν οι στημένες επιτροπές η arisa είχε καλύτερο τραγούδι ? Πλάκα μας κάνετε μηπως βγήκανε πρώτοι στο κόσμο οι il volo και οι επιτροπές θέλουν να τους σταματήσουν την φορα ? Ξεκάθαρα το βραβειο θα πάει η στο ultimo h στο irama. Καλύτερα για να καταλάβουν το λαθος που κανανε

  2. Μόλις ειδα τις εμφανίσεις τους και οι Il Volo ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από την πρώτη τους βραδιά!!!Μου κάνει τρομερή εντύπωση που οι “επιτροπές” που είναι επαγγελματίες δεν τους ψήφισαν.Βέβαια απλά καταλαβαίνω ότι θέλουν να τους ρίξουν για να μην κερδισουν.Εδώ οι επιτροπές όλης της Ευρώπης τους χαντάκωσαν το 2005 μόνο και μόνο για να μην κερδίσουν. Είναι για γέλια και κρίμα… Αξίζει στους Il Volo να επιστρέψουν στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον… Απλά μουσική όαση για τα αυτιά μας…

  3. Κρίμα που οι επιτροπές ρίχνουν επιτηδες τους il volo, οι οποίοι είναι όαση φέτος στο San Remo, τόσο με την παρουσία τους και το τραγούδι τους, όσο και με το τεράστιο ψωνητικο τους ταλέντο. Από τα χθεσινά καταλαβαμε ότι δεν θέλουν να τους δωσουν το βραβείο. Αντίθετα, βλέπω να νικάει μια από τις βαρετές συμμετοχές των Ultimo ή Irama. Πολύ κρίμα..

  4. Δηλαδή η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ των Il Volo που σύμφωνα με κάποιους θα κέρδιζε και στην Eurovision, έπεσε στη μεσαία κατάταξη και στην 5-6 θέση στα στοιχήματα? ?? ? Μεγάλη αδικία! !!#ΝΟΤ! !

    • Πάντα έτσι γίνεται για κάποιον που έχει κερδίσει και ξανασυμετεχει . Κατσε να δούμε τι θέση θα πάρει ο ultimo αν ξανασυμετεχει στο μέλλον. Απλά ο ultimo kai o irama είναι τα hot names αυτή τη στιγμή στην Ιταλία ειδικά στις ηλικίες 16-24 γι’αυτό είναι φαβορί εάν και έχουν μέτρια τραγούδια. Πάντως αν ψηφίσανε στο σαν Ρέμο από όλο τα κράτη του κόσμου ο ultimo kai o irama δεν θα είχε καμία τύχη απέναντι στους il volo. Οι il volo έχουν βγάλει νούμερο ένα δίσκο στα charts μέχρι και στην Αμερική

      • Πάντα έτσι γίνεται όταν επιστρέφει με κατώτερο τραγούδι! Βλέπε Ριμπακ πέρυσι ή Loreen πρόπερσι! !! ! Και οι Il Volo την ίδια κατάληξη θα έχουν, γιατί μπορεί να είναι φωναρες, γνωστοί κλπ, αλλά δεν γίνεται για αυτό το λόγο να έχουν με το ζόρι και καλό τραγούδι και αυτό φαίνεται! !!

    • Οτι να ναι ειναι το σχολιο σου φιλαρακι.Κοιτα εδω που η Ελλαδα θα πατωσε παλι και ασε τους il volo ησυχους,εχουν δειξει πολλες φορες τι αξιζουν.

      • Δεν έγραψα κάπου ότι ανησυχώ για το τι θα κάνει η Ελλάδα φέτος! !! ! Απλά έγραψα ότι οι Il Volo έχουν κατώτερο τραγούδι από το Grand Amore!!!Νομίζω ότι έχουμε δημοκρατία! !!

  5. Καλά κρασιά πρες ρουμ ειναι κάποιοι δημοσιογράφοι απο όσο κατάλαβα π το αποτέλεσμα τους ειναι όλο κ όλο 30% τ συνόλου δεν μπορώ να διανοηθώ οτι αυτή η τραγουδαρα δεν θα ειναι στα 42 του διαγωνισμού! Και μιλάω φυσικά για τους ok volo..

    • Thraki boy καταλαβαινω οτι λογω της ηλικιας σου θελεις irama ομως εδω μιλαμε για μουσικη και οχι για ψευτοτραγουδακι που σε 1 μηνα θα ξεχαστουν.

      • Τα πάντα στις μέρες μας έχουν δυστυχώς παιδικόποιηθει . Τα τραγούδια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να τα αγοράζουν σαν τρελά τα 10 Χρονά βλέπε Justin Bieber ,irama, ultimo kai snik apo ellada. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες.Η αγορά έχει προσαρμοστεί στο κοινό που αγοράζει περισσότερο και δυστυχώς αυτό μόνο κακό κάνει στη μουσική

  6. Τα πάντα στις μέρες μας έχουν δυστυχώς παιδικόποιηθει . Τα τραγούδια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να τα αγοράζουν σαν τρελά τα 10 Χρονά βλέπε Justin Bieber ,irama, ultimo kai snik apo ellada. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες.Η αγορά έχει προσαρμοστεί στο κοινό που αγοράζει περισσότερο και δυστυχώς αυτό μόνο κακό κάνει στη μουσική

    • Λογικά στην ίδια λίστα βάζεις και τον Sergey, γιατί αν δεν κάνω λάθος κι αυτόν οι ηλικίες που ανέφερες υποστηρίζουν! !!

  7. στην αρχή είπα οτι δν αξιζει τον κόπο να απαντήσω αλλα μετά λεω δν πειράζει ας γράψω την αποψη μου διοτι δν μπορω να διαβάζω σχόλια ειναι παιδικο κ αλλά ανούσια σχόλια!καταρχας ειμαι 34 ετών κ παρακολουθω ανελλιπως τον διαγωνισμο απ ο το 1992.2ον η συμμετοχη του irama νομιζω αφηνει αδιαφορο τα παιδικο-εφηβικο κοινό διοτι προκειται περι ενος μεσογειακου ποπ κομματιου με γκόσπελ επιρροές κ καθηλωτικη ερμηνεια!εικάζω επίσης οτι το fuego που εκθειαζατε περυσι για εσας ηταν τραγούδι επιπέδου κάλλας κ μποτσελι!ε μη χειρότερα πια!

    • Σιγά την καθηλωτικη ερμηνεία στα δύο τρίτα του τραγουδιού μιλάει και στο 1 τρίτο κάνει πως τραγουδάει. Αυτό το στυλ το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Εάν αυτό το στυλ δεν το ακούνε έφηβοι τότε ποιοι το ακούνε ? Να συγκρίνεις το fuego με το hip hop rap μπασταρδεμενο τραγούδι του irama με ξεπερνάει . Πάντως μακάρι να κερδίσει για να γελάσουμε το Μάιο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ