ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2019 – Απόψε η πέμπτη βραδιά: Τελικός!

 Μετά από τέσσερις φαντασμαγορικές βραδιές, αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει απόψε το 69ο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo με τον Μεγάλο Τελικό, από τον οποίο θα αναδειχτεί ο νικητής της φετινής διοργάνωσης. Ο νικητής του 69ου φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Εάν ο προαναφερόμενος καλλιτέχνης δεν σκοπεύει να κάνει χρήση αυτής της επιλογής, η RAI διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τον συμμετέχοντα σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καλλιτεχνικός διευθυντής και κεντρικός παρουσιαστής του φεστιβάλ Sanremo είναι ο Claudio Baglioni. Αυτήν τη φορά, έχει στο πλευρό του ως συμπαρουσιαστές το κωμικό δίδυμο των Claudio Bisio και Virginia Raffaele, το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή!

Έτσι, λοιπόν, στην αποψινή βραδιά, αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για το πολυπόθητο βραβείο στη σκηνή του Teatro Ariston οι ακόλουθοι 24 ερμηνευτές:

1. Patty Pravo con Briga – Un po’ come la vita
2. Daniele Silvestri – Argentovivo
3. Ex-Otago – Solo una canzone
4. Federica Carta e Shade – Senza farlo apposta
5. Negrita – I ragazzi stanno bene
6. Arisa – Mi sento bene
7. Achille Lauro – Rolls Royce
8. Francesco Renga – Aspetto che torni
9. BoomDaBash – Per un milione
10. Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood
11. Nino D’Angelo e Livio Cori – Un’altra luce 
12. Mahmood – Soldi 
13. Paola Turci – L’ultimo ostacolo
14. Simone Cristicchi – Abbi cura di me
15. The Zen Circus – L’amore è una dittatura
16. Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte
17. Loredana Bertè – Cosa ti aspetti da me
18. Irama – La ragazza con il cuore di latta
19. Ultimo – I tuoi particolari
20. Motta – Dov’è l’Italia
21. Nek – Mi farò trovare pronto
22. Il Volo – Musica che resta
23. Ghemon – Rose viola
24. Einar – Parole nuove

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 24 ερμηνευτών συνολικά εδώ, αλλά και αποσπάσματα με τα σημαντικότερα highlights και τους guests από όλες τις βραδιές, εδώ.

Το πρόγραμμα της αποψινής πέμπτης βραδιάς (serata finale – Σάββατο 09/02) έχει ως εξής:
  • Οι 24 καλλιτέχνες θα ξανακάνουν την είσοδό τους στο Teatro Ariston όπου θα τραγουδήσουν ξανά τα υποψήφια τραγούδια τους για τελευταία φορά.
  • Το σύστημα ψηφοφορίας αποτελείται από Τηλεοπτικό κοινό (50%), Press Room Επιτροπή (30%) και Κριτική Επιτροπή Experts (20%). Τα αποτελέσματα θα προστεθούν στην κατάταξη των τεσσάρων προηγούμενων βραδιών. Στη συνέχεια, οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία θα περάσουν στη φάση του super-final, όπου θα διαγωνιστούν ξανά, με την ψηφοφορία να επαναλαμβάνεται από μηδενική βάση, προκειμένου να καθοριστεί ο μεγάλος νικητής της 69ης διοργάνωσης του φεστιβάλ Sanremo.

Το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS.

Όσον αφορά την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa.

Σχετικά με την κριτική επιτροπή των ειδικών (Giuria d’Onore) αυτή έχει δικαίωμα ψήφου τις 2 τελευταίες βραδιές. Πρόκειται για μία επιτροπή αποτελούμενη από 8 μέλη του καλλιτεχνικού χώρου. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο μουσικός και τραγουδιστής Mauro Pagani.

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής των ειδικών είναι οι:

  • Ferzan Özpetek (σκηνοθέτης και σεναριογράφος)
  • Camila Raznovich (μουσικός τηλεπαρουσιάστρια)
  • Claudia Pandolfi (ηθοποιός)
  • Elena Sofia Ricci (ηθοποιός)
  • Beppe Severgnini (δημοσιογράφος)
  • Serena Dandini (τηλεπαρουσιάστρια)
  • Joe Bastianich (chef και ιδιοκτήτης restaurant)
Οι παρουσιαστές του Sanremo 2019: Claudio Baglioni, Virginia Raffaele και Claudio Bisio.

Super guests (καλεσμένοι) της αποψινής βραδιάς θα είναι οι παρακάτω:

  • Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδιστής Eros Ramazzotti
  • Η διάσημη τραγουδίστρια Elisa
  • H τηλεοπτική παραγωγός Antonella Clerici με το καστ του Sanremo Giovani

Επομένως η τελευταία βραδιά του Sanremo 2019 αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια, όπως αρμόζει άλλωστε στο ιταλικό τραγούδι!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα γραφεία στοιχημάτων, τρεις άντρες καλλιτέχνες φέρεται να διεκδικούν τη νίκη, ο Ultimo, o Irama και ο Simone Cristicchi. Οι Il Volo, βρίσκονται κοντά αλλά δε φαίνεται να έχουν δυναμική. Για να δούμε όμως τι θα γίνει και κατά πόσο θα ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι στο νικητή του φεστιβάλ Sanremo 2019 παραχωρείται αυτόματα το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον το επιθυμεί. Εάν αρνηθεί, ωστόσο, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα απευθύνει πρόσκληση στον καλλιτέχνη που επιθυμεί η ίδια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21.35 ώρα Ελλάδας.

Εσείς ποιος καλλιτέχνης θέλετε να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Τελ Αβίβ;

Μείνετε σταθερά στο ogaegreece.com για να διανύσουμε παρέα και αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα θα ναι αν οι il Volo βγουν πρώτοι στο κοινό και τους ρίξουν οι επιτροπές
    (αν και δεν το βλέπω )
    Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με τα αλλά φαβορί για να έχω άποψη αλλά το δικό τους τραγούδι είναι πολύ ωραίο και πιστεύω έβγαινε άνετα Τοπ 5!

  2. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Il Volo δεν θα βγουν πρώτοι ούτε στο κοινό, ούτε στις επιτροπές!!! Λογικά είναι ανάμεσα σε Ultimo και Irama και προσωπικά θεωρώ ότι και οι δύο συμμετοχές είναι καλές!!

  3. θα ήθελα η νίκη να είναι του irama η των il volo!το αξίζουν και οι 2!αν και το ιδιαιτερο ποπ-γκοσπελ τραγουδι του irama το θεωρω ανωτερο των άλλων!

  4. Σε δημοσκόπηση που έγινε στους Eurofans οι Il Volo βγήκαν πρώτοι με 24.9% δεύτερος ο irama με 18.9% και ο ultimo 5ος με 10.9%.

    Ιταλία το βλέπεις και μόνη σου η Ευρωπη θέλει up Volo και όχι τον ultimo.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ